Merhaba öncelikle uzun uzun anlatacağım deneyimlerim,
İlk gün geldiğimde öncelikle gideceğim sağlık kontrolü ve konsolluğun yerlerine baktım ardından sıhhiyede ROX hotel de kaldım sağlık kuruluşuna otobüs ve taksiyle 5-8 dakika uzaklıkta konsolluğuda metro ile giderek söğütözünde iniyorsunuz 20 dakika da varıyorsunuz.
Gelelim sağlık kontrolüne sağlık kontrolüne gitmeden önce ben eşim ve yan komşuma danışarak ikiside hemşire bu arada aşıları dışarda vurdursam mı çok ağrı yapar mı dedim hepsini bir vurdursam olur dediler ve sağlık ocağına gittim 3 aşı vuruldum, TDAP,MMR ve VARICELLA aşılarınj vurdurdum kontrolden 1 ve 2 gün önce sonra sağlık kuruluşuna geldim 28 gün içinde bana aşı vurulmamam gerektiğini söyledir ama mail de öyle bir şey yok dediğimde bir şey diyemediler ve enabız çıktısını alıp gittim kan ve röntgene 2080 TL para ödedim ardından doktor muayeneye geldi,
Sen kime sordunda bu aşıları vurdurdun ?
Kim sana söyledi?
28 gün içinde aşı vurulamazsın?
Eşin hemşire olsa bile standartlar aynı değil?
Kan değerleriniz farklı çıkarsa biz sorumluluk almayız gibi şeyler?
Bende dedim ki eşim hemşire ve kan değerlerine etki etmiyor bu aşılar dedim.
Sürekli bu şekilde azarlarcasına konuşup çıktım.
Ama her şeyi ödeme kısmına gelince anladım benim ödediğim tutar 9600 tl idi sadece 1 aşı için ve benden önceki 2 kişi toplam 50 bin küsur tl para ödedi eşimin tek dediği bunlar tek kuruluş olduğu için para almaya çalışıyorlar ve emin olun sonuçlar gelince hiç bir fark olmadı diğer insanlarla aramda.
Gelelim mülakat gününe sabah 8:30 da konsolosluğa geldim 9:15 te randevum için saat yaklaştıkça polisler yavaş yavaş içeri alıyorlar içeri girdim evlilik cüzdanı,adli sicil,askerlik belgesi,pasaport,nüfus kayıt örneği mi teslim aldılar ve hangi dilde yapmak istersiniz diye sordular türkçe dedim.
Bana sorulan sorular şu şekildeydi,
Eşinizle ne kadar görüştünüz?
Eşinizle nasıl tanıştınız?
Askerliği neden yapmadınız? 2 üniversite bitirdiğimi söyledim güzel dedi.
Eşimin ne iş yaptığını?
Yurt dışına çıkıp çıkmadığımı?
Ve hepsini cevapladıktan sonra vizeniz onaylandı dedi.
Bütün stresim bitti.
Bu forumda herkesten bişeyler öğrendim ve bilgi paylaşımı yaptım herkese çok teşekkür ederim.
️