Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

SSN'imi bilmiyorum, U.S. dışındayım ve vergi beyanı yapmam gerekiyor?

• Merhaba, içinden çıkılmaz bir durumdayım ve bir çözüm arıyorum

Daha US'e yerleşmedim, GC sahibi olarak ilk vergi yılım geldi ve ben SSN'imi maalesef bilmiyorum. Bir önceki gidişimde SSA kaynaklı bir hatadan SSN'im bana yollanmadı ve onsuz geri dönmek zorunda kaldım.

Online tax file metodlarının hepsi SSN gerektiriyor öğrendiğime göre. Benim durumumda olan var mıydı daha önce acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@Echobravo23, içinde söyledi: SSN'imi bilmiyorum, U.S. dışındayım ve vergi beyanı yapmam gerekiyor?

Merhaba, içinden çıkılmaz bir durumdayım ve bir çözüm arıyorum

Daha US'e yerleşmedim, GC sahibi olarak ilk vergi yılım geldi ve ben SSN'imi maalesef bilmiyorum. Bir önceki gidişimde SSA kaynaklı bir hatadan SSN'im bana yollanmadı ve onsuz geri dönmek zorunda kaldım.

Online tax file metodlarının hepsi SSN gerektiriyor öğrendiğime göre. Benim durumumda olan var mıydı daha önce acaba?

İlk giriş tarihiniz olan 2.7.2025’ten sonra Türkiye’de çalışarak gelir elde ettiniz mi? Bu tarihten yıl sonuna kadar olan dönemde bekar iseniz 13.850 USD, evli iseniz 27.700 USD tutarında gelir elde ettiyseniz vergi beyanında bulunmanız gerekir. Bu tutarların altında gelir elde ettiyseniz vergi beyanı yapmanıza gerek yok.

• @Serapp Teşekkür ederim cevabınız için, bekar kategorisindeki tutarın altında gelir elde ettim fakat kazancım mesleğimin denizcilik olmasından ötürü "foreign-earned income" statüsüne giriyor bildiğim kadarıyla, zira Türkiye tarafından vergilendirilmiyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@Echobravo23 Sizin Türkiye'de olduğunuzu varsayarak öyle yazdım. Oğlum ilk girişini Ağustos 2023 te yapmıştı yıl sonuna kadar olan sürede sınırın altında kalan bir geliri olduğu için 2024'te beyanda bulunmamıştı. 2024 yılında kalıcı olarak gitti işe girdi ve 2025'te vergisini ödedi.
    Denizci olduğunuz için durum farklı mı bilmiyorum.
    Forumda vergi beyanı ile ilgili başlıklar var isterseniz arama butonundan yazarak bir çok soru cevap bulabilirsiniz.

• @Serapp Yol göstermiş oldunuz Serap hanım, minnettarım. Öyle yapacağım

• @Echobravo23 SSN veya tax ID olmadan tax return yapamazsiniz.

• ITIN ile bu problem çözülmez mi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |