Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ceen merhaba bende de aynısı fakat herhangi bir kargo ile mi göndereceğim direkt adreslerine? İçinde pasaport da olacak çünkü.Her kargo firmasını kabul ediyorlar mı binaya bilmiyorum.


  • @özlem-öztan Size verilen sarı kâğıtta yönlendirmeler var ordan eksik belgeyi tamamladığınızda ilgili web sayfasından bir form doldurup ups kargo ile vsf ofise göndereceksiniz. Direk konsolosluğa gönderirseniz işlemler biraz daha yavaş ilerliyor. Vsf ofise giden belgeler daha hızlı işleme alınıyor


  • Arkadaşlar merhabalar yeniden.Ben pasaportumu aldım.Toplamda süreç 2 yıl 2 hafta sürmüş oldu. Abd'ye giriş yapmadan ödenmesi gereken bir fee varmış sanırım.Bunu ödeyen varsa bilgi verebilir mi nasıl ödendiği ile ilgili vs.?


  • Selamlar! Ben pasaportlari eve istemedim de kargo sirketinden pick up yapacagim seklinde isaretledim. Boyle secenler kac gunde teslim aldılar acaba? Bize e-mail geldi pasaportlar yola cikti nasil teslim alacaksınız secin diye ama zaten sectigim icin dikkate almadim cunku ya Ankara pick up secenegi ya da eve teslim icindi verilen link. Heralde bir kontrol etmislerdir nereyi sectigimi degil mi? 😂


  • @Merve-Khan Merve Hanim imza konusunda bazi kullanicilar ekstra hassas olabiliyor. Sizin imzaniz gorunmuyor. Sizinle degil sistemle ilgili bir hata bence. Adminlerden birine sorabilirsiniz musait oldugunuzda. Gununuz guzel gecsin 💐


  • @ceen bir arkadaş ulaştı bana bir ay önce ki gönderiler de yazıyor şimdi yazmıyor dedi bazılarında görünüyor bazılarında görünmüyor ne yapabilirim? Ben aylar önceden düzenlemiştim zaten


  • @ceen bu konuda bende hassasım çünkü bir çok çıkarımı insanların imza kısmında ki tarihlerden yapabildim, sizinde gününüz harika geçsin 💐


  • @Merve-Khan Acikcasi bende gorunuyor imzaniz. Az once mesela gorunmuyordu. Hatta simdi hatirladim, sizinle pek cok kez mulakat gununuzu konustuk yani onceden de gorunuyormus 🙂 Aman neyse, sistemsel bir durum belli ki 🙂


  • @Merve-Khan bende görünüyor


  • @ceen evet sizinde gördüğünüzü hatırlıyorum imza kısmına göre mülakat tarihinize var biraz daha demiştiniz 🙂


  • @umayy işte bazılarında görünüyor bazılarında görünmüyor 🙂


  • @erncndr tesekkurler ayni sekilde yapmayi planliyorum cocukla git gel olmasin diye


  • Nisan mülakatları ne zaman dağıtılır acaba ?


  • @özlem-öztan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar görüşmede eşimin boşanma kâğıdının orijinali eksik olduğu için pasaportumla birlikte bu kâğıdı Ankara’ya göndermem gerekiyor ama verdikleri kâğıtta herhangi bir kargo şirketi bilgisi yok.Mülakatta Ankara da bir kargo firmasına gönderilmesi gerekiyor diye duymuştum sanki.Bilgisi olan var mı acaba?

    Bende ayni evrakla geri gonderildim. Gtspremiumdan odeme yapiyorsunuz ve barkod aliyorsunuz o barkod ile ups e teslim ediyorsunuz. 1200 lira civari bi odemesi var. Istanbuldan kargo yaptim bi gun sonra ankaraya ulasmisti.


  • @erncndr, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Bu arada pasaport kargoya verilmiş ups takip numarası da atılmış ancak şuan için bilgi görüntüleyemiyorum. Pazartesi salı güncelleme yapılacaktır.

    Benim kargom cuma verildi diye mail geldi ama ben ptesi aradigimda ups henuz teslim almadik dedi. Trabzona sadece sali ve persembe kargo oldugu icin ptesi de yola cikmadi pasaportum. Bana teslim oldugu gun sabah 9 gibi baktigimda ankarada yolda yaziyordu. Ama 1 saat sonra teslim oldu guncellemeleri cok kotu


  • @beta83, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar merhabalar yeniden.Ben pasaportumu aldım.Toplamda süreç 2 yıl 2 hafta sürmüş oldu. Abd'ye giriş yapmadan ödenmesi gereken bir fee varmış sanırım.Bunu ödeyen varsa bilgi verebilir mi nasıl ödendiği ile ilgili vs.?

    Merhaba hayirli olsun 🙂
    Biz odemeyi yaptik 235$ olacak odeme. USCIS IMMIGRANT FEE diye geciyor. Uscis sayfasindan bulabilirsiniz. Yada pasaport ile gonderdikleri bir yonlendirme kagidi var ordan da barkodu okutarak yapa ilirsiniz


  • Arkadaşlar Merhaba bir selam vereyim istedim Eşim ve ben anlık olarak Meksikadayız bahsetmiştim Ailesini ziyaret etmeye buraya Guadalajara, Jalisco'ya gelmiştik bugün bulunduğumuz bölgede suç kartelinin baronu El Mencho diye bir adam öldürüldü kartel sokakta arabaları yakmaya başladı bazı noktalarda havalimanlarında kargaşa yaşandı dükkanlar ateşe verildi polisle çatıştılar şuanda burada sokağa çıkmayın diyorlar eve kapandık bildiğiniz Kartel savaşının ortasında kaldım saçmalığa bak bu da beni bulur Şimdilik iyiyiz bir sorun yok ama yani bu da komik bir anekdot gelecekte anlatırım çoluğuma çocuğuma kartellerin arasında kaldım diye neyse öylesine hem bir selam vermek istedim hem durumumdan bahsetmek istedim sizlere herkesin sürecinde bol şans diliyorum ^^


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba arkadaşlar,
    Bugün saat 8.00da olan vize görüşmemi başarıyla tamamladım ve vizem onaylandı.

    Saat 7.30da girişler alınmaya başlandı, ben erkenden gittigim için sıranın baslarindaydim. Giriste sirayla pasaportları teslim edip üst araması yapılıp vize görüşmesinin olacağı yere ilerledik. Bizlere girişe göre sıra numarası verdiler(göçmen ve göçmen olmayan vize başvurularını ayrı yönlendiriyorlar). Ekranda ilk numaram yandığında sadece yanımdaki belgelerden pasaport, evlilik cüzdanı, adli sicil kaydı, askerlik belgesi, nüfus kayıt örneği ve pasaportun kargoyla gönderiminin ücretinin ödendiğini gösteren transcription complete bölümündeki barkodlu sayfanin çıktısını istediler. Sonrasında beklemeye devam ettim. İkinci defa ekranda numaram yandığında ise bir beyefendiyle mülakatım başladı.

    Askerliğimi yapıp yapmadığımı, eşimin ismini, ne zaman evlendiğimizi, nerede tanıştığımızı, joint sponsorumuzun kim olduğunu ve onun evli çocuklu olup olmadığını sordu. Son olarakta yanımdaki evliliğin kanıtı olarak. getirdigim fotoğraflara bakmak istedi. Sonrasında ise vizemin onaylandığını ve pasaportun 1 2 hafta içinde bana gönderileceğini söyledi. Ekstra olarak, ben yanımda ne olur ne olmaz diye sisteme yüklediğim bütün belgelerin güncel hallerini de götürmüştüm.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum