Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @burakszgun BU HONG KONG İÇİN ANKARANIN FARKLI OLABİLİR EMİN DEĞİLİMDE YANLIŞ YÖNLENDİRMEK İSTEMEM

• @Serapp HANIM There are no scheduled appointments to be cancelled. (İptal edilecek planlanmış randevu bulunmamaktadır.) DİYOR İPTAL EDEMİYORUM İPTAL OLMADIĞI İÇİNDE ANKARA İÇİN KAYIT AÇAMIYORUM CÖZÜMLENMESE HONG KONG İÇİN YAPTIĞIM USTRAVEL KAYDINI GÖTÜRÜP KONSOLOSLUKTA DÜZELTİLMESİNİ TALEP EDECEM SONUÇTA VİZE BASILMIYOR ZATEN ELDEN TESLLİM TALEP EDERİZ

• @Okan-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp HANIM There are no scheduled appointments to be cancelled. (İptal edilecek planlanmış randevu bulunmamaktadır.) DİYOR İPTAL EDEMİYORUM İPTAL OLMADIĞI İÇİNDE ANKARA İÇİN KAYIT AÇAMIYORUM CÖZÜMLENMESE HONG KONG İÇİN YAPTIĞIM USTRAVEL KAYDINI GÖTÜRÜP KONSOLOSLUKTA DÜZELTİLMESİNİ TALEP EDECEM SONUÇTA VİZE BASILMIYOR ZATEN ELDEN TESLLİM TALEP EDERİZ

Merhaba, yazışmalarınızda küçük harf kullanmalısınız (internet ortamında büyük harf kullanmak bağırmak, kızmak, öfke anlamına gelir).
    Bilgilerinize...

• @bravist konu asylum ile alakali sanirim. Bizim ile alakali bir durumdan nerede bahsediliyor ben goremedim

• @Okan-1 Ekran görüntüsü 2026-03-30 084831  11.png ben de bu böyle oluşturdu randevu randevu reyidinde de hiçbir randevu planlanmadı yazıyor bilen biri yazabilir mi acaba

• Merhaba, Current olmamız durumunda mülakat yerimizi Viyana olarak seçmiştik(Bu konuda KCC ye mail attık ve Viyana ya alındık). Tabi bu durum mülakata grip 1-2 günde vizemizi alacağımıza yönelik bir plandı. Güncel durumda mülakata giriliyor ancak vize basılma durumu şuan kapalı. Bu durumu yaşamış veya konu hakkında bilgisi-tavsiyesi olan var mı? Mülakat için ayrı, vize basılması için ayrı gitmek gerekiyor gibi görünüyor. Teşekkür ederim.

• @Okan-1 2025EU14XXX CASE NO ile senin çoktan görüşme yapmış olman lazım, ayrıca yazdıkların dan hiç birşey anlamadım ki cevap vereceklerde aynı durumdadır tane tane yazıp durumunu anlatsan daha iyi olur.

• @bravist böyle bir anlama geldiğini bilmiyordum bilgi için teşekür ederim.

• Merhabalar, zaman yaklaştıkça biraz endişelenmeye başladık. eşimi eklemek ve kendi ds formumda soyad güncellemek için navigatöre girdik adımları yapıp navigatör bizi maile yönlendirdi.bu şekilde mail atmış( pasaport ve evlilik cüzdanını maile ekledik) olduk. Mail olarak Yanlış mı yapıyoruz bilmiyoruz.add aplicant için Question Form linki üzerinden ilerleyenler olmuş. Fakat biz Form linkini bulamadık. Linke sahip olanlar rica etse paylaşabilir mi, Eşimi hızlıca Nasıl ekleyebiliriz? Mülakat 2 hafta sonra ve haftaya 7 Nisan için Unganlar için sağlık randevusu oluşturduk ama hala onay maili gelmedi auto mail geldi. Konsolosluğa ulaşamasak da eşimle unganlara gitmemiz de sorun olmaz dimi ?

• @se-du merhaba siz de nasil oldu? Bizde de ayni durum var

• @earslann, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@bravist konu asylum ile alakali sanirim. Bizim ile alakali bir durumdan nerede bahsediliyor ben goremedim

Haberde direkt olarak bizden bahsetmiyor. Yasal göçmenlik, kaçak ve kayıtsız iltica edenlerin kontrol ve denetiminden çok çok daha kolay ve sağlıklı bir uygulama.
    Kısıtlı olmayan ülkelerdeki iltica edenlerin sıkı güvenlik kontrolünden geçmesinin kaldırılması bizim gibi her türlü belge, denetim, sağlık ve mülakat gibi işlemlerden geçen göçmenler içinde durdurma kararının sona erdiğinin bence göstergesi oldu.
    Bunu bir sonraki yayınlanacak yeni bültendeki EU dosya sayısının artmasından anlayabiliriz (veya o tarihe kadar yayınlanacak bize özel ayrı bir resmi bildiriden).

• Bu ileti silindi!

• arkadaşlar onay sayfası çıktısı alacağım istenen onay sayfa çıktısı bu mu? devamında isim, case no, confirmation bilgileri var ama bu örnektir. Referans olsun diye ekledim c6a33b2e-c984-45ed-828a-42ed450644ce-image.png
    @aysegul

• merhabalar.
    ceac sayfasından 'visa status check' yaparken hangi bilgileri nasıl girmeliyim ? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

• Merhaba, adres seçimi konusunda yardıma ihtiyacım var. Florida, Tampa’ya yerleşmeyi düşünüyoruz. Daha önce DS-260 formlarına Wisconsin eyaletinden bir adres yazmıştık, mülakatta değiştirmek istiyoruz. Tampa’dan bir adres bulmam gerekiyor, acaba önceden gidenler yada kiralık posta kutusu vb. nasıl bir yol izlemeliyiz?

• @sinemmurat39 nerhaba, normal sartlarda soru formu asagidaki link ile iletiliyor;

https://share.google/e2KV7VTpsGP7vCIQt

Fakat soru formunu kaldirmislar.Bu asamada birkac gun soru formunun gelmesini bekleyin. Olmaz ise [email protected] adresine mail atarak sansinizi deneyin.

Bildigim kadariyla unganlar randevu talebi olustururken ds260 form numarası istiyor. Ya da muayene icin gerekli evraklarda ds260 form ciktisi olmasi gerekli diye hatırlıyorum. Bu haliyle esinizi ekleyemediginiz icin ds 260 formu yok. Tavsiyem Konsoloslukla iletişim kurmaya calisin.

• Merhaba arkadaşlar,
    2 kişi çıktığımız green card yolculuğunda artık 3 kişi olduk. Kızımızı da DS262 formuna eklememiz gerekiyor sanırım fakat bunun doğru yolu nedir? şimdiden dosyayı açtırmak mı yoksa görüşme esnasında bu işi yapmak mı? bu konuda yakın zaman da deneyim eden varsa tecrübeleri dinlemek isterim.

• @mustafa-berat-taşcı hayirli olsun Allah anali babali buyumeyi nasip etsin.
    Hazir mulakat almamisken kesinlikle ds 260 uzerinden add aplicant yapip bebeginizi ekleyin. Zira mulakat aldiktan sonra siz islem yapamiyorsunuz ve konsolosluga muhtacsiniz. Fakat kendi dosyalarinizi actirmayin. Kendi dosyalarinizi mulakat aldiktan sonra actirirsiniz. Acilmis dosyalara mulakat gec gelir gibi bir durum konusuluyor ona istinaden soyluyorum. Ankara da iseniz iletisim problemleri yuzunden mulakat tarihi yaklastikca stresiniz artacaktir. Hatta pasaportu yoksa onu da ekleyin ve formu eksiksiz/ sonradan bilgiye ihtiyac olmayacak sekilde submit edin. Bol şans.

• Merhaba arkadaşlar,
    14 Nisan günü randevum var saat 09.30'a e-devletten alacağım belgelerden bazıları ve üniversite diplomamı çıkartamamamla alakalı aklımda sorular var.

1.'si ben üniversiteyi açıktan(AUZEF) bitirdiğim için benim diplomam fiziksel bir şekilde elimde yok. AUZEF 2017'den itibaren e-diploma vermeye başlamış. Okulun sitesinden giriş yaptığımda belge gözüküyor ama o belge belgenin aslı olmadığı için endişe duyuyorum(ıslak imzalı istiyorlar diye biliyorum). Eğer bu belgeyse çıktısını alıp çevirmemize gerek var mı noter onaylı olarak ?

2.'si doğum belgesi olayı. "Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği"nde annem ve babam gözüküyor fakat küçük kardeşim gözükmüyor. Bu bir sorun yaratır mı ? Bir de tam olarak hangi seçenekleri seçmemiz gerekiyor nüfus kayıt örneği tipini nüfus aile seçmem gerekiyor sanırsam. Eski eş listele, Vukuatlı belge (Olayları göster), ve belgenin nereye verileceği seçenekleri var. Buradan hangilerini seçmem gerekiyor ? Eğer e-devlet belgelerini hazırlamayı anlatan bir link varsa cevap kısmına gönderebilir misiniz veya yardımcı olabilir misiniz ?

• ⭐⭐⭐⭐

@mustafa-berat-taşcı

Sağlıkla büyütün bebeğinizi, şansı ve bahtı açık olsun. En kısa sürede bebeğiniz için pasaport başvurusu yaparak sürece başlamanız yararınıza olacaktır. Pasaportu geldikten sonra asıl talihli ve eş için DS260 formu doldurduğunuz sayfadan add applicant seçeneğinden bebeğinizin kimlik bilgilerine göre DS260 formunu zaman geçirmeksizin doldurmanız gerekiyor. Daha sonra bir işlem yapmaksızın bültende cut off olmayı ve mülakat randevusu almayı bekleyeceksiniz.

Mülakat tarihi aldıktan sonra mülakata gireceğiniz konsolosluk ile doğru iletişim kanalı aracılığıyla dosyanızı açtırarak hem asıl talihli hem de beneficiary talihli dosyalarında değişiklik yapacaksınız.

Sonraki adımlar için forumdaki benzer tecrübeleri okumayı ihmal etmeyin, geçmiş tarihli bir deneyimi aşağıda bulabilirsiniz. Bol şans 🍀

https://yesilkartforum.com/forum/post/440571

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |