Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.2k 279

• I 140 onay/RFE süresini de etkisi olur mu sizce? Nisan bülteni çok iyi nazar değmesin.

• @provide Normal proseslere etkisi negatif olur. USCIS iş yükü artacak fad current oldu aos yapanlara vizelere vermeleri gerekecek. PP artık kaçınılmaz gibi gözüküyor.

• @caner1245 pp de büyük bir risk ama, rfe ve denial riskini artırıyor.

• @mrkc Malasef öyle.

• Arkadaşlar bu 75 tane ülkeyi galiba çıkarttılar, o nedenle USCIS iş yükü azaldı sanırım ve o nedenle herkesi current yaptılar! Bugün avukatıma sordum, PP hala RFE ve denial riskini artırıyor dedi. Beklemen en güvenli yol dedi. Benim dosyam da sınırda bir dosya zira EB1A da 2 kriterden geçti 3. nüsü ancak RFE ile geçebildi. O nedenle muhtemelen EB2 NIW de RFE ve hatta denial alacaktır.

• @mrkc Hocam, USCIS'in iş yükü azalmadı, ancak konsoloslukların iş yükü azaldı. Ayrıca geçtiğimiz aylarda, riskli ülkelerden gelip geçmişte Green Card ve hatta vatandaşlık almış kişilerin dosyalarını bile yeniden incelemeye başladılar. Bu işlemlerin tamamını USCIS yürütüyor. Hal böyle olunca, I-140 normal süreç inceleme süreleri 8 aydan 22 aya kadar çıktı. Benim tahminim; Gold Card uygulaması, EB-1 kategorisindeki kota kullanımı muhtemelen mahkemeden dönecek. Ancak NIW kriterleri yasal olarak Gold Card'a çok daha uygun ve bültenin 'current' yapılmasıyla bekleme süresi sıfırlanmış oldu. Ayrıca, 140 binlik toplam vize kotasını da ekim ayı gelmeden tüketecekler gibi duruyor.

• Niw de current olmayı bekleyerek premium processing yapmayanlar için durum çok kötü oldu. An itibariyle hiç bir sıra kalmadı. Ben mesela 13 aydır I-140 onayı beklerken sürecin ay ay ilerleyeceğini düşünerek kendimi avutuyordum. Şimdi current olduğu için geçen ay başvurup pp yapıp onay alanlar çok daha hızlı sonuç alacaklar. Regular processing ile devam edenlere sittin sene inceleme sırası gelmez. Ez cümle premium processing yapanlar kazandı. Artık tebrikleri current olanlara değil I-140 onayı alanlara yapacağız. I-140 onayı alanları tebrik ederim ☺️

• Sayin hocalarim, dosyalarin posta ile degil de sistem uzerinden yuklenmesi sadece eb1a icin mi gecerli yoksa ayni zamanda eb2niw icin de gecerli mi acaba? Eb2niw olup da dosyayi online yukleyen var mi acaba?
    Eger sistem online oluyorsa belki sari zarfta da online sisteme gecilir

• @mrkc pp yaptım rfe geldi 12 gün evvel. Şimdi ona çalışıyoruz. Dosyama 6 hukuk ofisi %100 refund garanti vermişti :(

• @VDGG hangi avukatlık ile çalışmıştınız?

• Merhabalar, Oscar'ın bu haftaki canlı yayınında ilginç premium processing ve regular processing detayı aktardılar, merak edenler için linki bırakıyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=igDIQa8lJBA

• Bu ileti silindi!

• @VDGG Çok geçmiş olsun, üzüldüm adınıza ve kolay gelsin, büyük ihtimal rfe sonrası geçecektir. Kaç prolongtan geçmişsiniz? Benim dosyam da 100% refund olarak ilerliyor ama ben kesinlikle güvenemiyorum ki; zaten eb1a da gelen rfe de 1 kriterden kalmıştı! RFE de 3 kriter geçti ama eb2 niw de de kesin rfe gelecektir. Benim için regular process te gözüken tarih ağustos 2026, zaten şimdi pp yapsam RFE ile birlikte Ağustosu bulacak o nedenle bekleyeceğim.

• @mrkc 3 kriterin tamamından kalmış görünüyor. İfadelerin genel oldugu tam olarak açıkca faydanın göülmwdiğinden bahsetmişler rfe belgesinde.

• @emkey olumsuzluk yaratmaması adına şimdi paylaşmayayım bu bilgiyi. Diğer insanları olumsuz etkilemesini istemem.

• Merhaba bana konsolosluk tan gelen mulakat hatirlatmasi mailinde job offer letter da yazilmis getirilmesi gereken evraklara, baskalarinda da boyle mi geldi mail? Sordum bazilarinda yok cunku , bir fikri olan ?

• @biophys sanırım EB-2 başvurularının tamamı için genel bir hatırlatma mektubu bu sanırım. EB-2 NIW için geçerli değil job offer bildiğim kadarıyla.

• Merhaba, benim PD'im Kasim 2024. Guncel gelismeler sonucunda, onaylanma suresinin cok daha uzayacagini dusunmekteyim. Ellis Porter israrla premium processing'i tavsiye etmedigini belirtiyor ve PP yapmak icin 500 USD ekstra attorney ucreti istiyor. Sizlerin dusuncelerini merak ediyorum. PP yapmak (toplamda 3.5k USD), sizce deger mi? Benim calistigim alan ve basvuru konum kritik bir alan fakat yuksek citation sayisina sahip degilim (ancak yayinlarimin cogu ilk yazar). Bugun itibariyle, the average processing time 22.5 aydan 24 aya cikmis durumda.

• @heis Kendinizi amerikaya gitmek için zihnen ne zamana hazırlamıştınız. Biran önce gitmek mi isityorsunuz yoksa seneye de olsa sorun olmaz mı ? Eğer aceleniz yoksa beklenebilir. Ama biran önce önümü göreyim diyorsanız PP yapın.

• @heis merhaba, benim de aynı durum, citation 450 civarı, 18 makalem var, ben pp yapmayı düşünmüyorum. Çünkü, EB1A ret aldı ve şu anda EB2 NIW de RFE 50% riski var. Ben de avukatımla görüştüm ve regular process is "absolute safe" dedi.

Benzer Başlıklar

• EB-3 GREEN CARD SURECI

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k