Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185

  • "0" ingilizce bilgisi, kısıtlı bütçe ve kimsesizlik gözümü korkutuyor. Gitmek yönünde karamsar değilim gözüm kara lakin bekleyen büyük bir belirsizlik de huzursuzluk yapıyor. Gün geçtikçe İngilizcemi geliştirsem, iş olanaklarınamı baksam, uber vb şeyleri mi araştırsam diye paranoyaya bağladım sanırım 😊 Sonra çıktı da bunları düşünmek kaldı diyorum. Sayaç hızlı desem değil yavaş desem değil atıyor bir şekilde.


  • @gözde DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @aytacebruata hayır yaşamazsınız zannetmiyorum @crazycells sizce ?mezuniyet belgesinide isterseniz noterden tasdikletin.

    @aytacebruata hayir, sorun yasamazsiniz. Gercek ve resmi bir belge oldugu surece sorun olmaz.


  • @Oradaki aynen bende öyleyim tam bunu düşünürken sen yazmıssın :) dotum bilmiyorum ama açıkçası gc olmadan gitmek bilmiyorum türkiyede düzenli bir işin varsa zor ama iş yok bekar para yok - o zaman git yanı zaten yok zaten yok - ama ben memurum GC çıkarsa giderim ama yoksa bir maceraya atılamıyoum bekar olduğum halde korkuyorum gün geçtikçe korkularım artıyor - öyle gözümüz korkmuşki bu işlerden ahhh ki ahh.


  • Bu arada mayısın ilk haftası herkese şimdiden basarılar dilerim , işallah herkes için güzel ve olumlu olur emek edenlere sansı bol olanlara hak edenlere ( 10 defa başvurmuş) gitmek isteğenlere ihtiyacı olanlara çıksın- …

    Ben evli olsam çıkacak gibi ama bekar olunca işler kötü çıkmıyor gerçekten - bu kesin evlilileri çok görüyorum çıkan ama biz bekarlar sanki şansımız yok gibi.

    Yinede hayırlsı arkdaşlar.:)

    Başarılar.


  • @serkanist Bekarım henüz 😊 evlilik vb gibi düşünceleri hayallerim sebebi ile erteliyorum. Beklettiğim birisi olmadığı için problem de yok. Özel sektördeyim. Özel olduğu için herhangi bir gelecek göremiyorum. Yarın teşekkür edip gönderebilirler yani😊 Burada bir ailem var lakin kendimi geliştirmek adına gitmeyi istiyorum. Her ne kadar gözümüz korksada bir şekilde tutunacağımı düşünüyorum. 37 gün sonra daha detaylı konuşmayı ümit ediyorum. Türkiyede belirli bir mevkiye gelebilmek için özel de olsa birilerini tanımak gerekiyor. Memurluk mülakatlarına girdiğim zamanı hatırlıyorum bazı teklifler de almıştım torpille alakalı ama reddettim herhangi birinin hakkını yememek için. Pişman değilim 😊 Sırf bu sebepten bile orada yaşamak tercih edilebilir bana göre.


  • Bir süredir üye olmadan forumu takip ediyordum okudukça heycan bastı üye olup yazmak istedim ben de :)
    2 kez gittiğim USA hayran kalarak yerleşme kararı almış ve tüm umudumu Greencard a baglamış bulunmaktayım :) herkese bol şans

  • ⭐⭐

    @famadihana DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Bir süredir üye olmadan forumu takip ediyordum okudukça heycan bastı üye olup yazmak istedim ben de :)
    2 kez gittiğim USA hayran kalarak yerleşme kararı almış ve tüm umudumu Greencard a baglamış bulunmaktayım :) herkese bol şans

    Aramıza hoşgeldiniz, iyi şanslar diliyorum. :) Sonuçların açıklanmasına yakın heyecan artıyor doğal olarak. Umarım hep birlikte hayalimiz olan yere gidebiliriz.


  • @chromium :)) Aynı kaderi paylaşıyor, aynı şeyleri düşünüyor muşuz.

  • ⭐⭐

    36 days 23 hours 12 minutes kahpe safak at


  • @Calibraturbo Biraz sakin 😊 ömür bitiyor da 36 gün 23 saat mi bitmeyecek.
    Demişler ya hani umut fakirin ekmeğidir diye. Beklemeye devam...


  • @calibraturbo şafak attı 7 mayıs geldi kazandın tamamda ilk mülakat 1 ekimde başlıyor 150 gün daha beklicen ondan amerikaya gidecek sağlam kafanın olmasını istiyorsan biraz sakin bekle


  • Arkadaşlar bir sorum olacak. Şu anda askerliğimi yapıyorum asteğmen olarak. 2020 ocak sonu bitecek. Olurda green card çıkarsa herhangi bir sorun çıkar mı? Nasıl hareket etmeliyim? Lütfen bilgilendirin

  • Yasaklı

    @frusciante DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Arkadaşlar bir sorum olacak. Şu anda askerliğimi yapıyorum asteğmen olarak. 2020 ocak sonu bitecek. Olurda green card çıkarsa herhangi bir sorun çıkar mı? Nasıl hareket etmeliyim? Lütfen bilgilendirin

    kardeşim çıksa bile mülakatlar case no sırasına göre ilerlyor eger case no küçükse erken sıra geliyor büyükse geç hatta case no çok yüksek olup sıra gelmeyip hayalleri suya düşenler de var galiba @asilcenk bu durumu yaşadı... Dolayısıyla senin kazandıktan sonra mülakatın ocak sonu şubat başı gibi gelirse gider mülakatını verirsin daha erken gelirse bir günlgüne rapor almak zor olmasa gerek... Bol şans hepimize :)


  • @sinem-akçam teşekkürler. Herkese bol şans


  • Merhaba arkadaşlar. Heyecanlı bekleyiş devam ederken aklımdaki soruyu sormak istedim. Hem Tr hem Bg vatandaşı olup greencard çıkan var mı? Öyle bir durumda süreç nasıl ilerliyor? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.


  • yanlış yere yazdığımı düşündüğüm için bir de burada sormak istedim.

    DV2020 için başvuru yapmıştım ama; bachelor seçtim diye hatırlıyorum ama yerine postgraduate de seçmiş olabilirim yanlışlıkla tam hatırlamıyorum. Bunu kontrol edebileceğim bir yer var mı? Eğer yok ise; olur da seçilirsek elenme sebebi midir?

    Teşekkürler.


  • @alina sen hangi ülke doğum yeri gösterdin o ülkeye göre çekilişe gireceksin aynı anda 2 ülkeyi yazma gibi hata yapmadın umarım hangi ülkeyi seçtiysen diğer ülkede 6 aydan fazla kaldıysan gidip o ilkeden sabıka kaydı alacaksın


  • @hüseyin-coskun DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    yanlış yere yazdığımı düşündüğüm için bir de burada sormak istedim.

    DV2020 için başvuru yapmıştım ama; bachelor seçtim diye hatırlıyorum ama yerine postgraduate de seçmiş olabilirim yanlışlıkla tam hatırlamıyorum. Bunu kontrol edebileceğim bir yer var mı? Eğer yok ise; olur da seçilirsek elenme sebebi midir?

    Teşekkürler.

    Mülakat gününe kadar Diplomanın(Lisans ve/veya Y.lisans) olması durumunda sorun değil. Mesela Haziran itibarıyla mezun olabileceklerin başvurduğu gibi.


  • Hobaaa, bak şimdi neyi hatırladım. Ben başvuru formuna kayıtlı olduğum ikamet adresimi değil, reel ikamet ettiğim adresi yazdım. Lakin sanırım olur da kazanırsam ikametimi başvuru da gösterdiğim adrese alsam sıkıntı olmaz herhalde? Olur mu ki?


  • @likable DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @hüseyin-coskun DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    yanlış yere yazdığımı düşündüğüm için bir de burada sormak istedim.

    DV2020 için başvuru yapmıştım ama; bachelor seçtim diye hatırlıyorum ama yerine postgraduate de seçmiş olabilirim yanlışlıkla tam hatırlamıyorum. Bunu kontrol edebileceğim bir yer var mı? Eğer yok ise; olur da seçilirsek elenme sebebi midir?

    Teşekkürler.

    Mülakat gününe kadar Diplomanın(Lisans ve/veya Y.lisans) olması durumunda sorun değil. Mesela Haziran itibarıyla mezun olabileceklerin başvurduğu gibi.

    yok çoktan mezundum 2017 ocak İşletme Lisans mezunuyum :)


Benzer Başlıklar

  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum