Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar. DS-260 için belgeleri oluşturuyorum. Doğum belgesi FormulB, Askerlik, Adli sicil kaydı, evlilik belgesi (Formül b) belgelerini e devletten aldım. Hepsi ingilizce olarak alındı. Acaba e devletten alınan bu belgeler geçerli olur mu yoksa Tüm şubelere ayrı ayrı gitmek mi gerekir. Ben bu işlere daha yeni başlayabildim. Belki arkadaşlar daha önce bırada yazmışlardır. Ama tekrar yanıtlayan olursa çok sevinirim.

• @Feridun-Boylu Şu şekilde soyleyım. ben bayagı gergindim ne zaman DQ olacagım dıye. 5 ocakta teslim olan belgelerime bugun 29 ocakta itiraz geldi. EVLİLİK BELGEMI kabul etmediler. oysa sizin gibi FORMUL B TR ve ENG olarak koymustum. ama evlilik cuzdanına gerek yok sandım ki bu bir hataydı. ona itiraz ettiler. itiraz edilmesini istemyorsanız su iki hususa dikkat edin.
    1- Adli sicil belgesini ENG olarak alsanız dahi QR yanındaki bu belge QR ile dogrulanabilir kısmı hala TÜRKCE kalıyor. orayı mutlaka ENG ye cevirin.
    2- Evlilik ıcın FORMUL B gonderın zaten ama yanında mutlaka EVLİLİK CUZDANININ tum sayfalarını fotokopisini de ekleyın.

simdi EVLİİK CUZDANI VE FORMUL B yi tekrar gonderiyorum. ama bu sefer evlilik cuzdanı her ne kadar uluslarası dese de ben turkce cevirecegım ve oyle gonderecegım.
    daha once evlilik cuzdanının turkcesını gonderen oldu mu?

• dogum belgesi ve adli sicil kaydini e devletten aldim hocam. ingilizce alabiliyorsun adli sicili.

• @biophys Teşekkürler. Diğer belgeleri de e devletten aldım ama geçerlimi bilmiyorum.

• Bir sorum olacakti, usavisascheduling te account olusturdum once surekli atti, sonra passport ve mailing bilgileri girdikten sonra immigrant ve pick up sevenekleri geldi, burdada pick up Ankara sectikten sonra case number istendi ancak submit butonu aktif degildi bir barkodlu confirmation sekmesi . Ekranda sadece info isaretleri altinda visa type document delivery vs var ama appointment confirmation no scheduled vs yaziyor . Chat gpt den sordugumda sadece bunun ekran goruntusunu alsan olur randevu zaten nvc tarafindan olusturuldugu icin felan yaziyor? Ancak randevu ya burdan alinan barkodlu bir belge ile gidiliyor degil mi? Yardimci olursaniz sevinirim

• Herkese merhaba öncelikle burada bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sürecimizi çok kolaylaştırıyor.
    Bizim bugün Unganlarda randevumuz vardı bende günün nasıl geçtiğini detaylı anlatayım.

Biz Ankarada ikamet ediyoruz. Sabah trafiği boştu bulunduğumuz yerden yaklaşık 30dk içinde Unganlardaydık. Buradaki paylaşımlardan Karakaya Otoparkına aracımızı parkettik. 1 saati 200 sonrası her saat için 30 lira alıyor. Biz karı koca ve 10.5 yaşında kızımızla 3 kişilik bir aileyiz
    Bizim randevumuz 9.30da idi ancak biz 9.10 da oradaydık. Bankodaki bayan öncelikle aşı kartlarını ve pasaportları istedi. Sonra kendi resimlerimizi çekti. Yaklaşık 4100 liralık ödeme ile eşimi ve beni 5. Kata kana yolladılar kızımızdan herhangi bir tahlil istenmedi. Kan hızlıca alındıktan sonra 3. Kata röntgene geçtik oradada akciğer röntgeni çekildi herhangi bir ödeme yapmadık. Tekrar 4. Kata geçtik belgeleri verdik.9.50 civarı idi bitişi. 11de muayene için tekrar gelmemiz söylendi. Aşağıda Ceviz kafe var kahvaltı çay simit bulabilirsiniz yada tunalıda dolanabilirsiniz. 10.45 gibi yeniden gittik ancak tahlil onayları gelene kadar 11.40 oldu sırayla eşimi beni ve anneyle birlikte kızımızı aldılar. Biz cansız aşıları daha öncesinden yaptırdık. Eşime ve bana kendi sağlık ocağımızda Tetanoz, difteri, boğmaca, hepatit B ( 2 doz pediatrik) yapıldı. Infulenza bir çok eczanye sorduk bulamadık tek 1 tane bulduk onu kızımıza vurdurduk. Kızımıza su çiçeği 2. Doz ve infulenza vurdurduk. Edevlete düştü doktor kaşe imzalı aşı kartı oluştu onu yanımıza aldık. Doktora girmeden devamlı kullandığımız ilacın olup olmadığını soruyorlar varsa istiyorlar o ilaçları yanınıza alın mutlaka. Herhangi raporlu sağlık durumu varsa sağlık raporu istediler orada birkaç kişiden mesela onuda alın. İçeride iç çamaşı ile kalıyorsun üzerine elbise gibi birşey veriyor muayene ediyor. Ameliyaları soruyor.Tansiyon ölçümü yapıyor. Bazı sorular soruyor DS260 daki gibi sonra eksik aşı varsa yapıyor eşime ve bana 2şer aşı yapıldı. Kızımız ise sadece muayene oldu aşıları kabul edildi yapılmadı. İşimiz 12.20de bitti. Toplamda 660 dolar aşılar ,4116 lira testler ile yaklaşık 31000 lirayı kredi kartı ile ödedik. Röntgen hemen çıkmayabiliyormuş sorun olursa 4 e kadar haber veririz tel yada email ile dediler. Bir sorun olmazsa haber gelmez dediler. Ertesi gün size ve konsolosluğa eş zamanlı rapor düşecek dediler. Bizim sağlık süreci bu şekilde ilerledi. Herkese kolay gelsin

• @biophys, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Bir sorum olacakti, usavisascheduling te account olusturdum once surekli atti, sonra passport ve mailing bilgileri girdikten sonra immigrant ve pick up sevenekleri geldi, burdada pick up Ankara sectikten sonra case number istendi ancak submit butonu aktif degildi bir barkodlu confirmation sekmesi . Ekranda sadece info isaretleri altinda visa type document delivery vs var ama appointment confirmation no scheduled vs yaziyor . Chat gpt den sordugumda sadece bunun ekran goruntusunu alsan olur randevu zaten nvc tarafindan olusturuldugu icin felan yaziyor? Ancak randevu ya burdan alinan barkodlu bir belge ile gidiliyor degil mi? Yardimci olursaniz sevinirim

Bu sorunu @dandanakan01 onerdigi sekilde browserda arama kismina https://www.usvisascheduling.com/en-US/appointment-confirmation/ yazarak appoinment confirmation sayfasina gecis yaptim ve barkodlu bir cikti aldim. Ciktida applicant details ve document delivery infirmation var. Randevu tarihi yok DS260 ve UID barkodlari mevcut. Burda bazi kisiler bu belgeti transaction complete kismindan almislar ancak bende o kisim unknown id hatasi veriyor. Chatgpt sordugumda bendeki belgenin yeterli olacagi belirtiliyor.

• @Numan-Zafar Teşekkürler

• @Mcngz

Güzel bir paylaşım teşekkür ederiz hocam. Bahsettiğiniz sağlık ocağından aşıları yaptırmak mantıklı görünüyor. Toplam muayene ücretinide yarı yarıya düşürmüş gibi.

Bu aşıların belirli bir süre önce yapılması gerekiyor mu? Birgün önce yaptırmamız mümkün sadece şuan.

• @chemistontheroad Canlı aşılar için randevu tarihine 30 gün ve daha az varsa yaptırmayın sayfalarında yazıyor.
    Ama bizim dediğimiz aşılar cansız olduğu için sorun olmaz bence.

• @chemistontheroad Kesinlikle sağlık ocağı fikri iyi, ben 52.000 lira ödedim 3 kişi için. Bu işlerin de tadı kaçtı, bunun bir tek yolu olmalı. Devlet bu aşıları yapabiliyorsa, bilenler indirimli, bilmeyenler pahalı ödüyor. Bunların hepsi geçecek, mülakatta geçiyor.

Türkiye ayağı bitince, esas zurnanın zırt dediği yer ABD ayağı başlıyor. Başlı başına sorunlar yumağı, ilk 6 ayın hengamesi, geçici işler, daimi iş bulunamaması, dil engelleri..

3 gün sonra Atlanta'dan giriş yapacağız, elimdeki 3 sarı zarfı teslim edip, banka hesabı, ilk telefon hattı, şehirle ilgili ilk izlenimler, emlak işleri, okul puanlarına dair bilgiler edinmeye çalışacağız.. ve birkaç iş benzeri görüşme yapacağım üniversite ile...

Umarım ki ilk gözlemler/etkileşimler güzel olur, ülkeye dönüşten 4 ay sonra Haziran'da kesin yerleşmek üzere ayrılacağız. Umutluyum/motivasyonum yüksek/iyimserim, hayallerim gerçekleşti.. çok şanslı hissediyorum kendimi ve gidebilecek pek çok kişiyi : )

• @sbsb2025 Hocam hayırlı olsun Tebrikler. Yeni yaşamınızda başarılar dilerim. Giriş yapıp hemen geri mi döneceksiniz? ABD hükümetinin son zamanlarda aldığı kararlardan sonra bu mümkün müdür ?

• @Numan-Zafar arkadasim edevlet ciktisini gonderdi nufus kayitlarini, ayrica evlilik cuzdanini da gonderdi. Hepsinin ingilizce tercumesini de ekledi. Sorunsuz kabul edildi

• @machinist01 Ceac sitesinden ds 260 doldurma işlemine başladım. ilk etapta eşim ve çocuklarımı sisteme eklemek istediğimde (ilk aşama : ödeme aşaması) devletten aldığım birth certificate, marraiage certificate (çok dilli form A ve Form b) kabul edilmedi. Sanırım e-devletten alınan çok dilli belgelelerde bazı kutucuklar içerisinde türkçe açıklamalar olduğu için kabul edilmedi. Burada bir arkadaş söylemişti. E-devletten çok dilli belge alınsa dahi türkçe olan kısımların tercümesi gerekli sanırım. Sanırım diyorum çünkü pazartesi bu belgeleri tercümeli yükleme yapacağım. Kabul ederler mi göreceğiz.

• @Feridun-Boylu biz de mart ayında 10 günlük giriş çıkış yapıp haziran sonu veya temmuz başı gibi temelli gideceğiz. Temennimiz herhangi bir sorun olmaması, avukatımızın söylediği ilk girişte basılan bir damga zaten 1 senelik greencard yerine geçiyor. Giriş çıkış yaptıktan sonra tekrar giriş yapana kadar greencardlarımız belirlediğimiz adrese gelirse Amerika'dan gelecek olan yakınlarımızla greencardları Türkiye'ye getirtip ikinci girişimizi greencard ile yapabilmek ama bakalım kısmet.

• @Melek-Alan Biz yarın akşam ABD'ye giriş yapıcaz, ve sonrasında 1 hafta sonra döneceğimiz için, kartlarımızı alamayacağız hemen. Avukatın dediğine göre, ilk girişte I-151 damgası vurulacağı için, o damga ile ikinci girişimizde de sorun olmayacak. Vizenin üzerinde 1 yıl geçerli diyor, bir sorun olacağını düşünmüyorum, ben çok rahatım.

• @Feridun-Boylu Teşekkürler

• Başına gelen varsa diye danışmak istediğim saçma bir duruma düştük bugün. Difteri, tetanoz, boğmaca ve hepatit aşılarını yaptırmak için bugün sağlık ocağına gittik durumu anlatıp. Doktorla konuşurken süreçten bahsettik o da dış işleri sayfasından baktı derken konu karıştı. Bize kkk canlı aşısı da yaptılar ve bunu o an dalgınlıkla kabul ettik. Yarın randevumuz var unganlarda. Chatgpt sorduğumda sorun olmaz diyor fakat çiçek aşısı için sanırım ıgg bakılması gerekecek yada 28 gün sonra canlı aşıları tekrar olacağız.

Bu aşı konusunu daha net araştırıp gitmeliydik sanırım sağlık ocağına, tasarruf yapalım derken daha karışık bir hale geldi konu

• Biz de ailece sağlık kontrolümüzü tamamladık. Bana ve eşime (35+ yaş) toplamda 3 aşı yapıldı, ertesi gün gelen onay mailinde aşı detaylarını görebildik. Toplamda 10 aşı içeriyor:
    Diphtheria, Tetanus, Pertussis, Hepatitis B, Influenza, Measles, Mumps, Rubella, Polio, Varicella

Oğlum ise 7 yaşında ve tüm aşıları tamdı, Enabız'dan aldığımız karnesini götürmüştük . Ona ise 2 tane aşı yapıldı:
    Varicella, Influenza

Türkiye'de su çiçeği aşısı 1 kez yapılıyormuş, Amerika'da ise 2 kez. O yüzden 2.aşıyı tamamladılar. Grip aşısı ise TR'de çocuklara yapılmıyormuş, o da o yüzden yapıldı.

3 kişi için toplamda 1195 USD ödedik.

Benzer Başlıklar

• 1055
  • 70
  • 40
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

170

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |