Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gigi25 Amerika’ya hoş geldiniz 🎉 7 Şubat’ta giriş yaptık henüz SSN gelmedi bu hafta gelir diye düşünüyoruz.

• @erncndr merhaba, @Yuri-Spaky nin de dedigi gibi biz IR5 vizesi yani Amerikan vatandasinin anne babasina verilen vize uzerinden greencard surecindeyiz. O yuzden, istenilen orijinal belge bizdeki en temel belge. Sizi telasa düşürdüğüm icin kusura bakmayin.

• @gigi25 hayirli olsun bilgiler icin tesekkrler bende lax den giris yapicam hayirlisiyla 🙂 bugn teslim aldim pasaportumu 24 u yolcuyum ins
    Yeni hayatinizda mutluluklar dilerimmm

• 3 subatta eksik evrak gonderdigim 4 u teslim oldu, pasaportuma vize 13 subatta basildi, 16 subatta kargoya verildi,18 subat teslim aldim. Trabzona yollandi. Ups sistemi inanilmaz kotu calisiyor . Sabah baktigimda hala ankarada gozukuyordu yarim saat once teslim edildi.
    Kisaca eksik evragk gonderip donus almak 5-10 is gunu yaziuordu gercekten 10 is gunu surdu.
    Lutfen benim gibi erkenden bilet alip 2 kere degismek zorunda kalip ekstra 20.000 odeme yapmayin 🙂
    Olur da yaparsaniz kucuk bir dipnot THY FLEXFLY biletini kolay degisebilmek icin aldim degisiklik ucreti 8900 lira deniyordu fakat app uzerinden degismek istedigimde 17.000 tl civari bir para cikartiyorlar. Aciklama olarak sinif farki diyor fakat benim biletimde yeni biletlemek istedigimde ucusta O sinifi dolayisiyla sinirlendim ve uzun ugraslar sonucu telefonda musteri temsilcisinin bir tanesi bana yardimci oldu ve UCRET YUKLEME PROBLEMI dedi ve duzeltmek icin biletimi aciga alip kendisi yeni bilet duzenleyip bunlari birbirine bagladi. 15$ komisyon alarak bunu gerceklestirdi yinede 10000 lira odedim daha ucuza geldi. Cogu musteri temsilcisi bunu bilmiyor ve uygulamiyor. Belirtirseniz yardimci olurlar cunku kendi hatalari ve insanlari zor sokuyorlar.
    Aklinizda olsun 🙂

• Selamlar arkadaşlar, yarın mülakatım var. Heyecanlıyım. Mülakat sonrası bilgilendirmemi detaylı yazacağım ✨😊

• @gokcesak bol sanslar dilerim, istenilen belgeleri gotururseniz sorun yasamazsiniz. Hayirli olsun simdiden

• @seda-2 çok teşekkür ederim Seda Hanım, hazırladım elimden geldiğince. Sizede yeni kıtada mutluluklar dilerim 🌸🌸

• @Yuri-Spaky Benim bildigim cocuk anne babaya sponsor olunca kisa suruyor, kardese basvurunca yillar suruyor. Anne baba gelsin torunlara baksin diye midir diye dusunmeden demiyorum 😂

• EKSIK EVRAK SURECI BILGILENDIRME

Herkese selam!
    13 Subat'ta ailemin pasaportlari geri verilmeden eksik evraklari online sisteme yuklememiz ve e-mail ile bilgilendirmemiz gerektigi soylenerek mulakattan ayrildilar.16 Subat'ta belgeleri yukledim ve [email protected] adresine e-mail attim.

E-MAIL BASLIGI : Confirmation of Document Upload to CR1/IR2 cases – Case Number ANK2025XXXX
    (Bu bilgi onemliymis tekrar tekrar maillesmeden islemlerin hizli ilerlemesi icin)

Konu icerigine de yazdim ekstradan.

18 Subat'ta e-maile
    Your visas are printed and delivered to service provider VFS today. Cevabi geldi.

Pasaportlari aldigim zaman da bilgilendirme yapacagim fikir edinmeniz icin.

Iyi gunler!

• Arkadaşlar merhaba yarın mülakatımız var çok şükür o gün geldi çattı.

Biz dün unganlarda sağlık kontrolune gittik, 19unda mülakatımız olacağı için 18inde biz mail atacağız dediler ancak bize gelen bir mail yok henüz. Sağlık raporu direkt konsolosluğa gönderilecek aşı kartı vs size mail gelecek dedi. Sağlık raporu belki gitmiştir konsolosluğa ama bana bir mail gelmedi henüz bu normal mi?

• @erncndr merhaba oglumun randevusu 11 subatdaydi , 12 subat saat 19:00 da mail geldi. Muhtemelen sized aksam gelecektir🙏

• @erncndr Bize de aynı şekilde zeynep1212 gibi ertesi gün akşam üzeri mesaj geldi Unganlardan. Hatta eşim ertesi gün hep beklemişti akşama kadar.

• @ceen Olabilir. O kadar çok konuya dağıldım ki karıştırmam normaldir. Neyse en önemli şey vizenizin hazır olması. Buna çok sevindim. Tebrik ederim. 🙂

• @Yuri-Spaky Cok tesekkur ederim. Umarim herkesin islemleri hizlica sonuca ulasir 🙏🏻

• @erncndr Hic endiselenmeyin. Esime email gelmezse biz konsolosluga gecikmenin bizim tarafimizdan kaynaklandigini iletiyoruz mulakatinizdan once demisler.

• 11 Şubat’ta sağlık randevum vardı, hala mail gelmedi sonuçlara dair. Mail de attım dün ama bir dönüş olmadı aradım açan olmadı, ne yapmalıyım konsolosluğa gitti mi acaba?

• @Merve-Khan aksam 17.00-19.00 arasinda telefonlara bakiyorlar diye biliyorum.

• @peaceful maalesef yine ulaşamadım açılmıyor telefon

• Arkadaşlar unganlardan mail geldi saat 16:10’da. Cevap verenlere teşekkür ediyorum siz olmasanız panikten napacağımızı şaşırırdık cidden 🙏🏻

Bizim için de büyük gün geldi, yarın mülakatı var eşimin saat 9:00 da.
    Tek sıkıntı benim eşim annesini kaybettiği için ona destek olmak adına 2022 aralıkta evlendiğimizden beri türkiyede yaşıyor olmam. Aslında bununla ilgili sponsor mektubu fatura banka dökümü satın aldığımız ev belgeleri vs var kanıt olarak yüklediğimiz ama bir arkadaşın işlemlerini bu sebepten uzattıklarını duydum. Dosyalarında eksik olmamasına rağmen administrative processing olarak uzun bir süre beklemişler 5-6 ay kadar. Umarım böyle bir şey yaşanmaz.

Hepinizden iyi dileklerinizi bekliyorum, yarın ve önümüzdeki günlerde mülakatı olan herkese bende şimdiden başarılar ve problemsiz bir mülakat diliyorum. 🙂

• @Merve-Khan Bazen emailler spame dusuyor ya da mesela gmailde all email ya da hepsi gibi butonlar var. Oralara saklanmış olabiliyor. İyice baktınız değil mi? İlk gün masraf receipt makbuzu gelmiş olmalı. İkinci gün de tahlil sonuçları. O konuda tecrübem olmadığı için başka birşey söyleyemeyeceğim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

167

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |