Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card Sahipleri İçin 6 Ay Pasaport Kurali Geçerliliği

• Merhaba,

Green Card sahibiyim. 2 haftalığına Türkiye’ye gideceğim. ABD’ye dönüş tarihinde mevcut pasaportumun bitişine yaklaşık 3 ay kalmış olacak.

Pasaport yenileme başvurumu yaptım; sistemde pasaportun basıldığı ve Dışişleri Bakanlığına teslim edildiği görünüyor; ancak henüz elime ulaşmadı.

Bu durumda:

6 aydan kısa süreli seyahatte sorun yaşayan oldu mu?
    Pasaport süresinin 3 ay kalmış olması girişte problem yaratır mı?
    Yeni pasaport yetişmezse eski pasaportla dönüşte risk olur mu?

Benzer durumda deneyimi olan paylaşabilirse çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

• Sanal arkadaş sorun olmaz diyor sanki.

Lawful Permanent Residents (Green Card holders) do not have a specific minimum passport validity requirement (such as 6 months) for entry into the U.S.; the passport generally only needs to be valid on the day they enter the U.S.. A valid Green Card (I-551) is the primary document for re-entry.

Key Details for Re-entry:
    Passport Validity: The passport must be valid upon entry, but the 6-month validity rule typically applies to non-immigrant visitors, not to LPRs.
    Airline Requirements: While U.S. Customs and Border Protection (CBP) allows entry with an expired passport for citizens, many airlines require a valid passport for boarding.
    Alternative Documents: LPRs can also use a valid Re-entry Permit.
    Recommendation: It is highly recommended to have a passport valid for the duration of your trip to avoid issues with airlines or foreign officials when departing, as USCIS notes, though the U.S. does not strictly require 6 months for returning residents, it is best to check if the passport is valid for at least 6 months.

• @Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.

Benzer Başlıklar

• ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    539 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • Pasaport kaybı

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    9
    0 Oy
    9 İleti
    458 Bakış
    A
    Teşekkür ederim
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k