Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @patrisi, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@rock sanırım 3-4 iş gününde gelmiş olur. Benim Salı görüşmem vardı bugün elime ulaştı,

Hangi sehire kargo yapildi acaba? Hayirli olsun simdiden

• @Beyza-Nur-Çakal tebrikler Beyza Hanım 🙂

• @patrisi, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Arkadaşlar, Salı günü yaptığım vize görüşmesi olumlu geçti ve bugün vizem basılmış şekilde elime ulaştı. Ancak vize türü CR1 (koşullu Green Card) olarak düzenlenmiş. Oysa evliliğimiz şu an 25. ayında ve görüşmeye girdiğimiz tarihte de 2. evlilik yılımızı doldurmuştuk.

Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor IR1 için ? Daha önce bir arkadaşım, ABD’ye ilk girişte bunu özellikle belirtmem gerektiğini söylemişti fakat bu bilginin doğruluğundan emin değilim. Bu konuda tecrübesi veya net bilgisi olanların yönlendirmesini rica ederim.

Valla bizimde randevu mailimizde CR1 yaziyor cunku evliliktw 2.yilimiz randevu verildiktwb sonra doldu. Randevu 25.11 de verildi yil donumu 23.12 deydi. Yuksek ihtimal banada bu sekilde vize basilir. Benimde bildigim amerikaya giriste sorguya aldiklarinda green card in gelecegi adresi soylerken 2 yili doldurdugumuzu bildirip IR1 talep etmemiz gerekecek.

• @seda-2 DQ maili geldiğin de bizim 2 yılı doldurmamıştı mülakatı beklediğimiz sırada 2.yılı doldurdu ve mülakat mailim de IR-1 yazıyor benim.

• Mülakata giren arkadaşlara bir sorum var, yanınızda gelen arkadaş/aile siz mülakata girince nerede bekliyorlar? Konsolosluk içerisin de belli bir yer de mi yoksa tamamen dışarıda mı?

• @Refiks merhaba temmuz ayında annem ve babamın vize mülakatı vardı, saate göre içeri aldılar ben de dışarıdaki alanda bekledim, açık alan ve banklar vardı.

• @Refiks bir de oraya çok yakın bir kaç cafe var, oralarda da beklenebilir.

• @seda-2 teşekkürler, İstanbul. Sizler içinde her şey gönlünüzce olsun.

• @Refiks Öncelikle beni hatırladığın için teşekkür ederim 🙂 Bu bana ne kadar değer verdiğini gösteriyor 🙂 Üzgünüm iyi haberler veremeceğim. Biraz sitem dolu bir entry olacak, biraz edebimden, uslübumdan da kayabilirim açıkçası, olumsuz birşeyler okumak istemeyenler geçebilir

Öncelikle aşırı boktan bir sabahtı. Önceki arkadaşlarımızın anlattığı gibi saat usulü içeriye almadılar. Yani sabah anladım ki o arkadaşlarımız biraz şanlıymış herhalde. 06:30'da kapıda sıraya girdim. Hava herhalde 2 veya 1 derece falandı, Ankara'nın soğunu bilen bilir zaten. Mabadım buz kesti diyebilirim yani ve bazıları sırf personel yakını olduğu için içeriye girebildiler ve biz yani diğerleri saatlerce kapıda, soğukta götümüz buz keserek bekledik. Ben çabuk sinirlenen bir insanım ama kimseye bir nezaketsizlikte yapmam yani. Türkiye'nin her yerinde torpil gördüm ama Dünya'nın süpergücü olan bir ülkenin büyükelçiliğinde torpile ilk defa denk geliyorum. Yani personel yakını olsun veya olmasın herkes saatinde alınmalıydı bence. Kimse padişahın sol t. değil.

Neyse stress dolu birkaç saat bekledik. Eyvallah dedik her şeye. Ne diyebiliriz ki yani. Güvenlik aramasından geçtik. Bir sonraki binaya geçtik. Orada yunan asıllı olduğunu aksanından anladığım bir hanımefendi bana numara verdi. Nerden anladın derseniz de Yabancı Damat dizisindeki Istavro beyin kızı gibi konuşuyordu ondan, Eleni karakteri aksanına acayip yakındı. (Istavro beyin kızı yoktu dizide)

Neyse yani sabah kötü geçti eyvallah, belki bundan sonrası güzel geçer diye bir dua ediyorum beklerken. Sonra numaram yandı evrak teslimi için gittim. İşte vukuatlı nufüs kayıt örneği, Adli sicil kaydı, askerlik belgesi falan istedi. Bu belgelere istinaden evlilik kayıtları falan istedi. Hepsini verdim. Kanıt olarak whatsapp konuşmalarımız ve albüm yaptığım fotoğraflarımız vardı. Burada bir terslik döndüğünü hissettim çünkü diğer arkadaşlarımız kanıtlara bile bakmadılar falan demişlerdi. Ama hani sıkıntı yoktu hala gösterecek bir ton evlilik kanıtım var yani. Eşimin Türkiye'ye geldiği uçak biletleri falan vardı yanımda gösterebileceğim. Evrakları verdim ve beyefendi bana mülakatımı Türkçe mi yapmak istediğimi sordu evet dedim. Sonra evrakları ve kanıtları teslim ettikten sonra aynı numaranın tekrar yanmasını bekle dedi. Başladım beklemeye

Sonra numaram yandı. Bir görevli teslim ettiğim evrakları içeriden almıştı ama bir evrağı bana pencerenin altından direkt uzattı. Bu evrak ustraveldocs'tan aldığım işte kargo bilgilerimiz olan çıktıydı. Sonra diğer evrakları incelemeye başladı. Bilgisayarda bir şeyler yazarken bana sorular sordu. Sorulan genel olarak şu şekildeydi;

• Eşiniz veya siz daha önceden evlendiniz mi?
    • Askerlik yaptınız mı?
    • Sponsorların ismini söyledi bu kim?
    • Eşimin ismini söyledi bu kim ?
    • Kaç kez görüştünüz?

Soruların hepsine cevap verdim. O ara kaç kez görüştünüz diye sordu 4 dedim, fotoğraflarımızı incelemeye devam ederken de dedim uçak bileti görüntüleri var isterseniz gösterebilirim dedim. Yok gerek yok dedi.

Sonrasında pencereden ayrıldı bir yere gitti içeriye. Yanında türkçe bilen birini getirdi ve ben ingilizce söyleyeceğim o size türkçe anlatacak dedi. Elinde sarı bir kağıt vardı. Ben durumu anlamıştım da o başladı açıklamaya işte sponsor geliri limitin altında görünüyor dedi. Ben de dedim ki iki sponsorun toplam geliri 55 k bu insanlar aynı evde yaşıyor zaten limitte 34 k olduğunu söyledim. Yani limitin 15 k kadar üzerinde. Çok anlamadım dedim. O da bana bu sefer direkt olarak "seperatly not enough" dedi. Eyvallah dedim aldım 221 g yi döndüm eve.

Burada benim tecrübelerim bitiyor. Bunun altında bazı arkadaşlarımızın sormuş olduğu bazı sorulara tecrübelerim doğrultusunda nacizene öneriler sunacağım. Soruları soran arkadaşların isimlerini hatırlamıyorum lütfen kusura bakmasınlar

• Beklerken sırada çok İran vatandaşı vardı. İranlı olduklarını nerden anladın derseniz, Farsça konuşabilen bir arkadaşım vardı, onun konuşmasına çok benziyordu oradan anladım. Bunu bir arkadaşımız sormuştu sanırım

• Birisine mülakat tarihine yakın sponsor bulun diye bir mesaj gelmişti diye okumuştum. Aynı mesaj bana 10 gün kala gelmişti. Yani 10 gün sponsor bulup finansal evraklarını ayarlamak için çok kısa bir süre. Ben sponsor bulmuştum ama malesef mülakat gününe finansal evraklarını ayarlayamadı.

Buradan sonrası için içimi biraz dökmek istiyorum. Tecrübelerim buraya kadardı. İstemeyenler buradan sonrasını okumasına gerek yok

Valla arkadaşlar dile kolay dosyayı başlatalı 2 sene oldu, evleneli 2 seneden fazla oldu bile. Kusura bakmayın biraz bilinç akışında düşüncelerimi yazdım. Biraz kafamı toparlamaya ihtiyacım var. Aslında hiç bir şey yazabileceğimi düşünmüyordum, sağolsun dostlar hatırladı beni, bu biraz güç verdi bana. Teşekkür ediyorum gönülden, kelimelerimle sarılıyorum sizlere. Mızmızlanmalarımı da okuduğunuz için teşekkür ederim. Elbette sorularınız vardır, sorun elbette varsa sorularınız ancak lütfen bir hafta kadar müsaade edin bana. Psikolojimi toparlayayım, sponsor meselesini halledeyim. Okuyan herkese teşekkürler, dostlara ayrı teşekkürler 🙂

• @Refiks Ankara çok soğuk içeride 3-4 saat geçireceksiniz. Starbucks var çok yakınında bilinen bir yer. Aklınızda bulunsun.

• @Seyduna çok geçmiş olsun, elbette olumlu bitecek bu süreç. Sizi çok çok iyi anlıyorum ben Amerika içinden başvuru yapmistim ve inanın burada da aynı şekilde zor süreç. İnsan moral olarak çokuyor değer mi diyor sevdiklerin özlemler vs. Hepsinde çok çok haklı bir kirginlik yaşıyorsunuz. Tam olarak neyin geçtiğini neyin geçmediğini de kimse bilmiyor. Avukatlar da dahil buna. O yüzden insan beklerken tedirgin bekliyor zaten en çok yoran da o oluyor. İnşallah en kısa zamanda halledip gideceksiniz eşinizin yanına ve tüm bunları konuşurken tebessüm ediceksiniz. SIkmayin caninizi halledip bir an önce alıo gidiceksiniz insallah🙏
    sizin durumunuzda olan bir kaç kişi daha gormustum burada hatta belki oğlum içinde aynı şey olacak. Bizimde gelirimiz 56 k ve bunun 30 k si W2 26 K si 1099 . Aklıma sadece bu geldi , acaba w2 gelirini mi dikkate aliyorlar. Çünkü toplam limitiniz zaten istenenin üzerinde. Siz de de böyle bir durum var mı? W2 ve 1099 karışık mı vergi?

• @Seyduna
    öncelikle, sakin oluyorsun kardeşim. Yeni bir sponsor ekliyorsun ve sorun çözülüyor doğru mu anladım? Eğer doğru anladıysam şimdi güzel bir uyku çek, hiç öyle bir süre müsade falan yok o bulduğun sponsoru ara durumu anlat ve hemen evraklarını yaptırıp göndersin, burada çok fazla eksik evraktan dolayı süreci bir iki hafta ertelenen gördüm ben hepsi şu an Amerika da! Durumun ne kadar sinir bozucu olduğunu ne kadar heves kaçırdığını ve ne kadar tatsız olduğunu biliyorum!
    Yarın ilk işin evrağı halletmek olsun. Daha Amerikaya salça götüreceğiz ben extradan manda yoğurdu da götüreceğim!

• @yeşim-yıldırım merhaba sponsorunuzun geliri sadece w2 mi? Aklıma sadece bu geliyor. 1099 kısmını çok dikkate almıyorlar mı acaba diye. O sebeple merak ettim siz sadece w2 Lu mu gelir gösterdiniz diye Ortalama sundurgunuz gelir sınırın ne kadar üzerindeydi? Biraz önce bir arkadaşımiz paylaştı okursunuz mutlaka, tama olarak sorun ne anlamış değilim. Hepimiz sınırın üzerinde bir tutar ile sponsor gösteriyoruz.

• @patrisi Merhaba öncelikle hayırlısı olsun. Benim tam kafam oturtamadigim bir olay. Onay sonrası pasaportun adrese teslim olması icin ne yapmamiz gerekiyor o kısımlar bende kayip maalesef.

• @Refiks, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@seda-2 DQ maili geldiğin de bizim 2 yılı doldurmamıştı mülakatı beklediğimiz sırada 2.yılı doldurdu ve mülakat mailim de IR-1 yazıyor benim.

Mulakat mailimde CR-1 yaziyor bende. Randevu maili attiklarinda da dolmamisti bizim 2 yil

• @Seyduna valla yazdıklarınızda tek yanlıs cumle yok 🙂 cnaınızı sıkmayın halledilmicek birşey değil.halledersınız en kısa surede ınsallah. Forumda okudum galıba eğer sponsorun bakmakla yükümlü oldugu kisiler varsa o kişilerle toplam sayıya bölünüyor gelir dolayısıyla size ait 34 bin olmuyor sponsorluk bedeli limitin altında kalıyorsanız ondan demis olabılırler.

• Onay alan arkadaslar mümkünse eşinizin ve varsa sponsorunuzun gelirleri nekadardı bi yazabilirmisiniz milletin kafasında soru işareti kalmasın.

• @Seyduna gecmis olsun, lutfen uzulmeyin caniniz sagolsun. Allahin izniyle bu durumda gecicek. Ben sacma bir parmak izi yuzunden 1 aydir gecemedim I-130 surecini vatandas olmama ragmen. Daha kotuleride var unutmayin. Yeni bilgileri sunmak icin bir sure mutlaka vardir, bu sureyi lutfen gecirmeyin. Yeni vergi donemi basladi 9 gun once, bu kisilerin 2025 te ne kadar yaptigina bir bakiniz, mutlaka fazladir. Bu kisilere yani sponsorlariniza sorun. Belkide 2025 te daha fazla para yaptilar, ona gore gidip tax lerini yaptiklarinda , yeni evraklari sunarsiniz, tek aklima gelen bu oldu. Yada yeni ve geliri biraz yuksek tek bir sponsor bulursunuz insallah. Lutfen pes etmeyin.

• Merhabalar , randevu mailinde her şey orjinal isteniyor yazıyor. E devlet üzerinden alınan nüfus kayıt örneği ve adli sicil kabul ediliyor mu?

• @lastvect Belge Teslimat Kaydı: Tüm göçmen vizesi başvuru sahipleri, mülakatlarından önce belge teslimat adreslerini www.ustraveldocs.com/tr/en

Bu adrese girip adresinizi girip ödemenizi yapmanız lazım.

Benzer Başlıklar

• 226
  • 965
  • 1589
  • 148
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |