Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ucangeyik teşekkür ederim 🙂

• @excan teşekkür ederim 🙂

• @Umut-P, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@HALİT-Ozgur ben de Polonya’da 5 ay kalmıştım acaba isterler mi diye düşünmüyor değilim. Normalde 6 ayın altında istemiyorlar diye biliyorum.

Ben de 5 ay kaldım. Polonya’dan belge isteneceği hiç aklımda yoktu .

• @excan Aynen İran zaten 1 yıldır ban listesinde ama yine de mülakat randevusu alıyorlar

• Arkadaşlar benim bir sorum olacaktı. Şimdi konsoloslukların bastığı vizenin temeli GC talihlisinin ülkeye girişi için yapılan bir işlem değil mi? O zaman halihazırda turist vizesi olan kişiler de ülkeye giriş yapabiliyorsa bu kişiler AOS ile başvurularını ilerletme şansı var mıdır? Yoksa bu durdurma işlemi AOS'u da mı tıkıyor? Bilmediğimden soruyorum teşekkürler.

• @aysegul tuslamalar doğru.1-3-5-5 şeklinde yaptik hep. Hat da doğru yere düşüyor aslında fakat bu konuda yardımcı olamayacaklarını söylüyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertcank34 AOS başvuruları da maalesef durduruldu.

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/memos/PM-602-0193-DiversityVisaHolds-20251219.pdf

• VİYANA Konsolosluğunda Mülakat için Özet

Merhaba mülakatım Viyana'da, herkes için yararlı olması açısından bir özet yazmak istedim. Ayrıca @akara ve @moboz a yardım için teşekkürler.

Son gelen mail şu şekilde:

Dear X,
    this is to confirm that your DV interview appointment is scheduled for Tuesday 10 February at X PM. Please confirm this date.

Please be prepared to submit at the time of the interview for each applicant

1. Your valid passports and previous passports with valid U.S. visas
    2. Please don't take the medical exams yet, information will be provided at the interview.
    3. 2 photos for each applicant, taken within the past 6 months: Photograph Requirements.
    4. Proof of your qualifications for the DV Program (diploma of educational institute) + one photocopy for main applicant
    5. Birth certificates + one photocopy each
    6. The marriage certificate + two photocopies
    7. Police certificate for Turkey for persons aged 16 and older and all other countries of residence for more than one year
    8. Proof of financial means (savings, stocks, bonds) for main applicant
    9. DV fee $330.00 per applicant (to be paid in cash either in U.S. dollars or Euros, or by credit card)
    10. Please bring a printout of your eDevlet documents with the barcode to the interview. No translation is required for the eDevlet documents.
    11. The eDevlet document should consist of your date of birth, marital status, high school and university graduation (if available). This applies to all applicants.
    12. There is no need to register for the return of your passport.
    13. Documents which are not in English or German must be translated.

Özetle
    Viyanada mülakata girenler mülakat öncesi sağlık muayenesine gitmeyecekler ve randevu almalarına gerek yok. (2. madde)
    Mülakattan sonra vize verilmeyeceği için pasaport kargo için herhangi bir kayıt yapmaya gerek yok. (12. madde)
    Mülakat günü kişi başı kredi kartı veya nakit $330 ödeme yapılacak konsoloslukta. (9. madde)

Özetle sadece maildeki belgeler ile mulakata gidip mülakatta sağlık muayenesine hakkında bilgi veileceği söyleniyor.

Benim mülakatım 10 Şubat; 9 şubat gibi gidip 10 şubatta mülakata sadece maildeki belgeler ile girip 12 şubat gibi dönmeyi düşünüyorum.
    Yani herhangi bir hastaneye gitmeyip herhangi bir pasaport kargosu beklemeden.

Mülakata girdiğimde deneyimimi paylaşacağım.

Bir de tercüman olayı nasıl oluyor, sanırım konsoloslukta "Alize" hanım Türkçe biliyor fakat tercüman istediğimizde ne yapmamız gerekiyor bilgisi olan var mı?
    Bunların dışında benim unuttuğum veya yanlış bildiğim birşey var mı bilgisi olan varsa yazabilir mi olumlu olumsuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@yunustg çoğunluğumuz o aşamada ödeme yapmadık, sorun yok. Appointment kısmı da mülakat randevumuzla ilgili değil merak etmeyin.

• ⭐⭐⭐⭐

@excan hayır başka birşey yapmanıza gerek yok. Bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐

@excan aynen öyle, ups seçiyorsak eğer ödememizi pasaporta vize basıldıktan sonra yapılacak belge teslim aşamasında gelecek emaildeki linkler üzerinden yapıyoruz.

• @aysegul teşekkür ederim Ayşegül Hanım 🙂

• @Serapp Vallahi düşünüyorum belki bir çıkar yol buluruz diye ama maalesef görünürde hiç bir yol yok gibi. İki dudak arasından çıkacak olumlu söze bakıyoruz artık.

• @yunustg bende fee payment cartı gözükmüyor ama geri kalan şeyler aynı. sabahtan beri denedim bikaç kere hala aynı hata. Bakalım barkodlu sayfa olmadan mülakata gideceğim gibi duroyor. Deneyimlerimi aktarırım 21inde

• @ozyurta ilgili kelime beneficiary olmalı. çevirisi "yararlanıcı" olmalıydı

• @meral aynı şey bana da oldu. en az 6 saat cloudflare hatası verdi. açıldı ama bu sefer de randevu tarihi yazmıyor

• arkadaşlar merak edenler için bana da 2nl maili geldi. tarih vs yazmıyor. numara ilerleyişiyle ilgilenenler için 105xxx.

• @Umut-P 10500 lere de geldi hatta 600 e yakın

• Herkese merhaba. 18 Şubatta Ankara’da mülakat randevum var. 2NL’de bu şekilde yazıyordu. Ancak hala Ankara Konsolosluğu’ndan bir mail almadım. Endişelenmem gereken bir konu mu bu? CN numarası çok düşük olan adayların normalden çok sonra çağırıldığı da olmuştu. Forumda bir arkadaş bu şekilde bir durumu paylaşmıştı. Şimdi hatırlamıyorum kimdi ama. Bir sorun var mı sizce? Benzer dönemde mülakata girecek arkadaşlar size konsolosluktan mail geldi mi?

• @fearless1717 merhabalar, ankara’dan mülakata dair mail gelmiyor. 2nl de gördüğünüz tarih doğru ve net. Ankara genelde istenen belgeler ile ilgili mail atıyor. Bize yanlış hatırlamıyorsam 2 kez gelmişti. Ama gelmeyen arkadaşlar da oldu süreç içerisinde. Çok sıkıntılı bir durum değil yani. Hazırlayacağınız belgeleri forumdan takip edebilirsiniz. Sürecinizin olumlu ve şanslı geçmesi dileğiyle

Benzer Başlıklar

• 180
  • 73
  • 728
  • 316
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |