Green Card ile Askerlik Tecili
-
@sorusuvar tabi dostum önce bu sorunun cevabını öğrenmem lazım

-
@apostleoftruth harika

evet, ilk erteleme basvurusu oldugu icin konsolosluga sahsen gitmeniz gerekiyor. Green Card'in orjinalini ve fotokopisini gormek istiyorlar, o nedenle vize ile basvuru yapabileceginizi hic zannetmiyorum. Orjinali olmadigi icin kabul etmeyeceklerdir.
Isterseniz emin olmak adina sizinle ilgilenecek olan konsolosluk birimine mesaj atabilirsiniz.
Hazir konsolosluga gitmisken adres bildirimi de yapmayi unutmayin

-
@crazycells adres bildirimi ile ilgili ve yanlış hatırlamıyorsam 5 yaşın altındaki çocukların takibinden aile hekimlerinin yanında çalışan hemşireler sorumlu diye hatırlıyorum.Ve bu konu devlet tarafından da kontrol altında tutulup takip ediliyor.
Bu konu ve Amerika da yaşamaya başlayınca yapılması gerekenler hakkında bir bilgi paylaşırsanız yakında gidecek arkadaşlarımız olacak onlara yardımcı olur ve bilgi güncellemesi adına iyi olur. -
@ikizbabasi tamamdir, hastaliga bagli olarak hasta takibi doktorlar ve dediginiz gibi hastanedeki hemsireler tarafindan yapiliyor, bunu biliyordum ama 5 yasin altindaki cocuklar icin uygulamalardan haberdar degilim (cocugum olmadigindan olabilir
), bunu hemen gruptaki doktor arkadaslara sorup, netlestirip paylasacagim... -
@crazycells ilk erteleme degilse yani TR de daha once tecil ettirdiysek yine ayni sekilde mi islemler ilerletiliyor acaba?
-
@sorusuvar buradaki ilk erteleme teknik bir soylem, yurtdisinda ilk ertelemeniz oldugu icin "ilk erteleme" olarak sayiliyor sahsen basvuru gerektiriyor. Ayrica bu konudan farkli olarak Green Card'in orjinalini gondermeniz gerekiyor, ben kesinlikle Green Card'inizi, kimliginizi ya da pasaportunuzu postaya vermenizi tavsiye etmem.
-
Merhaba arkadaşlar bu tecil işlemini Türkiye de yaptırma şansımız var mı acaba? Bilgisi olan var mı?
-
@aliarmgn Green Card ile tecilden bahsediyorsaniz hayir yapamazsiniz. Eger Turkiye'de ayrica tecil hakkiniz varsa, onu Turkiye'de yapabilirsiniz.
-
@crazycells Green Card ile Askerlik Tecili içinde söyledi:
@aliarmgn Green Card ile tecilden bahsediyorsaniz hayir yapamazsiniz. Eger Turkiye'de ayrica tecil hakkiniz varsa, onu Turkiye'de yapabilirsiniz.
Ne yazıkki greencardı kullanacaktım,Türkiye'de kurstayım tecilim Mart'ta doluyor 3 günlüğüne ucuz bilet alıp gidip gelicem artık

-
@aliarmgn bu tecilin mantigi, ABD'de yasiyor ve calisiyor olusunuz
Dolayisiyla Turkiye'deyken bunu iddia etmeniz cok mumkun olmaz 
-
Öyle de benim durum biraz değişik
Eğitim için gelmiştim,dikkatte etmemişim tecil tarihine
neyse bir kaç telefon alıp bileti bedavaya getirmeye çalışıcam artık 
-
Bakalim onumuzdeki hafta bende Los. Angeles konsolosluguna randevumu aldim. umarim kisa surede halledebilirim:) tecrubelerimi paylasirim bende burada.
-
Merhabalar dostlar, Green card askerlik tecilimi Türkiye de halledebilir miyim ? ABD de konsolosluğa gitmektense Türkiye’ye giriş yaptığım da halledebilir miyim ? Hangi kuruma gitmem gerekiyor ?
-
@apostleoftruth Green Card ile Askerlik Tecili içinde söyledi:
Merhabalar dostlar, Green card askerlik tecilimi Türkiye de halledebilir miyim ? ABD de konsolosluğa gitmektense Türkiye’ye giriş yaptığım da halledebilir miyim ? Hangi kuruma gitmem gerekiyor ?
hayir, Green Card sahibi olmaniz askerligi tecil ettirmeniz icin yeterli degil. Turkiye disinda yasiyor olmaniz lazim.
-
Yeni öğrendiğim ve ciğerimi dağlayan bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Türkiye'ye bir süreliğine dönüş yapmanız gerekiyorsa bilmelisiniz ki bir takvim yılı içerisinde Türkiye'de 168 gün ve daha fazla geçirdiğiniz zaman teciliniz geri dönülmez bir şekilde bozuluyor. Amman dikkat! -
@tolga-şahin Green Card ile Askerlik Tecili içinde söyledi:
Yeni öğrendiğim ve ciğerimi dağlayan bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Türkiye'ye bir süreliğine dönüş yapmanız gerekiyorsa bilmelisiniz ki bir takvim yılı içerisinde Türkiye'de 168 gün ve daha fazla geçirdiğiniz zaman teciliniz geri dönülmez bir şekilde bozuluyor. Amman dikkat!6 ay diye biliyordum, tam gun sayisini ogrenmis olmak iyi oldu.
elinize saglik.Bir de ben hatirlatma yapayim, buradaki arkadaslarin atladigi bir sey var, dovizli askerlik yapilmasinin nedeni Turkiye disinda yasiyor olusunuzdur. Eger yurtdisinda yasayip calisiyorsaniz ulke size boyle bir opsiyon sunuyor.
Cifte vatandaslik durumunda bile eger Turkiye'de yasiyorsaniz dovizli askerlik yapamazsiniz. (diger ulkede askerlik yaptiysaniz bazi istisnalari olabilir, onu zaten su konuda paylasmistim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/278/cifte-vatandaslik-ve-askerlik-muafiyeti )
-
Bir yerde bir ay kala alletmek lazım diye okumuştum bu süre çok fark eder mi? 2 hafta önce halletsem sıkıntınılur mu? Ucuz bilet almaya çalışıyorum

-
tecil işlemini yaptıranlar deneyimlerini yazabilirse çok iyi olur

-
@crazycells merhabalar buradaki sorum yurtdışımı 3 yıl kalmanız mı şart yoksa 3 yıl çalışıyor görünmeniz mi alınan şart? Dövizli askerlik için ?
-
@aliarmgn Green Card ile Askerlik Tecili içinde söyledi:
Bir yerde bir ay kala alletmek lazım diye okumuştum bu süre çok fark eder mi? 2 hafta önce halletsem sıkıntınılur mu? Ucuz bilet almaya çalışıyorum

sorun olmaz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum