ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2026 Mülakat Deneyimleri
-
01/04/2026 Ankara Mülakat için "tek kişilik" deneyimim;
@kemal85, içinde söyledi: DV2026 Mülakat DeneyimleriMehabayın gençler, dün (27.03.26) sağlık görüşmesine gittim deneyim kısmına yazıp sizi de bilgilendirmiş olayım dedim;
öncelikle ulaşım için tren kullandım dr randevum saat 9:00 da diye, istanbul'dan gece10:00 da tren bileti aldım ve ertesi gün 6:30 da varacak olan tren, 2.5 saat rötar yaptı 8:30 da vardı, fakat taksi ile "kuğulu park'a" gitmek 7dk sürüyor yani geç kalmadım, sizde ona göre yolcuğunuzu planlayın ve gece treni hızlı tren gibi filan asla sanmayın çünkü değil tırtıl gibi gidiyor, yataklı vagon da alamadım çok konforsuzdu tüm yolculuk ve vardığımda her yerim ağrıyordu uykusuzdum.
Doktorun pol. kuğulu park yanında bir pasaj içinde adı da "uğurlu çarşı", bina önünde "a4" adlı bir kafe var, park ve bina arasında kalan ara yerden binaya giriş oluyor, 4. kat Doktorun 3. kat ise düzen lab. için ayrılmış. (Sağdaki asansör 4 . kata çıkıyor bilginize)
Doktorun'a gittiğiniz de sizden "Pasaport'unuzu" istiyorlar, varsa "aşı kayıtlarınızı" o kadar, yada en azından benden bunları istediler ama ben ameliyatım olduğunu önceden söyledim, orada kendileri "pasaport fotokopisi" çekti, sonra çok fotojenik bir "resmimi" aldılar, uyduruk web cam ile (aslında çok yakışıklıyımdır lanet olsun ama kamera kötü olunca işte...) neyse, evrakları zımbalayıp elinize veriyorlar ve 3. kata inip bankoya evrakı veriyorsunuz, az sonra sizi çağırıyorlar "kan almak" için bir tüp kadar, sonrada "ciğer filmi" çekiliyorsunuz ve 47 döler ödeyip üst kata geri gidiyorsunuz.
Üst katta bana saat 10 da geri gel dediler, muhtemelen doktor bey 10:00 da geldiği için emin değilim, sonra bir maske verdiler, zımbaladıkları belgeleri geri onlara verdim ve diğer belgelerimi sordular, benim durumum da eski ameliyat kaydım ve "çam sakura hastanesinden aldığım" sağlık kurul raporu vardı, durumunuzu % ile belirtiyor, verdim.
Doktor bey ile görüşmeye aldılar, ismini unuttum hemşire hanım boyumu ve kilomu ölçtü ama ışık hızında, sonra bana soyun ve şu önlüğü giy dedi, birazdan doktor gelip görecek dedi, 5dk kadar Dr Mehmet bey dosyalarımı masasında inceledi,
- sonra geldi ameliyat olmuşsun dedi nasıl oldu diye sordu, küçükken düştüm vs anlattım,
- başka geçmiş ameliyatın var mı dedi, burnumda kırık vardı dedim, o önemli değil dedi,
- ilaç kullanıyor musun dedi, hayır dedim, bazen alerjim tutuyor derken, öyle değil dedi sanırım psikolojik ilaç soruyordu emin değilim, hayır dedim,
- madde kullandın mı dedi, hayır dedim, (iş için vs alınan sağlık kurul raporunda size madde testi de yapıyorlar), bende e devlet raporu vardı isterseniz size onu da sunabilirim hemen dedim, gerek yok dedi,
- meslek sordu şu ara çalışmıyorum ama güvenlik işindeydim dedim, tamam dedi,
- amerikaya daha önce gittin mi, ne iş yapacaksın dedi, ben bir akrabam sayesinde bir ev malzemesi satan mağazada iş buldum sanırım başta orda çalışacağım dedim ve hayır daha önce hiç gitmedim dedim,
koluma kaşla göz arası 1 iğne(ne olduğunu söylemediler) yaptı doktor bey, acımadı ama acıtmadı da, eli çok yumuşakmış, sonra tansiyonuma baktı, gözlerime vs baktı,
- derken sana zatüre iğnesi yapmıyorum ama senin durumunda yaptırsan iyi olur dedi, ("Pnömokok" aşılarım için de var ama uykusuz ve yorgun olduğum için o an aklıma bile gelmedi) ok onu da olurum dedim, giyin dedi,
Masasına geçti ve ben yanına gittiğimde bir şeyler yazıyordu,
- arada hiç pisikoloğa(psikiyatr) gittin mi diye sordu, hayır dedim (ama iş için rapor alırken bir test'e girdim, o sayılır mı bilmediğim için), tamam dedi,
sağlık raporumu aldı ve diğer evrakı bana geri verdi gidebilirsin dedi.
Dışarıda sekreteri evrakları aldı ve kısa bilgi verdi, o esnada röntgen filmi hatalı olmuş, yine çektirdim ve geldiğimde, tamam dosyanız yarın hazır olacak gelip alırsınız dendi, bende sonra gelip alabilir miyim dedim, olur dediler, ödeme yaptım 327 döler ve çıktım hepsi bu kadardı.
Ödemler:
Ulaşım tek kişi için
Tren ile gidiş & dönüş : 930 x 2 =1860TL İst / Ank
Taksi : 288 TL Gardan, kuğulu parka sadece gidiş
Doktorun : 327$ 12441 TL
Düzen lab : 47$ 2130 TLToplam : 16719 TL (kredi kartı taksiti de sayılırsa 20bin civarı ödeme olacak)
Gar a yürüyerek döndüm geze geze
Gitmek var dönmemek var diyerek, Atamızı da ziyarete gittim ama onlar harcamaya dahil değil.
Not : Aşı kartlarımın orjinalini buldum fakat doktorum dan aldığım imzalı çıktı yerine e-nabız ekran görüntüsü olsa daha iyi olurmuş, çünkü onu sordular başta varsa ver dediler ve hiç bir dosya için çeviri istenmedi hatta ameliyat raporum için bile belki lazım olur diye yaptırdım ama gerekli değil.
Şimdilik bu kadar umarım size faydası olur ve dışarda salgın var herhal gelirken acık bende kaptım sümüğümü çekerek yazıyorum herkes hasta aman dikkatli olun. Ankara da üşürüm dedim günlük güneşlikti, geldim yağmur ve buz gibi hava ile karşılaştım

Gençler merhabayın, bayadır müsait olmadım ondan mülakat deneyimimi birkaç hafta geç yazıyorum umarım yinede faydalı olur, başlıyorum.
Öncelikle Ankara başkent ama çok büyük bir yer değil İstanbul ile kıyasla, yani kendinizi Levent'e gitmiş gibi düşünün öyle hareket edin. Ben Ankara'da akrabam olduğu için 31/03 de gittim ve 1 gece orda kaldım 01/04 de konsolosluk görüşmesine girdim, ulaşım için metro kullandım "Söğütözü" durağından inip 2dk yürüyünce "BESA Kule" arkasında konsolosluk binası, yani bulmakta sorun yaşamazsınız.
07:10 gibi bina önündeydim kardeşimle birlikte ve vardığımızda yaklaşık 10m kadar bir kuyruk olmuştu bile, beklerken daha önce tanıştığım "Mutlucan" adlı arkadaşa bakındım vs derken 07:30 oldu ve güvenlik gelip bazı uyarılarda bulundu...
-
Arkadaşlar yanınızda metal, kalem, çakmak, çanta, sıgara pakedi vs gerekli evrak harici hiç bir şey alınmıyor eğer yanınızda bunları bırakacak biri yoksa besa altından emanetçi var oraya bırakın, dedi.
-
07:30 - 08:00 arası randevusu olanlar gelsin, dedi.
Tabi kalabalık hücum etti sıra filan yalan oldu, daha ilk sırada bebekli bir yabancı kadın çanta ile girmek istedi bebek malzemeleri var diye gösteriyor onu bile almak istemediler bilginiz olsun, sonra bahsettiğim arkadaşı gördüm durumlar nasıl, evraklar tamam mı, benim dosyam daha kalın vs diye boş muhabbet ederken, hemen sıra bize geldi, tabi ki hucum ettik, S şeklinde zikzak düzenkete biz sıraya aldılar bina önünde, giriş kapısın ve bir pencere var, pencerede pasaportları alıp, sonra kapı önünde sıraya alıyorlar, önümüze bir kadının vardı sanırım pasaportu 6 aydan daha azdı, onu yolladırlar, biri de telefonla girmek istedi, öyle almadılar, biri ise sıgara pakedi ile girmeye çalıştı onu alamayız dediler, sonrasında sırada beklerken montunuzun önünü açın bakıcaz diye anons geçiyor bir görevli ve böyle beklerken pasaportu aldıkları sıra ile içeri alıyorlar bizi.
İç kapıda adliyeye giriyormuş gibi bir düzen var montunuz ve evrakınızın olduğu dosyayı tarayıcı cihaza veriyor ve sizde dedektörlü kapıdan geçiyorsunuz, sonra L şeklinde bahçede ki bir yoldan ilerleyip bina kapısından giriyorsunuz, "meşhur ağır kapılar" bunlar ve dışa açılıyor aklınızda olsun yani çekeceksiniz. (Benden önceki herkes ittirdi zorlayınca olmuyor mesajı aldım ben
)İçeri girdiğinizde sizi görevli arkadaşlar karşılıyor ve size hangi vize için geldiniz diye soruyor, ben hemen DV visa dedim, ok siz 18 nolu gişeden ödeme yapacaksınız dedi, diğer viza için girişte bir masada sıra numarası veriyorlar sonra ödeme oluyor, bize sıra numarası verilmedi başta, 330$ bir zarf içinde verdim, zarftan çıkarın öyle verin dedi memur hanım, çıkardım öyle verdim sonra da oturdum bekledim ama herkes de bankadaki gibi sıra kağıdı var, ben ve orada tanıştığım bir arkadaş da(adı Ahmet diye kalmış yalan olmasın elektrik mühendisi güneş paneli işine girecekti, yanlış hatırlıyorsam kusura bakma yaşlıyım ben şikayetlerini özelden iletirsin) ise numara yok, tekrar sorduk görevliye dedi ki para ödediğiniz 18 no'lu gişeden "dv visa" için deyin size oradan numara verilecek, peki dedik, ödeme sırasına tekrar kaynak yapıp kadını darladık filan içerde eli ayağına dolandı bir saniye deyip kadının bize numaraları verdi, geçtik bekliyoruz, bizim numaralar 2 haneli, diğer vize türleri 3 haneli rakam, 3 onlardan 1 bizden olacak şekilde gişelere çağırıldık, beni çağıran gişe 16 no'lu gişe oldu.
16 nolu gişeye geçtim: (evrak teslimi aşaması)
- Kemal bey merhaba dedi,
- Merhaba dedim,
- öncelikle hangi dilde mülakata girmek istiyorsunuz dedi,
- Mümkünse Türkçe, çünkü seviyem "anlıyorum ama konuşamıyorum düzeyinde" dedim,
- Pekala sizi anlıyorum dedi ve şimdi sırayla evraklarınızı alacağım dedi,
- Pasaportunuz lütfen dedi, verdim (fotokopi vs istemedi),
- resimlerinizi alabilirmiyim, 2 adet yeni çekilmiş foto (dikkat ediyorlar) uzattım,
- lise diplomanız yanınızda mı, evet ve uzattım kopyasını da verdim (çevirilmiş), barkodlu belge vardı uzattım ama almadı,
- nufus kayıt belgelerini alabilirmiyim dedi, uzattım yine çevirisi vardı almadı, fakat bu belgede tarih var ve ona dikkat ediliyor bilginize,
- Askerlik belgemi (çevirilmiş verdim ben) istedi,
- Sabıka kaydı belgeniz var mı dedi, verdim (temiz yazıyor),
- mali kayıtlarınızı alabilir miyim dedi, 11000$ düler gösterdim ve 6 aylık hesap dökümü ingilizce banka imza sirküleri ile uzattım, aldı ve ayrıca belli miktar altınım var bir kağıt uzattım, ona gerek yok bu rakam yeterli dedi,
- sağlık raporunu istedi, kapalı zarfı aldı ve üstüne zımbalanmış olan cd ve çıktıyı bana geri verdi, bu sizde kalabilir dedi,
- en son ais kaydınız varmı dedi, ustarveldock barkodlu çıktısı var sade... tamam ona bakayım dedi, uzattım baktı ama almadı,
Ayrıca son olarak dedim ki, adresim değişti bunu ya sizde, yada Amerika'ya girişte değiştirmek mümkün oluyormuş, düzeltmeyi burada yapabilir miyiz dedim, tabi ki adresi bir yere yazdınız mı dedi, A4 çıktısı uzattım detaylı havalı şekilde ama bana "bunu bu kadar karmaşık hale ne getiriyor sunuz tam işsiniz ha" der gibi bir bakış attı memur bey, sonra da uğraşıp adresi yazdı önündeki ekrana, bir de ekledim "arkasında da bir iş teklifi aldım" onun çıktısı var, alacak mısınız, yok dedi ve kağıtları bana geri verdi, bunu görüşmede belirtirsin dedi ve benden aldıklarını bir evrak dosyası içine ekledi, şimdilik bu kadar sıranız tekrar yanacak beklememi söyledi, böylece evrak teslimi adımı bitmiş oldu.
Peki benden neleri almadılar :
- 2nl mail çıktısı, sormadı
- ds260 barkodlu çıktısı, sormadı
- pasaport ve kimlik fotokopisi çıktıları, sormadı
- lise barkodlu belge, gördü almadı
- formul a belgem, sorulmadı
- SGK dökümüm, sormadı
- ustraveldock barkodlu belge, sordu baktı ama almadı!
Evrakları verdikten hemen sonra oradaki bir görevli arkadaşa, bizim sıramız nerede yanıyor sordum, o da "dv vize" için 19, 20, 21 no'lu gişeler arkada sizin için ayrılmış dedi, geçtim bulduğum ilk yere oturdum, ortamı size şöyle tarif edeyim "ana baba günü", çoluk çocuk tüm aile herkes orda, ortam "kreş ve kahve hane" arası kimlik bunalımı yaşıyor, öylesi cıvıl cıvıl yani, dedim Kemal "sessizce otur ekranı takip et bir şeyleri kaçırma" ama ne mümkün herkes bana bir şey soruyor(evet çok güvenilir bir tipim var ve her gittiğim yerde danışmanlık görevi bana kalıyor, burada da durum aynı) bir yandan da görevli sürekli gelip, burası çok kalabalık oldu öbür tarafta boş sandalye var, geçin orda bekleyin, biz numara yanınca haber vericez, diyor ama kimin umurunda herkes dedikodu yapar gibi, ya öylemi bende şuraya gidicem, ondan bunları istemişler vs konuşmaya devam kimse görevliyi tınlamıyor açıkçası.
Buraya dikkat numaram daha önde bile olsa görüşmesini ingilizce yapmak isteyenler bende önce görüşmeye girdi ve biraz kulak kabarttığımda, içlerinden genç bir "Afgan" çocuk vardı, görüşmesinden direkt elendi ve memur bey ülkeniz banlandığı için sizinle görüşme yapamıyoruz, burada aldığınız "red" bundan sonraki başvurularınız için de geçerli olacaktır dedi, üzücü, neyse öyle yada böyle bana sıra gelene kadar 2 saat kadar geçmiş oldu, içeride saat de yok çıkınca baktım. (bunun için puan kıracağım da konsolosluk için puanlama şeysi olan uygulama bulamadım
)19 No'lu bankoda ki görüşmem:
numara yanmadan 19 no'lu gişede sempatik bir hanım bana adımla seslenerek çağırdı ve teke gibi zıplayarak gittim,
- Kemal bey merhaba nasılsınız,
- Merhaba iyiyim ya siz,
- Önce sizden sağ elinizi kaldırıp yemin etmenizi isteyeceğim hazır mısınız,
- evet elbette,
- (Tam hatırlamamakla birlikte) Vize görüşmeniz için yapacağınız bu görüşmede yalnızca doğruları söyleyeceğinize yemin eder misiniz dedi, görüşme yaptığım mamur hanım,
- (sağ el havada) evet elbette yemin ederim,
- şimdi görüşmeye başlamadan parmak izinizi alacağım izin verir misiniz (formaliteden soruyor illaki alacak)
- parmak izim alındı, önce sağ el 4 parmak (ben sol el uzattım aklım hava da olduğu için kadın sağ el diyorum aklın nerde dedi), sonra sol el 4 parmak ve 2 baş parmak birlikte tarandı,
- önce lise mezuniyetiniz hakkında soracağım dedi,
- gerekli cevapları verdim,
- askerlik hizmetini yaptınız mı dedi,
- geçirdiğim kaza için muaf tutuldum dedim, sağlık raporum da gerekli bilgiler var, ayrıca belgenin çevirisi de var dedim,
- ha bir saniye bunu sorma gerek dedi 10sn filan sürmüştür geldi (bir sempatik ki sormayın çok tatlı bir kadın)
- adresinizi değiştirmişsiniz neden dedi,
- Dv talihlisi olduğumu duyan akrabalarım her yere haber verip bana geçici de olsa iş buldu orada ikamet edeceğim, ayrıca mektup yanımda veriyim mi dedim,
- yok gerekli değil ama Amerika da akrabanız mı var dedi,
- Evet var ama amcamın halasını bibisinin disinin disisi vs ben bişeyler anlatıyorum tabi, (kadın bana bu kadar detay sormadım der gibi bakınca sustum)
- (memur hanım bişeyler yazdı ekrana) Kemal bey durum hakkında bilginiz var mı dedi,
- Evet hanım efendi durdurma kararı verildi ve sanıyorum hala geçerli dedim,
- evet durumda henüz bir değişiklik olmadı ben şimdi size (221g) sarı kağıdı veriyorum "red" olmadı ama merkezin durumunu ve kararını bekliyoruz dedi**,
- anlıyorum sorun değil, peki yapmam gereken fazla dan bir şey var mı dedim,
- hayır dediğim gibi "biz onayladık" süreci takip edip bizimle iletişime geçin dedi.
Dosyalarımı toparladım el sallayıp hoşçakal yaptım, pasaport ve sarı kağıdı (221g) uzattı hanım efendi ve gülerek öylesine bir el yaptı, döndüm arkamı ve demin dedikodu yaptığımız gençlerle birbirimize şans diledik ve çıkışa doğru gittim.
Dosyaları düzeltiyor ve inceliyordum, bir arkadaş geldi sadece "sarı kağıdı" mı veriyorlar diye sordu, evet durdurma henüz kalkmamış, bu kağıtta eksik evrak varsa veriliyor sanırım ama bende hiç bir evrakta eksik işareti yok, fakat bende merak ediyorum şimdi görevliye soracağım dedim, ardından sorduğum görevlide onayladı, sizde eksik evrak yok, pause kalkınca size ya mail gelir yada arayıp sizin durumunuzu sormanız gerekebilir ve gözünüz Amerika da olsun dedi.
Daha önce geldiğimiz kapıdan geri çıkış yaptım ve sürecim şimdilik böylece tamamlanmış oldu.
Dikkatimi çeken şeyler, bana çok az soru soruldu hatta öylesine muhabbet ettik sayılır, az evrak istendi gibi geldi bana (koca dosya ile gittim ya acık daha alaydınız ne olurdu diyom içimden) ve en önemlisi "Biz onayladık" cümlesini diğer görüşmelerde duymadım yada dikkatimi hiç çekmedi ve bana söylendi, sağlık raporum da onlarda kaldı visa onaylanınca verecekler muhtemelen hani gidip almamız gerekebilir!**.
Bunun dışında herşey çok kolaydı bana bankadaymışız da hesabımadan para transferi yapıyormuşum gibi geldi süreç, aşırı heyecan yada sizi zor durum da bırakacak bir davranış ile karşılaşmıyor sunuz, herkes kibar ve anlayışlı, ayrıca su için içeride şu filmlerde olan basınca su fışkırtan zımbırtıdan var, tuvalet filan saymıyorum yani hiç gerilmeyin.
Uyarı: gördüğüm 3 kişi girişte sıkıntı yaşadı ama çözüm için ordaki görevli bişeyler anlatıyordu onlara, içeride ise 1 kalabalık ailede sorun vardı adama ne yapacağını söyleyip yolladırlar aile içerde kaldı, 1 kişi de fotoğraf ile ilgili sorun çıktı ona da bir kağıt verip yolladılar öğlene kadar gelirseniz sıkıntı olmaz dendi, 1 de Afgan genç için olumsuz bir durum oldu gördüğüm kadarı ile, onun dışında diğer talihlilerin meraktan bana sorduğu soruların hepsi duvarda yazıyordu, biri bana soruyor ben duvarda yazıyor aha orda bak diyorum filan, millete çemkirip durdum sizde gidince beklerken duvarda yazanları okuyun yoksa görevliye sorun Kemal abiniz hep orda değil.

Başta dediğim gibi geç oldu ama bu yazı belki birilerine fayladalı olur ve benim için bir hatırlatıcı olur diye yazdım, hepinize tekrar bol şans dilerim, hadi sağlıcakla kalın ve hoşçakalın.
-
Merhaba, Ben de kendi Mülakat sürecimi anlatayım belki Hong Kongda gireceklere bir fikir olur.
20 şubatta mülakat mailimi aldım, hemen konsolosluğun sayfasındaki sağlık kuruluşları ile iletişime geçip ortalama kaç günde sonuçlandığını hangi gün için randevu almalıyım diye sordum. Ortalama 10-15 iş günü içinde sonuçlandığını söylediler, verdikleri bu bilgiye göre işimi şansa bırakmamak için 1 nisandaki mülakatım için 11 mart gibi sağlık kontrolüne girmiş olmam lazımdı. 11 mart için Dr. anderson dan randevumu aldım.
9 martta gidişim için tam bilet almıştım ki orta doğuda savaş çıktı ve büyük bir kriz yaşadım çünkü hong kong a doğrudan uçuşlar yakın bir tarih olduğu için 75-80k civarındaydı. Ben de yakın olan ülkelere körfez ülkelerinden aktarma yapmayan uçuşlara baktım. Air China bir seçenekti ama 45k tl bandıda bir ücreti vardı. Ben de özbekistan üstünden bangkok a oradan da hong kong a bilet aldım toplamda 33k gibi bir para tuttu. Dönüşüm için riske girip katar üstünden aktarmalı bir bilet aldım ama o da tabiki iptal oldu.
10 martta Hong Kong a vardım, 11 mart 13.30 gibi sağlık görüşmesi için mail üzerinden attıkları adrese gittim. Çok ilgili ve güler yüzlü bir ekibi vardı. Randevu onayı ile birlikte istedikleri belgeleri de bir pdf olarak ilettiler. Başlıca şu şekildeydi;- US Consular letter -Passport (Original & Copy)
- Hong Kong ID card (Original) -Vaccination records (Original & Copy)
- 5 Passport sized photographs (40x50mm) – ideally taken within past three months on a WHITE background
- US address in English -Hong Kong address in English - Email address (printed, not handwritten)
Türkiyede antikor testi yaptırmıştım fakat seyahat tarihime yetişmemişti. Sağlık kontrolüne girdiğim gün e-nabızdan ingilizce belgeyi çıktı alıp verdim, aynı zamanda çocukluktan kalan aşı kartlarımı ve ingilizce çevirilerini de verdim. Sağlık kontrolü için 4030 HKD yaklaşık 23k TL ödeme yaptım. sonrasında eksik aşılarımı saydılar toplamda 4 aşı eksikti aşılardan 1 tanesi karma 3 farklı aşıyı içeriyordu 1 polio ve 1 influanza aşım eksikmiş. aşılara da yaklaşık 12-13k TL yakın para verdim.
Sağlık görüşmesi ile mülakat tarihi arasında yaklaşık 3 hafta süre vardı, gelmeden önce bu sürede hong kongdaki konaklama maaliyetimi ve yakınlardaki ülkelerin maaliyetlerini karşılaştırmıştım ama sağlık görüşmesinden sonra kalmam gerekebilir diye bilet almamıştım. Sağlık görüşmesinden sonra hong kongda kalmama gerek olmadığını öğrendiğimde 2 haftalığına taylanda geçtim ve iyi ki yapmışım sadece hong kong da düzgün bir yerde konaklamak isteseydim 35-40 k TL ye yakın para ödemem gerekecekti. 2 haftalık tayland tatilim ( hong kong bangkok git gel uçak bileti bangkok pattaya git gel otobüs pattaya 4 gün konaklama bangkokdan pukete git gel uçak bileti puket 5 gün konaklama bangkok 1 haftalık airbnb yeme içme tapınak tuk tuk hediyelikler) toplamda 45k TL ye denk geldi. Hong kongda mülakata girecek arkadaşlarıma tavsiye ederim. çok keyif aldım hem de aynı paraya başka ülkeyi de görmüş oldum.
1 Nisan mülakat günü:
Çok heyecanlı bir sabahtı bütün evraklarımı aldım konsolosluğa doğru yola çıktım. bir akşam öncesinden tercüman aslı hanım ile anlaşmıştım kendisi ile konsolosluk önünde buluştuk. içeri evraklar ve cüzdan dışında bir şey alınmadığı için her şeyi girişte bıraktık. sırt çantası almanızı tavsiye etmem içeri almıyorlar.
Sıra bana geldiğinde ilgili vezneye girdim sıra ile evrakları istediler sağlık raporu adli sicil kaydı askerlik belgesi lise diploması, derken en son doğum belgesine geldi sıra ve nüfus müdürlüğünden aldığım "Vukuatlı nüfus kaydını" uzattım. (kısaca özetlemem gerekirse e-devlete doğum belgesi yazdığınızda nüfus kaydı belgesi geliyor ve ben de bu belgenin doğru olmadığını düşünüp nüfus müdürlüğüne gittim doğum belgesi istiyorum dediğimde e devletten aldığım belgenin ıslak imzalı halini verdiler. ben de demek ki belge gerçekten bu diyerek oh çekmiştim) Ve o şok bu doğum belgesi değil, evrakları alan beyefendi bir anca ciddi bir tonda hazırlaman gereken evraklar konsolosluğun sitesinde yazıyor ve senin sorumluluğunda olan bir konu dedi. Ben de belgeyi resmi devlet kurumundan doğum belgesi istediğimde bunu verdiklerini söyledim, sonra kendisi teyit etti; bu belgeyi resmi bir devlet kurumundan mı aldın? ben de evet hatta ıslak imza ve mühür bulunan orijinal evrak elinizdeki dedim. bundan sonra görevli arkaya gitti ve bi 10-15 dk sonra geri geldi. Sana yarın için tekrar bir randevu planlıyorum doğum sertifikasını bul getir dedi ve doğum sertifikasını nasıl alabileceğime dair bir belge verip beni gönderdi. (verdiği belge de belgenin e devletten alınabileceği ve vukuatlı nüfus kaydı olarak bulunabileceği yazıyordu fakat beyefendiye bunu anlattığımızda doğum belgesi bu değil dedi ve kabul etmedi.. neyse yine de 2. şans için teşekkür ederim.) Konsolosluktan çıkıp hemen Türk konsolosluğuna gittim oradan formül a olan doğum belgesini aldım.
2 Nisan Mülakat Günü:
08.20 gibi konsolosluk önünde tekrardan Aslı Hanım ile buluştuk. bir önceki gün işlemimi yapan beyefendi görünce tekrardan çağırdı. konsolosluktan aldığım doğum belgesini verdim ve ödeme yapmam için beni vezneye yönlendirdi. Veznedeki görevli ilginç sorular sordu işte nerede doğdun nerede çalışıyorsun kaç yaşındasın gibi mini bir mülakat yaptı
. ödememi yaptıktan sonra tekrardan görüşme yaptığım odaya döndüm ve mülakat için bekledim. Mülakatta ilk başta verdiğiniz bilgilerin doğru olduğuna dair yemin ettiriyorlar, ardından parmak izlerinizi alıyorlar ve soruları sormaya başlıyorlar. Nerede yaşamayı düşünüyorsun, daha önce tutuklandın mı gibi 2-3 soru sonrasında pause durumundan bahsetti ve kağıdımızı verip gönderdi.Kısacası doğum belgesi Formül A imiş arkadaşlar bana da ders olsun internetten baktığımda da her yerde doğum belgesine vukuatlı nüfus kaydı yazıyor dikkat edin kazanın ucundan döndüm.
-
Ankara Mülakat Deneyimi 14.04.2024
Merhabalar, öncelikle işlerimiz yolunda ilerledi. Bir gün öncesi unganlara gidip sarı zarflarımızı teslim aldık. Daha sonra bankaya gidip hesap dökümü aldık. Ödeme yapacağımız 10 dolarlarımızı bankadan rica edip yenileriyle değişimini istedik. Normalde yapmadıklarını fakat hemşehri çıktığımız banka memuru bize çok yardımcı oldu. Dolarlarımızın değişimini yaptı. Sonrası kızılayda bir kafeye geçip konaklamak için otel araştırdık. Şanslıyız ki indirimde son dakika the Green park hotele rezervasyon yaptırdık. Daha sonra diğer dv talihli çiftlerle buluşup sohbet ettikten sonra otele geçtik.Sabah otelde taksi ile konsolosluğa 10 15 dk da vardık. Mülakatımız önceki anlatılan deneyimler gibi benzer geçti. Konsolosluk önünde arkadaşlarımız Arda ve Gizem ,Emre ve Sinem, Yunus Emre ve Esra çiftleriyle birlikte sıraya geçip tüm süreci birlikte yaşadık. Öncelikle 8.15-8.30 mülakatlarını çağırdılar ve sıra geçtik pasaportlarımızı metal kutunun kapağını açarak içerisine koyup görevliye verdik. İçeri girmek için sıraya geçtiğimizde birkaç dakika sonra eşlerimize seslendiler. 1 gün öncesi Ankara attığımız maillere dönmüş ve add aplicant için ekleme yapmıştık fakat onların sisteminde gözükmüyormuş. Bu sebeple 5 dk kadar bizi beklettiler. Daha sonrasında kusura bakmayın sistemde gözükmedi diyerek sıraya tekrardan girdik. Xrayden geçtikten sonra uzun bir bahçeden geçerek meşhur ağır kapıdan içeri girdik. Dv için geldiğimizi söyledik ve sıra beklemeden ödeme için bankoya gittik. Kişi başı 330 dolar ödedikten sonra sıra numaramızın ekranda yanmasını bekledik. Daha sonra evrak teslimi için 15 numaralı bankoya girdik. Bizimle ilgilenen memur biraz agresifti. Evrak teslimini yaparken ara ara arkaya gidip uzun süre gelmediği oldu. Uzun bir süre bekledik.
Asıl talihli istenen evraklar:
-pasaport
-2 adet 5X5 fotoğraf
-banka hesap dökümü
-evlilik cüzdanı ve fotokopisi
-Lise diploması ve fotokopisi (üniversite son sınıf öğrencisi olduğum için en son diploma seviyem lise)
-Nüfus kağıt örneği
-Adli sicil kaydı
-medical raporEşim için
-pasaport
-2 adet 5X5 fotoğraf
-evlilik cüzdanı fotokopisi
-adli sicil kaydı
-askerlik belgesi
-nüfus kâğıt örneği
-medical raporUstravel Barkodlu belge içinde sadece çıktısını görmek istedi.
İstenmeyen belgeler
Formül a ve b
Eşim için lise üniversite diploması
Ds260 confirmation page
Asıl talihli için öğrenci belgesi/ Transkript/Daha sonra mülakat için aynı numarayla beklemeye başladık. Heyecanlı olduğumuz için Türkçe tercihimiz oldu, bizimle mülakatı yapan memurun yanında Türkçe bilen bir memur vardı ve çevirisini yaptı. Aslında İngilizce sorulan her soruyu rahatlıkla anladık, basit bir İngilizce yeterli olur. Sorulan sorular:
-Ne zaman evlendiniz?
Mart ayında diyince şaşırdı ve güldü 1 ay yani dedi.
-Ne kadar süredir birliktesiniz? 5 yıldır birlikte olduğumuzu hatta yanımızda wp dokumanları, fotoğraf arşivi getirdiğimizi söyledik. Herhangi birini talep etmediler.
-daha önce Türkiye dışında bir yerde yaşadınız mı?
-daha önce Amerika’da bulundunuz mu?
-Nereye gideceksiniz? Tanıdığınız var mı?
-İkimize de mesleğiniz nedir ?
-oraya gidince ne iş yapacaksınız?
Sorulardan sonra dosyanızla ilgili her şey güzel gözüküyor. Dv Pause sürecini biliyorsunuz. Bu sebeple şu an vize basamıyoruz. Pause durumu değiştinde biz size mail atacağız dediler. Emin olmak için biz de tekrar sorduk, siz mi mail atacaksınız yoksa biz mi mail ile ulaşalım diye sorduk. Biz atacağız dediler. Mülakat bitiminde bize beyaz bir kâğıtta 221 g hakkında yazısı olan bir kağıt verdiler. İlk biz mülakattan çıktık arkadaşlarımızı bekledik. Onlarında beyaz kâğıtlarını görünce başka bir görevliye sarı kağıt veriliyordu ama beyaz verildi diye sorduk. İçeriği önemli dediler, aynı şey dediler. Biz de beyaz kâğıtlarımızı alıp çıkış yaptık.Bu şekilde her şey yolunda ilerledi.Umuyoruz Pause süreci sonlanır ve bir an önce vizelerimize kavuşuruz. Eşimizi dosyaya ekleme konusunda çok stresliydik fakat mülakattan bir gün önce dönüş sağladılar ve her şey usulünce sırayla gerçekleşti. Bu süreçte destek olan, sorularımıza yanıt veren, bizlere vakit ayıran her kullanıcıya çok teşekkürler. Forumu kuran yöneticilere ayrıyeten teşekkür ederiz.Bugünü birlikte yaşadığımız çift arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz. Umuyoruz vizelerimizin basıldığı haberini de tekrardan bu satırlara yazarız.
-
@sinemmurat39 gecmis olsun, add aplicant kisminda cok sorun yasamistiniz son dakika da olsa hallolmasina cok sevindim.
-
@Rutkay çok teşekkür ederiz. Son gün mülakat öncesi mail geldi o şekilde doldurduk formlarımızı
-
Merhaba, 14.04.26 Ankara mülakat deneyimi;
Bilinen tüm aynı konuları yazmıyorum, sadece bizim başımıza gelen 2 farklı konuyu belirteyim;
1- Eşim 5 haftalık hamile olduğu için sağlık kontrolü yapmadılar ve ben de yaptırmadım, 12. haftadan sonra yapabileceklerini söylediler ki zaten pause olduğu için problem değil.
2- 330$ vize ücreti için kartımdan ilk ödemeyi aldı, ikincisini alırken banka blokaj koymuş çekmedi, çok hızlı aralık vermeden çektiği için şüpheli işleme düşmüş. Çıkıp bankayı arayıp durumu düzelttirdim girip tekrar aynı karttan çekim sağladım. Kart kullanacakların dikkatine ilk çekimden sonra 3-5 dk bekletmekte fayda var.Bundan sonrası pause kalkarsa sağlık raporu ve vize basımı!
Herkese bol şans. -
Herkese selamlar,
14.04.2026 Ankara mülakat deneyimimi ve sürecimi paylaşmak istiyorum.
Greencard talihlisi olduğumu öğrendiğim 8 Mayıs 2025’ten beri içimdeki belirsizliğin ve kuşkunun bir nebze azaldığı ve rahat bir nefes aldığım bir gün geride kaldı. Buradan sonra yüzüme bir gülümseme koyuyorum ve sürecin biraz da aslında değinmekten kaçındığımız ama çoğu talihlide bıraktığı psikolojik hasarına bir selam çakmak istiyorum.
9 Mayıs 2025’te hemen DS-260 formumu doldurdum ve Greencard kazandığım için çok heyecanlı olan ben, o gün odamda düşüp bayıldım. Bu arada iş için Kazakistan’ın Almatı bölgesinde Taldykorgan diye bir şehrindeyiz bunlar olurken. Her neyse, formumu doldurdum ve başladım Hong Kong ve Bangkok deneyimlerini okumaya YouTube videoları izlemeye. Numaram 14.000’lerde olduğu için asla kendime Ankara şansı vermemiştim sürecin başında. Dosyamı ha yarın ha bugün taşırım derken, işten güçten vakit bulamadım, 2025’in son deneyimlerini de okuyayım, aman biraz para ayırayım derken; 28 Ağustos kararı ile bir kez yıkıldım. Sonrasında Ankara hızlandı ve içimde bir ümit doğdu ama sonrasında da malum gelen karar ile birlikte süreç iyice yokuşa girdi. Kendimizi bütün talihliler olarak omuzlarımızdan öpmeliyiz böyle bir seneyi atlattıktan sonra; sonuç ne olursa olsun.
14 Nisan mülakat tarihim belli olduktan sonra hemen Unganlardan randevu aldım ve süreç bitene kadar geçerli süreye sahip sağlık raporum olacağından dolayı sağlık raporunu ne olur ne olmaz almayı tercih ettim. Unganlara 2 Nisan günü gittiğimde e-nabızdan aşı çıktısı götürdüm. 2 yıl içinde sokak kedisi saldırdığı için tetanoz ve 2 doz kuduz aşım vardı. Doktor bu aşıyı sordu. Ardından kronik cilt rahatsızlığım için kullandığım pomat losyonu gösterdim. Gayet tatlı bir hanımefendiydi ve biyopsi için "ben" aldırmadan kalan operasyon izimi sorduğunda epikriz almadığımı ama biyopsi sonucumu sakladığımı ve yanımda getirdiğimi söyledim. Bakmadı bile. Aşıların geri kalanını koluma vurdu. Bir hafta boyunca kolumda morluklar ve yumurta gibi şişlikle, ateşle gezdim. Aşılar beni kötü etkiledi. Her neyse, 3 Nisan akşamüstü gittiğimde "sonuçlarınızda hiçbir şey yok, hayırlısı olsun" dediler ve İstanbul'a döndüm.
Otel olarak Unganlara yürüme mesafesinde Occidental Ankara Oteli'nde kaldım; gerek temizlik gerek kahvaltı ve personel olarak çok iyiydi. Fiyat olarak 3-5 bin TL arası gecelik. Orada olduğum 3 gün boyunca çok güzel yağmurlu bir hava vardı ve odamdan çalışırken mutluydum.
13 Nisan'da tekrardan Ankara'nın yolunu tuttum. Bu sefer konsolosluğa yakın diye Green Park Otel'de kaldım, yine benzer fiyat aralığıydı ama oteller büyükleştikçe temizlik ve yemek kalitesi düşmeye başlıyor. Tam bir business şehir oteliydi ama ben oda temizliğinden çok huylandım; o yüzden güçlü şekilde tavsiye etmiyorum ama konsolosluğa yürüme mesafesi olduğu için makul bir otel.
14 Nisan sabahı 8’deki mülakat için 7:30 gibi kapıya vardım, herkes sıra olmuştu zaten ama 8:30 mülakatı için bile bir saat önceden sıra bekleyenleri gördüm. Bence o kadar erken gitmeye gerek yok. Ankara ayazı ruhunuzu kesmesin derseniz yarım saat hatta 20 dk önce bile gidebilirsiniz; zaten randevu saatine göre içeri alınıyorsunuz. Kapıda bir dayanışma hakimdi. Kendim daha önce Work and Travel yaptığım için kapıda bekleyen birçok üniversite okuyan arkadaşımı cesaretlendirmeye, heyecanını yatıştırmaya çalıştım.
Sabah aşırı soğuk olduğu için ve daha önce Ankara’da Aralık ayında mülakat sırası bekleyip içeri ciddi anlamda mont ve atkıyla ama titreyerek girip red almış biri olarak söylüyorum: Kalın çorap, bot ve içlik giyin. Ben Nisan ayında bile riske atmadım, baktım 3 derece gösteriyor, içlik giydim. Çünkü soğukta üşüyen bir vücut mülakat sırasında stresini yönetmekte zorlanıyor. Bir önceki turistik deneyimim bana bunu öğretmişti. O kadar üşümüştüm ki, beynimin soruları cevaplaması için muhtemel tüm sinirleri donuktu ve red almıştım. Nitekim 5-6 ay sonra İstanbul'dan onay aldım. 2018’de J1, 2023 sonu turistik red, 2024 Mayıs turistik onay almış biri olarak 4. konsolosluk deneyimimdi ama o heyecan hep aynı, kalbim ağzımdaydı çaktırmasam da.
Bizi içeri aldılar; sırayla pasaportları kontrol edip üst taramasını yapıp o meşhur ağır kapıyı ittik biz de. İçeri girdik hemen 330 dolarımızı ödedik, fiş ve sıra numarası aldık, bekleme alanında oturduk. Orada Aydınlı bir hanımefendi ile tanıştım, biraz başkasıyla konuşmak da heyecanı yatıştırıyor; kendisine selam olsun, yarı hemşehri çıktık. Sonrasında sıra numaram geldi ve evraklarımı teslim ettim.
Yalnız bir talihli olarak benden nüfus kayıt örneği, askerlik belgesi, sağlık raporu zarfı, banka dökümü, adli sicil kaydı, pasaport ve 330 dolar IV fee ödeme fişini ve üniversite diplomamın aslını ve fotokopilerini aldı; 2 adet fotoğraf aldı. US Travel Docs barkodlu evraka göz ucuyla bakıp geri verdi. Sonrasında iki kere arkaya gidip geldi, bir şeyler sordu; bu arada evrakları alan kişi Türktü. En sonda "Aaa sizin vizeniz de var" dedi. Bir daha geri gitti, biriyle konuştu, geri geldi. "Tamam yan tarafa geçin sırayı bekleyin" dedi.Oturduk beklemeye başladık. Sonrasında 21 numaralı bankoda numaram yandı ve gittim. İngilizce gerçekleştirdim.
Mülakat Diyaloğu
Konsolosluk Memuru: Merhaba, günaydın, nasılsınız?
Onur: Ben iyiyim, ya siz nasılsınız? Günaydın.
Konsolosluk Memuru: Ben de iyiyim, teşekkür ederim. Bugün burada vereceğin her türlü bilginin doğruluğuna ve yalan söylemeyeceğine vs. yemin eder misin?
Onur: (Sağ elimi kaldırıp yeminimi ettim.)
Konsolosluk Memuru: Türkiye'de ne yapıyorsunuz?
Onur: Bir prodüksiyon şirketinde çalışıyorum, yapım koordinatörüyüm, aynı zamanda Ceo assistant olarak da çalışıyorum.
Konsolosluk Memuru: Prodüksiyonu biraz açar mısınız? Ne gibi şeyler üretiyorsunuz; sosyal medya veya reklam gibi mi ?
Onur: Bir film dizi prodüksiyon şirketi; genelde Netflix, Disney Plus vb. dijital platformlara dizi ve film üretiyoruz.
(Konsolosluk memuru biraz durdu ve notlar aldı.)
Konsolosluk Memuru: Nasıl projeler, birkaçını sayabilir misin?
Onur: Çektiğimiz dizi ve filmleri saydım. Sonrasında "Aklıma bunlar geliyor şimdilik" dedim. Sonrasında Netflix US için çektiğimiz bir dizinin ikinci sezonunu da haziranda çekmek için tekrar Fas'a gideceğimi belirttim.
Konsolosluk Memuru: Cool. (Burada gülümsedi) Daha önce Amerika'ya gittin mi?
Onur: Evet, 3 kez dedim.
Konsolosluk Memuru: Sanırım 2018’de de gitmişsin. Work and Travel mı yaptın?
Onur: Evet dedim.
Konsolosluk Memuru: Nerede çalıştın?
Onur: Kuzey Karolina’da Outer Banks'te bir markette kasiyerdim dedim. Sonra 2 kez de 2024’te gittim Los Angeles’a; hem business meeting hem de turistik nedenlerle dedim.
Konsolosluk Memuru: Hmm nice. Daha önce DV katıldın mı?
Onur: (Sonra soruyu soruş şeklini hatırlamasam da biraz şaşırdım) Yani evet katıldım ama görüşme yapmadım; yani başvurdum ama kazanamamıştım dedim.
Konsolosluk Memuru: Bu kaçıncı başvurundu?
Onur: 4. dedim.
(Gülümsedi, sonra tekrar notlar yazmaya devam etti.)
Konsolosluk Memuru: Amerika'da nereye gitmeyi planlıyorsun?
Onur: (O kadar hızlı cevap verdim ki sorusu bitmemişti) LOS ANGELES!
Konsolosluk Memuru: Well okay. (Gülümsedi) Hiç başka bir ülkede yaşadın mı? (Sonunda bir şey daha dedi ama mikrofondan konuşulduğu için tam olarak sonunu anlamadım.)
Onur: Yani başka ülkelerde bulundum ama bir yerde resmi olarak yaşamadım dedim.
Konsolosluk Memuru: Amerika'da hiç tanıdığın ya da akraban var mı?
Onur: Gidip geldiğim dönemlerden arkadaşlarım var ve şirketimizin headquarters'ı orada, o yüzden iş yüzünden tanıdıklarım var ama hiç akrabam yok dedim.
(Bilgisayara notlar yazmaya devam etti. Elini renkli kağıtların olduğu yere götürdü.)
Konsolosluk Memuru: Pekala, dosyan harika gözüküyor ama son gelişmeleri duydun mu bilmiyorum?
Onur: Ben de evet duydum, bildirileri takip ediyorum dedim.
Konsolosluk Memuru: Şu an teknik olarak vizen reddedildi ama bu sürecin ne zaman açılacağını bilmiyoruz. Açıldığı zaman sadece pasaportu bize kargo yapman gerekecek ve dosyanı yeniden açabileceğiz. (Pasaportu elimde hafifçe sallayıp gülümsedi.)
Onur: Umarım kısa zamanda açılır dedim.
(Sonrasında sarı zarfın üzerine "DV processing" gibi bir şey yazdı ve IV fee fişimin üstüne kırmızı kalemle işaret koyup bir parçasını geri verdi.)
Konsolosluk Memuru: Bu sende kalsın. (Üniversite diplomasının aslını da geri verdi.)
Onur: Teşekkür ettim. Şimdi bitti mi, gidebilir miyim?
Konsolosluk Memuru: Bence evet. Bana sormak istediğin bir şey var mı?
Onur: Ben de yok dedim ve iyi günler dileyip teşekkür ettim.
Bankodan ayrılırken Aydınlı hanımefendiye sarı zarfı gösterip "Pause kalkmamış" dedim. Bir yüzümüz düştü minik ve dışarı çıktım. Yaklaşık 30 saatlik uykusuzluk sonrasında artık iyice bacaklarımın kasıldığını iyiden iyiye hissettim. Kendim farkına varmasam da sırtım ter içinde kalmış; bir insan niye bu kadar heyecanlanır ki diye bunu düşündüm. Aslında basit ve tık tık ilerleyen bir süreç ama bir yandan da çok yorucu ve yıpratıcı bir hazırlık gerektiriyor. Belki de göçmen olmanın en kolay yanı vizeyi almak ve süreci sonuna kadar takip etmek. Ama önce deveyi sağlam kazığa bağlayıp sonra tevekkül etmek.
Neyse, konsolosluktan çıkarken yüzüme çok büyük bir gülümseme koymuşum ve istemsizce göğsümde evraklarım, sırıta sırıta dışarı çıktım, emanetçiye doğru gidiyordum. Yolun karşısından bir hanımefendi seslenip "Ay maşallah ne kadar da mutlu gülüyorsunuz, onaylandı sanırım" dedi. "Yok, ben Greencard için gelmiştim, bizimkileri onaylamıyorlar ama bir yük kalktı omzumdan, onun rahatlığından gülüyorum herhalde" dedim. O da kardeşini bekliyormuş sanırım. Vizem onaylansa nasıl bir mutluluk olacaktı yüzümde kim bilir, bunu düşündüm.
Bu an, tam olarak 2026 talihlilerinin başına gelenleri tanımlayan bir andı. Vizemiz onaylanmasa bile en azından mülakatımızı yapıp sürecimizin bizimle ilgili olan kısmını bitirip gerisini kadere ve yıldızların konumuna bırakmak... Benim gibi 4. kez giden biri için bile ne kadar heyecanlı ve güzel ama bir o kadar da yorucu bir süreç. Hepimizin, sonuç ne olursa olsun, bu sene bu şekilde bitse bile bu süreçten kazançları olduğunu düşünüyorum. Bence bir şekilde talihli(!) olduk ve bir yola girdik; bu kartı kazanıp kazanamayacağımız belli değil ama hepimiz çok şey öğrendik ve öğrenmeye de devam ediyoruz.
Sürecin başından sonuna kadar bu forumu kuran ve herkese destek olan tüm forum yöneticilerine, adminlere ve birbirine destek olan herkese teşekkürü borç bilirim. Umuyorum ki burada yolu kesişen herkesin hayallerinin bile ötesinde güzellikler onları bulur ve başarılı, sağlıklı ve mutlu bir Amerika sayfası açılır yaşamlarımızda. Sevgi ve içten saygılarımla.
Onur
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Aslan 3
-
VİYANA MÜLAKAT DENEYİMİ
Sürecim yakın arkadaşımın beni 3 mayıs 2025 günü beni arayıp tebrik etmesiyle başladı ve öğrenmiş oldum. Daha sonrasında hemen 4 mayıs gecesi ds260 ı doldurdum. Bu forumu keşfettim hemen hemen her gün araştırmaya başladım. Tabii bu süreçte öncelikle ailem olmak üzere yakın çevreme bahsettim. Annemi ikna etmem zor olsa da o da destek verdi bana sonuçta o kadar uzakta olmamı istemiyor işte anne yüreği… Mayıs ayı bitmeden dosyamı taşımaya karar verdim ve iyi ki taşımışım. Annemden dolayı yeşil pasaportum vardı ve viyanayı tercih ettim bu yüzden . Süreç bildiğiniz üzere çok yıpratıcıydı önce 28 ağustos olayları sonra pause kararı vs vs .
24 ŞUBAT ta randevu maili aldım ve randevum 9 Nisan a verilmişti . O sırada ingilizce kursundaydım ve o heyecanla normalde dersleri aksatmayan ben hemen çantamı topladım çıktım aileme ve arkadaşlarıma haber vermek için . Bildiğiniz üzere viyanada sağlık mülakatına gerek yok pause kararından dolayı ama ben hem riske atmamak için (pause geç kalkarsa sağlık için sıra bulamazsam diye ki 6 ay geçerli olduğu için süreci tamamlamama yetiyordu ) randevu oluşturdum Dr.Molnar dan. Sağolsun bana yardımcı oldu ucu ucuna yetiştim kliniğine . 7 nisan 11.30 randevum vardı
SAĞLIK MÜLAKATI
Viyanaya gidiş için 7 nisan 8.35 sabiha gökçen havalimanında bilet aldım ve iniş saatim 9.35 gösteriyordu yani kliniğe gitmem için yaklaşık 2 saatim vardı . Pasaport kontrolü viyandan merkeze bilet alımı vs derken 10.30 da çıkabildik havaalanından. Çıkabildik diyorum çünkü yanımda annem vardı sağolsun ikimizde ilk defa yurtdışına çıkıyorduk ve gitmişken küçük bir rota çizmiştim tatil yaptık bir hafta söylemesi ayıp . Molnarın kliniğe otele gitmeden direkt valizlerle gittik ki valizimin bir tekeri kırılmış uçakta sağolsunlar tatilde baya uğraştırdı neyse . İlk girişte sizi bir adam karşılıyor ve fotoğrafınızı çekiyor poz vermenizi beklemeden şaak diye ahahaha sonra bildiğiniz üzere form veriyor isim soyisim abd adresi gibi bilgilerinizi içeren ben türkiye adresini yazarken bi afalladım o kadar saat otobüs yolculuğu ardından uçak derken sanırım bu yüzden oldu . Hemen e devletimi açtım kendi ikametgah adresime baktım ( şuan aktif olarak öğrenciyim ve geçen seneki öğrenci evinden taşındık ancak adresim hala orada gözüküyor değiştirmemişim tamamen benim hatam bende o adresi verdim e devletimde o gözüküyor diye , sorun olmaz diye düşünüyorum aksini düşünen var mı bu arada??) formu doldurduktan sonra biraz bekledim sonra hemşire geldi ve odaya geçtik orada benim belgelerimi kontrol etti aşılarım tamdı ve çok iyi dedi sonra burun ameliyatı olduğumu söyledim epikriz raporunu gösterdim düzenli ilaç kulandığımı ve ilacımın raporunu gösterdim e devletten aldığım belgelerle sorun olmadı güzel dedi tansiyonuma baktı ve tekrardan doktoru beklemeye başladım. Doktor gelene kadar sadece boxer kalacak şekilde üstümü çıkarmam istendi ve öyle yaptım . Doktor genel olarak akciğerlerimi dinledi kalbimi dinledi palpasyon yaptı çeşitli bölgelerime boğazımdaki lenfleri vs kontrol etti sonra çıktım . Ha doktor bakmadan önce o arada idrar testi için idrar istedi oradaki wcden halledebiliyorsunuz o işlemi . Daha sonra her şey bittiğinde bana görevli para ödemeyi unuttun dedi gülerek bende dedim unutmadım tabi ne kadardı diye sorduğumda 415 euro dedi ve ödedim . Ct röntgen merkezinin haritasını nasıl gidileceğini ve gittikten sonra tekrardan kliniğe gelmem gerekmediğini söyledi . İnşaat olduğu için biraz yürüdükten sonra otobüs durağına vardık ve 5a otobüsüne bindik . Bu arada karşı yoldan binmemiz gerekiyormuş biz ise ters yoldan bindik tüm şehri turladık öyle vardık merkeze yaklaşık 35 dk falan gezmiş bulunduk o vesileyle ahaha . Röntgen merkezinde ise sıra almadan sormak için içeri girdiğimde direkt işleme başladılar benim git sıra al falan demediler oysaki sadece doğru mu geldim acaba diye sormuştum sağolsunlar. Röntgen işi 1 saat sürdü yaklaşık CD nin çıkmasını bekledim.Orada isminizle seslenip yönlendiriyorlar zaten nereye gideceğinizi. Sonrasında ise otele ulaştık neyseki 3 gibi. Sırada. 9 nisanı beklemek vardı..MÜLAKAT GÜNÜ
Mülakatın olacağı binayı 8 nisanda annemle önden gidip gördük ulaşımı yeri nerde zorluk çekmeyelim ayağımız alışsın diye . Mülakat günü otelimizden çıkış yapıp yine valizlerimizle 11.30 gibi çevresine ulaştık binanın . Erken gittik biraz çünkü kahvaltı yapmamıştık orada bi kafe bulduk ve kahvaltı yaptık . Bu sırada forumdan tanıştığım @Umayalp07 ailesiyle buluştuk o kafede haberleşip birer kahve içip tanışmış olduk çok tatlı bir aileydi onlarında mülakatı 13.00 daydı benim gibi . 12.40 gibi binanın önüne geçtik biraz stres atmaya çalıştık ben son defa belgeleri kontrol ettim annemle vedalaşıp umut bey ve ailesiyle asansöre binip 4. kata çıktık. Çıktığımızda bizi kaslı bir görevli bekliyordu öncelikle pasaportlarımıza o kendisi baktı ve sırayla geçmemize izin verdi xray cihazına kemer dahil her şeyimizi bıraktık sonradan geri verdiler tabi içeriye geçip oturduk . Önce umut bey ve ailesi ardından benim mülakatım vardı . İsmimle seslenip gişe numarasını söylediler önce gittim ve benden belgelerimi istedi oradaki kadın verdiğim belgeler
formul A
banka hesap dökümü
Lise diplomasının aslı gibidiri ve dekanlıktan aldığım resmi belge (bu öğrenci burada üniversite okuyor lise diplomasının aslı kurumumuzda bulunmaktadır ilgili makama diye.. bu bana özel bir şey çünkü lise diplomamı üniversiteden almak riski olacaktı bende gitmeden mail atarak sordum viyana konsolosluğuna durum böyle böyle diye kopyasını ve kurumdan resmi belge getir demişti sağosunlar )
arşivli adli sicil kaydı
abd adresi
2 adet fotoğraf
pasaport
( bu akşam tekrar kontrol edip yazacağı şuan kampüsteyim hatırladığım kadarıyla bu belgeler sadece )Belge kontrolünden sonra tekrar oturuyorsunuz . Gişeye çağırıyorlar ödeme yapmak için sonra tekrar oturup asıl mülakatı bekliyorsunuz. Geldi o beklenen büyük an (2 dakika sürmedi ) merhaba merhaba evli misiniz evlenmeyi düşünüyor musunuz nerede yaşamayı düşünüyorsunuz sorularını sordu ve bitti mülakatım ben türkçe seçenek var mı diye sormayı unuttum konuşmaya başlayınca bende başladim ingilizce konuşmaya ve ihtiyacım da olmadı neyseki çevirmene ama ama bi kaç yerde hızlı konuştu soru olmadığını biliyordum mülakatın sonunda o söylediği bi kaç cümleyi anlayamadım heyecandan da tekrar eder misiniz demedim(bir şey kaçırmadım galiba standart mevcut durumdan bahsediyordu sanırım) …bunun üzerine kadının mimiklerinden de çok samimi olduğu belliydi unfortunatelyyy dedi veremiyoruz vizeyi dedi i wish dedi keşke versem dedi eğer ki policy değişirse dedi we will send u mail dedi bende dedim tamamdır teşekkürler sonra bi kağıt verdi ve bitti . Eğer olumsuz olsaydı mülakat üzülmüş gibi yapıp sana mail göndereceğiz üzgünüm vize veremiyoruz şuan vs demezdi diye düşünüyorum çok şükür böylece sonlanmış oldu sürecimin büyük bir kısmı ki inşallah pause kalkıp vizelerimiz için tekrardan viyanaya gideriz… Viyana çok güzel arkadaşlar pişman olmazsınız üç yer gezdim viyana prag berlin en güzeli bence viyana
(Her şekilde soru sorabilirsiniz isterseniz buradan isterseniz özelden isterseniz mülakat dışında şehir otel vs hakkında her türlü herkese yardımcı olacağım umarım)
HERKESE SÜRECİNDE BAŞARILARRR -
@bayuzayli Hong Kong için gerekli evrak listesi benim profilimde yazılıydı ama görmediniz demek ki ayrıca formül A'yı almak için Türk Konsolosluğuna gitmenize de gerek yoktu, e-devletten alabilirdiniz. Neyse sonu iyi bitmiş
tebrikler. -
ANKARA DENEYİMİM:
UNGANLAR SAĞLIK MUAYENESİ (10.04.2026 - 09.30)
Ben pause sürecinden dolayı ve bir hastalığım olmadığını da bildiğimden olabildiğince mülakata yakın bir tarihe randevu aldım.
Aşti’den taksilerin olduğu yerde şehiriçi servisler var (ücretsiz, sanıyorum saat başı kalkıyor), servisle kızılaya gittim zaten ilk durak orası. Sonra indiğim yerden üst geçide doğru düz gidip sola doğru döndüm ve o yol üstünde Coffelab var ben 07.30 civarı gittiğim için kahve içip biraz ısındım hava soğuktu. 08.15 gibi kafeden çıktım sola doğru dümdüz yürüdüm, 20-30 dk sürüyor (kış mevsimi hariç yürüyüş tercih edilebilir, kolay; sadece spor ayakkabı giydiğinizden emin olun). Vardığımda daha zaman vardı randevu saatine 15 dk kala yukarı çıkmak istediğim için biraz kuğulu parkta oturup etrafı seyrettim.
09.15’te 4.kata çıktım. Aşı belgesi (kendi aldığım e nabız çıktısını verdim doktor imzası yoktu) ve pasaport istediler sonra fotoğrafımı webcam kamerasıyla çekip, 5. kata yönlendirdiler.
5. kata çıktıktan sonra kan aldılar, sonra 3. Kata röntgen için yönlendirdiler (2100 tl). Röntgen çekimi sonrası 4.kata döndüm bazı kişilerden 1 saat sonra gelmeleri isteniyor diye açıkçası endişeliydim ama beni hemen muayene için doktorun yanına aldılar. Saat 10.30a yaklaşmıştı tabi. Bence 9-9.30 aralığı randevu için ideal siz testleri hallederken doktor gelmiş oluyor tabi sonuçlarda düşüyor sisteme, muayene için beklememiş oldum (tabi günden güne değişiklik olabilir). Doktor hanım sadece nereye gideceksin diye sordu, hastalığım var mı yok mu onu sordu sonra belli yerleri elle muayene etti ve aşı yapıyorum deyip 2 aşı yaptı. Yaparken hangi aşıları yaptığını söylemedi sonradan baktığımda Varicella ve tdap yapıldığını gördüm. Tdap hadi neyse ama benim burnumun yanında su çiçeği izi var küçükken geçirdiğim belli yani bu doktorların bileceği bir şey, ben küçükken su çiçeği geçirdim falan dememiştim (güncel hastalıkları sorduğunu düşünerek) ama izden anlaması ya da sorması gerekirdi o nedenle varicella’yı gereksiz buldum ama yapacak bir şey yok oldu artık. Sonra doktorun yanından çıktım, ödeme yaptım (muayene ve 2 aşı 10.000 tl). Cuma olduğu için sonuçları cmt 11.00’de ya da istediğim herhangi gün ve saatte alabileceğimi söylediler (Pzt 10.00 gibi gidip aldım sonuçları) ve oradan ayrıldım. Çıktığımda şansıma kar yağıyordu çok güzeldi (İzmir’liler için şans:).AŞI BELGESİ ile İLGİLİ NOT:
Benim tüm bebeklik aşılarım ve sonrasında yapılması gerekenler tamdı çünkü orijinal aşı kartımı geçen yıl çöpe atmıştım hem oradan biliyorum hem de annem yaptırdığını söyledi ama E-nabız’da görünmüyordu. Cimer’den bilgi almak ve sisteme işlenmesi için istekte bulunmuştum oradan cevap beklerken tesadüfen forumda bir üyenin 184’ü arayıp aşıları hakkında bilgi aldığı ve İl sağlık müdürlüğüne dilekçe verip e-nabıza işlettiğinden bahsettiği gönderiyi gördüm (kendisine teşekkür ederim). 184’ü aradım 2015’e kadar yapılan aşılarımın göründüğünü sisteme işletmek istiyorsam “aşıların yapıldığı” ilçe sağlık müdürlüğüne dilekçe vermem gerektiğini söylediler. Buna paralel Cimer’den de İl sağlık müdürlüğü bulaşıcı hastalıklar biriminden bilgi alabileceğime dair bir cevap aldım. Özetle zamanı olan 184’ü arayıp aşı kayıtları olup olmadığını öğrenip varsa İl sağlığa gidip e nabıza işlenmesini istediklerine dair dilekçe verebilir. Sonra ekran görüntüsü alıp çıktıyı unganlara verebilirsiniz tekrar aile hekimine imza attırmaya gerek yok ben öyle yaptım.MÜLAKAT GÜNÜ (14.04.2026 – 08.30)
Konsolosluk Çukurambar’da ve AŞTİ’ye yakın aslında o civarda konaklamak istemiştim ama otel fiyatları biraz pahalıydı o nedenle daha uygun ve merkezi olduğu için 1 gece Kızılay’da Bukaviyye otelde kaldım (aşti’den servisle gelirseniz servisten inilen durağa birkaç adım uzaklıkta). Tek kişiydim, temizdi ve güvenli görünüyordu. Sabah 7.15’te otelden çıkış yaptım kızılaydan metroya binip (Koru yönü) söğütözü durağında indim. Söğütözünde inince Çukurambar tarafından çıkıp düz yürürseniz Besa Kule’yi göreceksiniz, starbucks diğer kafeler falan var. Konsolosluk hemen solda zaten. Konsolosluk kapısının yanında hemen atış poligonu yazan aşağı inen bir yürüyen merdiven var oradan aşağı inip büfeye eşyalarınızı emanet bırakabilirsiniz (Ücretler: telefon 100tl, çanta 250, valiz 350 ve fotoğraf çekimi 400tl).Çantamı bıraktıktan sonra dosyam ve cüzdanım (ve emanet dolabı anahtarıyla) 15dk kala sıraya girdim. İlk pasaportu demir kapağı kaldırıp bırakıyorsunuz sonra sola geçip sırada bekliyorsunuz içerden görevli isminizi okuyunca içeri alıyorlar. Güvenlikten geçiyorsunuz zaten görevliler yönlendiriyor bu kısımlarda bir şey yok sadece üzerinizde metal-elektronik bir şey olmasın yeter. Oradan çıkınca gri halıyı takip edip binaya girince hemen bir görevli gelenleri yönlendiriyor. Ben diversity için deyince direkt 18 nolu gişeye ödeme için yönlendirdi. Sonra nakit 330 dolar ödeyip sıramı bekledim. 16 nolu gişede evrak teslimi yaptım mail çıktıları, ds260 barkodlu sayfa vs götürmüştüm ama istemediler benden sadece istenenleri yazıyorum:
- pasaport
- 2 fotoğraf
- nüfus kayıt örneği (ben bekar olduğum için kişi seçip vukuatlı aldım)
- adli sicil kaydı (ingilizce ve arşiv kayıtlı aldım)
Not: Ben ds260 formunu hemen 3 mayısta doldurmuştum daha önce 3 ay Güney Kore’de yaşamıştım bunu forma eklemiştim ama formu doldurup gönderdikten sonra 16 mayısta Azerbaycan’a iş için gidip 4,5 ay kadar kaldım. Forma bunu eklemediğim için endişeliydim ama dosyamı hiç açtırmadım. Evrak teslimi sırasında daha önce başka ülkede yaşadınız mı diye sordu 3 ay güney kore, 4,5 ay azerbaycan dedim. Anladım 1 yıl yaşamadınız yani deyip (onları önemsemedi yani), Türkiye adli sicilini aldı. Aslında 6 aydan kısa süreli kalmanın adli sicil gerektirmediğini biliyorum strese gerek yoktu ama bazen teori ve pratik uyuşmuyor yine de o an strese girdim. - diploma (Üniversite diplomam basılı değil elektronik imzalı olarak pdf halinde verilmişti mezun olduğumda çıktısını götürdüğümde sorun olur mu diye endişelendim açıkçası çünkü Türkiye’deki kurumlar bile bu olaya adapte değil. O yüzden elimde 2023 yılından noter onaylı bir çıktısı vardı onunla birlikte normal bir çıktı daha alıp götürdüm. Ayrıca lise diplomamın orijinali ve fotokopisini de yanımda götürdüm sorun olursa diye. Görevliye üniversite diplomasını verince noter onaylı halini görünce diplomamı kaybettiğimi sandı ama basılı verilmediğini vs açıkladım isterse lise diplomamında yanımda olduğunu söyledim istemedi sadece üniversite diplomamın noter onaylı çıktısını aldı -açıkçası noter onaylı olmasaydı kabul edilecek miydi kısmını bilemiyorum risk almamak adına böyle yapılabilir-)
- mali kayıtlar
(1- iş bankasında görevliden ingilizce varlık dökümü ve toplam miktarı dolar olarak gösteren bir yazı istediğimi söyleyince 410tl’ye konsolosluk yazısı verildiğini bunun vadesiz tl hesabından çekildiğini söyledi. İlk sayfada konsolosluk yazısıyla hesaplardaki tutar ve dolar karşılıkları vardı (15.300dolar civarı vardı), diğer sayfalarda dolar euro hesabımın 6 aylık dökümleri ve imza sirküleri vardı. Ben konsoloslukta hepsini verdim hepsini aldı görevli bazen imza sirkülerini geri verdiler diyen oluyor ondan memura göre küçük değişiklikler oluyor gibi geldi o an.
2- Şu an çalışmıyorum ama birkaç ay önce babam vefat ettiği için onun maaşını alıyorum e-devletten barkodlu maaş dökümü de aldım, görevliye verdiğimde onu da aldı.) - ustravel barkodlu sayfa çıktısı
- Amerikada yaşayacağım adresi sordu (adres yazmamışsınız dedi ben adresi a4 kağıdına ds260’ta sorulduğu haliyle başlık başlık büyük fontta yazmıştım kağıdı verdim not aldı sonra kağıdı bana geri verdi.)
Evrakları teslim ettikten sonra mülakat için sıra numaramın tekrar yanmasını bekledim (Türkçe yapmak istediğimi söylemiştim), 19 nolu gişede gözlüklü açık kahve saçları olan kibar ve tatlı görevliyle aramızdaki konuşma şöyleydi:
+merhaba
-merhaba
Sağ el kaldırıp yemin etme ve parmak izi alma prosedürü
+üniversiteniz kaç yıllıktı?
-4
+daha önce abd’ye gittiniz mi?
-hayır
+başka ülkede yaşadınız mı?
-4,5 ay azerbaycan ve güney kore.. derken
+yani 1 yıldan uzun değil tamam,
+orada nereye gideceksiniz?
-teksas
+ne iş yapacaksınız?
-bir süre hizmet sektöründe çalışıp sonrasında klinik psikoloji alanında doktora yapmak istiyorum dedim not aldı
-pausedan dolayı durumu biliyorsunuz değişiklik olunca bize mail atın dedi sarı kağıdı verdi
Saat 9.45 gibi işim bitmişti.TEŞEKKÜR:
Birkaç yıl önce youtube’ta greencard talihlisi birisinin muayene süreciyle ilgili bir video izlemiştim sonra aslında aklımda amerika olmasa bile yeşilkartforuma denk gelecek kadar araştırma yapmıştım, bir gün aynı süreçten geçeceğimi tahmin etmezdim güzel bir tesadüfi ön hazırlık oldu
Süreci deneyimleyen biri olmanın yanı sıra bir psikolog olarak göç sürecinin sadece fiziksel değil psikolojik bir değişim olduğunu düşünüyorum. İnsanı en çok yaşanan belirsizlik ve yeni yaşantıya adapte olma süreci yıpratıyor. Yeşilkartforum hem bu belirsizliği azaltıcı hem de herkesin benzer deneyimler yaşadığını gösteren öğretici ve destekleyici bir platform. O neden forumun ilk kurucusundan yıllar içerisinde değerli zamanını ayırıp bilgi ve deneyimini aktararak bu günlere kadar devamlılığını korumasını sağlayan herkese teşekkür ederim. -
@melismisirli Paylaştığınız bu detaylı deneyim yazısı ve sonundaki o güzel kıymetli notunuz için çok teşekkürler.
Bir psikolog gözüyle, göçün sadece ülke değiştirmek değil, aynı zamanda ciddi bir psikolojik adaptasyon süreci olduğuna dair tespitiniz o kadar doğru ki.. belirsizliğin yarattığı kaygı gerçekten insanları çok zorluyor.
Forumdaki yardımlaşmayı da bu kadar güzel özetlemeniz herkes için motivasyon kaynağı bence.
Durdurma kararının kalkması dileğiyle, vizeniz hayırlı olsun

-
@Serapp umarım, teşekkür ediyorum

-
Öncelikle herkese merhaba, aylardır buraya mülakat deneyimimizi yazmak istiyorum, o gün geldi
çayınızı demleyin, okuyoruz 
BANGKOK MÜLAKAT DENEYİMİ
Öncelikle farklı bir süreç geçirdiğimiz için biçok konuda forumdan oldukça yardım aldım o yüzden tüm forum kullanıcılarına ve forumun düzgün çalışması için çabalayan yöneticilere teşekkür ederim.
5 yıllık bir sevgililik ilişkimiz varken geçen sene greencard kazandığımı öğrendim. Erkek arkadaşımla eşcinsel ilişki yaşıyoruz o yüzden evlilik süreci hakkında bilgi edinmeye başladık. Danimarka, Hollanda, Tayland, Kolombiya ve Güney Afrika gibi bir çok vizesiz gidilen ülkede turistlere belediye nikahı kıyılıyor. Yani bu sürecin Türk konsolosluğuyla hiçbir alakası yok. Danimarka Hollanda’ya göre daha ucuz, Schengen başvurusu yaptık, vize alamadık, Tayland Türkiye’den gelen belgelerde Tayland’daki Türk Konsolosluğunun görüldü onaylandı gibi bir damgasını istiyor ve konsolosluk bu damgayı basmıyor, belge satmaya çalışıyor ayrıca Tayland Apostil sistemiyle çalışmıyor, Kolombiya uzak ve tehlikeli olduğu için Güney Afrika’da evlendik. Bu süreçte önemli olan evlilik cüzdanının Amerika için Apostil yapılması, imzanın globale taşınması diyebilirim. Güney Afrika’da evlendirme memurları özel çalışıyor, nikahınızı kıyıyor ve İç İşleri Bakanlığına gidip onaylatıyor, zaten Güney Afrika’nın resmi dili İngilizce olduğu için her şey kolay, şimdi basit ve önemli bir bilgi vermem gerekiyor, yurt dışında evlenmek için çoğu hükümet bekarlık belgesi istiyor, Türkiye bekarlık belgesi verirken, bekardır ve ilgili kişiyle evlenebilir belgesi veriyor, yani Türkiye 2 erkeğin evlenmesine izin vermediği için o belgeyi almanız mümkün değil, Güney Afrika nüfus kayıt örneği kabul ediyor, medeni hali bekar yazdığı sürece sorun yok, belgenin orijinali ve çevrisi Apostil yapılması gerekiyor, yani çeviri öncesi Apostil çeviri sonrası Apostil yapılması gerekiyor, sonrası evlendirme memuru siz gitmeden belgeleri hazırlıyor, yani yol çok uzak ama günübirlik evlenmeye gidebilirsiniz

Evlilik konusu hallolunca çoğu kişinin bildiği gibi eşimi dosyaya ekleme ve mülakat verildikten sonra ikimizin DS260 formlarını açtık, benim bekar görünen bilgilerimi güncelledik. Hastane Randevusu aldık, bilet aldık ve Taylanddayız.
Biz Greencard kazandığımızı öğrendikten sonra dosya taşıma aşamasında Bangkokta danışman Emre bey’in namını duyduk, iletişime geçtik, anlaştık, dosyayı taşıdık. Dosya taşıma sonrası her noktada asla bir çevirmen değil bir danışman olarak yanımızdaydı. Bu süreçte bizimle her konuda ilgilendiği için teşekkür ederiz.
Hastane Günü
Hastane günü Emre bey yanımızdaydı, bangkokta hastane artık özel bir hastane klasiği olarak her konuda ekstra para almak için ellerinden geleni yapıyorlar. Çevirileri Sevcan Hanım(Sevcan Akray)’a yaptırdık, sağolsun uzaktan o kadar yardımcı oldu ki gözümüz arkada kalmadı, hastanenin en kritik konusu tabi ki aşılar hastane 12 ay boyunca influenza aşısı istiyor, TDAP aşısında Tetraxim yaptırırsanız, aşı kartında ve çeviride kesinlikle IPV diye yazdırın hastane polio konusunda katı kesinlikle IPV istiyor. Benim eşime 2 kere ciğer filmi çekildi, bu konuda son dönemlerde tükürük testi çok görülüyor, bu süreç de 2 aya yakın hastane sürecini uzatıyor, ayrıca muayene ücretinden fazla bir test parası alıyorlar, o yüzden gözünüz açık olsun, hep diken üstü olun, kişi başı 12000baht ödeme yapıp çıktık, 2 gün sonra zarfları almaya gittik.
Bangkok Mülakat Günü
Sabah 7.30da Emre Bey’le kapıda buluştuk, zaten artık tanınan ve deneyimli birisi olduğu için güvenlik ve sıraya geçmeyi hızlıca hallettik, evrakları teslim ettik, ve görüşme sırasına girdik, öğlen 1’e kadar bekledik, sonlara kaldık ve artık personel de çok yorulmuştu.
Şimdi bir danışmanla çalışmak kesinlikle çok konforluydu, ama o an o kadar heyecan yapıyorsunuz ki sürekli mülakatları dinliyorsunuz. Bangkok bugüne kadar hiçbir zaman özellikle Türklerden parayla alakalı bir belge istemedi DV sürecinde önem verdiği konu diploma ve evrak doğruluğu oldu. Bu konu da bir Asya klasiğiymiş, evrakta sahtecilik çok yüksekmiş, o yüzden istenen belgeler çok az ve basitti aslında.
DS260 Formu
Pasaport Fotokopisi
Doğum Belgesi
Adli Sicil Kaydı
Askerlik Belgesi
Evlilik Belgeleri
2x Fotoğraf
Diploma (ve transkript)Fotokopileri ve çevirileriyle beraber istenen belgelerdi, bu konuda greencard kazandıktan sonra evlendiğimiz için ilişki kanıtları ve banka dokümanları hazırladım ama istenmedi.
Mülakatta sorulan sorular
Ne zamandan beri berabersiniz?
Neden Tayland’dasınız?
Neden Güney Afrika’da evlendiniz?
Nasıl tanıştınız?
Şuan birlikte mi yaşıyorsunuz?
Amerika’da nerede yaşayacaksınız?
Amerika’da ne iş yapacaksınız?
Mimarlık Fakültesi mezunu musun?Aklıma gelen başka soru yok, açıkçası okuduğum tüm mülakatlara göre oldukça çok soru ve zorlama oldu, yani baya açık aradı. Biz kendimizden emin olduğumuz için sorun olmadı. Yani bence bu duruş, cevaplar ve tavırla çizdiğiniz profille alakalı, maddi olarak sorun olacağımızı düşünmedi çünkü ikimizde çalışan insanlarız, pasaportlarımız baya dolu, Güney Afrika’ya arkadaşlarının yanına evlenmeye giden çiftin onlar için maddi sorun olmayacağını anladılar. Bizde bunu anlatabildiysek ne mutlu, önümüzde @güliz hanımların mülakatını izledik, gerçekten ters bir mülakat süreci yaşadılar, hiçbir eksikleri yoktu, ama inanmadı, bence artık süreç bir inandırma sürecine girdi. Bunun önünü nasıl alırız nasıl hazırlık yaparız bilmiyorum ama Bangkok için kesinlikle danışmanla çalışın, tercümanla değil, danışman olmalı. Pause sürecinden bahsetti, gelişme var mı diye sorduk, biz de hala bekliyoruz dedi. Bi sayfa kağıt parçası verdi, bizi gönderdi. Mail atınca pasaportunuzu gönderin dedi. Yani bugün Bangkok paran var mı konsolosluğuydu, tüm vize türlerine para ve kanıt sordular, bu konuda bizim için “gerek yok onlara ya” izlenimi verdik ve konu hiç açılmadı.
Şimdi bekleme zamanı, mülakattan sonra Güliz hanımlarla oturduk, durumu konuştuk ve çıkarımlarımız bunlar.
Bu süreçte tüm yesilkartforum ailesine çok çok teşekkür ediyoruz. Evlilik ve mülakat sürecimizde forumdan o kadar çok yardım aldık ki. Paha biçilemez. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Özellikle @Serapp hanım ‘a çok teşekkür ederiz. Hayalleri olan herkese yardım eliniz dokunduğu için minnettarız.
Bireysel olarak, danışmanımız Emre Bey’e ve onunla bu yolu yürüyen herkesle kurduğumuz bağdan dolayı tüm talihlilere çok teşekkür ederiz. Umarım her şey herkesin gönlünce olur. Güzel haberler almak ve vermek dileğiyle.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
-
@CARL-COX yolunuz açık olsun

-
@designer96 Ben de sevgilim ile mülakat öncesi evlenmek istiyordum fakat işe yeni başladığı için evlenemedik. Adınıza çok sevindim

-
@bayuzayli teşekkürler

-
@designer96 yolunuz açık olsun sizi tanımak güzeldi daha iyi haberler alacağız umarım

-
23.04.2026
ANKARA SAĞLIK MÜLAKATI UNGANLAR DENEYİMİÖncelikle herkese merhaba. Şu ana kadar bu süreçte birçok kişiden destek alarak bu süreçlere kadar ilerledik. Kibar ve sabırlı bir şekilde destek olan herkese çok teşekkür ederim.
Randevu saatimiz 11:30’du. Biz 23 Nisan olması sebebi ile yolların kapalı olma ihtimaline karşı 10:30’da geldik. Sıralı olarak anlatacağım.
- 4.kata yönlendirdiler.
- Bizden istenen evraklar pasaport ve varsa aşı kartlarınızdı. Eşimin tüm aşıları e-nabızda göründüğü için bunun çıktısını istediler. Doktordan alınan onaylı aşı belgemiz de vardı fakat e-nabız çıktısının yeterli olduğunu söylediler.
- Daha sonra fotoğrafımız çekildi ve bir belgeye imza atmamız istendi.
- 3.kata yani Düzen Laboratuvarına inmemizi istediler. Daha sonra tekrar 4.kata çıkmamız gerektiğini belirttiler.
- Düzen laboratuvarında evraklarımızı teslim ettik, kan tahlili ve röntgen için 2 kişi toplam 4.258 TL kart ile ödeme yaptık. 90 dolar da ödeyebilirsiniz ama bizim için TL daha iyi diye belirttiler. Daha sonra kan tahlili için bir belge imzaladık ve çok tatlı bir hemşire tarafından ikimizden de 1 tüp kan alındı.
- Kan sonrasında röntgen için 15 dakika bekledik ve röntgen çekimi için bir evrak imzalayarak eşim ve benim röntgen çekimimiz gerçekleşti.
- Evraklarımızla beraber 4.kata yeniden çıktık ve burada beklememiz gerektiğini belirttiler. Ortalama olarak 2 saat bekledik. Sonuçlar sisteme düşmeye başladıkça muayene için aldılar.
- Eşinizle ayrı ayrı içeriye çağırılıyorsunuz, girmeden önce epikriziniz varsa kapıda teslim ediyorsunuz. Muayene odasına alıyorlar ve sadece iç çamaşırlarınız kalacak şekilde bir önlük giymenizi istiyorlar sonra doktor geldi.
- Tüm tıbbi geçmişi sorguladı ve aşı yaptı, bana 2 eşime de 1 aşı yapılmış.
- Biz totalde 900 dolar ödeme yaptık. Saat 14:00’da tüm süreci tamamladık ve artık gidiyoruz.
- Ertesi gün de 16:00-17:00 arası teslim alabileceğimiz söylendi. Biz şehir dışında yaşadığımız için babamın teslim alıp alamayacağını sordum. Bizim pasaport fotoğraflarımız ile aileden herhangi birinin teslim alabileceğini belirttiler.
28.04.2026’da mülakatımız var, deneyimimi yine sizlere yazıp fikir olması adına paylaşacağım.
-
@designer96 Beni m gibi Eşcinsel bir arkadaşımın kazanıp eşi ile gitmesine çok sevindim.Umarım ileride ben ve benim gibi bireylere azcıkta olsa faydanız olabilir. Tekrar tebrikler ve mutluluklar..

-
Merhaba. Bugün sağlık kontrolüne girdik. Açıkçası korkularım vardı malum sebepten ama sonuç temiz. Acayip rahatladım. Tunalı Hilmi de Gordion hotelde konaklıyoruz şimdilik memnunuz. Unganlar 45+ yaşında olanlardan kan testi istemiyorlar. Sadece röntgen çektirdik iki kişi 70 dolar ödeme yaptık. Biz hiçbir aşıyı olmamıştık. Dr muayene ve aşılar için 47000 TL. Ödeme yaptık. Yarında sonuçları alacağız. Çarşamba sabahı da mülakatımız var.

Benzer Başlıklar
141
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k