Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gokcesak Dallas Fort Worth

• @Yuri-Spaky çok sevindim hayırlısı olsun inşallah her şey gönlünüzce olsun

• @Mahmut-Can-Yapıcı CEAC Visa Status Check buradan last update kısmına bakın tarihi bugünü gösteriyorsa konsolosluğa gitmiş demektir.

• @Merve-Khan kontrol edeyim hemen

• Merhabalar bugün çok meşgul ettim forumu biliyorum
    Ceac girdim yeni mesaj gelmiş görmemişim görüşmemden bir hafta önce atmışlar mesajı evliliğinizin kanıtlarını gönderin diye gelen biri var mı forumda acaba ?

• @Yuri-Spaky tebrik ederim çok sevindim sizin adiniza🙏 👏🏻

• @zeynep1212 Teşekkür ederim. Sıra sizde.
    CEAC sistemde Administrative Processing görünüyor. Ama bu yakın zamanda değişecek diye umuyorum.

• @Yuri-Spaky eminim kısa sürede değişecektir 🙏 evet sıra bize geldi hayırlı haberler veririm inşallah yarın sizlere 🙏

• @Yuri-Spaky herşey gönlünce olsun inş 🙏

• @umayy Teşekkür ederim. Sizlerin de işlemlerinizin çok daha hızlı ilerlemesi umuduyla.

• Bugün mülakata girdik. Yani ben girdim eşim dışarda bekledi. İçeri ilk girdiğimde pasaportumu aldırlar daha sonra numara verdiler ve biraz beklemek zorunda kaldım. Sonrasında ilk başta bir memur baktı pasaportumu, adli sicil kaydımı, nüfus kayıt örneğimi ve evlilik cüzdanımı aldı. Daha sonrasında tekrar verdikleri numaraya sıra gelmesini beklememi söylediler. Yaklaşık bir saat kadar bekledim 😔 Sonrasında sıram gelince çağırdılar. Çalışanlar genelde ingilizce konuşuyordu ve ingilizce bilmeyenler için ayrıca tercüman duruyordu. Ben ingilizce devam ettim. Bana bakan memur gayet samimi bir kadındı, çok yardımcı oldu. Sorulan sorular da şöyleydi:

• Eşiniz hangi eyalette yaşıyor
    • Bu ikinizin de ilk evliliği mi
    • Eşiniz ne iş yapıyor/siz ne iş yapıyorsunuz
    • Eşiniz ne sıklıkla sizi ziyarete geliyor
    • Aileleriniz tanıştı mı
    • Eşinizle ne zaman ve nasıl tanıştınız
    • Daha önce amerikaya gittiniz mi
    • Türkiye dışında başka bir yerde yaşadınız mı
      Daha sonrasında fotoğraflarımızı görmek istediler ve onun dışında hiçbir şeye bakmadılar. Hazırladığım bütün belgeler bende kaldı... Vizeniz onaylandı dediler ve pasaportun iki hafta içinde elime ulaşacağını söylediler (ben kendi şehrime teslim istemiştim) Her şey güzeldi çok rahat geçti hiç korkulduğu kadar yokmuş diyebilirim. Herkesin çok rahat bir şekilde almasını umuyorum 🥹😊

• @seda-2 merhabalar mesajını şimdi gördüm. 🙂 biz ds formunu doldururken ssn gelsin mi diye bir seçenek vardı onu evet diye işaretlediğimiz için herhangi bir şey yapmadan bekledik. 1 hafta sonra ssn posta kutumuzdaydı. 2 hafta gelmeseydi ssn ofisine gidecektik ama neyseki hızlıca geldi. eğer ds formunu seçerken siz de o şekilde seçtiyseniz bence biraz bekleyin eşimin dediğine göre ssn ofislerinde yoğunluk oluyormuş çok bekleniyormuş bir de öyle bir başvuru yapıldığında süreç baştan başlıyor olabilir o da biraz daha uzatır. ama eğer ds formunu doldururken ssn gelsin şeklinde seçmediyseniz gidip halletmeniz gerekiyor 😃

• Her gun birilerinden guzel haber almak beni cok mutlu ediyor. Vizesi onaylananlara mutluluklar ve saglik, sirada olanlara da bol sans ve kolayliklar diliyorum. 🙂

• Vizem onaylandı detayları yazacağım akşama doğru yazacağım uçağa bineceğim birazdan

• Merhaba öncelikle uzun uzun anlatacağım deneyimlerim,

İlk gün geldiğimde öncelikle gideceğim sağlık kontrolü ve konsolluğun yerlerine baktım ardından sıhhiyede ROX hotel de kaldım sağlık kuruluşuna otobüs ve taksiyle 5-8 dakika uzaklıkta konsolluğuda metro ile giderek söğütözünde iniyorsunuz 20 dakika da varıyorsunuz.

Gelelim sağlık kontrolüne sağlık kontrolüne gitmeden önce ben eşim ve yan komşuma danışarak ikiside hemşire bu arada aşıları dışarda vurdursam mı çok ağrı yapar mı dedim hepsini bir vurdursam olur dediler ve sağlık ocağına gittim 3 aşı vuruldum, TDAP,MMR ve VARICELLA aşılarınj vurdurdum kontrolden 1 ve 2 gün önce sonra sağlık kuruluşuna geldim 28 gün içinde bana aşı vurulmamam gerektiğini söyledir ama mail de öyle bir şey yok dediğimde bir şey diyemediler ve enabız çıktısını alıp gittim kan ve röntgene 2080 TL para ödedim ardından doktor muayeneye geldi,

Sen kime sordunda bu aşıları vurdurdun ?
    Kim sana söyledi?
    28 gün içinde aşı vurulamazsın?
    Eşin hemşire olsa bile standartlar aynı değil?
    Kan değerleriniz farklı çıkarsa biz sorumluluk almayız gibi şeyler?

Bende dedim ki eşim hemşire ve kan değerlerine etki etmiyor bu aşılar dedim.
    Sürekli bu şekilde azarlarcasına konuşup çıktım.

Ama her şeyi ödeme kısmına gelince anladım benim ödediğim tutar 9600 tl idi sadece 1 aşı için ve benden önceki 2 kişi toplam 50 bin küsur tl para ödedi eşimin tek dediği bunlar tek kuruluş olduğu için para almaya çalışıyorlar ve emin olun sonuçlar gelince hiç bir fark olmadı diğer insanlarla aramda.

Gelelim mülakat gününe sabah 8:30 da konsolosluğa geldim 9:15 te randevum için saat yaklaştıkça polisler yavaş yavaş içeri alıyorlar içeri girdim evlilik cüzdanı,adli sicil,askerlik belgesi,pasaport,nüfus kayıt örneği mi teslim aldılar ve hangi dilde yapmak istersiniz diye sordular türkçe dedim.
    Bana sorulan sorular şu şekildeydi,

Eşinizle ne kadar görüştünüz?
    Eşinizle nasıl tanıştınız?
    Askerliği neden yapmadınız? 2 üniversite bitirdiğimi söyledim güzel dedi.
    Eşimin ne iş yaptığını?
    Yurt dışına çıkıp çıkmadığımı?

Ve hepsini cevapladıktan sonra vizeniz onaylandı dedi.
    Bütün stresim bitti.
    Bu forumda herkesten bişeyler öğrendim ve bilgi paylaşımı yaptım herkese çok teşekkür ederim. ☺

• Merhaba arkadaşlar biraz önce pasaportu teslim aldım. Hemen hemen bizim sürecimiz 1 yıl sürdü, normale göre kısa sürmesini hem belgelerin Texas bölgesinde kontrol edilmesine hem de K3 vizesine de basvurmamiza bağlıyorum. Yeni başvuru yapmış ya da sürece başlamayı düşünen arkadaslar K3 vizesini muhakkak araştırsınlar. Son olarak özet olması için bizim yüklediğimiz ve konsolosluğa giderken götürdüklerim;
    pasaport
    ds-260 confirmation page barkodlu
    nvc interview appointment mail
    2 adet biyometrik fotograf 5x5
    I-797
    evlilik cuzdani
    evlenme belgesi formül B
    vukuatli nufus kayif ornegi (nufus aile)
    adli sicil kaydi
    askerlik durum belgesi
    saglik muayenesi raporu (unganlar gönderiyor konsolosluğa yine de nolur nolmaz)
    usvisascheduling'ten ödeme pdfi ve maili +
    Eşimin tek evliliği olduguna dair beyan(bizden mülakat öncesi NVC tarafindan istendi, Word dosyasına yeminli bir paragraf imza ve tarih yazdık)
    I-864 formu - Eşimin
    Eşimin doğum belgesi
    IRS tax transcript - Eşimin
    IRS olmadığı için yerine eklenen belge- Eşimin
    W-2 - Eşimin
    Paystub en az 3 aylik - Eşimin
    Eşimin çalıştığı is yerinden mektup
    I-864 - Joint Sponsor
    IRS tax transcript veya tax return - Joint Sponsor
    W-2 - Joint Sponsor
    Joint Sponsor doğum belgesi
    Joint sponsor Paystup en az 3 aylik
    Eşimle ortak banka hesabi kanıtı
    Fotoğraflar

Süreçte korkulacak ya da avukata ihtiyaç duyacak bir şey yok, hem bu site, youtube(en azindan formlari doldururken) hem de chatgpt ile kolayca yapilabiliyor. Umarım bekleyen herkes tez zamanda hayırlı haberler alır.

• Güzel haberleri vermek isterdim ama eşim 2024 ün çoğunu Türkiye’de geçirdiği için geliri minimumun biraz altında kaldı. Ama paystubslar güçlüydü ve 2025 yetişse daha farklı olurdı ama. Direkt joint sponsor istedi. Bari nvc aşamasında istenseydi ya en azından hazırlıklı olurduk. Paystubslarla onay alınır diye düşündük onun dışında w2s 2025 lerde vardı ama maalesef… çok üzüldüm çok büyük bir hayal kırıklığı oldu.

• @Zübeyde-Cengiz Zübeyde Hanım üzülmeyin bir an önce eşiniz Joint sponsor için arayışta olsun, bulursanız hemen uzamadan halolur

• Bugün benim oğlumun mülakatı vardı ve onaylandı, buradan herkese çok teşekkür ederim paylaşımlarınız dosya hazırlığında bana çok destek oldu. 🙏

• @Zübeyde-Cengiz duyduğuma üzüldüm umarım bir an önce çözülür. 2024 vergi beyanı minimumun altında olmasına rağmen nvc sorun çıkarmadan onay mı verdi? böyle durumlarda bir uyarı mesajı gönderdiklerini duymuştum ama emin değilim..

Benzer Başlıklar

• 16
  • 1589
  • 3116
  • 58
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |