Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.3k 279

• @mmeder Kendiniz için hesap oluşturup vize teslim randevusu alıyorsunuz, ilerleyen aşamalarda eşinizi ve çocuğunuzu dependent kısmından ekliyorsunuz. Sonrasında çıkan teslim barkodundan üçünüzün de bilgileri yer alıyor

• Mülakatlar, bekleyişler çok heyecanlı. Ama bu evrak işleri bitince esas macera ve kopuş başlayacak..Biz ailece 1 ay önce giriş yaptık, 1 hafta kaldık ve sarı zarflarımızı teslim edip, süreci başlattık. Esas yerleşmek için gidiş haziran'da olacak. Ev bulma, yerleşme, çocuğun okulu, iş arayışları, dil-kültür meseleleri.. Umarım ki güzel şeyler olur, sürecimizi buradan paylaşacağız. Heyecanla bekliyoruz..

• @emkey birkaç gün sürebiliyor.sonrasında açılıyor

• @media çok teşekkür ederim.

• @media tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın. dependent kısmını göremiyorum. grup ekle seçeneği var bir de UID ile arama. UID zaten hiç bir yerde bulamıyorum.

• @sbsb2025 Hayirli olsun hocam insallah. Bu durumda green card için başka bir adres mi verdiniz acaba? Ayni adres DQ olurken form asamasinda da verilen adres mi acaba yoksa giris yaparken belirtmek yeterli midir?

• @caner1245 HAyırlı olsun Caner Hocam

• Mülakat Randevusu alan hocalarımıza şimdiden hayırlı olsun ...

• Merhaba arkadaşlar,

NVC’ye gönderilecek belgeler arasında vukuatlı nüfus kayıt örneği de yer alıyor. e-Devlet’te bu belge için üç seçenek bulunuyor: kişi, aile ve nüfus aile.

Aile seçeneğini seçtiğimde yalnızca kişinin kendisi, eşi ve alt soyu görünüyor.
    Nüfus aile seçeneğini seçtiğimde ise kişinin kendisine ek olarak anne ve babası da ayrı satırlarda yer alıyor; yani hem alt soy hem de üst soy bilgileri görünüyor.

Bu durumda vukuatlı nüfus kayıt örneği alırken sadece “aile” olanı mı seçmeliyiz, yoksa “nüfus aile” olanı mı seçmemiz gerekiyor?

• @caner1245 Hayıırlı olsun şimdiden başarılar...

• hocalarım 2 gün önce welcome letter gelmişti. bu gece tekrar welcome letter geldi ve iki pdf in tarihleri farklı, ikinci kısımdaki ekler kısmında da farklılıklar var. gözden geçirmeniz gerekebilir.

• @Numan-Zafar merhaba,

IL mailini aldınız mı? Bende eb1a dan approve aldım ve 18 Şubatta DQ oldum. Sizinle çok yakın tarihlerde DQ olmuşuz. O nedenle merak ettim 🙂

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu Yok, almadım. Tabii ki bu forumun amacı zaten bu takipleşmek ve bilgi edinmek. Açıkçası, bildiğim kadarıyla 1 Nisan’dan 31 Mayıs’a kadar 60 gün var. Biz Şubat’ın son haftasında DQ olduk. Kasım DQ’ları bitti. Aralık ve Ocak bittikten sonra sıra Şubat’a gelecek. 1 Nisan’dan sonra current olanlarda da bu esnada DQ olacaktır.

Konu şu ki, önümüzdeki iki ay içinde ciddi bir gerileme (retrogession) bekliyorum. Birden non-current olma ihtimalimiz de var. Bunu göz önünde bulundurmak lazım. Her ay EB2’ye ait olan vize sayısı kadar IL issue oluyor zaten. Bu ayki 3 tane için de zaten IL issue oldu. Ben artık Nisan veya Mayıs ayında IL almayı bekliyorum.

• Merhabalar . Amerika’ya ilk girişi yapan hocalarıma sormak istediğim; sarı zarf ve pasaport dışında yanımızda götürmemiz gereken başka belge var mı acaba ?

• Merhabalar,

Unganlara muayeneye giderken, kullandığımız ilaçları ve bunları ait sağlık raporlarını götürmek gerekiyor malum, bana gelen randevu onay iletisinde, aşılar için tercüme gerekli değil ama "medical documents and treatment plan" için tercümesini yanınızda getirin bilgisi var.

Medical documents ile kastedilen röntgen, kan vb. raporlar ve treatment plan ile kastedilen ilaç raporu olabilir mi? bunların tercümelerini yaptırmak gerekir mi?

• Medical dokument : öncesinde hastaneye yatış öyküsü ve ameliyat öyküsü var ise buna bağlı epikriz raporu. Bir de düzenli kullandığı ilaçları yanında götürmesi yeterli . Tetkiklere baktıklarını sanmıyorum . Kendileri gerekirse alıyorlar zaten.

• @shinriyeon ben adres değiştirmedim, girişte değiştirenler var ya da USCIS üzerinden değiştirilebiliyor, ama geç kalırsanız ilk verilmiş adrese (DS 260'daki) gidiyor hemen...

• @80-s ben giriş yaptım. Başka bir evrak istenmiyor ve başka bir şey sorulmadı bize. 3 zarfı girişteki memur alıyor, bir şeffaf dosyaya içine pasaportları da koyarak başka bir görevliyi veriyor, sonrasında "kutlarım hoşgeldiniz" diyor. Dosyaların verildiği memuru takip ediyorsunuz, 3-4 dk yürüdükten sonra, camekanlı bir odaya geçtik. 3 zarfı alıyorlar, içeride bekle diyorlar. Pasaportlarınızın vize sayfanıza damga basılıyor, toplamda 10 dakika sürüyor, bu kadar..

• @sbsb2025 Teslimat adres olarak Boston gösterip ilk girişi Houston dan yapmakta sorun olur mu acaba ?

• Hocalarım benim eb1 bugün onaylandı. welcome letter umarım hızlıca gelir

Benzer Başlıklar

• eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    145k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k