Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Beyza-Nur-Çakal Beyza hanım merhaba, nüfus kayıt örneği alırken nüfus aile mi yoksa kişi mi seçtiniz acaba görüşme için ?

• Arkadaşlar yine eşimle fikir ayrılığı yaşıyoruz, bana vize için bir ödeme yapmamız gerekiyor dedi ben de herhangi bir ödeme olduğunu düşünmüyorum geriye kalan son iki ödememizin sağlık muayenesi ve kargo işlemi için olduğunu söylesem de hayır diyor kendisi. Ben bir şeyi atlıyor olabilir miyim?

• @Refiks Dün akşam avukatla toplantım vardı.Greencard basımı için gerekli 220 dolar haricinde bir ödemeden bahsetmedi ki hiçte duymadım bu aşamada bir ödeme

• @umutmuftahi tamam o zaman eşimin söylediği buydu… ben böyle bir şey ödemedim, bu nereden ve ne zaman ödenmeliydi?

• @Refiks Avukatımızın notu “ Amerika’ya seyahat etmeden once USCIS Immigrant Fee | USCIS uzerinden gocmenlik vizesi harcini odemeyi ve makbuz ciktisini yaninda getirmeyi unutmayiniz. Gocmenlik vizesi alti aylik verilecek ve saglik raporunun uzerinden 6 ay gecmeden Amerika’ya giris yapmaniz gerekiyor. Amerika’ya giris yaptiktan sonra Green Kart Amerika’da verdiginiz adresinize gonderilecek” bu uçuş öncesi ödenmeli.

• @serdil hocam zaten immigrant fee ödendikten sonra otomatik mesaj geliyor ücret gittiğine dair çıktı almaya gerek yok 😊

• İyi akşamlar arkadaşlar, eşim pasaport teslimi için kayıt yaptı, barkod numarasının da olduğu kâğıdı çıktı olarak aldık ama sorum şu ki biz herhangi bir ödeme yapmadık. Arkadaşlarımızın daha önce bahsettiği 1114₺ ödemeyi biz yapmadık. Eksik işlem mi yaptık yoksa ücreti daha sonra mı ödüyoruz? Cuma günü sabah mülakat randevumuz var eksik birşeylerle gitmek istemiyorum.

• @Turhan-0 adrese teslimse premium delivery oluyor ücret ödemek gerekiyor premium location ise yani şubeden alacaksanız seçiminiz ücret ödemesi çıkmıyor. Sayfanın barkodlu çıktısını alıp dosyanıza koymanız gerekiyor. Daha sonrasında da pasaport basıldıktan sonra sanırım mail ile ücretli seçenekte sunuyormuş ama emin değilim.

• @serdil yanlış hatırlamıyorsam kargodan teslim almayı istedi. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için 🙏

• @Mahmut-Can-Yapıcı merhaba mahmut bey, ben aile seçtim. Tam tekmil vukuatlı nüfus nüfus kayıt örneği olarak aldım.

• @Refiks vize onaylanıp pasaportu teslim aldıktan sonra amerikaya girmeden ödememiz gerekiyor diye biliyorum. https://www.uscis.gov/forms/filing-fees/uscis-immigrant-fee bu sitede konuyla ilgili bilgi yer alıyor.

• Merhaba Arkadaşlar konsolosluktan onay almış ve Eşinin maaşı yeterli olan arkadaşlar hangi TAX belgeleri hazırladılar biri yazabilir mi lütfen . ben bir çok belge hazırladım eksik olmasın diye sormak istedim. ilginiz için şimdiden Teşekkürler.

• @rock hayırlı olsun fozumuz aydın hangı sehire kargolandı acaba? 6 gun sürdü heralde

• @Hakan-Türkoğlu hayırlı olsun yeni hayatınızda mutluluklar. Kargonuz geldiği zaman kaç gün aonra elinize ulastıgını yazarmısınız? Tesekkurler

• @Beyza-Nur-Çakal, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Refiks vize onaylanıp pasaportu teslim aldıktan sonra amerikaya girmeden ödememiz gerekiyor diye biliyorum. https://www.uscis.gov/forms/filing-fees/uscis-immigrant-fee bu sitede konuyla ilgili bilgi yer alıyor.

Bu konuda hic bilgim yoktu tesekkurler cok yardımcı oldunuz

• @Refiks Hocam merhaba USCIS Immigrant Fee Ülkeye giriş yaptığınızda Green Card'ın basılması için ödenen bir ücret ama şu etapta ödememeniz gerekiyor bu ücretin vizeniz onaylandıktan sonra ve elinize fiziken ulaştıktan sonra ödenmesi gerekiyor Yani vizenizi elinize aldıktan ama Amerikaya girmeden önce ödemelisiniz o yüzden şimdilik ödemenize gerek yok bildiğim kadarıyla aydınlatmak istedim ^^

• @seda-2 rica ederim 😊

• @Beyza-Nur-Çakal Teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar. Ben de bugün onayımı aldım 🎉

Öncelikle bu foruma ve tecrübelerini paylaşan herkese gerçekten teşekkür etmek istiyorum çünkü biz tüm süreci eşimle kendimiz, avukat kullanmadan yaptık ve bunda benim bu forumda öğrendiklerimin katkısı çok büyük oldu. Özellikle İngilizce biliyorsanız, detaycı biriyseniz ve araştırmayı seviyorsanız bence avukatlara binlerce dolar vermeye gerek yok.

Benim randevum 7.30daydı. 7’de konsolosluk önündeydim ön sıralardaydım. 7.30’da saatle randevusu bu saatte olanları içeri aldılar.

Göçmen vizesi sırasında benim önümde 3 kişi vardı. 2si İranlıydı. İranlıların görüşmeleri tercümanlar da olduğu için çok uzun sürüyor bana sanki onlara daha çok soru sordular gibi geldi. Özellikle immigrant visa sırasında Türkçeden çok Farsça konuşuluyordu, içeride görevliler de hep Farsça duyurular yapıyorlardı.

Görüşme öncesi teslim ettiğim belgeler:
    Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi (Edevletten nüfus aile seçilmiş, Türkçe)
    Adli Sicil Belgesi (Edevletten İngilizce ve Türkçe olarak almıştım hangisini vereyim dediğimde fark etmez dediler)
    Pasaport
    Aile Cüzdanı
    Fotoğraf

Sıra bana geldiğinde önce yeminimi ettim sonra parmak izimi aldılar. Ben mülakatımı İngilizce yaptım ve çok kibar güler yüzlü biriyle görüştüm. Bana sordukları sorular:

Eşinizle nasıl ve ne zaman tanıştınız?
    Amerika’da daha önce bulundunuz mu? Ne kadar süre?
    Daha önce başka bir yerde yaşadınız mı?
    Eşinizle ne kadar sıklıkla görüşüyorsunuz?
    Eşinizin Amerikadaki ikametini kanıtlayan bir belge var mı yanınızda?

Eşimle evlendiğimizden beri Türkiye’de yaşıyoruz ama ikametini gösteren belgemiz vardı ve daha önce ailesini Amerika’ya birkaç defa ziyarete gittik.

Sponsorla ilgili herhangi bir soru sorulmadı ya da herhangi bir belge istenmedi.

Fotoğraflara bakmak da istemedi. 9 gibi dışarıdaydım 😊

• @gigi25 çok tebrik ederim , hem hayırlı olsun hem geçmiş olsun 🙂 su gibi akmış mülakatınız darısı başımıza

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |