Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Hocalarım ödeme sonrası bir mail daha geldi ve benden evrakları upload etmemi istemişler. Postadan bahsetmemişler, bunun ayrımı neye göre yapılıyor bilemiyorum

What You Need to Do Now
    Go to https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
    Log in with your case number and invoice ID (sent in an earlier email from NVC).
    Check that your contact information is correct.
    Pay any required fees.
    Complete the DS-260 Immigrant Visa Electronic Application.
    Upload required documents:
    Use the Financial Evidence Assistant to make sure you gather the correct financial documents: https://nvc.state.gov/fin
    Check your country’s civil document requirements: https://nvc.state.gov/find.

Wait to hear from NVC. Once NVC receives your documents, we will review your case for completeness and schedule your interview as soon as possible. Please note that interviews can only be scheduled if a visa number is available, you may visit the IV Scheduling Status Tool at https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/iv-wait-times.html to see which cases are currently being scheduled for interviews.
    Important Note: Even if you provided documents to U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS), you must submit them again to NVC. The Consular Electronic Application Center (CEAC) may not list every required document. Review https://nvc.state.gov carefully to make sure you submit everything.

• Bu ileti silindi!

• @emkey @emkey merhaba profilinizde eb1a gördüm. Bende eb1a approved aldım. 18 şubatta dq oldum. Ben tüm evrakları online yükledim. Sizin sureciniz nasıl bilmiyorum. Bana gelen e-postada evrakları posta ile gondermemem gerektiği "NVC will also collect any applicable fees, the Immigrant Visa Application, supporting civil documents, and police certificate(s), before your visa interview. Do not mail documents to NVC, even if you received instructions to mail documents to NVC in the past." ifadesiyle vurgulanmıştı.

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@emkey @emkey merhaba profilinizde eb1a gördüm. Bende eb1a approved aldım. 18 şubatta dq oldum. Ben tüm evrakları online yükledim. Sizin sureciniz nasıl bilmiyorum. Bana gelen e-postada evrakları posta ile gondermemem gerektiği "NVC will also collect any applicable fees, the Immigrant Visa Application, supporting civil documents, and police certificate(s), before your visa interview. Do not mail documents to NVC, even if you received instructions to mail documents to NVC in the past." ifadesiyle vurgulanmıştı.

Merhaba hocam, evet bende de aynı şekilde aynı metin var ve bu durum vurgulanmış. Posta ile göndermemem gerektiği, yükleme yapmamın istendiği belirtiliyor. Sizde upload kısmı açılmış ve yükleyebilmişiniz, demekki bazı kişilerde orası açılmıyor veya açılmadı. Bu durumda benim için eğer açılırsa bende yükleme yoluna gideceğim olarak anlıyorum.

• Merhaba arkadaşlar, Nisan vize bülteni açıklandı ve FAD current oldu. Herkese şimdiden hayırlı olsun. İlerleme bekliyordum ama bu kadar ilerleme beklemiyordum açıkçası.

• İnanılır gibi değil, bu hız beklenenin ötesinde

• FAD bekleyenlere bayram erken geldi 😊Herkese hayırlı olsun😊

• Bekleyen herkese hayırlı olsun. Artık EB1 gibi olacak.

• I 140 onay/RFE süresini de etkisi olur mu sizce? Nisan bülteni çok iyi nazar değmesin.

• @provide Normal proseslere etkisi negatif olur. USCIS iş yükü artacak fad current oldu aos yapanlara vizelere vermeleri gerekecek. PP artık kaçınılmaz gibi gözüküyor.

• @caner1245 pp de büyük bir risk ama, rfe ve denial riskini artırıyor.

• @mrkc Malasef öyle.

• Arkadaşlar bu 75 tane ülkeyi galiba çıkarttılar, o nedenle USCIS iş yükü azaldı sanırım ve o nedenle herkesi current yaptılar! Bugün avukatıma sordum, PP hala RFE ve denial riskini artırıyor dedi. Beklemen en güvenli yol dedi. Benim dosyam da sınırda bir dosya zira EB1A da 2 kriterden geçti 3. nüsü ancak RFE ile geçebildi. O nedenle muhtemelen EB2 NIW de RFE ve hatta denial alacaktır.

• @mrkc Hocam, USCIS'in iş yükü azalmadı, ancak konsoloslukların iş yükü azaldı. Ayrıca geçtiğimiz aylarda, riskli ülkelerden gelip geçmişte Green Card ve hatta vatandaşlık almış kişilerin dosyalarını bile yeniden incelemeye başladılar. Bu işlemlerin tamamını USCIS yürütüyor. Hal böyle olunca, I-140 normal süreç inceleme süreleri 8 aydan 22 aya kadar çıktı. Benim tahminim; Gold Card uygulaması, EB-1 kategorisindeki kota kullanımı muhtemelen mahkemeden dönecek. Ancak NIW kriterleri yasal olarak Gold Card'a çok daha uygun ve bültenin 'current' yapılmasıyla bekleme süresi sıfırlanmış oldu. Ayrıca, 140 binlik toplam vize kotasını da ekim ayı gelmeden tüketecekler gibi duruyor.

• Niw de current olmayı bekleyerek premium processing yapmayanlar için durum çok kötü oldu. An itibariyle hiç bir sıra kalmadı. Ben mesela 13 aydır I-140 onayı beklerken sürecin ay ay ilerleyeceğini düşünerek kendimi avutuyordum. Şimdi current olduğu için geçen ay başvurup pp yapıp onay alanlar çok daha hızlı sonuç alacaklar. Regular processing ile devam edenlere sittin sene inceleme sırası gelmez. Ez cümle premium processing yapanlar kazandı. Artık tebrikleri current olanlara değil I-140 onayı alanlara yapacağız. I-140 onayı alanları tebrik ederim ☺

• Sayin hocalarim, dosyalarin posta ile degil de sistem uzerinden yuklenmesi sadece eb1a icin mi gecerli yoksa ayni zamanda eb2niw icin de gecerli mi acaba? Eb2niw olup da dosyayi online yukleyen var mi acaba?
    Eger sistem online oluyorsa belki sari zarfta da online sisteme gecilir

• @mrkc pp yaptım rfe geldi 12 gün evvel. Şimdi ona çalışıyoruz. Dosyama 6 hukuk ofisi %100 refund garanti vermişti 😞

• @VDGG hangi avukatlık ile çalışmıştınız?

• Merhabalar, Oscar'ın bu haftaki canlı yayınında ilginç premium processing ve regular processing detayı aktardılar, merak edenler için linki bırakıyorum.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 5
  • 1055
  • 1519
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |