Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Yuri-Spaky Sistema yukleme Ile ilgili kismi Ben de Avukat soracagim pazartesi gunu. Burada paylasirim verdigi cevabi sizle ve tabi deneyimi olan arkadaslar yazarsa cok daha iyi olur. Cunku avukatlar bazen guncel olmuyor bu tip konularda

• @burak2344 tüm belgenin üzerin de yazıyor.

• @Refiks teşekkürler sağolun

• Arkadaşlar acil durum 😞
    iki mail adresim var, az kullandığım mail adresini temizleyeyim derken asıl kullandığım hesabı temizlemişim ve çöp sepetinide silmişim...
    bu maillerle bir işimiz kalmış mıydı stresten öleceğim...

NOT; bize gelen maillerin aynıları eşlerimizde gidiyordu değil mi?

• @zeynep1212 galiba ceac’ten indiriyorduk o kısımları benim eşim yaptığı için net bilmiyorum. Bütün evrakların orijinallerini istiyorlar ceac sitesine ne yüklediyseniz onların hepsinin orijinalleri olmak zorunda diye yazıyor sitelerinde, ben çevirileriyle beraber koydum dosyama isteyebilirler diye. Son üç yılın gelir kanıtını istiyorlar tax transcriptlerle beraber. Rica ederim ne demek.

• @Refiks evet aynıları eşlerimize de gidiyor, eşinizin mailini kontrol etmenizde fayda var. Randevu mektubunun çıktısını aldıysanız sorun yok

• @yeşim-yıldırım evet almışım onu neyseki.

• Mülakata giderken yanımiza hangi evrak ve belgeleri almalıyız ?

• @Refiks Oglum icin adliyeden eylul 2025 de almistik sicil Kayıt ornegini fakat o evrakta tarih belortmemisler.

• Bu ileti silindi!

• @yeşim-yıldırım çok teşekkürler tekrar🌼 bu arada çevirileri nerde yaptırdınız noter mi?

• @RabiaA So you haven’t received your IL yet?

• @burak2344 Ben mülakattan 10 gün öncesinde aldım. Belgenin son tarihi altta yazıyor, mülakat sırasında güncel olması yeterli.

• @sbsb2025 teşekkürler sağolun 24.12.2025 tarihli. 12 ocak randevu 18 gün önce alınan geçerli sanırım. Kağıtta son geçerlilik 23.01.2026 yazıyor.

• @burak2344 Herhangi bir sorun olmaz, tarih güncel.

• @ahmetZ Merhabalar, genel olarak benim götüreceklerimi listeleyim. Böylece hem sorunuza yanıt olur, hem de herkes bir şey söyler ve unuttuğumuz bir şey varsa paylaşımlı olarak önüne geçeriz.

• I-864 Formu
    • I-864A formu
    • Fotoğraflar (evlilik kanıtları)
    • Unganların çıktıları(gerek yok ama olsun)
    • Paystubs (Sponsorların maaş göstergeleri)
    • Tax Returns
    • W2
    • Bazı evlilik kanıtları
    • Pasaport
    • Evlilik cüzdanı
    • İki fotoğraf 5x5
    • İkametgah
    • Adli sicil kaydı (arşivli)
    • Askerlik durum belgesi
    • Vukuatlı nüfus belgesi
    • Whatsapp çıktıları
    • Randevu maili çıktısı
    • Burada listelemeyi unuttuğum ancak CEAC'a yüklenmiş tüm belgeler. Sponsorların durumu ile ilgili tüm belgeler.

Bazı belgeleri götürmemize gerek yok ancak bazen sistemlerinde göremiyorlar. Sistemlerinde evrakı bulamadıklarında şaaakkk diye çıkarıp önlerine koymak için hazırlıklı gitmemiz şart. Böyle dandik bir nedenden ötürü vizemin basımını geçiktiremem, geciktiremeyiz.

Burada listelemeyi unuttuğum bir şey olursa sonradan editlerim, şimdilik aklıma gelenler bunlar

Edit: DS-260 formunun barkodlu kısmı, USvisa sayfasındaki Transaction complete sayfasındaki iki pdf çıktısıda gerekecektir.

• Nüfus kağıdı adli sicil kaydı vs gibi belgeleri e devletten almamız yeterli mi? Yoksa yine fiziksel olarak direkt ilgili kurumlardan mı almalıyız?

• Mulakat maili alan arkadaslari cani gonulden kutlarim, basarilar dilerim.

• @Yuri-Spaky hic sorun yapmayin, hic bir ingilizce cumle konusmasa bile pasaportuna bakarak, telefondan tercuman baglayarak yardimci oluyorlar. Sadece durustluk, hangi gidalar var valizinde sorusuna bir seyleri eksik soylemesin yeter.

• @Seyduna biraz olayi buyutmussunuz ama tabiki herkes kendini garantiye almak ister, cunku son asama, tabiki hakkinizdir. Inanin bana, tum samimiyetimle soyluyorum. Sadece bir pasaport birde resim yetiyor. Cunku ; olayin adini koymus oluyorlar bu insanlar siz o binaya girmeden yani, sizinle ilgili karar coktan verilmis oluyor. Memur sadece proseduru tamamlamakla mukellef. Yani karar mekanizmasi yada son karari veren ordaki memur degil.Ben 2011 senesinde green kart mulakatimda bana soru bile sormadilar. Bir yemin ettirdi ve sonra hayirli olsun dedi.

Benzer Başlıklar

• 9
  • 1589
  • 3116
  • 16
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |