Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @rock ı-864 zaten var da ‘a’ olanını yapmamıştık housholdmember yani. Ek dosya olarak ekleyeceğiz.

• @rock teşekkürler

• @yeşim-yıldırım onu mutlaka yapın nasıl dq oldunuz ki ?

• @rock sponsorumuzun geliri normal sınırın çok üzerinde araştırdık çiftlerden biri sponsor olup yıllık geliri iyi durumdaysa ve ayrı vergiler ödüyorlarsa I-864a gerekmiyormuş. Ama değişik türlü bilgiler var kimisi onaylanmış bizimki gibi durumda olanlar, kiminden de ı-864a istemişler. Neyse her türlü dolduracağız just in case.

• @rock Burda bende araya gireyim çünkü bizde de yok 864a . Bende okumuştum bununla ilgili birşeyler ama net birşey bulamamıştım yani bazılarından istenmiş bazılarından istenmemiş.Rica edicem bende sponsorun eşinden de ne der bilemedim ama takipteyim 🙂

• @umutmuftahi hocam housoldmember genelikle ı-864 a dolduruyor joint değil

• @rock valla beynim yandı artık 🙂 sponsor karı koca ortak vergi bildirimi yapıyorlar.Sadece biri i864 doldurdu. Daha öncesinden sormuştum i-864a dolduracak mı diğer eş diye.Avukatta sponsorun tek başına geliri yeterli gerek yok demişti.Yarın bir daha sorucam. household member olmuyormu zaten aynı evde yaşıyorlar ? Yani gerekli gibi yada ben hiç anlamadım bu konuyu 🙂

• Bizim sponsorumuzun da geliri tek başına yeterli olduğu için i864a doldurmadık. (Tax aynı şekilde eşiyle joint olarak yapmış ama kendi geliri yeterli) Sponsorun tek başına olan geliri yeterliyse gerek yok diye yazıyordu her yerde. Eğer ek gelir olarak household member geliri de eklenecekse o zaman dolduruluyor diye biliyorum. Biz herhangi bir household member belirtmedik.

• @umutmuftahi aynı evde yaşıyorlarsa housoldmember

• @gigi25 sonuçta DQ olduk öyle ya da böyle yoksa nvc bize sanırım rfe verirdi

• @umutmuftahi ben de bu şekilde biliyorum avukatınızın dediği gibi ama hala emin değilim, yorumlardan birinde illa o formu istediklerini görmüştüm sürekli yeni bir şey çıkıyor derinlere indikçe 🙂

• Bu konuda daha önceki dönemlerden tecrübesi olanlar bilgilendirebilirse çok seviniriz.

• @gigi25 merhaba, oncelikle gecmis olsun; saglik kontrolu deneyimlerinizi rica etsem paylasabilirmisiniz. Bizde cocuk dusunuyoruz ve asi olaylari bir hayli dusunduruyor. Canli asilarla ilgili durumlari anlatabilirmisiniz? Vize almaya engelmidir ?Bu canli asilari amerikaya girmeden once yaptirmak gereklimidir? bu canli asilari yaptirmamak? Asi kartlarini ne sekilde kabul ediyorlar? yanitlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

• @Bircan

Öncelikle sağlık kontrolüne gitmeden 2 gün önce doktorumdan hamileliğimin haftasını belirten ve canlı olmayan aşıların vurulabileciğiyle, korunarak röntgen filmi çekilmesinin bir sakınca olmadığını belirten bir yazı aldım. Bu kağıdı onlara ilettim, randevum 10.00'daydı ancak bana belgelerimi teslim ettikten sonra gidebileceğimi ve 11.15'te gelmemi söylediler. Otelim çok yakın olduğu için oraya dinlenmeye gidip tekrar belirtilen saatte döndüm ben de.

Gebelik konusunda oldukça hassas davranıyorlar, bana sadece Influenza ve Hepatit b aşıları vuruldu, bunlar da gebelikte herhangi bir sakıncası olmayan ve canlı olmayan aşılar.

Bu işlemler bittikten sonra başka bir kata kan tahlili ve röntgen için gönderildim. Kan alındıktan sonra röntgen için ayrıca izin kağıdını imzaladım ve karın bölgem korunarak röntgeni çektiler.

Kağıtta fetüsün aldığı radyasyon oranı 500 MGy'yi geçerse fetüs ciddi zarar görebilir, 100 Mgy'yi geçerse anormallik görülebilir ancak Akciğer filmi sırasında alınan fetal doz 0.01 Mgy'den azdır yazıyordu. Karın korunarak bunun daha da düştüğünü düşünüyorum bu açıkçası beni rahatlattı zaten doktorum da bu konuda rahattı ama her doktor bu kadar rahat olmayabiliyor.

Yapay zeka'ya göre İstanbul - Amerika arası yapacağımız uçuştan aldığımız radyasyon oranı akciğer filminde aldığımız radyasyondan daha yüksekmiş. Ayrıca bir Akciğer filmi dünyada yaşayarak 10 gün boyunca aldığımız radyasyona eşitmiş.

Röntgen ve kan alımı bittikten sonra en başta gittiğim yere geri döndüm saat 12.30 gibiydi, bana 3'e kadar Ankara'da beklememi röntgen filminde herhangi bir sorun olursa arayacaklarını söylediler. Çok şükür öyle bir durum olmadı. Sonuçlarımın konsolosluğa dijital olarak iletileceğini ve bana işlemlerle mail atacaklarını söylediler. Ertesi gün mail geldi, sağlık kontrolümün tamamlandığını ve konsolosluğa iletildiğini belirtmişler, yapılan aşıları da yazılı olarak iletmişler.

Olumlu bir tecrübeydi, orası çok kalabalık olmasına rağmen güzel bir sistem var işlemler için hiç beklemiyorsunuz, çalışanlar da güler yüzlü. Burada okuduğum gibi çok az Türk vardı konuşulan diller genelde Farsça ve Arapçaydı.

• @PhantomRaven Merhabalar. Bende Burak Bey'in dediklerine kısmet katılıyorum. Sayfa dini bir sayfa değil bu tarz konuları özelden yazabilirsiniz. Ayrıca Noel, dini bir kutlama değildir çünkü Hz. Isa'nin doğum tarihi bilinmemekle beraber sadece paganlara ait olan bir kutlama cesididir. Kişi gideceği yerde insanların hayatlarına saygı duyacağı gibi kendi dinini ve kültürünü birlikte götürür. Aksi durumda gittiği yerle uyum saglayamama, sonradan görme sendromlari vb. durumlar ile karşı karşıya kalır.

• Selam herkese
    Yarın da benim saglık kontrolum var 09.30 da işlemlerim bitince bende sizi bilgilendireceğim

• @Zeyno-0 Ben Hristiyanım ve biz bu günü İsa'yı anarak kutluyoruz. Şeker Bayramı'nın farklı kafa yapısına sahip insanlar için farklı anlam taşıdığı gibi. Biraz daha araştırma yapmanızı öneririm. İnsanlar Türk olan Hristiyanlara karşı daha fazla düşmanlık besliyorlar nedense. Düşmanca da olsa yorumunuz için teşekkürler

• @PhantomRaven Size katılıyorum. Bu arada geçmiş bayramınız kutlu olsun ben de kültürünü çok seven bir Türk ve Hristiyanım😊

• @PhantomRaven Happy Holidays and Merry Christmas

• @gigi25 Merry Christmas 🎁🎄 and Happy New Year in advance

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 1589
  • 22
  • 148
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |