Eşimle beraber ABD'ye DC Dulles'tan giriş yaptık.
Aslında pasaport gelince ben de Türkiye'ye birkaç günlüğüne gitmiştim. Oradan aldığım bir emekli aylığım var. Onun yattığı İş Bankası digital bankacılık işlemlerimi bloklamıştı. ABD'den giriş yaptığımda TR için yurt dışı girişlerde aşırı agresif bir sistemleri var.
Ayrıca Türk Telekoma bağlı hattım da parasını ödediğim ve ABD aramalarına açık ek paketim olmasına rağmen arama yapmıyordu. Tüm bunları çözmek için beni en yakın şubeye çağırdılar. Memurların hataları şubede de çok oldu. İki gün delirdim adeta. Ama hissettirmedim. Başka bankaya aldım hesapları ve bütün promosyonları da geri ödedim.
İyi olan tek taraf eşimle beraber ABD'ye beraber giriş yapabildik.
Eşim eskiden green kartlıydı ama 8 yıldır ülke dışında olduğu için bu hakkı kaybedildi. Şimdi geri almış olduk. Girişte eskiden bir odaya alınıyorduk. Ama Dulles'ta sadece gişede ayakta işlemler halledildi.
Birkaç soru sordular girişte. Yeni adrese taşınmıştık. Green Kart bu yeni adrese gelecek. Onu teyit ettik. Eşimin Social Security Number vardı zaten. Aynı numara ile devam edecek. Ona gerek yoktu. Onu teyit ettik.
Girişte 5 dakika içinde işlemler tamamlandı ve artık aile beraber.
Eşim Türkiyedeyken ben ABD den Green Kart parası sanıyorum 230 dolar gibi bir rakamdı, ödemiştim.
Şu sıralarda THY gidiş dönüş biletlerine indirim yapmıyor. Eskiden neredeyse gidiş dönüş bileti ile tek yön bileti aynı fiyattı. Yani aynı rakamı ödeyip dönüş de neredeyse bedavaya geliyordu. Şimdi neredeyse gidişi ve dönüşü ayrı ayrı almak daha ucuz. Bu bizi şaşırttı. Sanıyorum havaalanları bölgesel durumlardan etkilenmişler biraz ama uçak full dolu sayılırdı.
Burada bekleyen arkadaşlara başarılar dilerim artık. Bir an önce herkesin kavuşması umuduyla.