Su anda hic yaprak, cicek yok. Birkac hafta sonra cekip paylasirim.
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@aysegul girişiniz hayırlı olsun çok mutlu oldum. Bulunduğunuz süre boyunca güzel deneyimler edinmeniz dileğiyle....
-
@Serapp, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@bkio O halde şu an kaldığınız yere Amazondan hemen 1 günde teslim edilecek bir sipariş verin ve gelen zarfı adres kanıtı olarak kullanmayı deneyin.
Serap hanım yine çok mantıklı bir öneri olmuş.
@bkio Nerden okuduğumu hatırlamasam da bende ek yapmak istiyorum, ilki walmart gibi toptan marketlerin kasa kısmında kredi kartı başvurusu yapıp kredi skoru aranmadan normal kredi kartı alınabiliyor gibi bir bilgi ve ikinci bilgim de bir ara Amerika'da, amazon da satış yapma ilgili araştırma yaparken denk geldiğim bir yöntem, bazı online satış yapan kişiler, apple kart alıp bunu bankacılık için kullanabilirsiniz diyordu, hata banka skoru bile oluşturuluyor gibi bilgi de aklımda kalmış ve belki geçerli bir belge olarak da değer görebilir.
-
Konu ile ilgili başlığı inceleyebilirsiniz, Adres Kaniti (Proof of Address)
-
-
Merhabalar, biz de 24 aralık sabah 9 uçağına binenlerdeniz. Anca yazabiliyorum. Biz Austin' e geçtik. 12 günlük bir airbnb de kalırken ev işlerini halledeceğiz sanırım. Giriş deneyimimize gelince herşey beklediğimizden daha pürüzsüz ilerledi. Biz yurtdışı harcı ödemeden geçtik elektronik geçiş bölümündeki polise vizelerimizi göstererek. Sonrasında thy check in kısmında en önce gozen güvenlik görevlileri ilk gidişiniz mi gibi kısa sorular sorup sticker yapıştırıp bizi thy check in e yönlendirdiler. ve airbnb adresimizin sorulacağını söyleyerek geçirdiler. az ilerdeki gozen görevlisi dediği gibi kalacağımız yerin adresini sordu ve yazdı. sonra bavullarımızı verdik. ve pasaportlarla geçtik. uçak yolculuğumuz sorunsuz geçti. oldukça kalabalıktı ama yan koltuklarımız boş oalcak şekilde koridor kenarı 2 bilet aldığımız için uyurken yankoltuğa doğru yayılma şansımız oldu. Uçaktan inince hava alanında epey bir süre geçirdik. çünkü bizimki ani bir kararla tüm işlerimiz yarım yamalak kalarak bir gidiş olmak durumunda kaldığı için ülkeye girerken sarı zarf vereceğimiz bilgisi dışında hiçbir şeyi araştıracak ya da organize edecek vaktimiz olmadı. kedilerimizi geçici olarak anneme bırakıp sonra onları almak üzere apar topar bavul toplayıp geldik. ki iyi ki öyle yapmışız. ilk başta air bnb de 2 hayvanla olmak ve yollarda ordan oraya gitmek baya zor olacakmış onu anladık. uçaktan 13 civarı indik houston a. tam christmas günü olduğu için sanırım epey bir boştu. hemen sıraya girdik ve 5 dk dahi geçmeden ilk görevli fotoğraflarımızı çekti. yanımızda ne kadar olduğunu sordu ben 10k dan düşük deyince nedense sert bir şekilde tam oalrak her birinizde ne kadar dedi. miktarları söyledimm eşim ve benim için. yiyecek olup olmadığını sordu. hiçbirşey yoktu bizde. sonra adres değişikliğini söyledim ama vizeninizin islemini yapacak olan ben değilim dedi telefon etti. yandaki gişeye mandatory referal diye birşeyler söyledi. çok uzun boylu iri yarı bir polis gelerek sarı zarflarımızı aldı ve takip etmemizi istedi. yürürken zarflarla birlikte verdiğim sağlık cd lerini geri verdi. almıcak mısnız dedim. if it is not sealed it is useless for us dedi. okey dedim geri aldım. çok kibar birisiydi. ayrı bir odaya götürüldük ve telefon kullanmanın yasak olduğu konusunda uyarıldık. oturun çağırıcaz dediler. bu sırada odada bir sürü bekleyen vardı ve bir kadınla polis arasında bağırış çağırış birşeyler oluyordu. bu bizi epey tedirgin etti. acaba başımıza ne gelecek korkusu oldu. sonra 10 dk bile geçmeden bizi çağırdılar ve meksikalı olduğunu tahmin ettiğim memur standart soruları sordu. eşim ve benim adresler farklı kalmıştı. bu kim diye sordu. ben dfe mülakatta değiştirmeyi unuttuklarını benim de adresimin eşiminki ile aynı olmasını istediğimi söyledim. sonra yeni adresteki kişnin numarasını sordu. telefondan bakabilir myim dedim tabi dedi. telefonumu memura verdim direk oradan yazdı. adresim de güncellenmiş oldu. o kişinin kim olduğunu sordu. abimin iş arkadaşı olduğu yakın birisi olduğunu söyledim. tamam dedi başka birşey sormadan damgayı bastı ve 1 yıl boyunca bunu greencard gibi kullanabileceğimizi türkiyeye girip geri gelmek istersem bunu kullanabileceğimizi söyledi. ve is it done dedim evet bitti ggidebilirsiniz dedim. have a good day dedi ve gittik. çok kibardılar.
sonrası bizim için daha zor oldu. tam tatil günü olduğu için uber ler bizi 3 saatlik austin yolvuluğuna almak istemedi. adrese bakmadan gelen driver da özür dileyip geri gitti. sonra red coach denen bir otobüs firmasınıın 4 buçuk gibi austin e kalkan bir otobüsü olduğunu öğrendik ve hızlıca houston dan onun kalkacağı yere uber ile gittik. ilk uber driver ımız bir kadındı ve çok tatlıydı. ayrılırken yeni yıl gelirken yeni kuracağımız hayatımız için güzel dileklerde bulundu. red coach durağında indiğimizde otobüs biletini online book etmediğimiz için orada işlem yapmamız gerekti. sadece online bileti okutarak geçebiliyormuşuz. ama kartlarımız bir sebepten o web sitesinin online ödeme kısmında çalışmadı. otobüsün kalkmasına 10 dk kala biz telaşla yapmaya çalışırken en son olmayınca umutsuzca otobüs şöforune nakit ödeme şansımız yok mu kartlarda bir sorun var dedim. çok tatlı bir siyahı kadın idi. hemen patronunu aradı bizi çaresiz görünce. çünkü son otobüstü ve öyle houston da kalakalıcaktık tam christmas günü . sokaklar boş heryer kapalıydı nerdeyse. patronu alternatif bi yoöntemle pos cihazı ile biletlerimizi halletmeyi başardı. kadına çok teşekkür ettik. aynı zamanda patronu teldeydi o sırada. bana değil patrona edin dedi. hemen telefondan thank you diye bağırdık. illk girişimizde hep çok tatlı ve çok kibar insanlarla tanışmış olduk. austine giden otobüs yaklaşık 2 buçuk 3 saat sonra vardı. biz zaten halihazırda 3 gündür çok az uyumuş olduğumuz için sızmışız yolda. inince de air bnb ye taksiyle vardık ve yığıldık yatakta direk. ama jetlag sebebiyle uyuyamadık ve 3 günlük uykusuzlukla bugün hala duruyoruz. vücudumuz normale dönünce bazı işleri hallederiz diye düşünüyoruz. bugün christmas eve olduğu için tüm sokaklar boş ve heryer kapalı. market olarak bi tek bir benzinlikten atıştırmalıklar ile kahvaltı edebildik. zamanlama şanssızlık oldu bizim için ama geldiğimiz yer o kadar güzel görünüyor ki. her yer meşe ağaçları ile dolu. sıkıntılara değecek diye düşnüyoruz.
bir de bizden parmak izi alınmadı. sadece girişte resmimiz çekildi. bu heralde önemli birşey değildir diye düşünüyorum
aşırı uykusuzlukla çok gelişigüzel yazdım. sonrasında dönüp hataları düzenlerim. girişleri merak edip bekleyenler yazmış olayım dedim. cümleler düşük ve dağınık olabilir kusura bakmayın gözlerim kapanıyor -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: D denizezgi
-
@denizezgi Uçağa binerken veya işlemleri beklerken bakındım biraz ama karşılaşamadık
muhtemelen farklı alanlarda bekledik, o yüzden.
Biraz uğraştırıcı olmuş Austin'e ulaşımınız ama sağ salim gitmenize sevindim. Bundan sonrası su gibi aksın inşallah.
Bu arada bizden de parmak izi alınmadı. -
@aysegul ben de aynı şekilde uçakta da bakındım ama göremedim sizi. denk gelemedik:)
bu arada ilk girişteki masraflar bizim için biraz fazla geldi ama sanırım ucuz market bulamayışımızdan tatil oluşundan vs. bundan sonraki sürecimizde market alışverişini yemek işini daha ucuza halletmenin yollarını bulmayı umut ediyoruz.
sizin deneyiminizi de okudum. gerçekten de çocuklarınızla aynı şeyi düşündüm burada herkes çok iyimser ve mutlu görünüyor ve iletişimlerine de yansıyor sanırım. markette sokakta şimdiden bir sürü kişiyle ufak ayak üstü sohbetler oldu ve herkes gerçekten de mutlu iyimser ve sakin gibi ilk izlenimim bu yönde -
@denizezgi belki de kısmet Austin'edir, orada kesişir yollarımız
çıkışta heb e uğramamız bizim için kurtarıcı oldu, bir dünya şey aldık ve $27 tuttu. Bugünden sonra siz de artık daha planlarınıza göre ilerleyebilirsiniz çünkü hayatın durduğu christmas tatili bitti çok şükür (federal izin devam etse de).Bu arada eztagdan geçip duruyoruz bir yerlere giderken babamızın malıymış gibi, bakalım ne olacak, aracı teslim ederken göreceğiz günahımız kaç papelmiş
artık ücretli yolları kullanma diye ayarladım gerçi, çok değil 3-5 dk farkediyor 20dk'lık bir rotada.Çocuklar çok sevdi şimdilik bir sorun yok bizde, 2 gün sonra Austine gececeğiz, bakalım bizi orada neler bekliyor

-
@aysegul cokk güzel maşallah . dv2026 için kazandığını söyleyen ilk talihli yorumu olarak sizin gönderinizi görmüştüm o günden bugüne hep süreçlerinizi okuyordum. Hem stresli hem her adimi detaylıca araştırıp her noktaya ne kadar dikkat ettiğinizi biliyorum. Sonuç olarak şuanda bulunduğunuz noktaya ulaştınız bunun için tebrik ederim. İnanın aktardığınız heyecan veya mutluluk sanki sadece sizin değil bizimde hissettiğimiz türden oluyor. Umarım bizlere de bir gün nasip olur bu mutluluklar inşallah . Yeni süreçte şans yanınızda olsun her zaman iyilikler yanınızda olsun . Ailenizi tebrik ederim geçmiş olsun
-
@AstamRua çok incesiniz çok teşekkür ederim, gercekten duamdır; isteyen, bekleyen, kuru kuru beklemek yerine araştırıp öğrenmeye çalışan, zaman içinde kendini hazırlayan, bunun için vakit ayırıp emek veren herkese bu şansın gülmesi.. Darısı inşallah başınıza

-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
@denizezgi, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
Merhabalar, başlığın çoğunu taradım, gördüğüm birçoğunuz prepaid olanları SSN olmadan alabilmiş ama biz bugün Austin de bir Tmobile bayisinde SSN olmadan hiçbir işlemi yapamayacakları cevabını aldık. Yeni hat işini nasıl halledebiliriz. telefonlarımız da eski muhtemelen telefonla aylık ödemeli birşey almak bizim için gerekli olacak. E-sim işlemlerini eski telefonlardan da yapabilir miyiz. sanırım telefonlarımız e sim e uygun değil. modelleri chatgpt ye yazdığımda fiziksel sim gerekir bu telefonlar için dedi. türkiye hatları ile paket aldık şimdilik ama birçok işimiz için internete ihtiyac duyduğumuz için sim işini bir an önce SSN ler gelmeden halletmek istiyoruz. başka nasıl bir yol izleyebiliriz
Diğer başlıkta sordum ama buradan da fikir almak istedim. sim işini en hızlı nasıl halledebiliriz bu durumda? bilenlerin yardımını ya da varsa başka başlık yönlendirmelerini rica edeceğim
-
Herkese merhaba, 26 Aralık 2025 saat 18 civarları Boston MA dan ABD ye ilk girişimizi yaptık. 2 buçuk yaşında kızımızla yolcuğumuz sorunsuz gerçekleşti. ABD vatandaşları ve kalıcı oturum sahibi olanların olduğu sıradan değil de vize sahibilerinin olduğu sıradan ilerlememiz istendi. Yarım saat - 40 dk kadar sıra bekledik. Giriş için yönlendirildiğimiz pasaport kontrol noktasındaki polis görevlisi sakin birisiydi. Sarı zarflarımızı aldı ve açık gerekli işlemleri yaptı. 5-10 dk kadar sürdü bu işlem. Asıl talihli benden parmak izi aldı. Greencard teslimi için verdiğimiz adres farklı bir eyalette olduğu içi adresin doğruluğunu ve nerede kalacağımızı sordu. Bunun dışında soru sormadı. Pasaportlarımıza mühür bastı ve geçişimiz tamamlanmış oldu. Sürecimiz gerçekten kolay oldu diyebilirim. Herkese sürecinde bol şans diliyorum.
-
@denizezgi merhabalar, bir hafta önce manhattandaki tmobile bayisinden ssn olmadan prepaid hat satın aldım. Telefonum sebepli e-sim ben de tanımlayamamıştım. Fakat fiziksel sim almada hiç sorun yaşamadım. İsterseniz birkaç farklı bayi deneyin

-
@eceslc bugün dediğiniz gibi başka bir bayiye gittik Metro by t mobile dan aldık simleri. ama biraz pahalı gibi sanki. SSNler gelince aylık abonelikli başka bir şeye geçmeyi düşünüyoruz. 10gb internet ve sınırsız arama ve mesaj 2 hatlı bir bir kampanyada 1 aylık 70 dolar. unlimited olanlar 85 dolardı. şu an için limitsize ihtiyacımız olmadığı için almadık. teşekkürler tavsiyeniz için
-
@denizezgi çok enteresan, ben de metro by t-mobile aldım, aylık her şey sınırsız 45 USD, bu kadar hızlı zam gelmiş olamaz herhalde

-
Değerli Forumdaşlar hepinize sevgiler ve selamlar,
Sizleri US'e ilk giriş deneyimimiz ile ilgili bilgilendirmek istedik. Bizim DV süreci ile ilişkimiz tavşan kaç tazı tut oyunu şeklinde ilerliyor. Oyunun bir sonra ki level’ında ne olduğunu merak etmiyorum desem yalan olur.
İlk önce DV2025EU223XX numarası ile zorlu sürece adım atmış olduk ki, DV2025 sürecini takip edenler sonradan bu numaranın ne kadar kıl payı bir numara olduğunu bilirler. Belirsizlikle ikinci imtihanımız ise Ankara’nın malum performansı idi ve ona da forumdaşların kıymetli görüşlerini göz önünde bulundurarak dosyamızı Viyana’ya taşıyarak kendimizce önlem almaya çalıştık ve bu girişimimiz DV Immigrant Visa ile sonuçlandı.
Tavşan yine yerinde durmadı ve bu sefer Milenyum liderimizin 18 Aralıktaki kalkışması ile DV vizelerinin durumu yine belirsizliğe girdi. Tekraren forumdaşların önerilerini göz önünde bulundurarak eşim ve ben mümkün olan en kısa sürede US’e giriş yapıp, hiç değilse vizemizi geçici green karta çevirme kararı aldık. Aslında 19-29 Ocak tarihleri için uçak biletlerimiz, airbnb ve kiralık araç rezervasyonlarımız tamamdı ama içimiz rahat etmeyince sonradan hayıflanmak yerine erken girişe yeşil ışık yaktık ve ekstra bir plan yaptık.
Ben ve eşim eğitim sektöründe olmamız ve akademik yarı yılın en civcivli dönemine girmemiz nedeniyle bütün planımız bir hafta sonuna odaklı idi. 26 Aralık cuma günü öğleden sonra ilk önce YHT ile İstanbul Söğütlüçeşme durağı, oradan metrobüs ile Zincirlikuyu durağına geçiş yaparak Gayrettepe metrobüs hattından M11 İstanbul hava alanı metrosuna aktarma ile hava alanına ulaştık. Ne de olsa yanımızda bir sırt çantası ile seyahat edince zorlanmadık. Ama durumun kara mizah tarafı bulduğum biletin (Royal Jordanian, RJ) yolculara 1 kişisel, 1 kabin ve ilaveten 2 uçak altı bagaja müsaade etmesiydi (Evet, muhtemelen gelecekteki seferlerimde bu bagaj hakkının hakkını veremediğim için oldukça hayıflanacağım...). Uçuş içinse RJ yi seçmemin sebebi uçuş saatlerinin bizim programımıza uygunluğu idi. 26 Aralık Cuma günü saat 22.20 de İstanbul dan Amman aktarmalı Chicago uçuşu bekleme süreleri ile yaklaşık 17,5 saat sürüyordu. Dönüşü ise cumartesi günü Chicago dan saat 18.50 de kalkarak aynı rotayı tersine takip edip yine yaklaşık 17,5 saatte pazar günü akşamı saat 21.05 de İstanbul a iniyordu. (Daha önce RJ ile uçtum mu? Hayır. Uçuştan memnun kaldım mı? Nötrüm. Bir daha olsa RJ ile uçar mıyım? Zorda kalmadığım sürece alternatifleri değerlendirmeye çalışırım.)
Gelelim İstanbul havalimanı check-in sürecine. Ben öncesinde online check in yaptırmıştım ancak 1nci ayak olan İstanbul-Amman onaylandı, ikincisi online a açık değildi, havalimanında yaptırmam gerektiği belirtiliyordu. Peki dedik, yeterince zaman önce RJ kontuardaydık. Sıra bize geldiğinde pasaportları uzattığım görevli hanım pasaportlara bakıp isimleri görünce 'hah işte geldiler' edasıyla amiri olan beyin yanına gitti ve bizi göstererek yanımıza getirdi (Bu arada bu görevlilerin hepsi Türk). Kontuar amiri genç beyefendi bize niye bu hava yolu ile US’e gitmek istediğimizi uçuş rotamızın pek alışılmış olmadığını sordu. İkinci olarak neden çok kısa süreliğine gittiğimizi ve aynı uçakla geri döneceğimizi sordu. Son olarak, ‘e sizin hiç eşyanızda yokmuş’ diye ekledi (RJ nin diğer yolcularının yük katarlarına bakınca ne demek istediğini anladım tabii). Soruları cevaplarken çalışanlar için olası tüm kırmızı bayrakları kaldırmış olduğumuzu ve olağan şüphelilik için ne gerekiyorsa yaptığımızı çoktan anlamıştım Ama 5-10 dakikalık karşılıklı konuşma ve olayın ne olduğunu net bir şekilde anlattıktan sonra durum kakara kikiri ye evrildi, sağ olsunlar bizim hem gidiş hem dönüş check-in lerimizi istediğimiz koltuk konfigürasyonu ile yaparak ve pasaport ön sayfası ile vize sayfalarının fotoğraflarını çekerek Amman ı bilgilendireceklerini söyleyerek iyi dileklerle bizi uğurladılar (Bugün geri dönüş uçuşu sonrası kontuar amiri olan bey uçağın körüğü başlangıcında bizi görünce nasıl geçtiğini ve her şeyin yolunda olup olmadığını sordu ve ekibi ile kendisi çok ilgi gösterdiler, sağ olsunlar). Çıkış için pasaport kontrolünde, telefonundan sipsi eşliğinde ege havası çalmakta olan memurun bölümüne yönlendirildik. Memur pasaportlarımızı ve vizelerimizi kontrol ettikten sonra yeşil pasaport sahiplerinin de yurtdışı çıkış harcı ödemesi gerektiğini söyledi. Bende kendisini tekrar vizenin türüne yönlendirerek vizenin göçmen vizesi olduğunu, US oturum hakkımız olduğunu ve bu sürecin devam ettiğini beyan ettim. Vizeyi tekrar kontrol edip, vizeyi turist vizesi sandığını belirtip özür dileyerek çıkış kaşesini basarak iyi uçuşlar dileğiyle bizi uğurladı.
Amman havalimanı Ortadoğu’nun tüm özelliklerini içinde barındıran küçük bir havalimanı. Transit alandan ilgili boarding kapısına geldikten ve oldukça detaylı güvenlik kontrolü sonrasında yaklaşık 2 saatlik bir bekleme sonucunda uçuşun Chicago bağlantısı başladı. Kendisi uzun bacak boşluk mesafesi kısa uçuş sonrasında sabah saat 6.30 da O'Hare e indik. Fazla kalabalık değildi ve kısa süre sonra kendimizi CBP memuresinin karşısında bulduk. Zarfları ve pasaportları teslim ettikten sonra rutin adres teyidi ve pasaporttaki geçici green kartın kullanımı bilgilendirmesini yaptı. Zarflarımızın açıldıktan ve incelendikten sonra bizden önceki gelenlerin zarflarının oluşturduğu küçük yığının üstüne konulması içimi rahatlattı. Sonrasında hoş geldiniz dileğiyle birlikte bizi US’e davet etti bu esnada lokal saat 7.15 civarıydı. Akşam saat 18.50 deki dönüş uçağı için en geç saat 16.00 civarında tekrar O'Hare de olmayı planlıyorduk. Aradaki yaklaşık 8 saatlik süreyi değerlendirmek için öncesinde havalimanından kiralık araç rezerv etmiştim. Havalimanı içi raylı sistem ile kısa bir yolculuk sonrasında kiralık araç servisi bölümüne gelerek aracın işlemlerini tamamlayıp aracı teslim aldık. Araç kiralamaktaki niyet; havalimanı içerisinde uzunca bir süre ıkınıp sıkınmak yerine yakınlardaki bir alışveriş merkezine gidip bir şeyler yiyip içmek, biraz dinlenmek, biraz mağazaları dolaşarak ekonominin nabzını tutmak ve zaman geçirmek, daha da önemlisi yorgun hissedersek otopark alanında araba içerisinde biraz kestirmekti. Otellerin öğle saatlerinde check-in kabul ettiği ve araç kirasının uber ile en yakın alışveriş merkezine gidip dönmek için ödenecek paranın yaklaşık yarısına eşit olduğu düşünülecek olursa mantıklı ve konforlu bir karar verdiğimizin farkına vardık.
Chicago’daki sayılı saatlerimizi Schamburg’daki Woodfiled Mall ve civarında keyifli bir şekilde geçirdikten sonra planlandığı gibi kiralık aracı saat 16.00 civarı teslim ederek havalimanına geçiş yapıp dönüş işlemlerini başlattık. Bu arada belirtmem gerekir ki uçuşlarımızın tüm ayaklarında uçakların tamamı dolu idi. Chicago-Amman uçuşu benim için en felaketi oldu! Yaklaşık 11 saatlik uçuşta kendi koltuğumun yaklaşık %25 ini yanımdaki fazla kilolu bir yolcu ile paylaşmak zorunda kaldım. Öyle ki Amman’a indiğimizde uykusuzluk ve yorgunluktan kendi telefonumun yüz tanıma kilidi artık çalışmıyordu ve ayaklarım davul gibi şişmişti.
Sonrasında İstanbul uçuşu ile saat 21.00 civarında İstanbul havalimanına ulaştık. Vaktin geç olması ve YHT’ye yetişemeyecek olmamız nedeni ile Havaİst otobüsü ile rahat bir şekilde Esenler otogarına ulaştıktan sonra şehirlerarası otobüs seyahati ile sabah saat 5.00’te evimize ulaştık ve planladığımız şekilde mesailerimize yetişerek rutinimize döndük.
Uçuşların öncesi ve sonrası ile 3 uykusuz günde; 44 saati, 23600 km’yi ve 3 kıtayı kapsayan hızlı bir yolculuk gerçekleştirdik ve evet ben ve eşim 20 li yaşlarımızda değil 50’li yaşlarımızın ortalarındayız. Bu kadar detaylı bilgilendirme yapmamızdaki sebepte işte tam bu. Eğer ki bu ve benzer sebeplerden dolayı bir sürecin içerisine girmeniz gerekir de biraz ilhama ihtiyacınız olursa ve burada yazdıklarımız sizi az da olsa motive ederse amacımıza ulaşmış olacağız. Çünkü biz buradaki tecrübe paylaşımlarından geçmişte oldukça ilham aldık ve gelecekte de ilham almaya devam edeceğiz. İyi ki forum var, sizler varsınız.
Bizim için bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek bilmiyoruz. US’e kesin yerleşebilecek miyiz bilmiyoruz, ama bu alternatifi mümkün olduğunca elimizde tutmayı tercih ediyoruz. Bu geçirdiğimiz son tecrübeyi de en kötü ihtimalle eşim ile birlikte yaşamış olduğumuz pahalı ve çılgın bir anı olarak göreceğimizden eminim.
Son olarak sizlere bazı kısa önerilerimiz şu şekilde olacaktır:- Yolculukta rahat kıyafetler giyinin.
- Yolculukta bol su için. Yanınızda matara termos türü su kapları taşıyın ve havalimanlarında içilebilir su sebillerinden doldurarak hem suya fahiş ödemeler yapmayın hem de suya erişiminiz kolay olsun. Güvenlik araması öncesinde sulukları boşaltıp çantanıza koyabilir sonrasında tekrar doldurabilirsiniz.
- Ben bu seyahatte Esim IO uygulaması kullanarak oldukça makul fiyata global data paketi satın aldım (7 günlük 5GB, $2.90) ve mobil erişim üzerinden eşim ile de paylaştım. Bütün yolculuk boyunca, US’de Ürdün’de (tabii ki karada olduğumuz zamanlarda) whatsup ve diğer uygulamalar üzerinden görüntülü/sesli ailelerimizle sürekli iletişim halindeydik ve navigasyon gibi diğer amaçlar için de sıkça kullandık. Performansı hoşuma gitti ve geri döndüğümüzde 1 GB bile harcamamıştık. Ama sanırım doğru bir şekilde ayarlarını yapamadığımdan TR den SMS ler alamadım ve denediğimde bankaların uygulamalarına giriş yapamadım. İlgili arkadaşların forumda sadece bu yöntem ile ilgili yeni bir başlık açıp tecrübelerini ve telefon ayarlarını paylaşmalarının pek çok kişiye fayda sağlayacağını düşünüyorum.
- Sonuncusu ve bence en önemlisi, herhangi bir anlaşmazlık ve olumsuzluk ile karşılaştığınızda kendinizi içten bir şekilde ifade ederek karşınızdaki kişiden yardım istemeye çekinmeyin.
Buraya kadar sıkılmadan okuyabildiyseniz sizleri tebrik ederim
. Her şeyin istediğiniz şekilde gerçekleşmesi temennisiyle, esenlikler dilerim.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: S serro
-
@mhmtkz çok ilginç gerçekten de unlimited olana 60 dolar dediler. 2 hat alırsan 85 oluyordu yanlış hatırlamıyorsam
-
@serro Geçmiş olsun diyelim, aramıza hoşgeldiniz
Ayaklarım şişti yazınca aklıma geldi böyle uzun uçacaklara tavsiyem basınç çorabı almaları, müthiş bir icatmış, hiç ayaklarım şişmedi. Mısırlı'da pilot çorabı diye geçiyor, veya compression socks diye de bakabilirsiniz. -
28 Aralıkta washington dc dulles airport dan ülkeye giriş yaptım, sorunsuz bir geçiş oldu geçiş sürem yaklaşık 10dk hiç bir şey sormadılar.
-
@aysegul ne güzel anlatmissiniz sanki kendim yaşamışım gibi
Herşey güzelliklerle geçsin. Iyiliklerinizle iyileri bulasiniz.Cocuklariniz adina cok sevindim .Umarım kalici olarak gidisinizde kolay ve rahat geçer Mutlu yıllar 

Benzer Başlıklar
137
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k