Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @umutmuftahi Ne guzel anlattiniz, emeginize saglik cok tesekkur ederim. Hepsini birazdan teker teker anlaticam ben de esime. Arada 9 saat var, bu gece bana uyku yok 🙂 tekrardan tesekkur ederim.

• @Merve-Khan Merve Hanim, Eşim ve cocuklar da dun muayenelerini oldular, email gelmis esime. Fakat onun gorusmesi yarin, sizinkine henuz var diye anliyorum imzanizdan. O yuzden bence oncelik olarak mülakata az suresi kalanlara gonderiyorlar. Bir sorun olsaydi siz daha oradan ayrilmadan ya da hemen akabinde ulasirlardi bence.

• @ceen çok teşekkür ederim 🙏

• @ceen evet benim görüşmeme daha var o yüzden öncelikle yakın tarihtekilere gönderiyor olabilirler, iki küçük kız ve bir küçük erkek çocuğu vardı anne ve dedeleriyle gelmişti onlar sizin ailenizdi galiba 😇

• @Merve-Khan Eşim 2 kiz cocugu ve 1 teyzesi ile oradaydi. Mutlaka bir noktada denk gelmis olmalisiniz. Size simdiden sans diliyorum, su gibi gecsin gorusmemiz😍

• @ceen Yarın mı? Başarılar ve bol şans size ve eşinize. Günler geçti zaman geldi. İnşallah yarın kutlama yaparsınız. 🙂

• @ceen tamaaam şimdi anladım evet Allah bağışlasın 😇 size de güzel haberler almanızı diliyorum işleriniz yolunda gitsin 😇

• @Yuri-Spaky tabiki hocam o mektubu yazdırıp imzalatacağım, el yazısı ile mi yazılıyor yoksa bilgisayardan çıktı alıp altına imza mı atsa daha iyi?

Birde o mektubun orjinalini nasıl götüreceğim bir fikri olan var mı acaba? Sonuçta mektup amerikada yazılıyor ordan taratıp burdan çıktısını alsam kabul ederler mi?

• @Yuri-Spaky Umarim 🙂 Cok tesekkur ederim!

• @mehmetkilic18 merhaba, tanımadığınız kimse size sponsor olmaz böylesine ciddi bir konuda bunu yapacak birisini bulmak imkansıza yakın, sponsor sadece Amerika vatandaşı olabilir bu sitede çoğumuz vatandaş değiliz hepimiz Amerikaya yeni gidecek insanlarız. Sponsoru Amerikadan bulmalısınız, forumlardan ve başka sosyal medya mecralarında boşuna vakit kaybetmeyin derim. umarım hızlı bir şekilde halledersiniz.

• Gunaydin! Esim az once cikti gorusmeden. Tum detaylari ogrenip yazicam olabildigince ama pasaportlari almislar fakat 2 eksik evrak varmis (bosanma evraklarimiz cocuklarin dosyasina da yuklenmeliymis ve mahkeme dosyasi vardi esimin onu incelemek istemisler) onlari sisteme yukleyin demisler ve gondermisler bizimkileri 😞 Gonderince de email atin demisler. Fotograflarini ilk evraklari alan hanimefendi alip sonra geri vermis. Vize basacaklarsa fotografi geri verirler miydi bilemedim, kafalar biraz karisti. Bir email adresi de vermemisler anlamadim simdi bunlara yogunlasmam gerekiyor. Biraz toparlayinca mulakat gununun detaylarini yazacagim size. Herkese guzel gunler!

• @ceen herkese fotoğrafları geri iade ediyorlar, onlarda dijital kopyası kalıyor. stres olmayın mülakatta başınıza gelebilecek en kolay problem geldi, evrakları hemen yükleyip mail atın, aynı süreci yaşayan arkadaşlar en fazla 15-16 gün sonra vizelerini alıyorlar 🙂

• @Refiks Esim de oyle midir diye sordu ama ben unuttugum icin bu surecleri, cevap verememistim. Cok tesekkurler!

• @Refiks Bildigim bir kac email var ama acaba sizin emin oldugunuz bir email adresi var mi gonderdigime dair bilgiyi verebilecegim 🙂

• @ceen mail adresini ben de bilmiyorum çünkü ben bunu yaşamadım sadece aynı sorunu yaşayan biiiiir sürü kişi hatırlıyorum burada onların yorumlarını bulabilirseniz yardımcı olacaktır... bu arada siz mahkeme dosyalarını daha önce yüklememiş miydiniz? benim de mahkeme geçmişim vardı hatta ben red alacağımı ya da waiver alacağımı düşünüyordum ama tüm evrakları hatta daha fazlasını sisteme yüklemiştim, hatta avukatıma dilekçe bile yazdırmıştım oda yetmedi istenmemesine rağmen mahkeme iddianemesini bile götürdüm amacım tüm şeffaflığıyla saklamadan açık açık her şeyi dürüstçe göstermekti ve bu işime yaradı direkt onay verdiler... mahkeme dosyası olanların zamanında sisteme yüklemesi çok önemli bir durumdur.

• Simdi esime verilen kagida goz attim. Herkesin bahsettigi sari kagit galiba bu ama 221(g) yaziyor uzerinde. Vize basvurunuz konsolosluk tarafindan reddedilmistir ama iste belgeleri yuklerseniz yeniden degerlendirilecektir yaziyor. Belgeleri postalamayin, yukleyin kismi isaretlenmis. Ben de sizden takiple tum belgeleri eksiksiz hatta fazla fazla detayli yuklemis ve gondermistim. Sanirim sizin 1 davaniz vardi. Bizde 2 hakaret davasi vardi ve sonuncu dava devam ediyordu galiba onu inceleyecekler. Surec devam ederken diger dava ortaya cikinca birden fazla adli sicil kaydi yuklemis bulunduk kafalari karisti sanirim. Kagidin uzerinde email adresi de yok aksi gibi. Simdi buldugum butun email adreslerine mail atayim da gorsunler 🙂

• @ceen merhabalar benimde 221g eksik evrak bende mail aticam istedikleri belgeleri [email protected] buraya yolliycaksiniz

• 221g sonrası istenilen belgeleri ceac sistemine yüklüyorsunuz benim bildiğim herhangi bir maile atmıyorsunuz. Fiziksel olarakta istedilerse, vfs sitesinden 221g olan yerden ödeme yapıp ups kaydı açıp upsye teslim ediyorsunuz onlar konsolosluğa iletiyor. Eğer Ankara içindeyseniz direk vfs adresine ücretsiz teslim ediyorsunuz. Ben 221g mali belgeleri vfs üzerinden ve ceac yükleyerek yolladım. Dosya 20 25 gündür kendilerinde hala idari işlem sürecindeyiz Bi sonuç gelmedi. Ne sponsor istediler ne vizeyi onayladılar. Karar için bekliyoruz.

• @burak2344 bana e-posta mail.yollaykn kutucuğu isaretlenmisti hemde sisteme yükleyin ama istedikleri hersey zaten sisteme yüklü bende mail yolliycam

• Bizim eksik evrağı da mail atın dediler. Hatta format vs sordum ama normal mail atın işte dediler. Cevap yok yalnız. O konuda bilgisi olan yok mudur? Olumsuz olursa hiç haber etmeden pasaportu boş yollarlar mı? Daha öncede sordum gerçi kusura bakmayın nolur

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |