Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhaba
    Ben eksik evrak olarak istedikleri bosanma belgesinin orjinalini 3 subat vfs ye kargoladim. 4 subat vfs ye teslim oldu. 10 subatta konslosluk inceleme aldi diye not dusuldu. Bugun ceac dan baktigimda issued oldu . Vize basildi fln yaziyor. Ucak biletimi 18 ine degismistim. Sizce ne zaman kargolanir? Issued olup kac gun sonra teslim aldinuz ?

• @seda-2 benim vizem basılalı 3 gün oldu hala alamadım, şimdi araya hafta sonu girecek 5 gün olacak totalde. Pazartesi alırım herhalde diye düşünüyorum.
    Her süreç farklı olduğu için ne zaman gelir soru biraz mantıksız kalıyor çünkü 1 günde bile pasaportunu alan var, konsolosluğun sitesinde 5/10gün yazıyor ama dediğim gibi 1-2 günde alanda var 1-2 haftada alanda.

• I-130 Onayımız tam 1. yılında onaylandı. Eşimle Vietnam'daydık dönüşte büyük sürpriz oldu 😅

• @Ekto-Oktan Ektocum yazdığını yeni gördüm kusura bakma. Evet söylediklerin çok doğru. Dediğin gibi 12sinde aldık onayımızı. Uscis son aylarda inanılmaz hızlı ilerliyor. Biz sürece başladığımızda 14-18 ay ortalamasındayken şu an 12-13 ay ve bu giderek hızlanacak çünkü bir çok ülke zaten kara listede. Yeni başvuracak ya da bekleyen kişiler için büyük şans.

Trackmyvisanowda bizim dosya onayı 12-25 şubat arası gösteriyormuş ve tam da 12sinde onay geldi. Dosyalarını takip etmek isteyenlere tekrar öneriyorum burayı, bende nokta atışı yaptılar. Tabi güncel dosyaların onaylanma hızına göre sürekli tarih değişiyor ama genel olarak güzel bilgiler ve grafikler var.

bcdcecc4-4d27-4ba9-bf0a-115cb9b04de8-image.png

• @can-bolatbaş Hayırlı olsun şu onayın aynısını bende istiyorum şuanda kıskandım sizi 😀 şaka bir yana hayırlı olsun Can hocam artık geri kalanı vize muhabbeti bende hemen arkanızdan 2-3 ay gecikme ile geliyorum hadi hayırlısı diyelim ^^

• @Ekto-Oktan Eyvallah çok teşekkür ederim. Bu hızla giderlerse sen de beklenenden önce onay alırsın gibi gözüküyor 😅 umarım 2 ay sonra da senin onayını konuşur oluruz.

• @Refiks teşekkürler bekledıgım cevapta buydu zaten 🙂 demekkı basıldığı gün kargolanmıyor galiba bileti tekrar degısmem gerekecek hayırlısı teşekkürler

• @seda-2 Konsolosluk pasaportu hazır ettiğin de VFS global teslim alıyormuş, bir kaç yerde VFS globalın çuval ile teslim aldığını okudum tam olarak nasıl bir sistemleri var anlamadım ama belki de çuval dolunca alıp gönderiyor.

• @seda-2 benim cuma issued olup salı gelmişti

• @seda-2 hayırlı olsun perşembe günü onay aldım cuma kargoya verilmişti. Pazartesi günü pasaportu teslim aldım. Kargoya verildiğine dair mesaj geldikten sonra gecikmeden geliyor

• @ulgen Tamamdir bu cok yardimci oldu cok tesekkur ederim

• @ulgen Esime belgeleri ceac sistemine yükleyin ve yukledikten sonra da yukleme gerceklesti diye bilgilendirin demisler. Oyle yapacagiz bakalim

• @erncndr O konuda benim fazla tecrübem yok. Bilen ve daha önce yapmış olan varsa yazarsa daha iyi olur.
    Ama amatorce ama mantıklı bir sekilde birkaç hatırlatma yapabilirim. Anneniz, adres bilgilerinin yanında kendi green kartı ya da Amerikan Pasaportu, doğum belgesi gibi belgelerin fotokopilerini de size dokumanla gonderirse daha kanıtlayıcı ve guvenli olur gibi. Güncel tarih, adres ve iletişim bilgileriyle daha resmi durur. Diyeyim kendi aklımca. Ama dediğim gibi bu tecrübeyi bizzat yaşamış olan birisi belki yanıtlarsa daha iyi olur.

Bu hafta sonu ben de kendi belgelerimizin üzerinden bir kere daha geçeceğim. İnşallah sorunsuz, daha fazla bekleme olmadan hallederiz bu süreci.

• @ceen Umarım bir an önce sorunu çözersiniz. Biz de bütün belgeler CEAC e yüklenmiş diye hafta sonunda tekrar bakacağız. Pazartesi de tatil ABD de. Bol vaktimiz olacak. Gerçi 2 hafta sonra taşınıyoruz evi de toplayacağız, belgeler bavullara girecek çıkacak... Hepimize kolay gelsin. Umarım bir an önce kabul alırsınız.

• @Yuri-Spaky ay yine mi tatile denk geldi bu gunler yahu. 😞 Neyse, yapacak bisey yok. 2 yil bekleyen 20 gun de bekler 🙂 Bol sans!

• @ceen Razıyız artık. Inanın dun aynı şeyi konuştuk eşimle. Ya pasaport gecikirse, ya uzarsa diye. Bu kadar bekledik 10 gün daha bekleriz dedik.

Evet Pazartesi Presidents Day. Tatildeyiz.

• @can-bolatbaş cok tebrik ederim hayirli olsun, ben de trackmyvisayi her gun takip ediyorum ,sistem kapandiktan sonra yeniden acilinca gecerliligi benim icin sallantidaydi fakat bu mesajinizla gordum ki bizim surecimiz de hizlanacak ,9-21 nisan arasi gozukuyor heyecanlandirdi bizi

• @gigi25 kargo maili hagi gun geldi peki size ? Cumartesi kargo yaparlarmi acaba? Hangi sehirdesiniz bide 🙂

• Merhaba Bir sorum olucak özellikle mülakat aşamasını bitiren arkadaşlarımızdan Arkadaşlar ben şimdiden Joint sponsorumun evraklarını hazırlatmaya başladım evrakları önden hazırlıyorum Dosyam NVC'ye düştüğü an tüm evraklar sisteme yüklemeye hazır olsun diye böyle erken davranma kararı aldım fakat aklımda bir soru var

Şimdi Household 2 kişi benim sponsorum ve eşi benle birlikte 3 oluyor 33 Bin dolarlık bir minimum gelir şartı var fakat benim sponsorumun yıllık geliri 2025 tax return'ünde tam 85 bin küsür dolarlarda yani gereken rakamın 2.5 katı kadar geliri var bu noktada ben napmalıyım son senenin Tax Return'ü yetiyor mu yoksa her durumda son 3 seneyi koymalımıyım bunun hakkında genel bilgisi olan aktarabilirmi çünkü ChatGPT sorduğumda son senenin return'ü gerekli olanın 2.5 katı olduğu için 2023 ve 2024'ü dahil etmesende olur diyor ama kafam karıştı Tekrardan herkese teşekkürler

• @seda-2 kargo takip numarası maili cuma akşam gelmişti. gönderici’den teslim alındı maili de pazartesi geldi o akşam kargo ankara’dan çıktı ve ertesi sabah 6 gibi burada ups facilityde gözüküyordu ve sabah 10 gibi bana ulaştı. izmir’deyim.

Benzer Başlıklar

• 3
  • 9
  • 3116
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |