Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Turhan-0 Hadi geçmiş olsun, tebrik ederim 👏🏻

• @Turhan-0 çok tebrik ederim bende çok çaresizim birşey sorucaktim sizin pasaportlariniz konsolosluktamiydi yoksa sizdemiydi nasıl bı mail geldi acaba size bende eksik evrak ceac sistemine yükledim hala mail bekliyorum 10 gün oldu sarı kağıt vermişlerdi bizede

• @Refiks @Turhan-0 tebrikler! ayrıntıları bekliyoruz:) bu arada @ulgen siz ve sizin gibi imzası olmayan arkadaşlar profile girin oradan profili düzenleye girip en altta imza kısmına bizim oldugu gibi sürecinizi imzanıza taşıyın. Herkes için faydalı bir durum olabilir. Teşekkürler!

• @Refiks harika bir haber gözünüz aydın🥳

• @ulgen teşekkür ederim 🙏 istenilen evrakla birlikte pasaportları kargoyla gönderip aynı gün ceac yükledik.

• Güzel dilek ve düşünceleriniz için her birinize minnettarım 🌺
    Haber bekleyen herkesin bir an önce güzel haberlerini alırız, hep birlikte kutlarız inşallah 🎉🥳

• @Turhan-0 biz pasaportlari göndermedik onlardan mail bekliyoruz pasaportlari yollayın diye ama ceac sistemine belgeleri yükledik konsoloslugun pasaportlari yollayın mailini bekliyoruz

• Merhabalar mülakata girmişler yardımcı olabilir mi ?

Saat 9:15 te randevum var 15:00 da uçak bileti alsam yetişebilir miyim ?

• @Mahmut-Can-Yapıcı Merhaba bizim randevumuz 07:30’daydı saat 09:30 gibi konsolosluktan çıkmıştık.

• @Mahmut-Can-Yapıcı bizim randevu 7.30 daydı 11.30 da çıktık 🙂 hergünün dinamikleri farklı galiba. Bizim gittiğimiz günde çok yabancı uyruklu vardı yani tavsiye etmem erken uçak biletini

• @Refiks tebrikler 🎉

• @Turhan-0 tebrikler 🙏🌸

• tekrardan herkese selamlar...
    önce neden dün 221g ve waiver alacağımı söyledim, açıklamak isterim...
    benim 2020 yılında bir arkadaşımın bana verdiği maddi manevi zarar sonrası, aynı gün annemin hastanede yatıyor oluşundan dolayı telefonda sinir krizi geçirdim ve arkadaşımı ağzıma ne gelirse söyledim ( mesajla ) sonra bana hakaret ve tehdit davası açıldı, hakaretten ceza almadım ama kişiyi tehdit etmekten para ceza aldım...

bu durumu çok araştırdım, hem Türkiye de hem de Avrupa da benzer suç kaydı olanların süreçlerini öğrendim, avukatlarla görüştüm, yapay zekaya sordum, interneti taradım, yerli ve yabancı tüm forumları okudum ve ortaya çıkan sonuç şuydu; 221g ya da waiver almak kesindi, ama bu 221g eksik evrak olduğun da 10 günde sonuçlanan 221gler'den değildi aylar sürüyordu, eğer waiver alınırsa çok daha detaylı ve prosedürü fazla olan bir süreç başlayacaktı ve ortalama 1 yıl sürüyordu...
    yaptığım tüm araştırmalar da bu suçlardan kaydı olupta mülakatta direkt olarak onay alınan kimseyi görmedim...

Gelelim mülakata, ben; kapıda sıraya girdik saati,telefonu istemiyorlar gibi detayları vermeyeceğim bu bana biraz garip geliyor...
    ilk önce sadece pasaportu verip sonra evrakları veriyorsunuz,görevli sağdan soldan diyor zaten bunları da anlatmayacağım çok saçma geliyor... evet içerisi hala İranlı dolu...
    ilk olarak numaranızın yandığı yere geçip sizden istenen evraklar veriyorsunuz, evet Türkçe mi İngilizce mi diye soruyorlar seçebilirsiniz...
    daha sonra tekrar aynı numara yanıyor ve bu sefer mülakata giriyorsunuz...

arkadaşlar nasıl oldu anlamadım ama benim mülakatım tabiri caizse kaymak gibi geçti! üstelik 221g ya da waiver alacağımın kesin olmasına rağmen!
    içeri girdikten sonra tam istediğim umarım ona denk gelirim dediğim hanımefendiye yandı numaram!
    kumral yabancı bir hanımefendiydi çok tatlıydı çok güzel giyinmişti, eminim sizler de onu gördüğünüz de umarım ona gelirim diyeceksiniz ve umarım ona denk gelirsiniz!

günaydınlaştıktan sonra Türkçesinin ne kadar güzel olduğunu söyledim ve mülakata öyle başladık,
    şaka gibi ama bana sadece Jasmine eşiniz mi ve daha önce başka bir ülke de yaşadınız mı diye sordu ve başka bir soru sormadı,
    ardından bilgisayara bakarken yanınız da fotoğraf var mı diye sordu ve fotoğraflarımıza bakmak istedi, bu sırada dün tüm bilgisayarların ve sistemin değiştiğini bu yüzden biraz sistemin yavaş çalıştığını söyledi ve özür diledi...
    mahkeme kağıtlarıma sadece abartmıyorum 3 saniye baktı ve geri verdi!
    ve vizeni onaylıyorum Amerika da başarılar dedi...

yine nasıl oldu bilmiyorum ama toplam her şey 1 saat 15 dakika sürdü... 07:30'da girdim 08:45te dışarıdaydım...

ben buraya uzun yıllar önce başvurup önden bilgi araştırması yapmıştım, daha sonra sürece başlamıştım yani kısacası çok eski bir üyeyim,
    bir şeyi artık yazmak istiyorum ve bunu yazmak için bugünü BEKLEDİM, ben bu site de profilini imzasına taşıyan insanlar sayesin de çok hesap kitap yaptım ve bize önümüzü görme konusunda %80-85 yardımcı oldu... zaten bu sitenin ilk kuralı herkesin sürecini imzaya taşımasıdır, ve şimdi diyorum ki, buradan avukata para bayılmadan sıcacık evin de ayaklarını uzatarak bilgi toplayan ve yardım alan, profiline imzasını yazmayan herkesi KINIYORUM VE BİR AN ÖNCE BU BENCİLLİKLERİN'den kurtulmalarını ümid ediyorum...

• @Refiks hocam adınıza çok sevindim umarım bizimki de su gibi akar geçer 🙂 benimde tek sıkıntı yaptığım şey son 2 senedir türkiyede yaşamam onun haricinde bir çatlak çıkacağını sanmıyorum.

Mülakatı türkçe mi yapmıştınız bu arada?

• @erncndr çok teşekkür ederim, hiç bir sorun çıkmayacak inan bana çıksa bile onu sorun olarak değil 10 günlük bir gecikme olarak düşün lütfen! ben Türkçe yapalım birbirimizi daha sağlıklı anlayalım dedim, tamam dedi 🙂

• @Burak-0 valla ben bu imza işini şimdi sizden öğrenip anladım hatırladığımız tarihleri hemen yazdım

• @Refiks Valla çok sevindim, çok geçmiş olsun, bir an önce kedilerle birlikte Ameriga 🙂 Evet o cümleyi kurmanın vakti geldi 🙂 Eşinizle birlikte yeni kıtada başarılar dilerim 🙂

• Merhaba tekrar benim süreci anlatayım bundan sonra okuyacaklara bilgi olsun, görüşü olan belirtebilir.

• 12 ocak randevuya gittim sarı kağıt ile 221g verildi. Eşimin 1040 belgesi w2 ve 1099lar istendi.

• Kargo verdim. 16 ocakta ellerine ulaştı.
      Ayın 21 inde dosya readyden refused oldu.

• 22 sinde avukat inqruy gönderdi ertesi gün süreç devam ediyor dosya idari işlemde denildi

• bugün ayın 29 u pasaport ve verdiğim belgeler kargo ile bana teslim edildi. Sarı kağıt yollanmış AP yani idari işlem kutucuğu işaretlenmiş.

Onun dışında herhangi bir kutucuk joint sponspor vs işaretlenmemiş. Ceac refused bekliyor. Herhangi bir mail almadım . Bu sırada joint sponspor için bir kaç tanıdık ile görüştüm. Şuan süreç ne zaman biter ne olur ne yapacaklar neden AP sürecinde bilmiyorum. Bana verilen ilk kağıtta sadece mali dosyalar istenmişti. Kafamda saç kalmadı stresten

• @burak2344 sponsorunuzun geliri ne kadardı niye böyle ilerlemiş ki sizin süreciniz

• @erncndr 33250 adjusment gross income taxte gözüken rakam, istenilen 32bin dolar houshold sayısına göre. Sınırda 1000 dolar fark var

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |