Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@fallenpala

https://yesilkartforum.com/forum/post/408636

Sn. @orhanozbekk de güncel bilgisini paylaşacaktır muhtemelen.

• @fallenpala Ben de bir tanıdığım için yaptığımız başvuruda aynı sorunla karşılaşıyorum. 2025 içinde F1'dan red almıştı, şimdi Ankara'da B1/B2 başvurusu için no slot available uyarısı alıyoruz sürekli. Bu kişilere randevu açılıyor mu hiç bilmiyorum. Yakın zamanda tecrübesi olanlar yazabilirse harika olur.

• teşekkürler cevaplar için. Ben de tecrübemi paylaşayım. teknik bir sorun vardır diye close and start new application yaptım, hatta ödeme makbuzu için 2 kez ticket açtım ve sonunda düzelttim ama tüm işlemleri tamamlamama rağmen yine no solots avialable çıkıyor. anladığım vize önceliği konusunda regular yerine previously rejected seçince slot vermiyor. Galiba Amerika vizesi 2-3 yıl sonraya veriliyor diye konuşmalar çok yayılınca hızlı randevu verebilmek için alınan önlemlerden biri de bu diye tahmin ediyorum tabi eğer teknik bir sorun yok ise. yine de bir gelişme olması durumund aya da başka bilgisi olan var sie bilgilendirebilirse çok sevinirim.

• Merhaba 13 Ocak'ta B2 randevumuz var. Randevu alırken kullandığımız pasaportun süresi bittiği için yeni pasaport çıkardık ve yeni DS-160 formu doldurduk ancak sistemden pasaportu ve DS-160 formunu güncelleyemedik. Her iki formu ve pasaportu götürsek İstanbul konsolosluğunda hallederler mi?

• Arkadaşlar selamlar tekrardan, planımda bir kaç değişiklik oldu: tatilimi 1 haftadan 2 haftaya çıkardım (başlangıç tarihi aynı), maaşım değişti ve kalacağım hotel değişti. Bunlar için DS-160 formunu güncellemeli miyim? Güncellemeliysem, mülakat tarihini koruyarak nasıl güncelleyebilirim? (Mülakatıma 2 hafta kaldı)

• ⭐⭐⭐⭐

@eyupyildiz, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Arkadaşlar selamlar tekrardan, planımda bir kaç değişiklik oldu: tatilimi 1 haftadan 2 haftaya çıkardım (başlangıç tarihi aynı), maaşım değişti ve kalacağım hotel değişti. Bunlar için DS-160 formunu güncellemeli miyim? Güncellemeliysem, mülakat tarihini koruyarak nasıl güncelleyebilirim? (Mülakatıma 2 hafta kaldı)

https://yesilkartforum.com/forum/post/511914

• Arkadaşlar doğru yer mi bilmiyorum ama acil bir şey öğrenmeliyim.

Kardeşimin 13 ocakta turist vize randevusu var. Kendisi yeni bir işyeri açtığı ve vize mülakatında yeni işyeri vergi levhasını göstereceğimzden yeni bir ds-160 doldurmamız gerekti ve yaptık fakat sitede randevunuzu iptal edip yeni ds numarasıyla yeni randevu almanız gerek gibi bir şey yazıyor. Randevuyu iptal etmek istedik error verdi. Error sebebi randevuya 6 gün kalması mı. Şu durumda ne önerirsiniz

• @baharikoo konsoloslukta herhangibir ucret odemezsiniz. Herhangibi baska ucret olmayacak. dilerim vizeniz onaylanir. Onaylandiktan sonra UPS ile kargo secenegi icin email alacaksiniz. Eger sahsen almayacaksaniz ve evinize kargi isterseniz 1144 TL odmesi oluyor. BIlginiz olsun. Bol sanslar

• @menesb @fallenpala

@fallenpala siz retli olarak basvuru yapmissiniz. Retli hesaplara randevu slotu cok gec aciliyor maaesef. bu yuzden soyle ilerleyebilirsiniz;
    randevuuzu iptal edin, 24 saat ekleyin ve " yeniden basvuyu kapat ve yeni basvuruya basla" seceneginden basvurunuzu yenilerken daha once ret aldiniz mi secenginden "'regular" olani secip, rettinizii DS de mutlaka belirtin. bu sekilde randevu slotlari gorebilirisniz. Endise etmeyin bu sorun yaratmaz.

NOT : eger odemenizin uzerinden 1 sene gectiyse yeniden ucret oderseniz. Bilginzi olsun. Bol sanslar.

• @ruzgaroglu pasaport no degisikligi icin talep acip, destek ekibinin duzeltmesi lazim lakin saglikli bir geri donus almaniz biraz zor. teknik ekip bu tarz taepleri cok gec geri donus yapiyor. Bu yuzden her iki pasaport ile gorusmeye gidin, yine de sizi gorusmeye aliyorlar. sorun yasamazsiniz. Bol sanslar

• @eyupyildiz bu tarz degisiklikler gorusme esnasinda beyan etmeniz yeterli. Yeni bir DS formunu doldurarsaniz sayet, randevunuzu iptal edip, randevu sistemideki DS noyu guncellemeniz gerek. odemenezin uzerinden 1 sene de gectiyse yeniden ucret odersiniz. bu yuzden bu traz islemler ile ugrasmayiniz lutfen. Gorusme de beyan etmeniz yeterli. Bol sanlar

• @orhanozbekk çok sağolun. Anne babamınki onaylandı kardeşim ret malesef

• Merhabalar
    Kayınvalidem, annemle birlikte B1/B2 turist vizesi ile gelmek istiyor.
    Emekli, düzenli geliri var. Eşi vefat etmiş. Eşimle ABD’ye Aralık ayında Green Card çekilişiyle yerleştik, diğer çocuğu ve torunu Türkiye’de yaşıyor.
    Seyahat amacı kısa süreli turistik ve aile ziyareti (yaklaşık 2–3 hafta).
    Masraflar için aile desteği gösterildi, kendi emekli geliri de mevcut. Üzerine kayıtlı mülk yok.
    Bu profil sizce riskli mi, özellikle ABD’de çocuğu olması ve sponsor gösterilmesi olumsuz değerlendirilir mi?
    Teşekkürler.
    Artı olarak ocak şubat aylarında çok fazla randevu boşluğu var ankara konsolosluğunda bilgilerinize...

• ⭐⭐

@ebd Merhaba öncelikle sizin bahsettiğiniz profilde okuduğum deneyimlere göre cevap vereyim sizin yazmış olduğunuz profile yakın yada benzer bir çok deneyim var bir çoğu vizesine onay aldığını gördüm kimse %100 verir diyemez ama bu tarz profillerin alma şansı yüksek olduğunu düşünüyorum

• @T-C-Kubilay-Dikici Cevabınız için teşekkür ederim umarım güzel sonuçlar alırız biz de😊

• ⭐⭐⭐⭐

@ebd, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar
    Kayınvalidem, annemle birlikte B1/B2 turist vizesi ile gelmek istiyor.
    Emekli, düzenli geliri var. Eşi vefat etmiş. Eşimle ABD’ye Aralık ayında Green Card çekilişiyle yerleştik, diğer çocuğu ve torunu Türkiye’de yaşıyor.
    Seyahat amacı kısa süreli turistik ve aile ziyareti (yaklaşık 2–3 hafta).
    Masraflar için aile desteği gösterildi, kendi emekli geliri de mevcut. Üzerine kayıtlı mülk yok.
    Bu profil sizce riskli mi, özellikle ABD’de çocuğu olması ve sponsor gösterilmesi olumsuz değerlendirilir mi?
    Teşekkürler.
    Artı olarak ocak şubat aylarında çok fazla randevu boşluğu var ankara konsolosluğunda bilgilerinize...

Belki asagidaki babamin mulakat deneyimi, deneyimindeki konsolos ile arasindaki soru - cevaplar, mulakata hazirlik sureci ve goturdugu evraklar sizinde isinize yarar. Bol sans!

https://yesilkartforum.com/forum/post/471339

• Selamlar herkese,

Sizlere bir konuda danışmak istiyorum, belki benzer tecrübesi olanlar vardır. Erkek arkadaşım ABD vatandaşı ama kendisi şu an Türkiye’de yaşıyor (ikamet var). Ben de turistik amaçlı bir B1/B2 vizesine başvurmayı planlıyorum. Yeşil pasaportum var, bu bir avantaj sağlar mı emin değilim.

Aslında planımız beraber seyahat etmek değil, ben kendim gitmek istiyorum (ileride planlar değişebilir tabii ama şu anki durum bu). Asıl merak ettiğim nokta şu: Vize formunda (DS-160) veya mülakat sırasında erkek arkadaşımdan bahsetmeli miyim?

ABD’ye yerleşmek gibi bir niyetim kesinlikle yok, burada düzenim kurulu. Ancak "sevgilim var" demek potansiyel göçmen muamelesi görmeme neden olur mu diye çekiniyorum. Öte yandan dürüstlükten şaşmamak da önemli. Sizce bu durumu nasıl yönetmeliyim? Konsoloslukta bu durum nasıl karşılanır?

Tecrübesi veya önerisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

• @ATS16 teşekkür ederim 🙏🏼

• @orhanozbekk çok teşekkürler, aslında benzer şey düşünmüştük ama ne yazık ki eşim yalan beyan olur sonsuza kadar mimleniriz korkusuyla izin vermiyor 🙂 artık bu şekilde yıllarca randevu peşinde koşacağız bakalım, olur da bir şansla randevu alabilirsek de benzer durumda olan olursa diye burayha da yazarım. tekrar teşekkürler.

• Herkese selam, ABD'nin 75 ülke için göçmenlik vizelerini durdurduğuyla alakalı haberler görmeye başladım. Bu durum turist vizelerini etkiler mi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |