Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Aslan-3 e devlet barkodlu belge yeterli. Çocuklarınıza da kendi nüfus kayıt örneğinizi kullanacaksınız. Ancak 16 yaş üstü çocuğunuz varsa adli sicil kaydını ilgili kurumdan almanız gerekli.

• ⭐⭐⭐⭐

@Deniz-Oral, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, vize randevusu için hangi mail adresinden mail geliyor. Teşekkürler

Merhaba, [email protected]
 adresinden durumunuzda bir güncelleme oldu diye mail geliyor ve mailde bir link veriliyor. Bu verilen link sizin ilk kazandığınızı öğrendiğiniz ESC (Entrant Status Check) sayfasıdır. Sayfanın alt tarafında mülakat yeri, tarih ve saati yazıyor olacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@designer96, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, bangkokta mülakata gireceğiz. Pause kararının kalması ihtimali için hazırlık yapmak istiyorum bu yüzden birikimlerime dair belge de götürmek istiyorum. Bankadan TL cinsinden bir belge alabiliyorum, dolarım olmadığı için dolar karşılığı olarak alamıyorum. Şimdiden dolar da almak istemiyorum. Sizce TL göstermek sorun olur mu? Yoksa dolar karşılığı göstermemin resmi bi yolu var mı?

Bangkok'ta banka hesap dökümlerine bakmıyorlar ama siz yine de TL olarak mevcut bakiyenizi gösteren belgeyi alın ve bankanızdan ingilizce olarak dolar karşılığı yazan bir üst yazı talep edin, vermezlerse siz hazırlayın.
    Eğer siz hazırlarsanız güncel dolar kuru ile mevcut birikiminizin dolar karşılığını ingilizce olarak yazıp üstüne ekleyin.
    Bu konuyla ilgili bir ileti vardı bulursam buraya ekleme yaparım.

• ⭐⭐⭐⭐

@ceyceycey, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, genel bir soru hakkında ben de bir şey danışmak istiyorum. Ankara'da mülakata katılacağım. Ben üniversite mezunuyum. Lise diploması ile ilgili bir sürü yorum var fakat bu konuda net bir garanti bilgi bulamadım. Sizlerden destek rica ediyorum.

Üniversite mezunları için;
    ----Sadece üniversite diploma ve transkript yeterli midir?
    ----Lise diploması ve transkripti de alınmalı mı?
    ----İkisinin de noter onaylı çevirisine ihtiyaç var mı?

Ankara'da mülakata girecekler için en son mezun olunan okula ait diploma yeterlidir. Eğer üniversite diploması varsa, ayrıca transkriptin de eklenmesi iyi olur. Bu durumda lise diplomasına gerek yoktur.

Mülakat belgeleri, konsolosluğun bulunduğu ülkenin resmi dili veya İngilizce olmalıdır.
    Mesela Ankara için Türkçe veya İngilizce, Viyana için Almanca veya İngilizce gibi.

• @joseph-universe
    Teşekkürler

• Sağlık randevusunu mülakat dan iki gün öncesine alabiliyor muyuz ? Ankara özelinde bunu deneyimlemiş olan var mı acaba ?

• Merhaba 3 Nisan‘da vize görüşmem var ama pasaportum henüz elime ulaşmadı Schengen vize başvurusu için başka bir konsoloslukta bulunuyor, bunu beyan ederek yeniden bir randevu tarihi planlanmasını isteyebilir miyim ?
    Konuyu daha önce yaşamış olan ya da fikir verebilecek olan varsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

• @joseph-universe Cevap için teşekkür ederim. Bugün tekrar gittim. 16 yaşındaki kızımın aşıları e-nabız da bulunan aşı kartında görünmüyor ama İl Sağlık Müdürlüğünün sisteminde tüm aşıları yapılmış görünüyor dedi. Yani bunun için biz birşey yapamayız dedi. Yazılı mühürlü evrak verdi. Yani özetle e nabızda eksik aşı görünüyor fakat bana verilen evrakta hepsi tam görünüyor. Çok da ısrar etmedim. Oluruna bıraktım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Dogukan-Oge

Her TC vatandaşının hakkı olan ikinci pasaportu çıkartmayı düşündünüz mü? Son basım hızını bilmiyorum ama bence hala şansınız var, basılırsa ve mülakat öncesi size ulaşırsa bu pasaport ile mülakatınıza katılabilirsiniz.

• @Aslan-3 Olan var ciddi bir sağlık sıkıntısı geçmişiniz yoksa sıkıntı olmaz ertesi gün öğleden sonra 16 00 da veriyorlar

• @ATS16 Pazartesi erken saatlerde randevu alırsa sıkıntı olmazsa o gün içerisinde basılıyor salı yada çarşamba kargoya verilir Perşembe bulunduğu şehre gelir cuma randevuya katılabilir ancak bir risk geç basılma gibi bir durumda olmasına adına 3 Şubatta randevuma gittim 4 şubatta basılıp kargoya teslim edildi 5 şubatta elimdeydi ancak 5 şubatta yenilemek için gittiğim kimliğim 9 unda ulaştı

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd Talihlinin bu gun ve saate kadar beklemesinin mutlaka bir nedeni vardir diye dusunuyorum. Her islemde oldugu gibi bir risk var, konsolosluktan mulakat erteleme talebi yapmasi veya ikinci pasaport basvurusu yapma - eline gecmesini bekleme talihlinin alacagi bir risk ne yazik ki.

• @ufuk-acar Merhaba, aşı kartınız ile ilgili sormak istediğim bir soru var. Hangi aşıları olup sağlık muayenesine gittiniz? Bir de bu aşıları ne zaman oldunuz ve ne zaman aşı kartına işlettiniz?

• @ATS16 İkinci pasaportu çıkarabilmek için mevcut ilk pasaportunda olmasını istiyorlar o nedenle onu yapamadım.

• @ATS16 Mülakat erteleme talebi nasıl yapabilirim ? Normalde mülakat tarihinde değişiklik yapmak için tarihin geçmesi ve sonrasında sebebiyle birlikte talep etmek gerekiyormuş sizin kastettiğinizde bu mu ?

• @Serapp çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

• @joseph-universe ilgili kurum yani e devlet den alacaksınız .eğer sicil temiz değilse adliyede

• ⭐⭐⭐⭐

@Dogukan-Oge, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Mülakat erteleme talebi nasıl yapabilirim ? Normalde mülakat tarihinde değişiklik yapmak için tarihin geçmesi ve sonrasında sebebiyle birlikte talep etmek gerekiyormuş sizin kastettiğinizde bu mu ?

https://tr.usembassy.gov/visa-navigator/

All Other Immigrant Visa Questions
    EMAIL US at [email protected] if your inquiry was not covered by this navigator.
    USE THIS SUBJECT LINE: M99 - CASE NUMBER - OTHER QUESTION
    Last Name
    First Name
    Immigrant Visa Case Number
    A short description of your situation
    IMPORTANT!
    Inquiries about topics that are covered by this navigator will not receive a reply.

En iyisi sorunuzu direkt konsolosluga yoneltmek olacak sizin icin, bu kadar kisa surede mulakata kabul icin esas evrak olan pasaportunuz yokken.

• @Rutkay Merhaba eşimi eklemek için ankaraya mail attım sadece benim dosyamı açtı kendi dosyamın eş kısmına ekleyebildim sadece ve add aplicant kısmı çıkmadı eşimi add aplicant yapabilmek için mail attım 17 mart 18 mart 20 mart tarihlerinde M33 - UNLOCK CASE - FULL NAME başlığı altında 3 mail ve 25 mart tarihinde M99 - CASE NUMBER - OTHER QUESTION konu başlığını kullanrak 1 mail attım ve dönüş alamıyorum mülakatım 14 nisanda eşim için ds260 formu açmadılar dolduramıyorum mail yolu ile iletişim alamadığınızı gördüm hangi yolu denediniz acaba yardım ederseniz çok sevinirim çok teşekkürler

• @falsepoet oğlumun e devlet kaydı olmadığı için ben kurumdan aldım. E devlet kaydı varsa e devletten alınabilir.

Benzer Başlıklar

• 73
  • 2655
  • 153
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |