@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
-
@melisbasdurmus anladim, posta olarak degil package olarak gozukuyor eger kontrol etmek isterseniz.
ek olarak tahmini teslim tarihi icin de mail gonderdi USPS (bu mesaj araligiyla ileteyim, bugun teslim icin out for delivery oldu), belki size de teslim edilmesine yakin mail gonderilir.
-
@ucangeyik package olarak evet gözükmüyor henüz
ordan kontrol ederim cok tesekkürler:) -
@ucangeyik şimdi bi şey fark ettim, ben ödeme aşamasındayken kart, adresimi güncelledim uscis üzerinden tasındıgım eve. Kartın eski adrese gitme şansı var sanırım değil mi, belki bu sebeple mailed olmasına rağmen uspsden mail gelmiyodur, cünkü diğee her sey geliyor
-
arkadaşlar 24 aralıkta giriş yapmıştım bugün benimde produced aşamasına geçmiş inşallah en kısa sürede herkes teslim alır. bu arada posta değil package olarak bakmamız gerektiğini söyleyen arkadaşa teşekkür ederim dalgınlığıma gelmiş bi müddettir posta kısmına baktığımı fark ettim düzeltme için teşekkürler.
-
@melisbasdurmus odeme asamasindayken verdiginiz adres bir sey etkilemiyor olabilir. diger adreste bulunan kisiye (eger oyle birisi varsa tabii) sorabilirsiniz o gorebiliyor mu diye. adres degisimi icin change address yapmaniz gerekiyor ayrica, odeme asamasindakinin gecerli olup olmadigindan emin degilim (ki ben adres bile yazmamistim optional oldugu icin).
edit: mesajinizi tekrar okuyunca anladim, payment fee received kismindayken degistirdiniz galiba change of address ile. o adrese gitme sansi da olabilir cunku daha once forumda bu tarz problem yasayan yazilar okumustum.
-
@hukukveonline rica ederim ama genel bir yanlis anlasilma olmasin, diger postalarin hepsi posta kismina geliyor sadece green card kargosu package olarak dustu (takip kodu vs oldugu icin diye dusunuyorum)
-
evet hocam haklısınız .o yüzden arkadaşlar posta ve paket kısmına ayrı ayrı bakarak kontrol ederseniz daha güvenli olur
-
@ucangeyik bugun teslim edildi, guncelleme icin paylasmak istedim
-
@ucangeyik evet o sekilde güncelledim
diğer arkadasa söyledim kontrol etmesi için. O adres maalesef sıkıntılı ssnim gelmemişti umarım yine aynı süreci yaşamam bi teyit edeyim dedim 
-
@melisbasdurmus kolay gelsin, umarim bir problem yasamadan alirsiniz. eger bir sure gelmezse USPS'e gidip o adrese sizin adiniza gelen postalari su anda bulundugunuz adrese forward etmeleri icin form verebilirsiniz (tabii postalar USPS'e geri donuyorsa)
-
@melisbasdurmus ben de evi tuttuktan sonra güncellemiştim uscis ten yeni evin adresini vermiştim. abd ye girdikten 7 gün sonra falan. benim ki şu an package olarak bu adrese yollanmış görünüyor. bugün ya da yarın en geç pazartesi ulaşır diye tahmin ediyorum. muhtemelen sizin adres de güncellenmiştir tahminim
-
@denizezgi biz evi geç tuttuk 12 ocak gibi güncelledim adresi, tam o sırada basıma verildi. Bu adrese bi paket gözükmediği için bi süphelendim
bakalım beklicem mecbur. sizin adınıza cok sevindim en azından bazılarımız sorunsuz ilerliyor:) -
Arkadaşlar, geçen gün burada I-90 formu için USCIS işlem süresinin 9 ay göründüğünü söylemiş ve bilgisi olan var mı diye sormuştum. Kendi sürecimi paylaşmak isterim: 16 Aralık’ta I-90 formunu doldurdum, bugün yani 23 Aralık’ta yeni Green Card’ım elime ulaştı.
-
@melisbasdurmus birkaç saat önce ikimizin de greencard ları posta kutumuza geldi. darısı sizin başınıza. kolaycacık hallolsun inşallah
-
Update: bizim greencardlar belirttiğimiz adrese geldi:) ssn gibi sorun cıkmadı. yardımcı olan herkese tesekkürler

-
Arkadaslar bugun itibari ile kart mailed oldu ancak informed delivery kismini anlayamadim takip numarasi yok diyor elimde kargoyu nasil takip edecegim? Winter storm dolayisiyla delay olacak gibi en azindan asamalari gorebilirkiyim?
-
@melisbasdurmus Merhaba, toplam kaç gün sürdü ilk girişinizden itibaren elinize ulaşması?
-
@saydogan tam 1 ay green card. 24 aralık giriş-24 ocak kart geliş.
-
Bugün tam 30 gün oldu Boston'dan giriş yapalı. Şuanda Türkiye'deyiz. Malum olaylar yaşandığında 25 aralıkta giriş yapmıştık. Bir hafta kalıp geri döndün bir aydır 'Immigrant Visa Fee Payment Received' olarak bekliyor halen bir güncelleme yaşanmadı green cardlarımızda. SSNlerimiz 10 gün içinde teslim edilmişti.
-
@swadze Takip edemiyorsunuz malesef.
informed delivery usps ile ilgili bir kayıt opsiyonu, yani usciste sadece ‘produced’ veya ‘mailed’ gibi bildirimleri görebilirsiniz. USPS sisteminde informed delivery kaydı oluşturursanız (kartların teslim edileceği adres için) size teslim edilecek postaların bilgisi -sanırım günlük olarak- email ile bildiriliyor. 1-2 sayfa önce detaylıca konuşmuştuk bu konuyu.
Benzer Başlıklar
134
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k