Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aysegul vize almama yardım eden acenteye yazdım ama biz yapmadık dediler. Ki bu süreç 2024 baharında yapıldı. Ustraveldocs sistemine daha sonradan geçildi diye biliyorum. Umarım bi aksilik yoktur. Yardım hattını aradım ve hatayı mail atmamı istediler. Gelen cevaba göre burayı güncelleyeceğim.

• arkadaşlar ds260 formunda daha önce amerika vizesi aldınız mı kısmında yes yerine no yapmışım. mülakat tarihim belli tekrar formu açtırmak için ankaraya mail atmam gerekiyor. konsoloslukta durumu bildirebilir miyim daha önce böyle deneyimi olan oldu mu formu açtırmak istemiyorum.

• @mechtws O vizenizin basılı olan pasaportunuzu da yanınızda götürün mülakat anında daha önce Amerika ya gittiniz mi dediklerinde evet dersiniz sorun olacağını sanmıyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@yigito

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• ⭐⭐⭐⭐

@ceycey12345, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar mülakat tarihi almış biri olarak ds260 formu açtırmam için kcc'ye mi yoksa konsolosluğa mı yazmam gerekir. (Pasaport ve amerika adresini ekletmem gerekiyor) @crazycells @ATS16

DS260 form doldururken sahip olduğunuz adınız soyadınız bir önceki pasaportunuzda yazdığı gibi aynıysa, yeni sahip olduğunuz ikinci pasaport ve ABD adresini güncellemek için dosyanızı açtırmanıza gerek yok. Mülakat öncesi evrak teslim esnasında mülakatınız olumlu geçerse ve pause kalkarsa vizenin yeni pasaporta basılmasını talep ederek pasaport bilgilerini görevliden güncellemesini isteyebilirsiniz. Yeni ABD adresini de evrak teslim esnasında bos birnkafida yazaeak güncellenmesini görevliden talep edebilirsiniz. Her iki pasaportu da yanınızda götürmeyi unutmayın.

• ⭐⭐⭐⭐

@itsahmet sorun olmaz merak etmeyin, sadece adresini kullanacaksınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Dogukan-Oge belge teslim kaydı yapacaksanız, ais yok artık, ustraveldocs tan kayıt oluşturmalısınız. Orada da en başta T harfinde Türkiye yi bulabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Yavaş evet birkaç ay önce geçildi diyebiliriz yani 1 yıl olmadı ama eski sistemdeki veriler yeni sisteme geçirilmiştir, o sebeple o hatayı alıyorsunuzdur bence. Bu arada bu hatayla karşılaşan kişiler oldu daha önce, foruma yazdılar biliyorum, arama kısmından belki onlara ulaşabilirsiniz -nasıl çözüldüğüyle ilgili de birşeyler vardır belki veya onlara sorabilirsiniz- cevap gelene kadar, veya mülakatınıza daha var, sadece cevabı bekleyebilrisiniz. İnşallah kısa sürede çözülür.

• @ATS16 hocam çekiliş sonuçları açıklandığında henüz bir pasaportum yoktu, dolayısı ile ds260 forumda pasaport bilgisi alanını boş bırakmıştım, amerika adresi de keza.

• Tekrardan pasaportumu dosyma eklemek için dosy açtırmak lazım mı yoksa mulakat gunu guncelleyebilir miyim

• @yigito ben de benzer bir problemi yaşamıştım ve destek ekibiyle konuşup sorunu mail olarak göndermem istenmişti ekran görüntüleriyle, bayram öncesi yaşadım bu olayı. Onların dönüş yapmasını beklerlen daha önce hiç bi yerde kullanmadığım bir mail ile hesap oluşturmayı denedim bugün ve oldu. Ayrıca Opera üzerinden VPN ile giriş yaptım. Normalde işyeri server'ınde ya da ev internetinde girmeye çalıştığımda sayfanın beni blockladığı hatasını alıyordum. Bana kalırsa sıfırdan bir gmail hesabı bile açabilirsiniz bunun için. Zaten sadece evrak teslimi için kullanılan bir sistem. Ben DS260'ta girdiğim mail adresim üzerinden her şeyi halletmek istiyordum ve bu yüzden aynı maille denedim defalarca ve olmamıştı. Belki de @aysegul hanımın dediği gibi eski AIS verileri aktarılıyor olabilir. Benim 1 adet onaylanan Work and Travel 2 turistik vize mülakat geçmişim (bir kere ankarada red aldım sonra istanbuldan onay aldım) var ve kullandığım mailleri o zamanlardan beri kullanıyorum yaklaşık 10 yıl öncesinden bahsediyoruz WAT özelinde. Aldığım hatada unique/benzersiz email diyerek bahsetmek istediği şey belki de bu diye düşündüm ve farklı bir mail ile deneyip günün sonunda barkodlu belgeyi indirebildim. (Bu tamamen şahsi yorumum sıfırdan bir gmail hesabı ile kayıt oluşturmak, işe yarayacak diye bi şey yok).

@aysegul hanımın bu konuda çok detaylı bilgilendirme postu var. Onu okuyun doldururken .

Bir de unutmadan excel tablosuna bilgileriniz girin ve sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.

@aysegul hanım size de buradan özet geçmiş oldum durumu. Desteğiniz için tekrardan teşekkür ederim. Umarım hepimiz vizelerimize kavuşuruz arkadaşlar ve bahar gerçekten gelir 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@ceycey12345, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 hocam çekiliş sonuçları açıklandığında henüz bir pasaportum yoktu, dolayısı ile ds260 forumda pasaport bilgisi alanını boş bırakmıştım, amerika adresi de keza.

https://yesilkartforum.com/forum/post/498226

• @ATS16 teşekkür ederim 🙏🏻

• HONG KONG USTRAVEL KAYDI

Selamlar, Hong Kong için Ustravel kaydını tamamladık. Herkes gibi bizim için de Sayın @aysegul hanımın yazmış olduğu detaylı ileti çok yardımcı oldu (Çok teşekkürler).
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/7373?_=1771640767095&lang=tr

• Kendim için hesap oluşturdum. 3 farklı güvenlik sorusu seçiyoruz ve giriş yaparken bunları bizden istiyor her seferinde.
    • Preferred Language: "English" --- Country: "Hong Kong" seçtim.
    • Bir sonraki adımdaki mailing address kısmı için "Türkiye'deki ikamet ettiğim adresi girdim.", doğrudur umarım 🙂
      NOT: Bu mailing address kısmını HK'da bir adres olması gerektiğini söylüyorlar. Onu netleştirmek lazım, bende emin olamadım...Ona göre bende güncelleyeceğim!
    • Pasaport bilgilerini eksiksiz bir şekilde girdim.
    • Visa Options kısmında ise sırayla : "Hong Kong" --- "Immigrant" --- "Hong Kong IV" --- "Applications who have an appointment schuled by NVC / KCC" --- "DV" olarak seçtim.
    • DS-260 Confirmation number --> kısmında ise DS-260 formunu submit ettikten sonra "Confirmation No: AA00XXXXX" şeklinde bir numara vardı. Onu girmek gerek.
    • My Dependents --> bakmakla yükümlü olduğumuz kişiler kısmına geldiğimizde. Tekrardan en baştan eşim için kayıt oluşturdum. Yukarıdaki adımları gerçekleştirdim. Yine My Dependents kısmına gelince ise burada durdum. Eşimin hesabındayken sağ üstte onun isminin yanında ID'si yazıyor. Onu kopyaladım ve kendi hesabıma geçiş yaparak My Dependents kısmında onun id'sini girerek ekledim. Onun hesabındayken girdiğimiz tüm bilgileri yeniden gözden geçirip devam ediyoruz next diyerek. En sonunda ise, Confirmation No kısmı çıkıyor, yine bu da eşimin DS-260 formu Confirmation Numarası.. Bunu da ekledikten sonra Bir sonraki adım da ise bir sürü detaylı açıklama + en altta "Document Delivery Option" kısmı var. En hızlı seçenek olan "Premium Location - Wan Chai" seçtik (kendiniz için en uygunu neyse ona göre seçebilirsiniz.) Bu seçim eşim için olmuş oldu. Bunların ardından başarılı bir şekilde My Dependents kısmına eklenmiş oluyor.
    • Aynı şekilde bir sonraki adımda kendimiz için Document Delivery Option'ı da seçiyoruz.
    • Sonraki adım da Case Number'ı giriyoruz.
    • Son olarak başarılı bir şekilde tamamlanmış Print ekranı geliyor. En başta English seçtiğimiz için İngilizce olarak print etmiş olduk. Barkod vs. tüm bilgileri içeriyordu son adımda.
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   U uck 

• @Onur-Yavaş yeni email ile hesap açabildim fakat problem var yine kişiselbilgilerimi doldururken bu kişi zaten başka hesap ile kayıtlı diyor.

• Merhaba ben current oldum ve CN 14XXX ama hala herhangi bir mülakat tarihi maili almadım. Bu normal mı? Herhangi bir yere mail atmam mı lazım beklemem mi lazım. Mülakat yeri normalde benim Duşanbe/Tajikistan. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

CN: 2026EU14XXX
    DS-260 Gonderimi: 01/06/2025
    Mülakat Yeri: Duşanbe/Tajikistan
    Saglik Muayenesi:
    Vize Mulakati:
    Vize Onayi:
    Pasaport Teslimi:
    ABD Ilk Giris

• Merhabalar 1 nisanda Ankara da görüşmem var ds260 formunu açtırmam lazım ama ne yaptıysam cevap alamadım nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olursanız çok sevinirim. Maillere dönüş alamadım bu hafta hiç neyi yanlış yapıyor olabilirim

• @uck adres olarak; kargo aracılığı ile teslimat yapılıyor ise (Bangkok gibi) kargo şubesinin adresi, konsolosluk teslim ise kaldığınız otelin adresini yazmak sağlıklıdır.

• @elbruz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@uck adres olarak; kargo aracılığı ile teslimat yapılıyor ise (Bangkok gibi) kargo şubesinin adresi, konsolosluk teslim ise kaldığınız otelin adresini yazmak sağlıklıdır.

Burda bahsettiğiniz mailing adresi olarak TR' adresini girdiğim kısım mı? Yani onu tam bilemedim de bu şekilde yapmıştım açıkçası. Direkt 2-3 iş günü içerisinde ilgili seçtiğimiz şubeden teslim alabiliyormuşuz sanırım. O yüzden premium + şube seçimi bahsettiğiniz şeyi karşılıyor olsa gerek.

• Benim bir sorum olacaktı. Evlilik cüzdanının tercümesinin götürülmesi bahsedilmiş hep. Evlilik cüzdanı çok dilli.
    Sadece şunlar türkçe ve yabancı karşılığı yok: "Cüzdan Kayıt No" -- "Veriliş Tarihi" -- "Veren Makam"
    Yine de tercüme yaptırmalı mıyız kesinlikle? Eğer öyleyse, sadece bu türkçe kalan kısımları yaptırsak yeterli olur mu?
    Bilen birileri cevaplarsa çok mutlu olurum, teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 57
  • 153
  • 221
  • 642
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |