@eminucf1975, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
Bugün elçilikten mesaj geldi yüz yüze görüşme için randevu al dendi, haftaya cuma gününe aldım; işin ilginç yanı eşimin vize yenileme isteği kabul edildi bir tek benim ki nedense aksiliğe uğradı. Bu görüşmeye hangi evraklarla gitmeliyim ve bu görüşmeye beni neden çağırmış olabilirler? Herhangi bir ek evrak istekleri yok onu da söyleyeyim. İlgisi bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim. Çok teşekkürler.
Son olarak şu an iki pasaportumda şu anda onlarda kapıdan girerken TC Kimlik kartım yeterli olur mu?
DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formunun onay sayfasınin ciktisi ve son 6 ay içinde çekilmiş bir adet 5 x 5 cm (2 x 2 inç) renkli vesikalık fotoğraf yaninizda olmasi gerekiyor. Bunlar haricinde gotureceginiz evraklar tamamen kisisel tercihinize kalmis ama ben yerinizde olsam madem ki yuz yuze gorusmeye cagirdilar, yapacaginiz turistik seyahat sonrasi ulkenize doneceginizi kanitlar/destekler beyan ve belgelerinizi gormek isteyecekler. Calisan iseniz son aylara ait bordrolariniz, SGK is dokumunuz, yine tercihi size kalmis ama uzerinize olan tasinmazlarin tapu fotokopileri yaninizda onlem amacli iyi olabilir. Bu evraklarin en ustunde poset dosyada gorunecek sekilde esinizin issued olan vizesinin fotokopisini ilk yaninizda bulundurmanizi ve gostermenizi tavsiye ederim her ne kadar sistemde esinizin bilgilerini goruyor olsalar bile. Doldurdugunuz DS160 formunda beyan ettiginiz seyahat tarihleri ile uyumlu ziyaret amacinizi sorgulayacak/gelecek sorulari da kisa ve net cevaplar ile yanitlamaniz sansinizi artirabilir.
Mulakata gitmeden B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları basligindaki guncel deneyimleri okumaniz ve mulakatiniz sonrasi sizin yasadiginiz tecrubeyi de deneyim basligina yazmaniz sizden sonraki benzer sureci yasayacak talihlilere yardimci olacaktir. Bol sans!