Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• hocalarım 2 gün önce welcome letter gelmişti. bu gece tekrar welcome letter geldi ve iki pdf in tarihleri farklı, ikinci kısımdaki ekler kısmında da farklılıklar var. gözden geçirmeniz gerekebilir.

• @Numan-Zafar merhaba,

IL mailini aldınız mı? Bende eb1a dan approve aldım ve 18 Şubatta DQ oldum. Sizinle çok yakın tarihlerde DQ olmuşuz. O nedenle merak ettim 🙂

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu Yok, almadım. Tabii ki bu forumun amacı zaten bu takipleşmek ve bilgi edinmek. Açıkçası, bildiğim kadarıyla 1 Nisan’dan 31 Mayıs’a kadar 60 gün var. Biz Şubat’ın son haftasında DQ olduk. Kasım DQ’ları bitti. Aralık ve Ocak bittikten sonra sıra Şubat’a gelecek. 1 Nisan’dan sonra current olanlarda da bu esnada DQ olacaktır.

Konu şu ki, önümüzdeki iki ay içinde ciddi bir gerileme (retrogession) bekliyorum. Birden non-current olma ihtimalimiz de var. Bunu göz önünde bulundurmak lazım. Her ay EB2’ye ait olan vize sayısı kadar IL issue oluyor zaten. Bu ayki 3 tane için de zaten IL issue oldu. Ben artık Nisan veya Mayıs ayında IL almayı bekliyorum.

• Merhabalar . Amerika’ya ilk girişi yapan hocalarıma sormak istediğim; sarı zarf ve pasaport dışında yanımızda götürmemiz gereken başka belge var mı acaba ?

• Merhabalar,

Unganlara muayeneye giderken, kullandığımız ilaçları ve bunları ait sağlık raporlarını götürmek gerekiyor malum, bana gelen randevu onay iletisinde, aşılar için tercüme gerekli değil ama "medical documents and treatment plan" için tercümesini yanınızda getirin bilgisi var.

Medical documents ile kastedilen röntgen, kan vb. raporlar ve treatment plan ile kastedilen ilaç raporu olabilir mi? bunların tercümelerini yaptırmak gerekir mi?

• Medical dokument : öncesinde hastaneye yatış öyküsü ve ameliyat öyküsü var ise buna bağlı epikriz raporu. Bir de düzenli kullandığı ilaçları yanında götürmesi yeterli . Tetkiklere baktıklarını sanmıyorum . Kendileri gerekirse alıyorlar zaten.

• @shinriyeon ben adres değiştirmedim, girişte değiştirenler var ya da USCIS üzerinden değiştirilebiliyor, ama geç kalırsanız ilk verilmiş adrese (DS 260'daki) gidiyor hemen...

• @80-s ben giriş yaptım. Başka bir evrak istenmiyor ve başka bir şey sorulmadı bize. 3 zarfı girişteki memur alıyor, bir şeffaf dosyaya içine pasaportları da koyarak başka bir görevliyi veriyor, sonrasında "kutlarım hoşgeldiniz" diyor. Dosyaların verildiği memuru takip ediyorsunuz, 3-4 dk yürüdükten sonra, camekanlı bir odaya geçtik. 3 zarfı alıyorlar, içeride bekle diyorlar. Pasaportlarınızın vize sayfanıza damga basılıyor, toplamda 10 dakika sürüyor, bu kadar..

• @sbsb2025 Teslimat adres olarak Boston gösterip ilk girişi Houston dan yapmakta sorun olur mu acaba ?

• Hocalarım benim eb1 bugün onaylandı. welcome letter umarım hızlıca gelir

• @caner1245 bana sormadılar onu, nereye yerleşirsiniz diye sormadılar... adresim new York ama Georgia'da giriş yaptım. Memur sormadı bile. Girişte orayı yazdım ama iş için oraya görüşmeye de gidebilirsin. Bunun bir önemi yok.

• @emkey 10-15 gün içinde gelir. Burada herkesin imza kısmında süreler yazıyor ama bunun esas almayın. Bekleme süresi olarak 6 tam ay mülakat randevusu bekledim. Sonra işler açıldı, EB1 olan biri current olmasına gelmedi. Şimdi de EB2'liler current oldu. Süreler kısaldı, bu evrak işleri bitecek. Sizler ABD'de ne yaparız? nasıl iş buluruz? nereye yerleşmeliyiz bence ona odaklanın...

• @Numan-Zafar umarım en kısa zamanda il yi alırız bizde

• @sbsb2025 green kartiniz teslim edildi mi? Teslim edildiyse ne kadar sürede teslim edildiğini paylaşabilir misiniz?

• @Numan-Zafar merhaba, "elcilik sitesinde ŞUBAT 2026 da DQ olanları Interview için çağırıyoruz" kısmı tam olarak hangi web adresinde oluyor. Paylaşabilir misiniz?

• Merhaba, ekim 2024 PD ne zaman mülakata çağrılır acaba? Yine bugünden itibaren 1 sene sürer mi?

• @80-s merhaba, benim çocukluğumda bir fıtık ameliyatı olmuşluğum var ve tabii besin zehirlenmesi için gibi sebeplerle de yatmıştım. Epikrizleri şart mı?

• @botanist Eb2-NIW sanırım sizin. Gerçekten çok hızlı onaylanmışTebrik ederim

• @mukavemeth tebrik ederim, son yayın ve nerede yayınlandığını sorma sebebi sanırım yayınınızı değerlendirmek değil; yayınınıza ne kadar hakimsiniz kısmıyla ilgileniyorlardır. Yoksa konsolosluk görevlisi sizin yayını beğenmedim, yeterli değil demek için sormuyordur.

• @mrkc Mülakata çağrılma PD ile ilgili değil DQ tarihinize göre belirleniyor. Benim tahminim sizin için onay aldıktan sonra 3 ay içinde mülakat maili alırsınız. Ayrıca "iv scheduling status tool" yazıp ankaraya bakarsanız orda tarihi görebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |