Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @emkey teşekkürler ve tekrardan tebrikler 6 gün 🙂

• @emkey, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

[https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html]

Detaylı olarak istenen herşey burada da mevcut

Merhabalar,

Siz 6 günde DQ olduğunuza göre evrakları online olarak mı yüklediniz acaba?

öğrenmek istediğim; evrak yükleme ekranının sonradan açılması gibi bir durum söz konusu mu?

• Merhaba Arkadaslar,
    Mülakat deneyimlerinde sıkça geçen bir soru var:
    “ABD veya Türkiye dışında bir ülkede bulundunuz mu?”

Bu soruya “evet” diyen arkadaşlar genelde ek bir soruyla karşılaşıyor mu?

Örneğin ben, rotasyonlu bir işte çalıştığım için 3 ayı geçmeyen periyotlarla üçüncü bir ülkede bulundum. Bu ülke, turistik amaçlı vize istemeyen Tunus’tu. Daha önce NVC sürecinde police certificate’ın hangi ülkelerden alınması gerektiğiyle ilgili belirli bir süre/ikamet şartı olduğunu hatırlıyorum. Tunus’taki kalışlarım bu şartı karşılamadığı için oradan bir belge almam gerekmedi.

(O süreyi veya detayı net hatırlayan varsa paylaşırsa sevinirim.)

Sizce mülakatta şu şekilde bir cevap vermem sorun yaratır mı ya da ek incelemeye (administrative processing) yönlendirebilir mi?

“Yes, I visited Tunisia for short business trips, as noted in my DS-260. Each visit was under three months, with no residency.”

Bu arada tüm giriş-çıkış kayıtlarım pasaportumda da mevcut.

Teşekkürler.

• @Gokturk-GMD 6ay'dan fazla kalınan ülkelerin kaydını istiyorlar

• @Ephedra Tek seferde mi totalde mi? Tek seferde 2.5 ayi gecmemistir kalislarim.

• @Gokturk-GMD tek seferdedir ama bu 6 ay içinde kısa süreliğine Türkiye'ye gelip tekrar yurtdışındaki ülkeye dönülürse n'aparlar emin değilim

• @Gokturk-GMD Meksika'da 4 ay yaşamıştım. Mülakatta belirttim bunu. Neden Meksika, ne yaptınız orda diye sordular sadece, belge vs istemediler

• Çok teşekkürler sevgili @Ephedra ve @media .
    Gerçekten buna benzer kisa süreli yurtdışı yaşayışları veya benimki gibi project based, rotational calışma veya iş seyahatleri bulunan arkadaşlardan mülakatta sorulmasıyla ilgili başka deneyimler paylaşılırsa çok mutlu olurum.
    Selamlar

• Merhaba arkadaşlar , eb2 nıw başvurmak konusunda açıkcası kafam çok karışık uzman hekim olarak çalışıyorum , asistanlık döneminde kalma bir kaç tane yayınım var , şuan akademisyen değilim, başvuru konusunda yeterlimiyim emin olamıyorum , bu durumda başvurup onay alan arkadaşlar var mıdır , genelde gözlemlediğim prof , doç unvanlı insanlar yada çok makale atıf olan insanlar almış kabul , sizler ne durumlarda kabul aldınız bunu merak ediyorum

• @seco253 Merhaba hocam uzman doktor olarak onay alan arkadaşlar da oldu. Güncel olarak kitap bölümü yazsanız veya birkaç konferansa katılırsanız pozitif etkisi olur.

• @seco253 eşim uzman doktor olarak başvurdu. Onay aldı şu anda ds260 submit aşamasındayız.
    1000 tane yayını yok ancak var yayınları, posterleri.
    Aktif klinisyen. Kendi kliniği var.
    Bazı süpervisyonlar veriyor. Paneller düzenledi. Konferanslara katıldı, organize etti, yönetti.

Bence başvurun rahat olun. Abd’nin hala ciddi doktor’a ihtiyacı var. İyi bir national waiver ile şansınız yükselebilir.
    Kolay gelsin

• @seco253 merhaba, ben de uzmanım ve asistanlıktan olan çalışmalarım ile daha sonra yazdığım kitap bölümleri gösterdim. Burada önemli olan bence akademik ünvan değil, dosyanın güçlü olarak hazırlanması. Bildiğim ve tanıdığım yeni mezun pratisyen hekim arkadaşlar var onay aldığını bildiğim.

• @Numan-Zafar merhaba, sizin il geldi mi? Bugün akşam benimki geldi

• @mby25, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@Numan-Zafar merhaba, sizin il geldi mi? Bugün akşam benimki geldi

Hocam hayırlı olsun, hangi tarihe verildi görüşmeniz?

• Bu ileti silindi!

• @emkey merhaba teşekkür ederim 12 mayıs a verdiler

• @mby25 tebrikler ederim.. PD'niz neydi acaba?

• EVET BENDE IL ALDIM. INTERVIEW DATE May 15, 2026 at 08:00 am.

• @Numan-Zafar hayırlı olsun 🙂

• @Curuftas merhaba teşekkür ederim. 14 Kasım 2025

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |