Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Memurluk mu Amerika mı?

Göçmenlik Sohbetleri
490 121 36.4k 116

  • @akara chik a file aslinda cok iyi bir franchise. Yatirim istemiyor ve zaten direk sahibi olamiyorsunuz. Sadece bir subenin yonetixisi olabiliyorsunuz. 10 bin usd verip butun yatiimi sirket yapiyor. Ama secilmen gerekiyor o da cok cok zor. Daha once bu isi yapmis olman, cok guclu yoneticilik yeteneklerinin ve ikna becerin olmasi gerekiyor.
    Walmart spark ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz? Tam olarak nasil bir istir? Ingilizce bilmek gerekiyor mu? Ne seviyede?


  • @Manushaqe walmart spark ismi, walmarta gidip musteri adina alış veris yapiyorsunuz. Yada hazir siparisleri teslim alip musterinin kapisina birakiyorsunuz. Ingilizce benim başlangıç seviyesinde rahatca yapiyorum ufaktan olsa konusma oluyor. Onun olmasida iyi aslinda pratik oluyor anlamadigim yerde translate kullaniyorum. Link birakiyorum asagiya bekleme listesine takilmaz iseniz mutlaka deneyin derim.

    https://www.sparkdriverapp.com/en_us.html


  • @akara tesekkurler


  • @akara merhaba, sizin ses verdiğiniz iyi oldu teşekkür ederim. adınıza çok sevindim. en azından bir düzeni oturtmak ve bir hedef soğrultusunda ilerleyebilmek çok önemli. :) mülakat sürecimde çok yardımcı ve destek oldunuz gerçekten. Ama sanırım ben kendimi tam ifade edemedim. Süreç çok zor ama mücadele etmek için sadece zamana ihtiyacımız var. bi yandan da memuriyeti yakmak istemiyoruz. eşim 3 yıl sonra emekli olabiliyor. Dünyanın binbir türlü hali var. ikimiz de harita mühendisiyiz eşim kamuda mühendis ben de kamuda öğretmen olarak ilerliyordum. Amerika evet para kazandırır ama bazı şeylerin yerleşmesi zaman alır. bu zaman içerisinde oradaki hayatımızın devamlılığını sürdürmek istiyoruz sadece. ama memuriyet için süreci uzatamayınca geri dönmeyi ve sonra re entry permit yapmayı düşünüyoruz.


  • @Manushaqe sizin iş bulmanıza çok sevindim. en azından bi tarafın iş bulabilmesi bu süreçte çok önemli. tabiki ingilizceniz ve ekstra deneyiminiz çok olumlu sonuçlanmış. eşimle ikimiz de türkiye'de ingilizceye ihtiyaç duymadık. benim ingilizce altyapım vardı b1 seviyesi şeklinde eşimde hiç yoktu. ben şimdi bir kursa yazıldım. burada b2'yi bitrmeyi hedefliyorum ki mesleğm için başvuru yapabileyim. (eşimle ikimiz de harita mühenidisiyiz) yine de yapıyorum ama communication skills yüzünden eleniyorum. şimdi günlük işler filan ama yetmiyor ve uzun sürede bişi ifade etmiyor. bu özel gerekçeli izin uzatmayı duymuştum ama kuruma bağlı sanırım. ben de doktora yapılırsa ya da bir proje kapsamında üniversitede çalışırsa burada kalınabileceğini duydum. ama sadece varsayım tabi. bakalım ne yapacağız süreç nasıl ilerleyecek ama izin uzatma ile ilgili bir sonuca ulaşabilirseniz haberlerinizi beklerim mutlaka. çok teşekkür ederim.


  • @ZÜLAL evet bir kurumda bir egitim veya bir kabul alinirsa gorevlendirme gibi sayiliyormus. Tabi o yol biraz daha guvenli ama buralarda oyle bir kurumda kabul almak, hemde dil yetersiz olunca cok zor.


  • @ZÜLAL haklisiniz Ben emekliyim ve emekli maasim ile turkiyedeki ev kiramizi kenarda biriktiriyoruz o bir güvence gibi, emeklilik sureside az kaldigi icin bu konuda en iyi karari sizin vereceginize inaniyorum. Eşim 22 yillik ogretmen ama calismaya devam etse en az 15 sene daha calisacak. Kolay degil herkesin kendine gore sureci var yanlis anlamayin ahkam kesmek icin yazmadim benimkiside bir ornek herkesin yasadigi, dusuncesi ve hayata bakisi farkli belki bir esinlenme olur birilerine diye yaziyoruz. Bende cogu kisinin yazdigini okuyorum ki farkli bakis acilari iyidir. Hersey gonlunuzce olsun inşallah


  • @ZÜLAL benim esimin de 3.5 tili kaldi emekliligi haketmesine. Biz de bu hakki kaybolmamasi icin bir uzmana danismistik. 1260 gunun altinda odenecek prim kalirsa ileride onlari disaridan, yurtdisi borclanmasi yaptirarak saydirabiliyoruz ve yasi geldiginde memur emeklisi olabilecek. Biz de o yuzden 1260 gunun altina inene kadar buraya gelmeyi ertelemistik. Belki esiniz icin de bu bilgi yardimci olabilir diye yazdim.


  • @akara çok teşekkür ederim. evet bizim de evimiz ile kira güvencemiz var ama emekli olsak çok daha rahat hareket edebilirdik. kesinlikle haklısınız herkesin süreci farklı ve bu forumlar herkese ufak tefek ışık oluyor. hepimizin gönlüne göre olsun. herşey eşinize çok selamlar.


  • @Manushaqe evet hocam bunu da araştırdık. o kısmı da değerlendireceğiz ama henüz emekli olmak değil niyetimiz yani burayı garantiye almadan emeklilik sürecine girmek istemiyoruz. çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ZÜLAL harita mühendisiniz zaman aşağıdaki kişi ile irtibata geçebilirsin

    https://www.youtube.com/@bilalilter/

    sonra işyeri açanlar var onların şubesi olabilirsin

    https://www.youtube.com/watch?v=j9_IruO9ZJs

    https://www.youtube.com/watch?v=-yBCrQKh7sw

    https://www.youtube.com/watch?v=ErDW_-IFRbw

    sonra aşağıdaki başlıkta ki yazıları okursun aile üyemiz @Raskolnikov ile irtibata geçersin kısacası sizler adım atmanız gerekiyor.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/589/i̇nşaat-mühendisliği/81?_=1769331421851&page=5

    @ozzgedenizz kendisi harita mühendisi olarak gelmiş neler yapmış 3 yıl sonra sorabilirsin.

    bu arada Türkiye de hadilen dediğin ancak Amerika da güzel kazancı olan meslek için irtibata geçebilirsin

    https://www.youtube.com/@Amerikali.cilingir/


  • Merhabalar şu anda bir yıllık ücretsiz izin aldım. Seneye ocakta bitecek bir şey merak ediyorum amerkadan istifa edebiliyor muyuz? Bu süreci yaşayan varsa paylaşabilir mi?


  • @ZÜLAL istifa edip 92. madde kapsamında tekrar dönebilirsiniz. Doğum dışında ücretsiz izni uzatmanın yolu yok.


  • @mukavemeth Hocam vekaletinizi verdiyseniz o kişi yapabilir.


  • @mukavemeth Ben konsolosluga gidip istifa dilekcesi vermistim .


  • @cleo Hocam bunu nasıl işleme alıyorlar Tr ye mi gönderiyorlar ben üniversite personeliyim. Aslında şöyle bir şey okudum ücretsiz izin bitiminde 10 gün işe gelmezseniz istifa etmiş sayılıyorsunuz gibi ama bunun mali yükü olur mu diy eçekiniyorum. Diğer yandan istifa dilekçemi doldurup yakınıma bıraksam ve bu yakınıma istifa için noterden imza yetkisi versem benim işlemlerimi gerçekleştirir mi? Bunu deneyimleyen birileri var mı etrafınızda ya da bu forumda?


  • Amerikada artan yaşam maliyetlerinden sonra orada yaşan deniyimli kullanıcılara soruyorum. Arkadaşlar Memurluk mu Amerika mı ?


  • @kucurizm sende bunu burada soruyorsan.....


  • @kucurizm türkiyede memur olacağıma amerikada çöpçü olur mutlu yaşarım.


  • @kucurizMerhaba, yaklaşık 3 yıldır Amerika’dayız. Ben Türkiye’de öğretmendim, eşim ise hemşire olarak çalışıyordu. Tabii ki bu düşüncelerim eyaletten eyalete ve kişiden kişiye değişebilir. Türkiye’de evimiz ve arabamız vardı.

    Aslında en sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim: Kızım olmasa buraya gelmezdim.

    Kızım üniversitenin son sınıfında burada staj yaptı ve stajının sonunda iş teklifi aldı. Türkiye’de kalsaydı belki asgari ücretle ya da biraz üzerinde bir maaşla işe başlayacaktı. Şu an aldığı maaş ise bizim ülkemize göre oldukça iyi seviyede.

    Kızım, Koç Üniversitesi Kimya-Biyoloji Mühendisliği bölümünden burslu olarak mezun oldu. Buna rağmen, 3. sınıftayken İstanbul’da staj bulabilmek için araya tanıdık koymak zorunda kalmıştı. Maalesef ülkemizde liyakat konusunda ciddi sorunlar var. Gençler çoğu zaman torpil ya da siyasi bağlantılarla işe girerken, burada daha çok kişinin yeteneğine ve çalışmasına bakılıyor.

    Biz de kızımızın geleceği için buraya geldik. Şu an hem çalışıyor hem de yüksek lisans yapıyor. Yüksek lisansını bitirdikten sonra doktora yapmayı düşünüyor.

    Biz ise eşimle birlikte üniversite yemekhanesinde çalışıyoruz. Ben de zaman zaman Uber yapıyorum. Hâlâ İngilizceyi çok rahat konuşabildiğimizi söyleyemem. Türkiye’deki mesleki konforumuz ve çalışma şartlarımız daha iyiydi. Ancak Amerika’da şu an kazandığımız maaş, Türkiye’de aldığımız maaşa göre daha yüksek.

    Dediğim gibi, buranın da artıları ve eksileri var; bizim ülkemizin de…

    Daha anlatacak çok şey var ama fazla uzatmayayım. Umarım buraya gelen herkes hayallerine ve emeklerinin karşılığını alır.


Benzer Başlıklar

  • Bir İhtimal Daha Var, O da Kaçak Yaşamak mı Dersin?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    26
    -6 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    S
    amerika ruyalar ulkesi olarak biliniyor,tabiki gariban ulkelere gore iyidir, ama neyin ne oldugunu icinde yasiyanlar bilirler,galiba dundu gozune bir haber carpti galiba TIR icinde 50 kacak gocmen canlarindan olmus, once bizim turkiye veya yakin komsulardandir diye dusunmustum,amerika san antonia daymis. ...turkiyede bir nevi kacak gocmenlerin cenneti haline geliyor belki milyondan fazla kacak gocmen vardir.
  • Amerika'dan yardim istegi

    Göçmenlik Sohbetleri
    39
    8 Oy
    39 İleti
    2k Bakış
    I
    @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 Anthony enişteye selam söyle. Aklını başında tutsun, kaçırmasın seni. Bir daha senin gibisini bulamaz, Impossible yani. Resmi de atıcam birazdan. [image: 1616673792454-asl%C4%B1.jpg]
  • Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler

    Göçmenlik Sohbetleri
    55
    3 Oy
    55 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler Merhaba saydı değer forum üyeleri. Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli. Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
  • Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    242
    3 Oy
    242 İleti
    47k Bakış
    S
    Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum :) Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum