Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhabalar , randevu mailinde her belge orijinal olmak zorundadır yazıyor. Yeminli tercümana gerek var mı?

• @zeynep1212 Sağlık randevusu konusundaki önerim şöyle, herhangi bir sağlık sorununuz yoksa mülakat tarihinin bir hafta öncesine alabilirsiniz.

Sağlık problemi olan arkadaşlar için ise bir ay öncesi iyi olacaktır. Çünkü bazı testler isteniyor ve bu testlerin sonucu bekleniyor. Bu bekleme aşamasını kimse mülakattan sonra yapmak istemez.

Ayrıca sağlık muayenesi oldukça resmi bir durum. Sağlık muayene tarihinizden itibaren 6 ay içerisinde ABD'ye giriş yapmanız gerekiyor. Bu hususlara dikkat ederek randevu alabilirsiniz bence. Muayeneye giderken dikkat etmeniz gereken hususları ayrıntılı olarak unganlar size hem mail gönderiyor, hem de sitesinde yazıyor 🙂 Herkese bol şans diliyorum şimdiden, kutlamalar başlasın 🙂

• @zeynep1212 hiç aceleye gerek yok ben bile geçenlerde aldım randevuyu… ve mülakatım 29ocakta olduğu için 20ocağa almak istedim o kadar uzak tarihe alınamıyordu her gün bir gün açıyorlar.

• İstediğimiz tarihte alabilir miyiz randevuyu ? Yani bir kota durumu var mı?

• @zeynep1212 gayet rahat olun bu konuda çok stresli gözüküyor ama inanın hiç stresli değil, unganlar sitesine girdiğinizde mülakatınızdan 1 ay öncesine kadar randevu alabiliyorsunuz. Randevuyu onayladıktan sonra size mail geliyor ilk mailde randevu onayı istiyor ikinci mailde ise randevu hatırlatması oluyor. Bir sağlık sorununuz yoksa mülakat tarihinize yakın randevu da seçebilirsiniz(en az 3 gün kala) daha sonra istenen belgelerle beraber gidiyorsunuz. Aslında sadece pasaportunuzu istiyorlar diğer belgelere pek bakmıyorlar. Ayrıca kredi kartı geçerli ve 21 bin tl para ödedik buna hazırlıklı olun. Kalacak yerinizi mutlaka önceden ayarlayın Kuğulu Park’a yakın yerde konaklamanızı öneririm. Aşılardan sonra kendinizi çok yormamanızı öneririm çünkü bana çok fena uyku yapmıştı ve iki gün boyunca yemek yemedim ve sadece uyumak istedim. Herkeste farklılık gösterebilir bu durum.

• Mülakatımdan 2 ay sonra ABD ye giriş yapsam sıkıntı olur mu

• Bize de şimdi randevu tarihi verdiler 26 şubata, herkesin adına çok sevindimm

• @yeşim-yıldırım çok teşekkür ederim 🙏🏻😊

• @Zübeyde-Cengiz Tıpkı normal hastaneden doktor randevusu alır gibi seçim yapabiliyorsunuz boş günlerden. Yukarıda Seyduna bahsetmiş zaten diğer detaylardan. Hayırlı olsun.

• Merhaba ABD ye giden arkadaşlara bir sorum olacaktı. Eşim İngilizce bilmiyor (yani çok az) ve en büyük korkusu havaalanında ABD de indikten sonra sorulabilecek sorular. Bizler havaalanında bekliyor olacağız belki beraber de gelebiliriz ama sonuçta göçmen olanları ve vatandaşları ayrı kapılardan içeri alıyorlar. Dolayısıyla eşim vizesini ve pasaportunu gösterirken havaalanı giriş kapısında yalnız olacak. İngilizce bilmediği için de stres yapıyoruz. Benzer durumda sorun yaşayanlar oldu mu ya da zaten birşey sormuyorlar mı? Bilgisi olan olursa, yazarsa çok seviniriz. Eşim konsoloslukta ciddi bir sorun çıkmazsa -ki çıkacağını sanmıyoruz- büyük ihtimal Dulles Airport DC den giriş yapacak.

• @Derya-Akbaş Doktor muayenesinden itibaren 6 ay içinde giriş yapabiliyoruz

• @Yuri-Spaky teşekkür ederim cevabınız için

• @Refiks cok tesekkurler

• @yeşim-yıldırım çok teşekkür ederim.🙏🌸Oğlum için bu randevu ben amerikadayim. Oğlum ankarada. Aşı kartını alıcam fakat oğlum 15 yaşında ve covid asisi yok acaba çocuklar için istiyorlar mı, pek yaptırmak istediğim bir aşı değil ama tabi istiyorlarsa yapacak bir şey de yok. Bir de sadece oğlum girecek mülakata tüm yüklenen evrakların asillari ve İngilizce tercümanlı olarak istiyorlar dimi?

• @Seyduna çok teşekkür ederim inşallah herkes kolaylıkla kavuşur sevdiklerine🙏🌸

• @Yuri-Spaky merhaba benim başvurum Amerika icindendi. Green card aldıktan sonra 2 kez Türkiye’ye gittim geldim. 3 soru sordular. Nereden geliyorsun , tr de kaç gün kaldın ve yanında yiyecek getirdin mi. Her iki girişimde de aynı sorular soruldu. size farkli bir soru da gelebilir ilk giriş olacağı için belki adres teyit ederler bilemiyorum. ben yine de sorulan sorular adına yardımcı olmak istedim. Umarım mülakat iyi geçer ve kolaylıkla giriş yapar eşiniz.

• @Yuri-Spaky Stress yapmasına gerek yok. Normal bir vize kontrolu olacak ve oradaki vize memuru kendisini gocmenlik ofisine yonlendirecek. Sanirim bu yonlendirme asamasinda calisanlardan birisi esinize ofisi bulma-gitme konusunda yardimci olacak. Eğer göçmenlik ofisinde ingilizcesi ile ilgili bir soru sorarlarsa , eşinin Türkçe bildiğini, bu sekilde anlastiginizi ve yakin zamanda kendisininde dil kursuna baslayacagini söylemesi yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

• Bu ileti silindi!

• @Yuri-Spaky bir de Amerika’ya yıllar önce ilk girişimde İngilizcem kötüydü ve tedirgin olmuştum sırada bekleyen birinden yardım istemiştim ve sorun çıkartmamışlardı. Ben zorlayacaklarını sanmıyorum içiniz rahat olsun🙏

• @Yuri-Spaky Büyük bir problem olacağını sanmıyorum ben Amerika’ya ilk girdiğimde ingilizce bilmiyordum işaret ve mimiklerle anlaşmıştık parmak izi verirken bile sadece elleriyle gösterdiler yapılması gerekeni, eşiniz birazda çat pat temel ingilizce kelimeleri biliyorsa sıkıntı olmaz sonuçta her gelen ingilizce bilmiyor ve eşiniz gibi bir çok insanla karşılaşıyor oradakiler o yüzden onlarda biliyor nasıl anlaşacaklarını. En son problem edeceğiniz konu bu olsun zaten çok zor bir durum olursa oradakiler türkçe tercüman bağlarlar telefonla ama ona gerek kalacağını sanmıyorum.

Benzer Başlıklar

• 3
  • 41
  • 3116
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |