Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @nxtime çok çok teşekkür ediyorum

• @burcuyilmaz pasaportunuzu aldınız mı? Bende de aynı durum vardı, pasaportu aldigim gun sistemde 221 g oncelikle randevular acildi yakin tarihe, hatta 1 gun sonrasina daha yakin tarihe de cikti

• Merhaba,
    mülakatsız B1/B2 vize yenileme sürecindeyim. DS-160 formunu doldurdum ve sistem interview waiver kapsamında randevu oluşturdu.

Randevu onay belgesinde “appointment time should be ignored” ifadesi yer alıyor. Evrakları hemen göndermek mi gerekiyor, yoksa ayrıca bir bilgilendirme maili/panel mesajı beklemek mi daha doğru olur, emin olamadım.

Bu süreci yakın zamanda yaşayan veya aynı durumda olan varsa, tecrübesini paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

• @Bishka Merhabalar, pasaportu alalı 15 gün oldu ama dediğiniz öncelikli randevular açılmadı maalesef:( hatta ilk günden beri randevu almak istediğimizde bir hata mesajı alıyoruz. Siz sisteme girdiğinizde 221 g ile ilgili nasıl bir işlem yaptınız acaba? Ben takip seçeneğine tıklıyorum hata alıyorum. Çok teşekkür ederim

• @burcuyilmaz merhabalar, siz pasaportu aldığınız zaman eski randevuyu iptal mi ettiniz? çünkü o randevunun iptal edilmemesi gerekiyordu. yeni bir randevu almak için daha önce olmayan bir seçenek çıkıyor anasayfada.

• @nxtime Bizim aslında mülakatsız posta ile uzatmaydı. Bizden mülakat istendi. Aramalarımız ve mailler işe yaradı çok şükür randevu ekranı açıldı. Eski randevumuz sadece evrak göndermek içindi. O gün evrakları gönderdik. Sonra bir randevu iptali yapmadık.

• @burcuyilmaz gözünüz aydın. evet, benim de mülakatsız posta ile uzatmaydı ama mülakata çağırdılar.

• @nxtime çok teşekkür ederim. Mülakata girdiniz mi acaba? Sonuç nasıl oldu? Umarım olumludur

• Merhaba biz 4 buçuk aydır Amerika’dayız b1/b2 vizesiyle şimdi vize uzatmayı avukatsız yapmak istiyoruz mümkün mü yardımcı olursanız sevinirim .

• @burcuyilmaz pazartesi günü mülakata gireceğim. Umarım herhangi bir sorun çıkmaz.

• @nxtime Umarım çok olumlu ve kolay geçer

• @burcuyilmaz maalesef yenilemediler. Anlam veremedim neden yenilemediklerine dair. Tatil amacıyla en son 8 yıl önce giriş yapmıştım. Umarım sizin görüşmeniz olumlu geçer.
    Sordukları sorular şunlardı:
    Kaç defa Amerikaya giriş yaptınız, Orada herhangi bir yerde çalıştınız mı, Evlimisiniz, Çocuğunuz var mı, Mesleğiniz nedir, Ailenizde Başka vize sahibi var mı, Amerikada Yaşayan Yakınınız var mı.

• Merhaba,
    Eşimle benim vizem Mart ayında bitiyor. 2016 da vize alıp, 10 günlük bir tatil yapmıştık. 2024 te 2 çocuğuma mülakatsız (15 yaş altı oldugu için) vizelerini almıştım. Şimdi eşim ve kendime mülakatsız vizeyi yineleyebilir miyim sizce? Bizde olumsuz bir durum olursa çocuklarında vizesi iptal olur mu acaba? tecrübe eden bilgileri paylaşabilir mi? Çok tşk.ler şimdiden.

• ⭐⭐⭐⭐

@vecii, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Merhaba,
    Eşimle benim vizem Mart ayında bitiyor. 2016 da vize alıp, 10 günlük bir tatil yapmıştık. 2024 te 2 çocuğuma mülakatsız (15 yaş altı oldugu için) vizelerini almıştım. Şimdi eşim ve kendime mülakatsız vizeyi yineleyebilir miyim sizce? Bizde olumsuz bir durum olursa çocuklarında vizesi iptal olur mu acaba? tecrübe eden bilgileri paylaşabilir mi? Çok tşk.ler şimdiden.

Mülakatsız vize talebi yapabilirsiniz. Mülakatsız da yenileyebilirler veya talebinizi kabul etmeyip randevu almanızı, yüz yüze mülakata katılmanızı da talep edebilirler.

Yüz yüze mülakata davet edilirseniz, DS160 formda beyan edeceğiniz seyahat planı doğrultusunda görüşmenizi gerçekleştirmeniz, yapacağınız turistik seyahat sonrası yaşadığınız ülkeye döneceğinizi kanıtlar evrak ve beyanlar ile mülakata katılmanız, yaşadığınız ülkeniz ile kuvvetli bağlarınızı kanıtlar beyanlar sunmanız şansınızı artıracaktır, nihai karar konsolosun olacak mülakat sonunda.

Siz ve eşinizin mülakatı olumsuz sonuçlansa bile, farklı bir durum yoksa normal şartlarda çocuklarınızın vizesinin iptal edilmesi söz konusu olmaz.

• @nxtime çok geçmiş olsun çok üzücü olmuş

• @ATS16 çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. 60 sayfanın tümünüde okudum ama bi varsayıma varamadık o sebeple bi soru daha yöneltmek isterim. Formları doldurup, randevu adımında nerede anlıyor mülakatsız olup olmayacagını? Birde posta yoluylamı teslim ediliyor, vsf ye bizzatmı pasaportlar? Tşkler

• ⭐⭐⭐⭐

@vecii, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

@ATS16 çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. 60 sayfanın tümünüde okudum ama bi varsayıma varamadık o sebeple bi soru daha yöneltmek isterim. Formları doldurup, randevu adımında nerede anlıyor mülakatsız olup olmayacagını? Birde posta yoluylamı teslim ediliyor, vsf ye bizzatmı pasaportlar? Tşkler

DS160 formu doldurduktan ve submit ettikten sonra form numarasını notlarınıza kaydediyorsunuz, en sonda çıkan confirmation page’i çıktı ve elektronik ortamda saklıyorsunuz.

Daha sonra profil olusturma, DS160 form numarasını sisteme işleme, vize kategorisi seçmek ve ücret ödemek için https://www.ustraveldocs.com/tr web sitesinden adımları tamamlamanız gerekiyor. Bu adımlardan sonra sistem size en son sahip olduğunuz vize hususunda sorular soracak, vize türü, geçerlilik tarihi, yeni başvurduğunuz vize kategorisi, parmak izi vb. Sorulara vereceğiniz doğru cevaplar doğrultusunda sistem sizi yönlendirecek. Mülakatsız vize yenilemeye uygunsa durumunuz pasaportunuzu ve diğer gerekiyorsa evrakları hangi tarihte ve saatte VFS şubesine teslim etmeniz gerektiği hususunda bilgi verecek (bizzat konsolosluğa teslim edilme gibi bir durum yok). Mülakatsız vize yenilemeye uygun değilseniz randevu almanız için yönlendirecek. Bol şans!

• Merhaba, formu onayladıktan sonra Departure Flight Istanbul gireceğime Newyork gırdıgımı farkettım eşim için. family girişinde kendımı düzelttim. Onunkısı yanlış kaldı. sorun olurmu baştan mı girmelıyım? henuz ücret ödemedim, randevu almadım. tşk.ler

• ⭐⭐⭐⭐

@vecii

DS160 sadece bir bilgi formu ve bahsettiğiniz hata majör bir hata değil. Önemli olan ve vize sonucuna etki edecek husus, olası bir mülakatta; seyahat tarihleriniz, süresi, varış şehri konusunda soru gelirse DS160 formuna girdiğiniz bilgiler ile uyumlu beyanlar vermeniz ve seyahat sonrası ülkenize geri döneceğinizi kanıtlar beyanlarınız.

• Merhaba mülakatsız b1/b2 vizesini hangi sayfadan ilerleyerek dolduruyoruz.mümkünse link paylaşabilecek olan var mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |