Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Taşındı İletişim ve Teknoloji
1.4k 291 175.6k 249

• @denizezgi, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Merhabalar, başlığın çoğunu taradım, gördüğüm birçoğunuz prepaid olanları SSN olmadan alabilmiş ama biz bugün Austin de bir Tmobile bayisinde SSN olmadan hiçbir işlemi yapamayacakları cevabını aldık. Yeni hat işini nasıl halledebiliriz. telefonlarımız da eski muhtemelen telefonla aylık ödemeli birşey almak bizim için gerekli olacak. E-sim işlemlerini eski telefonlardan da yapabilir miyiz. sanırım telefonlarımız e sim e uygun değil. modelleri chatgpt ye yazdığımda fiziksel sim gerekir bu telefonlar için dedi. türkiye hatları ile paket aldık şimdilik ama birçok işimiz için internete ihtiyac duyduğumuz için sim işini bir an önce SSN ler gelmeden halletmek istiyoruz. başka nasıl bir yol izleyebiliriz

Merhaba, bildiğim kadarıyla Mint mobile ve US mobile gibi sağlayıcılardan Türkiyeden bile hat alıp esimini aktifleştiren arkadaşlar oldu. Bu sayfanın önceki iletilerinde detaylı bilgi bulabilirsinizz. Online sipariş verip fiziksel sim kartınızı adresinize isteyebilirsiniz. Sayfalarında gerekli bilgileri hatta telefonunuz esim’e uygun mu gibi bilgileri bulabilirsiniz. Taksitle telefon almak için sanırım SSN şartı var.

Son bir önerim de birkaç değişik bayii denemeniz yönünde olur, çünkü sizde anlayacaksınız ki ABD’de herkes sisteme çok hakim değil, birinin yapmadığını, diğeri yapabiliyor, T mobile’ın alt markası Metro’yu da deneyebilirsiniz. Son olarak varsa sarı zarfınızın fotokopisi, ülkeye giriş mührünüz vs gibi detayları SSN yerine deneyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

Geldik telefon hatları kısmına, malesef bu konuyu genelde es geçmiştim gitmeden önce, her konuyu hatim ettim gibi bu forumda kendi sürecimizle ilgili ama bu konuda çok bilgim yoktu, okuyamamıştım pek, e malum sebeplerle birkaç gün içinde apar topar gidince de bilgi anlamında hazırlık yapamadım. Gelişine deneyimledik bu kez bu kısmı :)

Not: eSIM io uygulaması ve data paketleriyle ilgili deneyimimizi, ilk giriş başlığındaki iletimde anlatmıştım. Bu kısım telefon hattıyla ilgili.

Abd ye gidişimizin 3.günüydü, telefon hattı almak için Tmobile-AT&T vs dolaştık civardaki şubeleri. ssn olmadan faturalı hat zaten vermiyorlar (bunu biliyorduk), ayrıca bayilerde sürekli sıra bekliyorsunuz (6-7 farklı bayiye gittik, hepsinde sıra bekledik, dönemsel olabilir bilmiyorum), prepaid almak istediğimizde de ellerinde fiziksel simkart bulunmuyordu, ve bizce pahalı fiyatlardı, zaten 10 gün kalacaktık, $30-75 arası (aylık veya 3 aylık) bir parayı boşuna vereceğiz gibi geldi, iyi ki de almamışız :)) 3-4 saatimizi harcadık yalnız oralarda, meğer hiç gerek yokmuş.

Neyse, Walmart'a gitmişken, oradaki prepaid hazır kart reyonlarından alalım dedik, reyon görevlileri maşallah pek bilgililerdi :)) ayrıca en ucuzları yine $30-40'dı diye hatırlıyorum, oradan da vazgeçtik.

Sonra keşfe devam ederken olmazsa olmaz bestbuy'a gittik tabi, yine gitmişken bakalım burada prepaid var mı diye, bir de ne görelim $2'a MintMobile ve UltraMobile fiziksel simkartlar var. Bunlar sadece fiziksel prepaid sim kart, bunları alıp ihtiyaca göre web sitelerinden aylık, 3 aylık, 6 aylık, yıllık vs plan tanımlıyormuşuz. İkisinden aldık denemek için.

MintMobile $2 : 1 haftalık deneme kartıydı bu, 250mb internet, 250 texts, 250 minutes içeren bir kart. Memnun kalırsanız(bulunduğunuz bölgedeki çekimine göre vs denemek için güzel fikir) sitesindeki aylık vs planlardan tanımlayıp devam edebiliyorsunuz, biz sırf denemek için meraktan aldık :) Birkaç günlüğüne giriş çıkış yapacaklar için bedava gibi birşey :) Data anlamında desteklemek için de eSim io'dan $3-4'lık paketlerle 3-5gb'lık data paketleri de alınırsa fazla fazla iş görür, çok çok ucuza.

UltraMobile $2 (starter sim kart) : Bunu da nasılsa $2, deneriz diyerek aldık. TMobile altyapısını kullanıyormuş bu arada.

Bir de galleria daki apple store dan yeni bir iphone aldık.

Akşamına, aldığımız kartları ne yapalım ne edelim, hangisinin aylık planı vs daha uygundur derken, ultramobile olan kartın üzerindeki barkodu okutunca web sitesinde çok uygun planlar olduğunu gördük. Yıllık planda kampanya varmış ve $6,5/mo (yıllık plandaki aylık ücret) gibi bir fiyatı görünce $2 a aldığımız fiziksel simkartı hiç kullanmadan, yeni iphone'a (sadece e-simle çalışıyor, o yüzden fiziksel simkartı kullanmadık, duruyor) UltraMobile'dan bu yıllık planı içeren bir e-sim aldık.
    6,5x12=$78 +tax and fee ile birlikte $90küsur ödedik toplamda 1 yıllık plan için.
    $6,5 içinde; aylık 4gb internet, unlimited talk and text (abd içinde tabi), hotspot, wifi calling vs (int creditleri plan detaylarında yazıyor).

Sonuçta 6 ay sonra yerleşeceğiz, gidince prepaid olmayan bir hat alacağız illaki, belki family plan vs bilmiyorum şuan, ancak oraya gittiğimizde de ilk günlerde işimizi görecek hazırda bir hattımız olsun diye ve yıllık fiyatı çok uygun geldiği için yıllık aldık. Türkiyedeyken de BoA sms lerini vs alabiliyorum burada, çok iyi oldu. İş başvuruları için de telefon numarası lazım olacak.
    Bu arada, oradayken açıkçası konuşma vs deneyimlemedim çünkü kimseyle konuşmadık bu hatla, sadece sms ve data için kullandık ve bir sıkıntı yaşamadık, orada da burada da.

• Ayşegül hanım Verizon altyapısını kullana Visible de var. Bi kullanıcıdan kod talebi ile çok cüzii fiyatlara geliyor.

Bende ay sonu giriş yapacağım.

KOD ARIYORUM

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@t-erbey001, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Ayşegül hanım Verizon altyapısını kullana Visible de var. Bi kullanıcıdan kod talebi ile çok cüzii fiyatlara geliyor.

KOD ARIYORUM

Aktif Verizon kullanıcısıyım, telefondaki My Verizon aplikasyonunsdan “refer a friend code” olarak arattigimda aşağıdaki mesaj çıkıyor karşıma, bilginize. Başka referans kodu paylaşabilen forum kullanıcısı olursa sizinle paylaşacaktır.

If you are referring to the Refer a Friend Dashboard, the Refer a Friend program has ended, and no referral codes can be generated or redeemed as of October 20, 2024. You can still track any existing credits on the Refer a Friend dashboard in My Verizon.

The Verizon Refer a Friend program has ended. Referral codes can no longer be generated or redeemed as of October 20, 2024. You can still track any existing credits on the Refer a Friend dashboard.

• @t-erbey001, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Ayşegül hanım Verizon altyapısını kullana Visible de var. Bi kullanıcıdan kod talebi ile çok cüzii fiyatlara geliyor.

KOD ARIYORUM

En iyisi Visible, ben birkaç farklı operatör denedim, ama hep sorun yaşadım, hem çekim kalitesi, hem de fiyat anlamında en optimumu Visible, ki Verizon’un kendi alt markası. Batı Yakası’nda kullanmadım ancak gerek Teksas’ta, gerekse Doğu Yakası’nda gayet iyiydi. Şuan Washington DC’deyim hep full çekiyor. $25’lık sınırsız paketi kullanıyorum, konuşma ve data hepsi sınırsız. Dışarıda, kafede vs laptopuma hotspot olarak da sınırsız kullanıyorum.

Tek seferlik $20 kodu oluyor, aşağıda gönderiyorum👇

https://www.visible.com/get/?68T6QZQ

Önemli Not: Eğer kısa süreli giriş çıkış yapacaksanız, Auto pay yapmayın. Gönderdiğim kodu kullanırsanız ilk ay için $5 ödersiniz, sonra $25. Türkiye’de de hattınızı kullanabilirsiniz, hattınızı roaming’e açık olmalı ve kullanacağınız gün mobil veriye açın sadece, kullandığınız her gün başına $5 yansıtıyorlar, kullanmayınca hiçbir şey yansıtmıyorlar. Türkiye’deki gibi Turkcell dolandırıcılığı yok bunlarda.

• E elbruz bu başlıktan bahsetti
  • barisakkayaB barisakkaya bu başlıktan bahsetti

• @Yrngzgn merhaba Leyla hnm,
    benim 6 ay abd , 6ay türkiyede kalmam gerekiyor, tr de iken abd deki sabit no lara ulaşabilmem için banka vs gibi hangi hattı önerirsiniz en uygun?

• merhabalar,
    Mesajları okudum açıkçası çok kafam karıştı ben 6 ay Türkiye'de altı ayda Amerika'da kalmak durumundayım Türkiye'de sabit Türk telekom hattım var Türkiye'de iken de kullanabileceğim en uygun Amerika hattını tavsiye eder misiniz bankalara ve sabit numaralara ulaşabilmek istiyorum Türkiye'de iken, Şu an Amerika'dayım bu ayın sonunda döneceğim Türkiye'ye altı ay sonra tekrar geleceğim,
    Yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

• @nevin-teague

Tello.

Türkiyedeyken => No data + Unlimited text,call = Ucuz (7-8 dolar olması lazım şu an) + Wifi calling açarak roaming vs ödemeden arama yapıp sms alabilirsiniz.
    Amerikadayken => Data + call,text = Seçtiğiniz miktara göre değişir, sınırsızı 20-22 dolar civarıydı.

• @nevin-teague ven de tello kullaniyorum TRde . Detaylı mesaj attim sorunuz olursa cekinmeden yazabilirsiniz.

• Dunya kupasi zamaninda abd de olacagim. 1-2 ay kalacagim.
    Hangi e-sim tavsiye edersiniz? Florida eyaletinde olacagim.

E-sim kullanip onun internetini kullanmak istiyorum. Whatsapp ve aramalar icin kendi numaram uzerinden islem yaparim. Sadece datasi ve orada ulke ici ihtiyac olursa diye bir e-sim almam lazim.

• @aysenalkan Merhaba,
    Texas icerisinde gecici olarak gelen kardesim 1-2 aylik T Mobile ve AT&T kullandi. Memnundu. Biz faturali olarak Verizon kullaniyoruz.
    Eyaletler arasi farki bilemedigim icin Texas icin konustugumu tekrar belirtmek isterim.

• @akincetin tesekkur ederim cevap icin.

Florida icin kullanan ve memnun olanlar da yazarsa turist olarak alacagim icin bana uygun olani onerirler.

Bu arada ref kodu vs atarsaniz bu konudan gorup turist olan herkes alabilir kodunuzla, eger varsa oyle bir sey. Yukarida mesajlarda gördüm. Eyalet ve operator yazarsiniz.

• Merhaba Tello var bende. Şu an Florida'dayim sorunsuz cekiyor. Sitesinden paketlerine bir goz gezdirebilirsiniz. Istenildigi zaman ucretsiz iptal edilebiliyor.
    Referral code: P34NCF76

• @aysenalkan

FL olarak, 3 gün Orlando ve 1.5 gün civarı Jacksonvillede kaldım. Tello sıkıntı çıkarmadı genel olarak. Onun dışında 2 hafta Atlanta tarafındaydım. Orada da sıkıntı yoktu.

En güzel tarafı sabit fiyat, sabit plan vs gibi bir şey olmaması. TRdeyken en ucuz pakete geçip wifi calling ile kullanmaya devam ediliyor.

• @aysenalkan ben ne zaman yurtdışına çıksam roamless kullanıyorum inanılmaz sağlıklı bağlantı yapıyor. Bir gram cızırtı yada çekmemezlik yapmıyor. Kaldı ki aktivasyon için o kadar çok basit adımlar var ki hiç bilmeyenler için bile yazılı ve videolu anlatımı var. şimdi baktım 10 gb internet 20 dolar az dersen 20 gb 35 dolar tutuyor. Ancak Türkiye de ki gibi su gibi azalmıyor çünkü yurtdışında gerçek 5g var. Türkiye de ki gibi 4g üstüne 5g yapılma değil.

• @erenotti Selamlar, guncelleme yapmis olayim. Su an Turkiye’deyim, kullanim bedeli 10 usd olmus. Kanada, Meksika vb birkac ulkede 5 usd sanirim mevcutta.

• @BK84 kendi sitesinde 20-25$ lik planlar var. E-sim olarak aliniyor mu bunlar? Turist olarak alabilir miyim?

• @aysenalkan, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@BK84 kendi sitesinde 20-25$ lik planlar var. E-sim olarak aliniyor mu bunlar? Turist olarak alabilir miyim?

Evet alabilirsiniz. Kısıtlama yok.

• Arkadaslar merhaba, ben verizon in en ust paketi Unlimited Ultimate kullaniyorum, hattin cekimden, internetten memnunum ama sanirim cok oduyorum, aylik $83 oduyorum. Hattim uzerine herhangi bir cihaz yok, ya da taahhut de vermedim, duz faturali. Tek oldugumdan aile vs de secemiyorum. Bu faturayi tarifemi dusurmeden degistirme yolu var midir?

Bir diger sorum ise ikinci bir telefon numarasi alicam ama onu sadece numaradan oturu alicam, bu nedenle prepaid olmali. Prepaid hatlarin birinde telefon numarani secebiliyordun, yani onerdikleri arasinda, tekrar ve tekrar yeni secenekler sunuyordu, o hangisiydi? Tesekkurler

• @hDundar hocam tek kişiyseniz evet biraz yüksek oluyor rakam. Genelde yakın tanıdığı kişiler üzerine alıyor bazıları ucuz olsun diye. Ayrıca siz doğrudan operatörün kendisinden aldığınızdan fiyat yüksek görünsede aldığınız hizmet ve hız sanal operatörlere göre çok çok daha iyi. Siz en öncelikli hizmet kalitesinden faydalanıyorsunuz, özellikle kalabalık alanlarda en öncelikli sizsiniz. Düşük paketlerde önceliğiniz aşağıya doğru düşer. Tello, Usmobile, Ultra vb gibi sanal operatörlerde ise bu öncelik sırası en alttadır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k