Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @tolga-ozfidan teşekkürler. Diploma konusunda belirttiğim gibi sadece asıl talihli olan benden en son mezun olduğum okulun diploması ve fotokopisi istendi. Onun dışında herhangi bir talep olmadı diploma konusunda. Yine de lise için bir belge götürmek isterseniz e devletten barkodlu şekilde lise mezuniyet belgenizi alırsanız noter tasdiği ve çeviriye ihtiyacınız kalmayabilir. Çünkü konsolosluğun kendi gönderdiği evrak mailinde not olarak e devletten alınan belgelere çeviri gerekmediğini yazmışlardı.

@DunyaVatandasi ile mülakat gününde denk gelmedik, o nedenle bir bilgi sahibi değilim. Fakat bizimle giren tüm adaylar sorunsuz şekilde mülakatı tamamladı, 221g belgesi ile ayrıldı konsolosluktan.

• IMG_6512.jpg Öncelikle herkese merhabalar.Sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum.Resimde gözüktüğü gibi belgrad konsolosluğunda 28.01.2026 tarihinde duraklamadan sonra 3 kişilık bir aileye vize basılmış.Bildiğiniz üzere duraklama tarihinden sonra mülakata giren kişiler 221g ile ap ye kaldı.Bu nasıl mümkün olabilir bu konu hakkında herhangi bir fikri olan varmı?

• @moboz 2007 öncesi mezuniyetler icin maalesef e-devlette herhangi bir mezun belgesi oluşturulamıyor. Ben ne olur ne olmaz diye noter tastiği yaptıracağım. Çünkü geçmiş deneyimlerde bir kişiden mülakat ortasında durup dururken lise diplomasının aslını sorduklarını okumuştum. Umarım bir an önce mutlu haberi bekleyen herkes emellerine ulaşır.

• @moboz merhabalar, anladığım kadarıyla mülakatınız pozitif bir atmosferde geçmiş, asıl beklenen vize basılması kısmının en kısa sürede gerçekleşmesini umut ediyor ve hayırlı olsun diyorum....
    Mülakat esnasında sağlık muayenesinin yapılacağı zamanla ilgili ekstra bir açıklama yapıldı mı ? Sanırım bilgilendirme mailinde yapılacağı söylenmişti...
    Banka hesap dökümü detaylı incelendi mi? Bununla ilgili soru aldınız mı?
    Nisan, Mayıs gibi mülakata girme ihtimali olanlar için sağlık muayenesinin 6 aylık süresi Eylül sonuna kadar geçerli olmuş oluyor..Bu durumda olanlardan yine de muayene istenmeyecek mi merak ediyorum...
    Detaylı deneyim paylaşımınız ve yanıtlarınız için teşekkürler...

• @winter-is-coming iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, evet oldukça pozitif bir atmosferdeydi. Muayene ile ilgili ekstra bir açıklama yapılmadı. Mailde kast edilenin sağlık muayenesinin ne zaman yapılacağı ile ilgili olduğunu sanmıyorum, bize sadece pause durumundan dolayı muayene olmamızı istemediklerini, bir gelişme olursa mail üzerinden bize ulaşacaklarını söylediler.
    Banka hesap dökümünü ilk aşamada teslim ettik, mülakata kadar olan sürede incelenip incelenmediğini bilmiyoruz fakat herhangi bir soru sorulmadı bununla ilgili.

• ustraveldocs kayıt yaptım fakat aile bireylerimi ekleyemedim zaten başka bir profille eşleşiyor diye hata verdi. Onlar için ayrı kayıt oluşturayım dedim yine aynı hatayı verdi destek talebi açtım ama çözüm bulamadık. 18 inde mülakatımız var. Telefonla aradım sistemde kaydınız görünüyor sorun yok diyorlar ama kayıt benim adıma var sadece aile bireylerinin yok. Ne yaptıysak çözüme ulaşamadık. Bu kaydı yapamazsak aile bireylerini mülakata almamak gibi bir şey yaparlar mı? Bilgisi olan var mı acaba?

• @İbrahim-Şen Bakmakla yükümlü olan sekmesinden ekle denediniz mi

• ⭐⭐⭐⭐

@İbrahim-Şen telefonla aradığınızda her bir aile bireyinin ayrı ayrı pasaport numaralarını vererek kontrol etmelerini rica eder misiniz? Yani yaşadığınız sorundan hiç bahsetmeden, sadece bakmakla yükümlü olunan kişilerin pasaport numaralarını vererek belge teslim kaydı sisteminizde görünüyor mu diye teyit etmek istedim der misiniz bir kez de.

• Selam arkadaslar birkac sorum olacak.
    Eşimin 19 Şubatta randevusu var.

1-Pasaportu teslim alacağımız adresi sectim ama çıktısını almadım.
    Şimdi tekrar sisteme giremedim.
    Sistem hata veriyor.
    Yeni hesap olusturunca da bu bilgide kayıt var diyor ama bilgiyi girince de log in hata veriyor. VFS Global'e teslimat istedim. Ama ev adresiyle degistirmek istiyorum. Bu sistemsel hatayi nasil duzeltecegiz?

2-Bebeğimiz 2 ay önce doğdu. Bizim işlemler ise neredeyse 24 ay önce başladı. Bebegimin abd vatandaşlığı ve pasaportu yeni geldi.
    Ben hane halkini 2 kişi gösterdim zamanında; çünkü bebegimiz yoktu. Eşime sponsor olarak 30.250$ gelir gosterdim. Bebeğimin doğmasıyla hane halkı için 3 kişilik gelir isterler mi?

Bebeğimi ds260'a ekletmedim, bir sorun olur mu?
    Acil yardimci olursaniz cok mutlu olurum

• @elbruz mail mi atmamız gerek

• @mesut57 evet dedim ama yine aynı hatayı verdi 5 tane talep attım hepsinde de otomatilk cevap attılar sürekli çözüm bulunamadı aslında o kişileri sistemden silseler ben baştan eklesem bu kdr basit ama yapamadılar bir türlü

• @aysegul yarın olsun hemen deneyeceğim. Aslında sorun çok belli gibi ben ds260 formunda bilgileri büyük harfle yazdım ama kayıt olurken sisteme sadece baş harfleri büyük şekilde yazdım büyük istimal bu yüzden tanımadı sistem ama bilgileri bir kez girdiğim için sisteme kayıtları oldu ve tekrar eklememe izin vermiyor. Yarın Ankara'ya yola çıkacağız sabahtan direk dediğiniz gibi bir sorayım. Eğer sistemde kayıtları var görünüyor derlerse konsolosluk bunu sistemde görür değil mi bir sorun çıkarmazlar inşallah

• @Fatime-İncebaş bende Bangkokta 1 ay önce mülakata girdim. Banka dökümü götürmedim. Memur da sormadı bile.

• ds-260 da benim girilmemiş bir kaç sosyal medya hesabım var girmeyi unutmuşum, sizce formu açtırıp güncelleyeyimmi yoksa mülakat içerisinde mi söyleyeyim streslendim(asıl talihli değilim ama yinede)

• @zuar10 mail atıp mülakat tarihinizi öğrenebilir, son dakika panik yapmadan evraklarınızı toparlayabilir, sağlık randevunuzu ayarlayabilirsiniz. Bazı talihlilerimize mailleri mülakattan sonra geldi. Mail beklerseniz şansınızı kaçırabilirsiniz. Arama butonunu kullanarak mail formatını bulabilirsiniz

• @zuar10 bunun için form açılmaz. Sorulmadıkça ses çıkarmayın. Kimse sizin nerede kaç hesabınız var bilemez. Sorarlarsa o zamab söyleyebilirsiniz

• merhaba şubat bülteninde en son 11.000. bülten açıklanmış mı oluyor yoksa bu günlerde mart bültenini mi bekliyoruz?

• @sule75 selam. Mart bültenini bekliyoruz. Henüz açıklanmadı. Bugün Abd’de resmi tatil o sebeple muhtemelen yarın açıklanacaktır.

• @Aslan-3 Merhabalar,
    Mayısta dosyamı Viyana'ya taşımıştım ancak orada herhangi bir ikametgah adresim yok. Bu durumda vize görüşmesi orada yapılabilir mi yoksa tekrardan Ankara'ya mı taşımam gerekir ? Bilginiz varsa ve cevap verebilirseniz çok mutlu olurum 🙏🏻

• Öyle bir süreç yaşıyoruzki mülakatı belli olan arkadaşlarımız dahil herkes yeni bültene fokus olduk. İnşallah güzel bir ilerleme olur ve süreç pozitif bir yöne evrilir 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |