DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
Çarşamba gününe bende Chicago'ya uçacağım her giriş yapan gibi bende deneyimlerimi iletmeye çalışacağım arkadaşlar böylelikle gün gün gelişmeleri öğrenmiş oluruz pazar pazartesi salı neredeyse her gün uçuşu olan var güncel şekilde gün gün öğreniriz gelişmeleri
-
@Scythep konu zaten yasaklı veya banlı ülkeler değil konu şu anda komple sistemin DV programı üzerinden durdurulma düşüncesi maalesef biraz daha beklememiz gerekecek gibi netlik kazanması için. Bülten açıklandı hali hazırda normalde mülakat dağıtımları yaparlardı konsolosluklar ancak galiba bir dağıtım bilgisi yok henüz bu çokta iyi bir şey değil mesela umarım hafta içi dağıtım haberleri gelir ve en azından birazcık umutlar yeşerir herkes için
-
@elbruz mantık aramamak gerekmiyor zaten, işin şu noktasını hep kaçırıyoruz bunu 1$ ücreti geliyor durumu ortaya çıkıncada söylemiştim amaç fake başvuruyu azaltmak yada bunu göze almayacak kişileri elemek değildi bu sadece gösterilen bahaneydi amaç gelir elde etmekti şu an ki amaçta aslında istemediği bir programa neden üretmeye çalışması.
Eu, af , as konusuna gelirsekte bu konuda size katılmıyorum bu programın amacı çeşitlilik programı onun için oradakiler gelmesin daha çok avrupalı gelsin bence doğru bir yaklaşım değil
-
@ozangules62 ben GC olmadan vizemle 3 kez giriş yaptım. Bir sorun yaşamadım. Yeter ki çok uzun süre ABD dışında kalmamış olun. Bu durdurma kararı farklı etkileyecek mi orasını kimse bilmiyor. Mevcut durumda kartınız olmadan giriş çıkış yapmanızda bir sakınca yok. Bize ne zaman kesin taşınacaksınız dediklerinde iş arıyorum 1-2 ay içinde bulamazsam da kesin taşınacağım diye cevap vermiştik.
-
Çekiliş durdurma kararından 1 gün önce, bültene baktım ve benim ağustos gibi mülakata girerim dediğim numaraya vize görüşmesi mayıs'ta çıkacak gibiydi ama biz eşimin 2 aylık üniversite tatilinde beraber gitmeyi planlamıştık. Şu 6 ay içinde giriş yapın mevzusunun tatile denk gelmesi için ağustos'ta falan mülakata girmemiz gerekiyordu ve dedim ki keşke bir şey olsa da biraz ertelense çünkü tek gitmek göz korkutucu biraz.
Çenemi açtığım için özür arkadaşlar.
Umarım süreçten 2025 hariç tutulur. Biraz yavaşlasa bile programa devam etmelerini temenni ediyorum. Ancak kafamda zaten sicil kaydı alıyorlar neyi nasıl daha çok araştırabilirler ki sorusu dönüp duruyor. Sosyal medyadan neler yazdık ona mı bakacaklar gönderilere attığımız yorumları mı inceleyecekler nasıl bir insanı daha detaylı araştırabilirler? Herhangi bir ülkeye giderken verdiğimiz belgelerin hepsini onlara da veriyoruz zaten ek olarak daha hangi dokumanı isteyebilirler? Aile soyumuzda suça yatkınlık varsa potansiyel tehdit mi görecekler? Girmeden önce psikolojik bir rapor mu vermemiz gerekecek... aklım alamadı bi.
-
öncelikle herkese teşekkürler. detaylarıyla yazacağım demiştim ama açıkçası farklı herhangi bir şeyle karşılaşmadım. daha önce okumuş olduğum deneyimlerdeki benzer soruları soruldu. nereye gideceksin, orada kim var vs. bekleme vs dahil totalde 10 dakika kadar sürdü giris.
-
@ucangeyik Tebrikler.
-
@ucangeyik tebrikler, yolunuz açık olsun.
-
Merhaba, herkese biz giriş yaptık JFK den. Hiç soru sormadı memur. Yalnız sarı dosyayı zorla verdik memura. Sarı zarfı anlamadı. Bahsettiğiniz I-551 vizesi nasıl bir şey bize bir mühür basıp dv1 ve a ile başlayan numarayı yazdı üstüne sadece. Cd yi almadı. Israrla verdik ama gerek yok dedi. Bir sıkıntı mı giren arkadaşlar yorum yapabilir mi?
-
@eceslc Biz bu süreçten önce girdik biliyorsunuz bizden de alinmadi cd. Sadece zarfı alması gerektiğini söylemişti memur. Pasaport olayı da anlattığınız gibi oldu onu da merak etmeyin.
-
@emels biz zarfı da zorla verdik ya 😂 Adam bize bu ne dedi. Bir se burası JFK. Yani bir sürü insan giriyordur diye düşünüyorum. Bir de mührünüz nasıl bizde tarih var üstüne dv1 ve A ile başlayan numarayı yazdı. Eşimde de dv2 ve onun A ile başlayan numarası yazıyor.
-
@eceslc JFK için bana da değişik geldi ama önemli olan almış olması. Pasaport aynen o şekilde bizde de. Hoş geldiniz :)
-
@eceslc çok geçmiş olsun, çok sevindim. Şansınız bol olsun.
-
Pasaportunuzdaki ABD Gocmen Vizesi, ABD'ye ilk girisinizde vurulan giris muhru ile birlikte, ilk girisinizden itibaren 1 sene boyunca Green Card/Form I-551 yerine kullanilabilir
ABD Gocmen Vizesinin alt kisminda su aciklama yer alir:
“UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR.”ABD'ye ilk giriste Gocmen Vizesi'ye vurulan muhur (endorsement) ile muhurdeki giris tarihinden sonraki 1 yil boyunca bu ikiliyi (Gocmen Vizesi+Ilk Giris Muhru) ABD girislerinde ve ABD'de Green Card (Form I-551) yerine (ise girislerde ve diger resmi kurum basvurularindaki detaylar icin asagidaki linkleri inceleyiniz) kullanabilirsiniz.
Ekteki gorsellerde ABD gocmen vizesini, ilgili notu ve giriste vurulan muhru gorebilirsiniz.

Detayli bilgi icin ilgili USCIS web sayfalari:
-
Commonly Used Immigration Documents --> "Temporary I-551, Machine Readable Immigrant Visa (MRIV)"
-
List A Documents That Establish Identity and Employment Authorization (Sayfadaki 3. madde)
-
Californiada bir hukuk firmasinin paylastigi yaziyi paylasiyorum. Ne kadar dogrudur ne kadar biliyorlardir bilmem sadece bizim icin su anlik pozitif birsey oldugu icin paylasma geregi duydum.
🚨 USCIS Pauses Diversity Visa AOS Applications – What It Means for You
On December 5, 2025, USCIS issued new guidance directing officers to hold and review all pending Adjustment of Status (AOS) applications filed by Diversity Immigrant Visa (DV) selectees. 🛑
This policy update affects individuals who were selected in the Diversity Visa lottery and are seeking to adjust their status from within the U.S. through Form I-485. Rather than continuing with adjudication, USCIS will now pause these cases for further internal review.
🔍 What does this mean in practice?
- Processing timelines for DV-based AOS applicants may be impacted.
- Applicants should expect potential delays and should ensure all submitted documentation remains current and accurate.
- Petitioners and representatives must stay alert for any future updates or requests for evidence (RFEs) as USCIS evaluates next steps.
This procedural shift does not affect DV selectees processing through consular posts abroad. It is limited to AOS cases handled domestically by USCIS.
-
@emels Hoşbuldukkk 💕
-
@bkio çok teşekkür ederim 💕 sizin de güzel haberlerinizi bekliyoruz.
-
USCIS'e ait veya resmi kaynaklarda Green Card/Yesil Kart'in resmi adini Form I-551 / Permanent Resident Card olarak gorebilirsiniz.
Green Card (Form I-551)'in fiziksel olarak beyan edilemedigi durumlarda, ABD'ye giriste
- Pasaportunuza yapistiriimis Machine Readable Immigrant Visa (MRIV) ile birlikte ABD'ye ilk girisinizde vurulan giris muhru (giristen itibaren 1 yil sure ile gecerli)
- Gecici I-551 / I-551 Muhru / ADIT (Alien Documentation, Identification, and Telecommunication) Muhru
gibi belgeler gecici olarak (gecerlilik surelerince ve Green Card elinize gecene dek) kanit olarak kullanilabilir.
ABD Konsolosluklari tarafindan pasaportunuza basilan gocmen vize -uzerinde yazan son gecerlilik suresine kadar- bir kez, ilk girisinizi yapmaniz icin kullanilabilir. Giriste CBP tarafindan vurulan giris damgasi ile birlike, girisinizden itibaren bir yil boyunca Green Card yerine gecerli olacaktir. Bu ikili artik bir "vize" degil, sizin Green Card yerine gecen "belge"nizdir. Siz artik ABD'de yerlesik bir yasal gocmen oldugunuz icin "vize" sizin kullanabileceginiz bir arac degildir.
Forumdaki mesajlarda - yanlislikla- ilk girisinizde basilan giris damgasina "I-551 muhru" olarak atifta bulunuldugunu goruyorum. Halbuki yukarida acikladigim uzere I-551 muhru USCIS veya CBP tarafindan pasaportunuza basilabilecek ayri bir muhurdur (ornegini ekteki fotoda gorebilirsiniz).
Deneyimli forumdaslarimdan ricam, yanlis anlamalari onlemek adina, I-551 muhru ile ilk giristeki "giris damgasi"ni birbirine karistirmamalaridir. Giris damgasinda genellikle giris tarihi, ABD'de kalinabilecek sure ve statu ("D/S" Duration of Status, "DV1" Diversity Visa asil talihli) gibi bilgiler yer alir.
Tum DV-2026 talihlilerinin kolaylikla, hizlica Green Card'larina kavusmalari ve mutluluk dolu olacak yeni hayatlarina baslamalari dileklerimle!

-
@earslann burdan çıkacak sonuç dv2026 devam edicek şimdilik panik yapmaya gerek yok gibi gözüküyor
-
@eceslc, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Merhaba, herkese biz giriş yaptık JFK den. Hiç soru sormadı memur. Yalnız sarı dosyayı zorla verdik memura. Sarı zarfı anlamadı. Bahsettiğiniz I-551 vizesi nasıl bir şey bize bir mühür basıp dv1 ve a ile başlayan numarayı yazdı üstüne sadece. Cd yi almadı. Israrla verdik ama gerek yok dedi. Bir sıkıntı mı giren arkadaşlar yorum yapabilir mi?
https://yesilkartforum.com/forum/post/523672
Bu mesajdaki gibi mühür vuruldu mu pasaportunuza?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum