Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @kasım-doğan yarın onay haberini alıp müjdeyi verirsiniz umarım🙏🙏🙏

• @ahmetZ Esimin kizlarinin e-mail adresleri yoktu, ben hepsi tek bir e-mail uzerinden olacak zannedip esimin e-maili ile uye olunca kucuk kizina profil olusturdu. 🙂 Burada ayri ayri e-mail adresleri gerekiyor dendigi icin 2 ayri e-mail adresi acip oradan uye oldum. Sanirim bu e-mail sadece bilgilendirme amacli veriliyor. Yani formlarda yazmis olmaniz sart degil. Bence yeni bir e-mail adresi ile denenebilir.

• @peaceful Biz de tam olarak ayni tarihlere aldik cunku baska musaitlikleri yoktu. Zamaninda cikmasa bile doktorlar zaten durumun kendilerinden kaynakli oldugunu konsolosluga bildiriyormus. Bu konuda sorun yasayacaginizi dusunmuyorum.

• @Yuri-Spaky TEB bankasinda hesap acarsaniz ABD'de kolaylikla kullanabilirsiniz. Belki 10.000 uzerindeki parayi oraya yatirmak sizi daha konforlu hissettirebilir.

• @kasım-doğan Yarın güzel haberlerinizi bekliyoruz bol şans 🍀

• @ceen cok tesekkurler, acikcasi biraz stress olmustum. sizler sayesinde daha iyi hissediyorum.

• @ceen Çok teşekkürler. Eşimin o kartı var. Gelince test edeceğiz. Ufak işlemlerde kesinlikle işe yarayabilir. Bu arada tabii banka kartlarının son tarihi gelmemeli.
    Gene de 10,000 için biraz konforsuz gibi günlük 345 dolar çekme limitiyle, 29 gün boyunca her gün ATM ye gitmek gerekebilirdi. 🙂

• @kasım-doğan vay be, burada DQ olduktan sonra IL beklediğimiz zamanları hatırladım şimdi sürekli randevu maili alan var mı diye soruyordunuz sizde 🙂 umarım her şey yolunda ilerler ve onayınızı alırsınız akşamına da kutlamasını yaparsınız aileniz ile. Bol şanslar 🍀

• @gokcesak Vergi konuları biraz karışık. Belli bir rakama kadar ödemeniz gerekmeyebilir. Ama belli şartlar altında. Sonra iki vergi var, eyalet ve federal. Her eyalette farklı miktarlar ve farklı kurallar da geçerli. Belki federal ödemezsiniz belli şartlarda ama eyalet ödemeniz gerekebilir. Benim de eşim gelirse değişen durumlarla destek almamız gerekecek. 'HR Block' tavsiye ederim. Ben hep kendim öderdim ama bu sene işler karışacak ben de profesyonel destek en azından bir sene alıp nasıl yapacaklarına bakacağım.
    Türkiye de yaşasanız yıllık 120 bin dolara kadar sadece beyanda bulunuyorsunuz vergi ödemiyorsunuz. Ama ABD ye gelince durum biraz değişiyor. Eyaletler de devreye giriyor. O nedenle zaten bu sene hala vergi beyanımı tamamlayamadım.

Bir de TR deki kazançları USD ye çevirmeniz gerekli. Şu sitede her yıl dolar kurunu ne kadardan çevirmeniz gerektiği yazar ve siz kira veya maaş ne varsa o sitedeki kurdan dolara çavirirsiniz. Ama 2025 yılı için nedense hala dolar kurunu açıklamadılar. Neye göre belirtileceği biraz muallakta. Bu sene açıklamakta çok geç kaldılar:

Başka resmi kaynaklara göre de çevirebiliriz ama 10bin dolar da bir eşik ve o eşiğe yakınsa biraz daha bekleyelim diyorsunuz.

• @Yuri-Spaky Gocmenlerin oldugu odada islemler biraz surdugu icin yemek ister misiniz diye bir form doldurdugumu hatirliyorum. Greencard icin adres teyidi aslinda bir bakima ve belgelerin tam mi kontrolu. Ben telefonu sessizde kullandigimi hatirliyorum bu arada (9 sene oncesinden bahsediyorum) Asiri yavaslardi, bos bos geyik yapip aslinda zaman olduruyorlardi. Ama zannetmiyorum kimsenin zorluk cikaracagini. Belki bazi sorulara hazir cevaplar yazabilirsiniz kagida. Adress, telefon vs gibi basit sorular soruluyor.

• @Yuri-Spaky Merhaba, Wise ne zaman kapandi yahu daha gecen ay para gonderdim. Ben Western Union sistemine hic alisik degilim, durduk yere sistem degistirecegiz desenize 🙂 Bu arada ben Garanti Bankasi ile calisiyorum ve ABD hattimi bankada ekledim, tum mesajlar istersem ABD istersem Turk hattima geliyor. Belki yardimci olurlar size de bankanizda.

• @ahmetZ, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Dostlar USAtraveldocs için UlD number numaramı nerden bulabilirim tam alarak nerede olduğunu bilmiyorum?

USTRAVELDOCS a girdinizde sag ust kosede adinizin yaninda yazan 8-9 haneli sayi UID oluyor

• @yeşim-yıldırım Alien No’dan önce Doc Number girmeniz gerekiyor, sonra alien no (registration number) yazmayı deneyin. Doc number olarak pasaportunuzda IV case number olarak yazılan yerdeki son iki rakamı girmeyeceksiniz. (Genellikle 01 gibi bir numara oluyor. )

• @umayy inşallah teşekkürler

• @erncndr çok sağ olun güzel temennilerin için

• @Turhan-0 teşekkür ederim sağ ol

• @ceen Sanki kapalı bir zarfı orada mı açıyorlardı? Bir şeyler vardı. Sonuçta halletmek zorundalar. Bakacağız bakalım. Garanti Bankasına ABD hattınızı ekleytebilmeniz güzel ve önemli bir detay. Bu aklımızda bulunsun. Teşekkürler.
    Wise aslında kapanmadı. Sadece Türkiyeden çekildi. Tam şu dolar kuru bir aşağı bir yukarı inip çıkıyordu ya, o zamanlarda kur bizde sabit diye reklam yapıyorlardı. Ama o sıralarda kur Türkiyede sabah akşam çalılarda koşan ceylanlar gibi hop aşağı hop yukarı anlık fırlıyordu. Bunlar kuru gun içinde sabit tutma sözü verince durumu farkedenlerin ciddi kazanç kapısı oldular. En hesaplı kur bozduracağınız yer haline geldiler. Ben de bakıyordum ne kadar dayanacaklar acaba diye. Bence ciddi zarar ettiler. Nitekim bir hafta sonra artık Türkiye ile çalışmıyoruz dediler. Ama halen Ingiltere ve Avustralya ile çalıştıklarını biliyorum. ABD de de ve bir çok ülkede de varlar. Şİmdi en azından kurlar biraz sabitlendi belki tekrar Türkiye ile devam ederler veya kısıtlı başlamışlardır belki. BAşladıysa siz bir iki ay önce kullandıysanız iyi, belki açılmıştır. Öyleyse bu bile iyi bir bilgi. Ben 2-3 yıl öncesinden bahsediyorum. Umarım açılmıştır, çok iyi bir uygulamaydı.
    Ya bir de birşey beni rahatsız etti. Burası IR-1 vizeleri bölümü. O nedenle konuyu fazla dağıtmamak adına para tarnsferleri vb hakkında yazmak istemiyorum burada. Konuyu dağıttıysak özür dilerim herkesten. Yalnız havaalanında iniş konusunda ben şahsi olarak ilgileneceğim. Çünkü bu vizeye özel talepleri havaalanında da vardır mutlaka ve sınır kontrol görevlileri insanları geri de çevirme yetkisine sahipler. Ama kesin bilen ve olayları hatırlayan birileri bilgilendirirse süper olur. Ama olmazsa da bakacağız artık.

• @kasım-doğan sonsuz basarilar dilerim.

• @Savaş-Koşar Savas Bey DS-260 Onay sayfasi kismindaki Confirmation numarasi. Evet AA ile basliyor.

• @Yuri-Spaky Benim esim sizin esinizden once girerse mutlaka giris kismindaki detaylarla ilgili sizi bilgilendirecegim. Duydugum kadari ile artik elektronik ortama gecmisler, zarf yok gibi bir sey okudum ama yanlis okumus da olabilirim acikcasi su siralar her yanim evrak her yanim bir bilgi 🙂 Wise aktifmis bu arada su anda. Wise da calisan arkadasimdan teyit aldim. Simdiden bol sanslar esinize!

Benzer Başlıklar

• 16
  • 2
  • 2
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |