Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar merhaba pasaport gönderim yeri kaydı yaptıktan sonra barkodlu bir evrak çıktı alınıyor diye okumuştum buradan. Ama ben öyle bir evrak bulamıyorum sistemin içerisinde. Sadece ödeme yaptığına dair baa bir mail geldi. Başka nasıl bir evrak gerekiyor?

• @Refiks A4 kagidina her sayfada 2-3 fotograf ve fotograflarin icerikleri hakkinda basliklar yazarak cikti almaniz yeterli.

• @zeynep1212 sisteme giriş yapınca transaction complete başlığına tıklamanız lazım orada yazdır seçeneği çıkıyor. onu yazdırmanız lazım. sanırım sitenin dilini ingilizce olarak seçip girmeniz gerekiyordu.

• @Beyza-Nur-Çakal Ben size özelden yazdım Beyza hanım 🙏

• @Beyza-Nur-Çakal ustraveldocs a giriş yaptım ve oradan nereden devam edeceğini bulamıyorum.

• @serdil harika bir haber çok mutlu oldum adınıza🙏

• Çok teşekkür ederim ☺

• @Refiks DS-260 formunda son 10 yilin is gecmisini yaziyorduk diye biliyorum ben.

• @Turhan-0 günaydın sizin dün mülakatınız vardı diye kalmış aklımda .Deneyimlerinizi merak ediyoruz

• Herkese merhaba, evet dün mülakatımız vardı o kadar saçma sapan bir sebebten dolayı 221g aldım ki şokunu hâlâ atlatabilmiş değilim. Bu gereksiz krizi çözmek için uğraşıyoruz.
    Sizlere güzel bir haber veremediğim için çok üzgünüm.
    Ne kadar da bütün evraklarınız eksiksiz olsa onay vermek istemeyen şeytanın bile aklına gelmeyecek bir sebebten dolayı süreci zorlaştırabiliyor. Umarım kısa zamanda güzel haberler verebilirim.
    Sizlerle daha sonra sebebini paylaşıp hep birlikte yok artık diyebiliriz.
    Mülakata girecek arkadaşların ve benim Allah yardımcısı olsun inşallah zorluklar kolaylıklara kavuşur

• @Turhan-0 geçmiş olsun umarım stressiz kolayca halledersiniz 🙏🏼

• @Turhan-0 Valla üzüldüm … ben alıştırdım kendimi eksik evrağa çünkü tax transcript yok ve alamıyor sponsor alsada mülakata yetişmeyecek. Tabi sürpriz yapıp başka şeylerde isteyebilirler.Ayrıntıları bekliyoruz sizden müsait olduğunuzda.Kolaylıka tamamlarsınız umarım sürecinizi

• Burada kimseyi bir umutsuzluğa ve strese sokmak istemem her birimizin süreci birbirinden çok farklı.
    Benden istenen o saçma evrak eminim bu zamana kadar hiç kimseden istenmemiştir. Evrak anlamında o kadar hazırlıklıydım ki eksik denebilecek hiçbir noktamız yoktu. Eşimin sponsorluk yönünden geliri kat be kat daha fazlasına sahipti. Dosyamızı inceleyen herkes garanti gözüyle bakarken gerçekten hiç kimsenin aklına bile gelemeyecek kadar berbat bir sebepten dolayı sürecimiz uzadı. Ayrıntılar verip de şu anki mülakat sürecinde ki hiç kimseyle olumsuz etkilemek istemiyorum hepimiz kolaylıklarla süreci tamamlarız inşallah.
    Ben de bu sürecin belirli olduğu zamana kadar 221g alıp istenilen evrakları tamamlayıp onay alan arkadaşlarımızın sürecini kendime umut ışığı bilip merakla bekliyorum umarım kısa zamanda güzel haberler vermek nasip olur.

• @Turhan-0 istenen evrak devlet sırrı mı? Şu an mülakat dönemindeyiz, paylaşsanız da insanlar da gardını alsa hazırlıklı olsa?

•     • I-864 (ıslak imzalı)
    • Sponsor pasaport kopyası
    • 1040
    • W-2 (2022 – 2023)
    • İşveren yazısı
    •3 paystub
    •Kira sözleşmesi (ek destek)

Sponsor evraklarım bu şekil de, sponsorum IRS tax transcript göndermemiş ve biz bu şekil de DQ olmuşuz buda benim gözümden kaçmış ve yeni fark ettim bir kaç gün içerisin de online olarak indirip bana gönderecek ve çıktısını alıp dosyama ekleyeceğim bu problem yaratır mı sizce?

• @Refiks bizde aynı durumdayız istedik beceremedi maalesef .Tabiki zaten sizden bizden istenirse elimizde varsa vericez olay bitecek yoksa uzuyor işte işler.Ek olarak sponsorun vatandaşlık belgesinide alıcam yanımıza sizin listenize ek 🙂

• @Refiks bana kalırsa CEAC’e de yükleyin görsünler güncel not şeklinde ve yanınızada alın derim

• Bu ileti silindi!

• @Turhan-0 çok geçmiş olsun . Umarım çok kısa sürede işlemlerinizi bitirirsiniz. Açıkçası daha detaylı bilgi paylaşımınız bizi daha hazırlıklı yapabilir. Herkesten istenmeyen ama sizden istenen belge nedir? Sizin deneyimleriniz bize ışık olabilir. Şimdiden teşekkürler.

• @Refiks Mülakata hazırlanan arkadaşlarımız için eklemeler yapmak isterim;

• I-864 Formu
    • I-864A formu
    • Fotoğraflar (evlilik kanıtları)
    • DS260 Formu
    • Ustraveldocs çıktısı (UID Number için bakıyorlar)
    • Unganların çıktıları(gerek yok ama olsun)
    • Paystubs (Sponsorların maaş göstergeleri)
    • Tax Returns
    • W2
    • Tax trancripts (IRS sisteminden online alınabiliyor)
    • Bazı evlilik kanıtları
    • Pasaport
    • Evlilik cüzdanı
    • İki fotoğraf 5x5
    • İkametgah (gerekmiyor ama olsun)
    • Adli sicil kaydı (arşivli ve ingilizce)
    • Askerlik durum belgesi
    • Vukuatlı nüfus belgesi
    • Whatsapp çıktıları( evlilik kanıtı)
    • Randevu maili çıktısı (gerekmiyor ama olsun)

Bu listeye önceden boşanma yaşamış arkadaşlarımız için boşanma evraklarını da koyabiliriz. Vize alacak kişinin tüm evrakları e devletten barkodlu bir şekilde alınabilir. Ancak boşanma evraklarının apostillenmiş olması gerekmekte. Umarım herkesin mülakatı sorunsuz geçer

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 1
  • 58
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |