Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.5k 279

  • Hocalarım ödeme sonrası bir mail daha geldi ve benden evrakları upload etmemi istemişler. Postadan bahsetmemişler, bunun ayrımı neye göre yapılıyor bilemiyorum

    What You Need to Do Now
    Go to https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
    Log in with your case number and invoice ID (sent in an earlier email from NVC).
    Check that your contact information is correct.
    Pay any required fees.
    Complete the DS-260 Immigrant Visa Electronic Application.
    Upload required documents:
    Use the Financial Evidence Assistant to make sure you gather the correct financial documents: https://nvc.state.gov/fin
    Check your country’s civil document requirements: https://nvc.state.gov/find.

    Wait to hear from NVC. Once NVC receives your documents, we will review your case for completeness and schedule your interview as soon as possible. Please note that interviews can only be scheduled if a visa number is available, you may visit the IV Scheduling Status Tool at https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/iv-wait-times.html to see which cases are currently being scheduled for interviews.
    Important Note: Even if you provided documents to U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS), you must submit them again to NVC. The Consular Electronic Application Center (CEAC) may not list every required document. Review https://nvc.state.gov carefully to make sure you submit everything.


  • Bu ileti silindi!

  • @emkey @emkey merhaba profilinizde eb1a gördüm. Bende eb1a approved aldım. 18 şubatta dq oldum. Ben tüm evrakları online yükledim. Sizin sureciniz nasıl bilmiyorum. Bana gelen e-postada evrakları posta ile gondermemem gerektiği "NVC will also collect any applicable fees, the Immigrant Visa Application, supporting civil documents, and police certificate(s), before your visa interview. Do not mail documents to NVC, even if you received instructions to mail documents to NVC in the past." ifadesiyle vurgulanmıştı.


  • @Melis-Böke-Yazıcıoğlu, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @emkey @emkey merhaba profilinizde eb1a gördüm. Bende eb1a approved aldım. 18 şubatta dq oldum. Ben tüm evrakları online yükledim. Sizin sureciniz nasıl bilmiyorum. Bana gelen e-postada evrakları posta ile gondermemem gerektiği "NVC will also collect any applicable fees, the Immigrant Visa Application, supporting civil documents, and police certificate(s), before your visa interview. Do not mail documents to NVC, even if you received instructions to mail documents to NVC in the past." ifadesiyle vurgulanmıştı.

    Merhaba hocam, evet bende de aynı şekilde aynı metin var ve bu durum vurgulanmış. Posta ile göndermemem gerektiği, yükleme yapmamın istendiği belirtiliyor. Sizde upload kısmı açılmış ve yükleyebilmişiniz, demekki bazı kişilerde orası açılmıyor veya açılmadı. Bu durumda benim için eğer açılırsa bende yükleme yoluna gideceğim olarak anlıyorum.


  • Merhaba arkadaşlar, Nisan vize bülteni açıklandı ve FAD current oldu. Herkese şimdiden hayırlı olsun. İlerleme bekliyordum ama bu kadar ilerleme beklemiyordum açıkçası.


  • İnanılır gibi değil, bu hız beklenenin ötesinde


  • FAD bekleyenlere bayram erken geldi 😊Herkese hayırlı olsun😊


  • Bekleyen herkese hayırlı olsun. Artık EB1 gibi olacak.


  • I 140 onay/RFE süresini de etkisi olur mu sizce? Nisan bülteni çok iyi nazar değmesin.


  • @provide Normal proseslere etkisi negatif olur. USCIS iş yükü artacak fad current oldu aos yapanlara vizelere vermeleri gerekecek. PP artık kaçınılmaz gibi gözüküyor.


  • @caner1245 pp de büyük bir risk ama, rfe ve denial riskini artırıyor.


  • @mrkc Malasef öyle.


  • Arkadaşlar bu 75 tane ülkeyi galiba çıkarttılar, o nedenle USCIS iş yükü azaldı sanırım ve o nedenle herkesi current yaptılar! Bugün avukatıma sordum, PP hala RFE ve denial riskini artırıyor dedi. Beklemen en güvenli yol dedi. Benim dosyam da sınırda bir dosya zira EB1A da 2 kriterden geçti 3. nüsü ancak RFE ile geçebildi. O nedenle muhtemelen EB2 NIW de RFE ve hatta denial alacaktır.


  • @mrkc Hocam, USCIS'in iş yükü azalmadı, ancak konsoloslukların iş yükü azaldı. Ayrıca geçtiğimiz aylarda, riskli ülkelerden gelip geçmişte Green Card ve hatta vatandaşlık almış kişilerin dosyalarını bile yeniden incelemeye başladılar. Bu işlemlerin tamamını USCIS yürütüyor. Hal böyle olunca, I-140 normal süreç inceleme süreleri 8 aydan 22 aya kadar çıktı. Benim tahminim; Gold Card uygulaması, EB-1 kategorisindeki kota kullanımı muhtemelen mahkemeden dönecek. Ancak NIW kriterleri yasal olarak Gold Card'a çok daha uygun ve bültenin 'current' yapılmasıyla bekleme süresi sıfırlanmış oldu. Ayrıca, 140 binlik toplam vize kotasını da ekim ayı gelmeden tüketecekler gibi duruyor.


  • Niw de current olmayı bekleyerek premium processing yapmayanlar için durum çok kötü oldu. An itibariyle hiç bir sıra kalmadı. Ben mesela 13 aydır I-140 onayı beklerken sürecin ay ay ilerleyeceğini düşünerek kendimi avutuyordum. Şimdi current olduğu için geçen ay başvurup pp yapıp onay alanlar çok daha hızlı sonuç alacaklar. Regular processing ile devam edenlere sittin sene inceleme sırası gelmez. Ez cümle premium processing yapanlar kazandı. Artık tebrikleri current olanlara değil I-140 onayı alanlara yapacağız. I-140 onayı alanları tebrik ederim ☺


  • Sayin hocalarim, dosyalarin posta ile degil de sistem uzerinden yuklenmesi sadece eb1a icin mi gecerli yoksa ayni zamanda eb2niw icin de gecerli mi acaba? Eb2niw olup da dosyayi online yukleyen var mi acaba?
    Eger sistem online oluyorsa belki sari zarfta da online sisteme gecilir


  • @mrkc pp yaptım rfe geldi 12 gün evvel. Şimdi ona çalışıyoruz. Dosyama 6 hukuk ofisi %100 refund garanti vermişti 😞


  • @VDGG hangi avukatlık ile çalışmıştınız?


  • Merhabalar, Oscar'ın bu haftaki canlı yayınında ilginç premium processing ve regular processing detayı aktardılar, merak edenler için linki bırakıyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=igDIQa8lJBA


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    239k Bakış
    G
    @grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları @tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm. Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş. Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı . Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!! Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi: Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu: İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi. Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı. Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik. Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI: Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı. RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi. 29 Haziran 2026 — RFI Cevabı: RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi. Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok. Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum