Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @moboz
    Çok teşekkür ederim, o yolu deneyeceğiz inşallah olumlu geri dönüş yaparlar hemen buradan bildiririm

• @aliyonel kesin bilemiyorum ama eğer oturum isteseydi perminent or temporary residence diye bir ifade olurdu diye düşünüyorum. Proof of identity dediğine göre kimlik bilgilerinizi kastediyor diye düşünüyorum.

• Merhabalar,
    Buradaki bilgili insanlara danışmak istediğim bir detay var. 28 Nisan Bangkok mülakat tarihi mailimiz geldi. Ancak pause durumundan ötürü süreç açılsa bile 2. kez Bangkok a gitme zorunluluğu doğacağını anlıyorum.bu özellikle maddi olarak çok zorlayıcı.çalışan bireyler olduğumuz içinde zaman konusuda oldukça zorlayıcı. Ankara’nın hızlı ilerlediğini düşünüyorsak eğer dosyamı yeniden Ankaraya taşımak için Bangkok konsolosluğuna mail atmak gibi bir düşünce geliştirdim. Daha önce bunu yapanlar olmuştu, bilgi verebilirler mi? Özellikle bu konuda hem pozitif hem negatif yorumlara denk geldim. Ancak o yorumlarda şartlar koşullar çok farklıymış.
    Ayrıca bu sayfanın çok değerli emektarları bu düşüncelerim konusunda yorumlarını paylaşabilirler mi? Birçok durumdaki insan için Güncel genel bir bilgilendirme etkisi olacağını düşünüyorum.
    Sürecin her noktasında gördük ki sizler İyiki varsınız, şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@elfdvc, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,
    Buradaki bilgili insanlara danışmak istediğim bir detay var. 28 Nisan Bangkok mülakat tarihi mailimiz geldi. Ancak pause durumundan ötürü süreç açılsa bile 2. kez Bangkok a gitme zorunluluğu doğacağını anlıyorum.bu özellikle maddi olarak çok zorlayıcı.çalışan bireyler olduğumuz içinde zaman konusuda oldukça zorlayıcı. Ankara’nın hızlı ilerlediğini düşünüyorsak eğer dosyamı yeniden Ankaraya taşımak için Bangkok konsolosluğuna mail atmak gibi bir düşünce geliştirdim. Daha önce bunu yapanlar olmuştu, bilgi verebilirler mi? Özellikle bu konuda hem pozitif hem negatif yorumlara denk geldim. Ancak o yorumlarda şartlar koşullar çok farklıymış.
    Ayrıca bu sayfanın çok değerli emektarları bu düşüncelerim konusunda yorumlarını paylaşabilirler mi? Birçok durumdaki insan için Güncel genel bir bilgilendirme etkisi olacağını düşünüyorum.
    Sürecin her noktasında gördük ki sizler İyiki varsınız, şimdiden teşekkürler

Ankara'nin mulakat dagitim hizi bu kadar ortadayken ve yurtdisina dosyasini tasiyanlar icin pause karari sonrasi birden fazla ilgili konsolosluga gitme durumu coktan ortaya cikmisken bu sorunuzu bultende cut off olduktan sonra ve mulakat tarihi aldiktan sonra sormaniz biraz gecikmeli olmus, hakkinizda hayirlisi olsun.

Hic bir sey icin gec degil, onunuze beyaz bir kağıt alip Bangkok ve Ankara icin artılarını/eksilerini yazarsanız, olası tüm ihtimalleri düşünerek maddi manevi imkanlarınız daha çok hangisi ile ortusuyorsa o konsolosluk sizin icin daha dogru olacaktir ancak sizin icin onemli & kritik olan su dakikadan sonra Ankara'nin dosyanizi kabul edip etmeyecegi. Dosyanizin Ankara'ya tasinmasi icin talebinizi Bangkok'a degil, Ankara konsolosluga ileteceksiniz. Talebinizi visa navigator uzerinden Ankara konsolosluga iletebilirsiniz, bol sans!

Visa Navigator - U.S. Embassy Ankara Visa Unit

• @ArifK34-0 forumda arama yaparsanız tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Onlarca defa paylaşıldı

• @yceylan Kazakistan'da Adli Sicil Kaydını hangi kurum veriyorsa oradan isteyin. Her ülkenin sistemi değişiktir. Nasıl ki Türkiye de polisten değil Adliye den alıyorsanız orada da benzer bir durum olabilir. Önemli olan yetkili kamu kuruluşu tarafından veriliyor olması

• @ATS16 hahah tam beklediğim gibi bir yanıt çok teşekkür ederim :))) biraz geç olmuş malesef
    Acaba bu Nekadar önemli anlamaya çalışıyorum
    Tam olarak risk almak gibi anlaşılıyor

• ⭐⭐⭐⭐

@elbruz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yceylan Kazakistan'da Adli Sicil Kaydını hangi kurum veriyorsa oradan isteyin. Her ülkenin sistemi değişiktir. Nasıl ki Türkiye de polisten değil Adliye den alıyorsanız orada da benzer bir durum olabilir. Önemli olan yetkili kamu kuruluşu tarafından veriliyor olması

@yceylan Kazakistan adli sicil kaydi icin, asagidaki siteden police records basliginin altini inceleyin lutfen nasil basvurulabilecegi ve nereden alinmasi gerektigi hususunda. Her zaman resmi yonergeleri takip edin

• @elfdvc ben de geri taşımayı düşünürken geçtiğimiz günlerde bir ailemizin ankara sağlık muayenesi sonrasında 70bin tl ödediklerini belirtmeleri sonrasında bangkok bana her türlü cazip geldi ve geri taşımaktan vazgeçtim. En azından sağlık ve vize mülakatları arasında tatil yapmış olurum mantığındayım.

• @şeymaaaa
    Merhaba,
    Boyle bir karar icin erken degil mi?

• @yceylan Türkiyedeki belge; Arşivli adli sicil belgesi. Eğer yurt dışında yaşadıysanız oradan da almanız gerekir ama belge isimleri ülkelere göre farklılık gösterir.

• @jcmaxwell Daha taşımadık, Ankara'nın gidişatına göre karar vericez. Eğer Ankara konsolosluğu olumlu ilerlerse taşıyacağız. Özellikle durdurma kararı bir sonuca ulaşana kadar sağlık muayenesine girmeden mülakata alırsa çok iyi olur.
    (Ankara'nın bu konudaki tutumu hakkında herhangi bir gelişme yaşandı mı?)

• @elfdvc Burada değerlendirmeniz gereken tek parametre Ankara’nın hızlı ilerlemesi olmamalı bence. Bu çok sığ kalır. En önemli nokta, her konsolosluğun kendi iç dinamiklerinin farklı olduğunun gerçeği…Sizin dosyanız özelinde tüm parametreleri ve girdileri birlikte ele almanız gerekir.
    Örneğin, eğer sicilinizde banlı ülkelerde yaşamış, eğitim görmüş veya herhangi bir şekilde bulunmuşsanız, Ankara özelinde son mülakatlarda yaşananları okumanızı tavsiye ederim. Bunun yanında Ankara’nın current olduktan sonraki dosya transferine bakış açısını da değerlendirmeniz gerekir. Yani sadece “Ankara hızlı, hadi taşıyalım” demek çok doğru bir yaklaşım olmaz. Diğer girdileri değerlendirdiğinizde süreciniz çıkmaza girebilir.
    En doğru kararı, kendi geçmişinizi de hesaba katarak çok yönlü değerlendirip verecek olan sizsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

• Merhaba, 2 Nisan'da Hong Kong'a randevu aldım ve bu randevuyu Ankara'ya taşımak için KCC'ye mail attım, gelen cevap mailini ekliyorum, bununla birlikte 2 sorum var, 1- Şimdi tam olarak ne yapmam lazım Ankara'dan yeni mülakat tarihi için mail mi bekleyeceğim? 2- Aradan çokça zaman geçtiği için Benim DS-260 fomrunda doldurduğum bilgilerde eksiklik oluştu, farklı işlerde çalıştım ve şehir değiştirdim. Bunu ne zaman ve nasıl düzeltmeliyim? Teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü 2026-02-24 005614.jpg

• Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• @Emre-Çelik-1
    Merhaba, size daha once vermis oldugum cevapta belirttigim gibi transfer talebinizi gerceklestirmisler ve eger geri kalan sorulariniz var ise Ankara Buyukelciligi ile iletisime gecmeniz gerektigini belirtmisler.
    Dosyaniza hali hazirda mulakat planlandigi icin Ankara’nin insiyatifine kalmis bulunmaktasiniz ve kendilerinin uygun slotu olustugunda dosyaniza mulakat planlanacagini dusunuyorum. Ancak bunun kesinlik icermedigini ve ne zaman olacagi konusunda net bir cevabinin olmadigini bilmelisiniz. Umarim ilk firsatta mulakat planir ve sizin dosyanizi arafta birakmazlar. Takip eden bultende mulakat gelmezse eger kendilerine email atarak dosya durumunuz icin sorguda bulunabilirsiniz.
    Ikinci sorunuz icin ise, DS-260 formunuzu bu tarz bilgiler icin guncellemeniz gerekmiyor, siz o donemdeki sartlariniz ile submit ettiniz ve hayatiniz devam ediyor. Yine de iciniz rahat etmez ve duzenlemek isterseniz, mulakat tarihiniz tam olarak kesinlestigi zaman Ankara Buyukelciligi’ne email atarak dosyanizi acmalarini talep edip gereken duzenlemeleri yapabilirsiniz. Simdiden kolayliklar dilerim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• @Betül-0 Günaydın, özetle durumum aşağıdaki gibidir;

1- Bülten yayınlandı ve CN mi kapsadı.
    2- Hemen KCC'ye dosyamı Viyana'dan Ankara'ya taşıması için mail attım.
    3- İlk gelen mail ESC sisteminde yapılan güncelleme ile 14 Nisan 2026 tarihinde Viyana'da mülakat organize edildiği yönündeydi ve CEAC kontrolünde dosyamın Viyana olarak yazdığını gördüm. Ancak;
    4- 1 saat sonra KCC'den bir mail daha aldım ve dosyamın Ankara'ya transfer edildiği bilgisi yazıyordu.
    5- Son durumda ESC'de halen Viyana olarak görünüyor mülat yerim 14.04.26 olarak, ancak bu sabah CEAC'da dosyamın Ankara olarak değiştiği gördüm.

Bu doğrultuda bu sabah Ankara konsolosluğuna mail atarak konuyu açıklığa kavuşturmaya ve mülakat tarihimin Ankara için ne olduğunu öğrenmeye yönelik bir mail daha attım.

Özetle Mülakat maili gelmeden yada ESC sistemi güncellenmeden KCC'ye mail atarsanız dosyanızı taşıyorlar.

Umarım yardımcı olmuştur. Benim tarafında oluşacak gelişmeleri buradan güncellemeye devam edeceğim.

• @Serkan-Mustafa-Ozturk teşekkürler bilgi için.

• Günaydın,

*Dört kişilik bir aileyiz ve ulaşım-konaklama-sağlık ve vize ödemeleri için yüklü bir nakit ihtiyacı doğuyor.Pause kalkarsa tekrar gidip pasaport alınması da gerekecek.
    *Ankara’ya geri taşısam ki henüz mail gelmedi şanşım var mevcut işleyişte bana sıra gelirmi/erken gelir mi?
    *Sıra geldi diyelim pause Haziran-Temmuz'da kalktı Ankara'da oluşacak yığılma Eylül 30 yetişmezse ne olacak?
    *Taşınmaz satmam gerekli bu kadar masrafa pause kalkmaz da hk da devam edersem 20 bin dolar kadar harcamış olacağım.Kalkarsa da yerine koyarız harcadığımız parayı…
    Şaştım kaldım ne yapacağımı ki vakit daralıyor…

SAYGILARIMLA.

• Merhaba herkese. Randevum 1 nisanda Ankara'da. Randevu tarihi belli olan herkese hahırlı olmasını dilerim. Pause sebebiyle, Sağlık işlemlerini(unganlar) yapmadan randevuya girebilir miyiz?Bir deneyimde böyle birşey okumuştum.
    Eğer sağlık işlemlerini yaparak 1 nisanda randevuya girersek, pause kalktıktan sonra tekrar gittiğimizde yeniden mi sağlık işlemlerini yapıp tekrar mı bu saplık kontrolü ödemelerini yapmamız gerekecek? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |