Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ceen tesekkur ediyorum cevap için

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar çok şükür pasaportum elime ulaştı herkese bol şans dilerim 🙏🏼

• @rock tebrikler, hayırlı olsun.

• Merhaba,benim 12 ocakta randevum vardı saat 9 da o gün bayağı bir kötü giriş yaptık maalesef o gün konsolosluk geç açıldı , bazı kişilere randevu iptal maili ve orada iptal oldu turist vizeleri , sonra göçmen vizeleri içeri alınmaya başladı sırada bir sürü iran vatandaşı görmek mümkündü, içeriye girdikten sonra size bir banka numarası bir kağıt veriyorlar bu kağıdın yanmasını bekleyin diye söylediler sonra numaramı gördüm ve kabine gittim ilk gideceğiniz kabin sizin evraklarlarınızı alacak yani nüfus kayıt örneği adli sicil kaydı askerlik belge ve sonra bu ilk evliliğiniz mi ingilizce biliyor musunuz evet dedim, tamamdır aynı numaranın yanmasını bekleyin dedi bunların hepsi türkçe oldu zaten, sonra tekrar numaram yandı bu sefer konsolos ile konuşmamız başladı,
    eşiniz ile ne zaman ve nerede tanıştınız?
    Eşin kaç defa ziyaret etti?
    Şuanda eşiniz nerede? Dışarıda güvenlik kapısında beni bekliyor dedim,
    Eşinizin mesleği nedir?
    Sen bu 2 yıllık dönemde neden çalışmadın ?
    Amerikaya gittiğinde çalışacakmısın ?
    Hiç amerikada bulundunmu?

Sonrası tebrikler vizeniz onaylandı dedi bir kaç gün içinde vizenizi yollarız dedi hepsi bu kadardı ,
    Şimdiden bekleyen herkese sabırlar çok uzun bir yolculuk, umarım en yakın zamanda eşlerinize kavuşursunuz,
    Bu arada vfs pasaport teslimatı premium teslimat seçtim evimin adresine sizce ne zamana ve hangi kargo ile gelir?

• @Hakan-Türkoğlu hayırlı olsun toplam giriş çıkışınız ne kadar sürdü?

• @burak2344 merhaba pasaportları galiba vfs ile geri gönderiyorsunuz ama emin değilim.Siz nasıl yolladınız? Bizde de tax transcript yok ve yetişmeyecek gibi görünüyor da şimdiden araştırmamı yapayım dedim :)

• @umutmuftahi vfs sitesinden ups kargo ile yolladım. 221g çıkıyor onu tıklayıp ilerliyorsunuz

• @burak2344 teşekkürler valla yaklaştıkça eksik evrak çıkması hafif delirtiyor insanı

• 9 ocak cuma günü mülakata girdim, 14 ocak çarşamba yani bugün pasaportum teslim edildi. Eskişehir’de yaşıyorum. Pasaport UPS kargo ile teslim edildi. Pasaportun dün kargoya teslim edildiğine dair mail gelmişti. Bugün de UPS’den kargonuz dağıtımda diye mesaj geldi.

• @Hakan-Türkoğlu sizin iki yıldır çalışmadığınızı nereden görüyorlar? Biz öyle bir evrak mı sunuyoruz anladım?

• @Beyza-Nur-Çakal Beyza hanım merhaba, nüfus kayıt örneği alırken nüfus aile mi yoksa kişi mi seçtiniz acaba görüşme için ?

• Arkadaşlar yine eşimle fikir ayrılığı yaşıyoruz, bana vize için bir ödeme yapmamız gerekiyor dedi ben de herhangi bir ödeme olduğunu düşünmüyorum geriye kalan son iki ödememizin sağlık muayenesi ve kargo işlemi için olduğunu söylesem de hayır diyor kendisi. Ben bir şeyi atlıyor olabilir miyim?

• @Refiks Dün akşam avukatla toplantım vardı.Greencard basımı için gerekli 220 dolar haricinde bir ödemeden bahsetmedi ki hiçte duymadım bu aşamada bir ödeme

• @umutmuftahi tamam o zaman eşimin söylediği buydu… ben böyle bir şey ödemedim, bu nereden ve ne zaman ödenmeliydi?

• @Refiks Avukatımızın notu “ Amerika’ya seyahat etmeden once USCIS Immigrant Fee | USCIS uzerinden gocmenlik vizesi harcini odemeyi ve makbuz ciktisini yaninda getirmeyi unutmayiniz. Gocmenlik vizesi alti aylik verilecek ve saglik raporunun uzerinden 6 ay gecmeden Amerika’ya giris yapmaniz gerekiyor. Amerika’ya giris yaptiktan sonra Green Kart Amerika’da verdiginiz adresinize gonderilecek” bu uçuş öncesi ödenmeli.

• @serdil hocam zaten immigrant fee ödendikten sonra otomatik mesaj geliyor ücret gittiğine dair çıktı almaya gerek yok 😊

• İyi akşamlar arkadaşlar, eşim pasaport teslimi için kayıt yaptı, barkod numarasının da olduğu kâğıdı çıktı olarak aldık ama sorum şu ki biz herhangi bir ödeme yapmadık. Arkadaşlarımızın daha önce bahsettiği 1114₺ ödemeyi biz yapmadık. Eksik işlem mi yaptık yoksa ücreti daha sonra mı ödüyoruz? Cuma günü sabah mülakat randevumuz var eksik birşeylerle gitmek istemiyorum.

• @Turhan-0 adrese teslimse premium delivery oluyor ücret ödemek gerekiyor premium location ise yani şubeden alacaksanız seçiminiz ücret ödemesi çıkmıyor. Sayfanın barkodlu çıktısını alıp dosyanıza koymanız gerekiyor. Daha sonrasında da pasaport basıldıktan sonra sanırım mail ile ücretli seçenekte sunuyormuş ama emin değilim.

• @serdil yanlış hatırlamıyorsam kargodan teslim almayı istedi. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için 🙏

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k