Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Turhan-0 umarım en kısa zamanda o güzel haberi alırsınız 🙏🥳


  • @seda-2 pazartesi sana bol şans diliyorum 🙏


  • @Seyduna harika bir haber🥳herşey gönlünüzce olsun🙏


  • @Seyduna merhaba, biz amerika kartıyla ödedik.


  • @Turhan-0 Merhaba, bosanma evrakiyla ilgili bir sey takildi kafama, belki yardiminiz dokunur. Bosanma evraklarini yeminli tercumana cevirtip noter onayi yaptirip goturmemiz yeterli oluyor diye biliyorum ama bir de apostil mi yaptirmamiz gerekiyor acaba? Cok karistim su anda ve esim de ben de daha once evlilik yaptik. Ben ABD'deyim o Turkiye'de su an. Istenen belgelerde mahkeme kayitlarinin orijinali ve noter onayli tercumeleri gerekiyor diyor ama siz yakin zamanda gorustugunuz icin belki bilginiz daha gunceldir dedim. Cok tesekkur ederim simdiden.


  • @umayy cok teşkkür ederim umudum tükendi valla bu hafta net olarak inş olumlu olur ama sanmıyorum 🙂 düşünceniz icin teşekkürler 🤍


  • @ceen Merhaba apostil şart mı değil mi bunun net cevabını bilmiyorum. Boşanma kararı ve kesinleşme şehrini almaya gittiğim zaman adliyeden yönlendirdiler apostil yaptır diye. Adliyede talep ederseniz apostil yapıp veriyorlar. Noterde onaylanan bütün resmi belgeler valilik tarafından da apostil yapılıyor. Garanti olsun diye iki şekilde de yaptırmıştım.
    Belki de sadece tercüme ve noter onaylı da kabul ediliyordur. Bu şekilde mülakata giren arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır.


  • @Turhan-0 Çok geçmiş olsun. Açıkçası siz aile birleşiminden ziyade tamamen kişisel degerlendirilmissiniz diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinin bir İslam ülkesi olmadıklarını biliyorlar ve sizlerden böyle bir evrak yasal olarak talep edemezler. Ayrıca söz konusu ceac sistemine resmi evlilik cuzdaniniz yerine bir imam nikahı onayı belgesi susarsınız, iki ülkenin bir birine fikir alışverişi sonrası belgenizin geçersiz olduğu ve hukuki evlilik cuzdaninizin geçerli olduğunu belirten bir mail alırdınız. Bunlarda bir yana zaten resmiyete boşanan çiftler arasında imam nikahı otomatikman düşer ve bu yüzden ayrı bir boşanma işlemi gerçekleştirilmesi. Uzun lafın kısası, bireysel tepkili bir değerlendirme olmuş ve yasal olmamış. Umarim bu sorun en kisa surede çözülür. Lütfen size verilen formun üzerinde belirten konsolosluk görevlileri ile iletişime geçin (cagri merkezi ile degil) ve bu durumun sizi ne kadar rencide ettiğini, istenilen belgenin Türkiye Cumhuriyeti ülkesinde resmi veya resmiyet dışında dahi olsa bulunmayan bir evrak olduğunu, yapilan görüşmede vize yetkilisinin yeterli dil bilgisine sahip olmadığını ve bu durumun sizi rahatsız ettiğini vs. hepsini belirtilerek aile birlikesimi icin beklediginiz vizenizin en kisa surede tarafınıza ulaştırılmasını isteğinize fayda olacağını düşünüyorum. Tekrardan geçmiş olsun, umarim güzel haberler ile donsu yaparsiniz.


  • @Zeyno-0 tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Belgeyi temin ederken gerçekten çok zorlandım ama istedikleri türde ki belgeyi fazlasıyla hazırlayıp gönderdim. İşleme alınıp değerlendirilmesini bekliyoruz sonuç ne çıkar bilemiyorum. İnşallah gerek kalmaz ama aksi durumda dediğiniz gibi bir hak arayışına gireceğiz.


  • @Turhan-0 o bahsettiğiniz evrak nereden ve ne şekilde alınıyor? eğer birisinin bu durumda kaldığını görürsek biz de yardımcı olalım yönlendirelim.


  • @Turhan-0 diyecek kelime bulmakta zorlaniyorum. Ayni sekilde bende halen bekliyorum, 15 ay oldu I-130 onaylanmadi, kafayi gercekten yemek uzereyim. Allah buyuktur, beterin beteri var arkadasim. En son donemectesin, hersey guzel olacak ve gun gelecek bu yasadiklarin aklina geldiginde gulup gececeksin. Herkes icin dua ediyorum, su asamada elimde sadece bu geliyor.:(


  • @Bircan Selam Bircan, 16. ayda onayını alacaksın 1 ay daha sabret lütfen, bir çoğumuz 15,5 ve 16. ayda onay aldık... hatta yavaştan NVC evraklarını hazırlamaya başla ve onay maili gelince hemen yükle.
    ben onay aldıktan sonra NVCyi hallettmem 2 aya yakın sürdü eğer belgeleri önden hazırlayıp mail gelir gelmez yükleseydim haziran DQ değil nisan DQleriyle birlikte mülakata girecektim ve şu an Amerikadaydım.


  • @Bircan hatta bu süreçte ki en büyük pişmanlığım ve hatam bu oldu... evrakları hemen hazırlamaya üşendim, sponsoruma baskı yapmadım, izin günümde hallederim ya dedim ve 2 ay boşu boşuna gitti...


  • @Bircan 15 ayda onay aldım az kaldı biraz daha sabır


  • @Refiks ben müftülükten aldım, belgelerin işleme alınıp gelecek cevabı bekliyorum doğru yaptık demek için. Süreç sonunda en sağlıklı bilgiyi sizlerle de paylaşacağım.


  • @Bircan Yaşadığın duygu durumu anlıyorum, hepimiz bu tarz hisleri yaşadık ama az kaldı. Refiks arkadaşımızın dediği gibi Nvc evrakların hazırlığına başla ve mail gelir gelmez hemen yükle. Çok az kaldı emin ol


  • @ceen merhaba bende bu sorunun cevabini çok aradım. Ve son dakika apostil olayını duydum ve bir şey yaptiramadim sadece boşanma belgesi orjinal ve çeviri ile gittim benimkini kabul etti ve onay verdi.( Bu sadece kendi deneyimim)


  • Bu ileti silindi!

  • @Bircan Sadece parmak izi ve fotoğraftan dolayı kaç aydır bekletiyorlar sizi ya, gerçekten bu sistemi anlamak mümkün değil. Bu sürede bence sık sık arayıp dosyanız hakkında bilgi almaya çalışın. Çünkü sizden 2 ay sonra başvuranlar bile onaylarını aldı. Umarım en kısa sürede onayınız gelir.


  • @Refiks I-130 onayları artık eskisi gibi değil son aylardaki süreçler önceki dönemlere göre hızlandı şu an 13 aya kadar düştü en son aralık 2024 dosyaları onaylarını aldı ve almaya devam ediyor .@Bircan hocam bence ufak bir talihsizlik yaşadı ama bu süreçte böyle şeyler yaşanabiliyor maalesef, bence en yakın zamanda alacaktır onayını. Tabi her dosyanın farklı hikayesi var ama Reddit, trackmyvisa ve buradan gördüğüm kadarıyla şu an genel ortalama onay süresi 13 ay. Yaşanan son gelişmelerden sonra önümüzdeki dönemlerde daha da hızlanacaktır.


Benzer Başlıklar

  • 965
  • 61
  • 1589
  • 77
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum