tekrardan herkese selamlar...
önce neden dün 221g ve waiver alacağımı söyledim, açıklamak isterim...
benim 2020 yılında bir arkadaşımın bana verdiği maddi manevi zarar sonrası, aynı gün annemin hastanede yatıyor oluşundan dolayı telefonda sinir krizi geçirdim ve arkadaşımı ağzıma ne gelirse söyledim ( mesajla ) sonra bana hakaret ve tehdit davası açıldı, hakaretten ceza almadım ama kişiyi tehdit etmekten para ceza aldım...
bu durumu çok araştırdım, hem Türkiye de hem de Avrupa da benzer suç kaydı olanların süreçlerini öğrendim, avukatlarla görüştüm, yapay zekaya sordum, interneti taradım, yerli ve yabancı tüm forumları okudum ve ortaya çıkan sonuç şuydu; 221g ya da waiver almak kesindi, ama bu 221g eksik evrak olduğun da 10 günde sonuçlanan 221gler'den değildi aylar sürüyordu, eğer waiver alınırsa çok daha detaylı ve prosedürü fazla olan bir süreç başlayacaktı ve ortalama 1 yıl sürüyordu...
yaptığım tüm araştırmalar da bu suçlardan kaydı olupta mülakatta direkt olarak onay alınan kimseyi görmedim...
Gelelim mülakata, ben; kapıda sıraya girdik saati,telefonu istemiyorlar gibi detayları vermeyeceğim bu bana biraz garip geliyor...
ilk önce sadece pasaportu verip sonra evrakları veriyorsunuz,görevli sağdan soldan diyor zaten bunları da anlatmayacağım çok saçma geliyor... evet içerisi hala İranlı dolu...
ilk olarak numaranızın yandığı yere geçip sizden istenen evraklar veriyorsunuz, evet Türkçe mi İngilizce mi diye soruyorlar seçebilirsiniz...
daha sonra tekrar aynı numara yanıyor ve bu sefer mülakata giriyorsunuz...
arkadaşlar nasıl oldu anlamadım ama benim mülakatım tabiri caizse kaymak gibi geçti! üstelik 221g ya da waiver alacağımın kesin olmasına rağmen!
içeri girdikten sonra tam istediğim umarım ona denk gelirim dediğim hanımefendiye yandı numaram!
kumral yabancı bir hanımefendiydi çok tatlıydı çok güzel giyinmişti, eminim sizler de onu gördüğünüz de umarım ona gelirim diyeceksiniz ve umarım ona denk gelirsiniz!
günaydınlaştıktan sonra Türkçesinin ne kadar güzel olduğunu söyledim ve mülakata öyle başladık,
şaka gibi ama bana sadece Jasmine eşiniz mi ve daha önce başka bir ülke de yaşadınız mı diye sordu ve başka bir soru sormadı,
ardından bilgisayara bakarken yanınız da fotoğraf var mı diye sordu ve fotoğraflarımıza bakmak istedi, bu sırada dün tüm bilgisayarların ve sistemin değiştiğini bu yüzden biraz sistemin yavaş çalıştığını söyledi ve özür diledi...
mahkeme kağıtlarıma sadece abartmıyorum 3 saniye baktı ve geri verdi!
ve vizeni onaylıyorum Amerika da başarılar dedi...
yine nasıl oldu bilmiyorum ama toplam her şey 1 saat 15 dakika sürdü... 07:30'da girdim 08:45te dışarıdaydım...
ben buraya uzun yıllar önce başvurup önden bilgi araştırması yapmıştım, daha sonra sürece başlamıştım yani kısacası çok eski bir üyeyim,
bir şeyi artık yazmak istiyorum ve bunu yazmak için bugünü BEKLEDİM, ben bu site de profilini imzasına taşıyan insanlar sayesin de çok hesap kitap yaptım ve bize önümüzü görme konusunda %80-85 yardımcı oldu... zaten bu sitenin ilk kuralı herkesin sürecini imzaya taşımasıdır, ve şimdi diyorum ki, buradan avukata para bayılmadan sıcacık evin de ayaklarını uzatarak bilgi toplayan ve yardım alan, profiline imzasını yazmayan herkesi KINIYORUM VE BİR AN ÖNCE BU BENCİLLİKLERİN'den kurtulmalarını ümid ediyorum...