ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@biophys, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Bir sorum olacakti, usavisascheduling te account olusturdum once surekli atti, sonra passport ve mailing bilgileri girdikten sonra immigrant ve pick up sevenekleri geldi, burdada pick up Ankara sectikten sonra case number istendi ancak submit butonu aktif degildi bir barkodlu confirmation sekmesi . Ekranda sadece info isaretleri altinda visa type document delivery vs var ama appointment confirmation no scheduled vs yaziyor . Chat gpt den sordugumda sadece bunun ekran goruntusunu alsan olur randevu zaten nvc tarafindan olusturuldugu icin felan yaziyor? Ancak randevu ya burdan alinan barkodlu bir belge ile gidiliyor degil mi? Yardimci olursaniz sevinirim
Bu sorunu @dandanakan01 onerdigi sekilde browserda arama kismina https://www.usvisascheduling.com/en-US/appointment-confirmation/ yazarak appoinment confirmation sayfasina gecis yaptim ve barkodlu bir cikti aldim. Ciktida applicant details ve document delivery infirmation var. Randevu tarihi yok DS260 ve UID barkodlari mevcut. Burda bazi kisiler bu belgeti transaction complete kismindan almislar ancak bende o kisim unknown id hatasi veriyor. Chatgpt sordugumda bendeki belgenin yeterli olacagi belirtiliyor.
-
@Numan-Zafar Teşekkürler
-
Güzel bir paylaşım teşekkür ederiz hocam. Bahsettiğiniz sağlık ocağından aşıları yaptırmak mantıklı görünüyor. Toplam muayene ücretinide yarı yarıya düşürmüş gibi.
Bu aşıların belirli bir süre önce yapılması gerekiyor mu? Birgün önce yaptırmamız mümkün sadece şuan.
-
@chemistontheroad Canlı aşılar için randevu tarihine 30 gün ve daha az varsa yaptırmayın sayfalarında yazıyor.
Ama bizim dediğimiz aşılar cansız olduğu için sorun olmaz bence. -
@chemistontheroad Kesinlikle sağlık ocağı fikri iyi, ben 52.000 lira ödedim 3 kişi için. Bu işlerin de tadı kaçtı, bunun bir tek yolu olmalı. Devlet bu aşıları yapabiliyorsa, bilenler indirimli, bilmeyenler pahalı ödüyor. Bunların hepsi geçecek, mülakatta geçiyor.
Türkiye ayağı bitince, esas zurnanın zırt dediği yer ABD ayağı başlıyor. Başlı başına sorunlar yumağı, ilk 6 ayın hengamesi, geçici işler, daimi iş bulunamaması, dil engelleri..
3 gün sonra Atlanta'dan giriş yapacağız, elimdeki 3 sarı zarfı teslim edip, banka hesabı, ilk telefon hattı, şehirle ilgili ilk izlenimler, emlak işleri, okul puanlarına dair bilgiler edinmeye çalışacağız.. ve birkaç iş benzeri görüşme yapacağım üniversite ile...
Umarım ki ilk gözlemler/etkileşimler güzel olur, ülkeye dönüşten 4 ay sonra Haziran'da kesin yerleşmek üzere ayrılacağız. Umutluyum/motivasyonum yüksek/iyimserim, hayallerim gerçekleşti.. çok şanslı hissediyorum kendimi ve gidebilecek pek çok kişiyi : )
-
@sbsb2025 Hocam hayırlı olsun Tebrikler. Yeni yaşamınızda başarılar dilerim. Giriş yapıp hemen geri mi döneceksiniz? ABD hükümetinin son zamanlarda aldığı kararlardan sonra bu mümkün müdür ?
-
@Numan-Zafar arkadasim edevlet ciktisini gonderdi nufus kayitlarini, ayrica evlilik cuzdanini da gonderdi. Hepsinin ingilizce tercumesini de ekledi. Sorunsuz kabul edildi
-
@machinist01 Ceac sitesinden ds 260 doldurma işlemine başladım. ilk etapta eşim ve çocuklarımı sisteme eklemek istediğimde (ilk aşama : ödeme aşaması) devletten aldığım birth certificate, marraiage certificate (çok dilli form A ve Form b) kabul edilmedi. Sanırım e-devletten alınan çok dilli belgelelerde bazı kutucuklar içerisinde türkçe açıklamalar olduğu için kabul edilmedi. Burada bir arkadaş söylemişti. E-devletten çok dilli belge alınsa dahi türkçe olan kısımların tercümesi gerekli sanırım. Sanırım diyorum çünkü pazartesi bu belgeleri tercümeli yükleme yapacağım. Kabul ederler mi göreceğiz.
-
@Feridun-Boylu biz de mart ayında 10 günlük giriş çıkış yapıp haziran sonu veya temmuz başı gibi temelli gideceğiz. Temennimiz herhangi bir sorun olmaması, avukatımızın söylediği ilk girişte basılan bir damga zaten 1 senelik greencard yerine geçiyor. Giriş çıkış yaptıktan sonra tekrar giriş yapana kadar greencardlarımız belirlediğimiz adrese gelirse Amerika'dan gelecek olan yakınlarımızla greencardları Türkiye'ye getirtip ikinci girişimizi greencard ile yapabilmek ama bakalım kısmet.
-
@Melek-Alan Biz yarın akşam ABD'ye giriş yapıcaz, ve sonrasında 1 hafta sonra döneceğimiz için, kartlarımızı alamayacağız hemen. Avukatın dediğine göre, ilk girişte I-151 damgası vurulacağı için, o damga ile ikinci girişimizde de sorun olmayacak. Vizenin üzerinde 1 yıl geçerli diyor, bir sorun olacağını düşünmüyorum, ben çok rahatım.
-
@Feridun-Boylu Teşekkürler
-
Başına gelen varsa diye danışmak istediğim saçma bir duruma düştük bugün. Difteri, tetanoz, boğmaca ve hepatit aşılarını yaptırmak için bugün sağlık ocağına gittik durumu anlatıp. Doktorla konuşurken süreçten bahsettik o da dış işleri sayfasından baktı derken konu karıştı. Bize kkk canlı aşısı da yaptılar ve bunu o an dalgınlıkla kabul ettik. Yarın randevumuz var unganlarda. Chatgpt sorduğumda sorun olmaz diyor fakat çiçek aşısı için sanırım ıgg bakılması gerekecek yada 28 gün sonra canlı aşıları tekrar olacağız.
Bu aşı konusunu daha net araştırıp gitmeliydik sanırım sağlık ocağına, tasarruf yapalım derken daha karışık bir hale geldi konu
-
Biz de ailece sağlık kontrolümüzü tamamladık. Bana ve eşime (35+ yaş) toplamda 3 aşı yapıldı, ertesi gün gelen onay mailinde aşı detaylarını görebildik. Toplamda 10 aşı içeriyor:
Diphtheria, Tetanus, Pertussis, Hepatitis B, Influenza, Measles, Mumps, Rubella, Polio, VaricellaOğlum ise 7 yaşında ve tüm aşıları tamdı, Enabız'dan aldığımız karnesini götürmüştük . Ona ise 2 tane aşı yapıldı:
Varicella, InfluenzaTürkiye'de su çiçeği aşısı 1 kez yapılıyormuş, Amerika'da ise 2 kez. O yüzden 2.aşıyı tamamladılar. Grip aşısı ise TR'de çocuklara yapılmıyormuş, o da o yüzden yapıldı.
3 kişi için toplamda 1195 USD ödedik.
-
son bir yıl içinde yapılan aşılar geçerlimi acaba?
-
Varicella aşısından IGG ile muaf olan oldu mu bunu merak ettim ama artık yarın yaşayarak öğreneceğiz sanırım.
-
@erncndr Bilidiriyi yeni fark ettim. Bu konu hakkında malesef bir bilgim bulunmuyor hocam.
-
Merhaba arkadaşlar, Chatgpt'ye hangi aşıları yapmamız hangilerini antikor testini gösterip yapmaktan muaf gösterebiliriz diye sorduğumda bana şu cevabı verdi.
Antikor testi KABUL EDİLEN aşılar
(Bu hastalıklar için laboratuvar sonucu ile bağışıklık kanıtı sunabilirsin)
✅ Hepatit A
✅ Hepatit B
✅ Kızamık (Measles)
✅ Kabakulak (Mumps)
✅ Kızamıkçık (Rubella)
✅ Suçiçeği (Varicella)🔸 Antikor testi KABUL EDİLMEYEN aşılar
(Bu hastalıklar için mutlaka aşı kaydı veya yeniden aşı gerekir)
❌ Influenza (Grip)
❌ Hib (Haemophilus influenzae tip b)
❌ Meningokok
❌ Pnömokok
❌ Boğmaca (Pertussis)
❌ Tetanos & Difteri (Td / Tdap)
❌ Polio
❌ Rotavirüs📌 Bunlarda:
“Antikor var” demek hiçbir anlam ifade etmiyor.
Yani eğer bu doğruysa, antikor testi alıp bir kısmını da sağlık ocağında yaptırarak gitmek en mantıklısı gibi duruyor. Tecrübesi olan arkadaşlar katkıda bulunursa çok iyi olurdu.
-
@scholarway Yanlış bilgi vermiş hiçbirşekilde antikor testi kabul edilmiyor. Aşı kartınızı görmek istiyorlar birçok arkadaşın tecrubesi bu yönde.
-
@chemistontheroad Hocam umarım kabul ederler. Talihsizlik olmuş biraz. KKK sonrası su çiçeği için 28 gün geçmesi gerek. Muhtemelen mülakat sonrası aşıyı tamamlayıp onayınızı alırsınız.
-
Aşı kartını sağlık ocağından doktor kaşeli mi almak gerekiyor yoksa e nabızdan aldığımız çıktı yeterli oluyor mu acaba ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum