Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 19 Aralıkta eşim ve ben vize yenileme için başvurduk VFS Globale elden evrakları teslim ettik ve vize mülakat muafiyetimiz vardı; bugün CEAC sisteminden kontrol yaptığımda eşim için ISSUED benim için ise REFUSED yazıyor, REFUSED olma sebebi ne olabilir? ihtimalleri bilen varsa yardımcı olabilir mi?bu konuda bana bilgi gelecek mi? Eksik evrak mı yoksa direkt red mi yemişim?

• ⭐⭐⭐⭐

@eminucf1975

Pasaportunuzla birlikte konu ile ilgili aciklama mektubu mutlaka gelecektir, belki de mulakat alarak in person gorusmek istediler. Bir nedeni de Administrative Process olabilir, bu konu ile ilgili de FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem) basliginin 1.iletisini okuyabilirsiniz.

• @ATS16 Teşekkür ederim.

• Merhabalar arkadaşlar, 7 Ocak kayınvalidem için evrak teslim etme günü gorusmesiz vize yenileme sürecinde. Vfs degilde ups e teslim edicek özel olarak şu adrese gönderiliyor gibi birşey söylemesi gerekiyor mu yoksa ds barkod ve UID barkod yeterli mi? Çok teşekkürler

• Bugün elçilikten mesaj geldi yüz yüze görüşme için randevu al dendi, haftaya cuma gününe aldım; işin ilginç yanı eşimin vize yenileme isteği kabul edildi bir tek benim ki nedense aksiliğe uğradı. Bu görüşmeye hangi evraklarla gitmeliyim ve bu görüşmeye beni neden çağırmış olabilirler? Herhangi bir ek evrak istekleri yok onu da söyleyeyim. İlgisi bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim. Çok teşekkürler.
    Son olarak şu an iki pasaportumda şu anda onlarda kapıdan girerken TC Kimlik kartım yeterli olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@eminucf1975, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Bugün elçilikten mesaj geldi yüz yüze görüşme için randevu al dendi, haftaya cuma gününe aldım; işin ilginç yanı eşimin vize yenileme isteği kabul edildi bir tek benim ki nedense aksiliğe uğradı. Bu görüşmeye hangi evraklarla gitmeliyim ve bu görüşmeye beni neden çağırmış olabilirler? Herhangi bir ek evrak istekleri yok onu da söyleyeyim. İlgisi bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim. Çok teşekkürler.
    Son olarak şu an iki pasaportumda şu anda onlarda kapıdan girerken TC Kimlik kartım yeterli olur mu?

DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formunun onay sayfasınin ciktisi ve son 6 ay içinde çekilmiş bir adet 5 x 5 cm (2 x 2 inç) renkli vesikalık fotoğraf yaninizda olmasi gerekiyor. Bunlar haricinde gotureceginiz evraklar tamamen kisisel tercihinize kalmis ama ben yerinizde olsam madem ki yuz yuze gorusmeye cagirdilar, yapacaginiz turistik seyahat sonrasi ulkenize doneceginizi kanitlar/destekler beyan ve belgelerinizi gormek isteyecekler. Calisan iseniz son aylara ait bordrolariniz, SGK is dokumunuz, yine tercihi size kalmis ama uzerinize olan tasinmazlarin tapu fotokopileri yaninizda onlem amacli iyi olabilir. Bu evraklarin en ustunde poset dosyada gorunecek sekilde esinizin issued olan vizesinin fotokopisini ilk yaninizda bulundurmanizi ve gostermenizi tavsiye ederim her ne kadar sistemde esinizin bilgilerini goruyor olsalar bile. Doldurdugunuz DS160 formunda beyan ettiginiz seyahat tarihleri ile uyumlu ziyaret amacinizi sorgulayacak/gelecek sorulari da kisa ve net cevaplar ile yanitlamaniz sansinizi artirabilir.

Mulakata gitmeden B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları basligindaki guncel deneyimleri okumaniz ve mulakatiniz sonrasi sizin yasadiginiz tecrubeyi de deneyim basligina yazmaniz sizden sonraki benzer sureci yasayacak talihlilere yardimci olacaktir. Bol sans!

• @melo86 gitmiş bugün ups e kabul etmemişler bu UID kodu ile olmaz demişler 🤷🏼♀️ şimdi astoriadaki VFS GLOBAL E goturecek umarim orasi alır

• @ATS16 Elinize sağlık, yardım için teşekkürler. Sonuçlanınca deneyimimi yazarım.

• Merhaba , arkadaşlar, mülakatsız vize için ds 160 formunu doldurdum. Henüz tamamen onaylamadım. Randevu ekranına girmek için uğraşıyorum her zaman kullandığım mail ile ilk önce yeni kayıt olmayı denedim, kullanıcı ismi veya email tanımlı uyarısı aldım. Dün den beri farklı farklı toplamda dört adet e -mail ile denememe rağmen sistem beni engelledi. Bunun bir çözümü var mı? Bu kadar kolay bir şey neden olmuyor anlamadım. Genel bir sorun mu var? Ben mi yapamıyorum. Bunu yaşayıp çözen bir arkadaşımız varsa yazabilir mi çözüm yolları ile. Şimdiden teşekkür ederim.

• Randevu ile ilgili destek için Amerikanın elçilik sayfasında ki destek birimine yazdım. Onlardan bir case (dosya numarası ile ) açıldığı bilgisi geldi. Ama otomatik bir cevaba benziyor içeriği. İçerik dosya takibinin hesaba girerek görebileceğim bilgisi var. Fakat sonun zaten benim mevcut ya da başka bir mail ile de hesap oluşturamamam. Tekrar ek cevap yazdım. Bugün de tekrar sistemden tekrar kayıt olmaya çalıştım fakat sistem gene bu e posta ya da kullanıcı adı sistemde zaten var diye uyarı verdi. Yani gene olmadı. Lütfen bu sorunu yaşıyan arkadaşlar varsa , nasıl çözdüler? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

• @ATS16 Dün görüşmem gerçekleşti ve vizemi aldım. Görüşmeye çağırma nedenleri vizem olmasına rağmen 16 yıldır ABD ye gitmemem imiş.Kendi açıklamamı yaptım,yanında birkaç soru daha sordu beyaz kısa saçlı abla,sonunda onay verdi. Bekleyen herkese başarılar.

• Merhabalar, Randevu almak isterken, bu eposta ya da kullanıcı ismi zaten kullanılıyor hatasının çözümünü kendi başıma buldum. Bir şekilde randevu sistemi sizin ilk bilgisayar ip sini tanıyor. Bu yüzden evin wifi yerine, başka bir dizüstü bilgisayarımdan wifi kapatarak, cep telefonu üzerinden bağlanarak yeni bir e posta açtım. Bu e posta ile kayıt olabildim ve ödemimi yapıp, mülakatsız vize için evraklarımı vermek için randevu tarihini şubat ayına bulabildim. Belki benim gibi bu konuda sıkıntı yaşayan birisi olabilir. Ben çözümümü bu şekilde buldum.

• ⭐⭐⭐⭐

@eminucf1975 tebrikler, hayırlı olsun 🍀👍

• Merhaba, kayınvalidem için vize yenilemeye başvurduk. Konsolosluk pasaportu VFS'ye göndermiş. Biz vize yenilemeye başvururken para ödeyip adrese teslimat seçmiştik ama vfs attığı mailde tekrar teslimat yöntemi seçerek ödeme talep ediyor? Pasaportumuz şuan VFS'de bekletiliyor, VFS'ye de ulaşamıyorum. Daha önce böyle bir şey başına gelmiş olan var mı acaba?

• Merhaba, ben vize yenileme için başvuru yaptım ve evraklarımı 9 Ocak’ta VFS Global İstanbul üzerinden ilettim. 20 Ocak’ta konsolosluktan, vizemin karara bağlanabilmesi için ek bir yüz yüze mülakata girmem gerektiğine dair bir e-posta aldım. Randevu sistemine baktığımda en erken tarihin Mart 2027 olduğunu görüyorum; bu da ilk kez başvuru yapan kişiler için verilen tarihlerle aynı görünüyor. Oysa forumdaki önceki paylaşımlarda, 221(g) sürecine giren başvurular için mülakatlarda öncelik tanındığı ve daha yakın tarihler verildiği belirtilmişti. Bu konuda bilgisi olan kişiler beni aydınlatırsa çok memnun olurum. VFS Global’i aradığımda ise “Bizim bilgimiz yok, sistemde hangi tarih görünüyorsa odur” şeklinde yanıtını aldım.
    Bir diğer kafa karıştırıcı nokta da şu: Eğer mülakat tarihi 2027’ye kalırsa, normalde DS-160 formunun güncellenmesi gerekir. Ancak şu anda mevcut DS-160 formu üzerinde herhangi bir değişiklik yapma imkânı da bulunmuyor ve sürece aynı form ile devam etmek zorundayım
    Bu süreci daha önce yaşamış veya bilgi sahibi olanların deneyimlerini paylaşmaları benim için çok faydalı olur. Şimdiden teşekkür ederim.

• Merhabalar, 20 gun sonra kızım ve benim turist vizemiz biteceği için yeni sistem üzerinden kendime ve kızıma üyelik oluşturup vize yenileme amacı ile basvuru yaptım, kızım 13 yaşında onu da benim başvuruma ekleyip sistemde ilerlerken vizemiz olup olmadığı sorusuna evet deyince vize aldığınız zaman siz ve diğer kişiler 18 yaş üzerinde miydiniz gibi bir soru çıktı ve o sıra kızım 4 yaşında olduğu için hayır dedim ve devam ettim en son ücret ödemesini yaptıktan sonra sanki ilk defa vize alıyor gibi beni randevu almaya yönlendirdi ve bu sene Ağustos ayına randevu aldım. Neden vize yenilemek icin evrak gönderme maili gelmedi acaba benzer bir durum yaşayan oldu mu?

• @nvarsak Kızınız parmak izi vereceği için sizi randevuya yönlendirmiş sistem.Ama sizin posta ile yenileme hakkınız bulunuyor. Yardım sayfasından konsolosluğa dosya açıp durumu anlatmanızı öneririm. Hemen yardımcı oluyorlar

• Merhabalar, mülakat randevusu ekranında hata alıyoruz.Aynı durumu yaşayan var mıdır acaba?

• Merhaba B1B2 vizemi evliyken almıştım eşimle ayrıldık pasaportumu yeniledim vizem eski pasaporta basılı bunun için vize mi yenileme gerekir mi yani vize iptal mi mayısta ABD ziyaretim olacak konsolosluğu arıyorum ancak hiçbir şekilde ulaşamıyorum süreç hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi

• @fafaynk Merhabalar, 2 gündür Sizinle aynı durumdayım.Siz nasıl ilerlediniz acaba? Teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |