Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.4k 770

• @Necdet-Uçan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@bahadir90s 14XXX case number benim ve ceac a giriş yapamıyorum. bence sadece current olanlar girebiliyor sisteme snaırım. ya da case number ı hangi formatta girdiğini paylaşır mısın?

Ben ceac.state.gov a girebiliyorum ama curent olmadım yada yazan biyerde görmedim.

• @DARTHU https://ceac.state.gov/ceac/

DS-260 IV Application-kısmına girip bilgilerinizi girdiğinizde görebilirsiniz.

• @Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@heyysanadiyom Ben ABD'deki göç durumu üzerine biraz bile kafa yoran birinin Trump'ı haksız bulacağını sanmıyorum zaten. Hem ABD'de hem Batı dünyasının geri kalanında göç büyük bir sorun, legal ya da illegal. Tek istediğim kurunun yanında yaşın da yanmaması.

Yaptığı şey yanlış gözükmese de yapılış şekli çok yalnış, pasaport ve kredi kartı bilgileri ile kişi bilgisi doğrulayacaklar sahte kişiler engellenecek ne güzel çok da doğru dedik ama örnek veriyorum Kemal ile ayrı Kamal ile ayrı kayıt olup a yanlış hatf düzeltirim diyerek devam etmiş ve böyle gitmiş yıllarca, sonra afganı hintlisi iranlısı ıraklısı yıllarca sahte kimlikle gitmiş denetlememiş (denetlese dil bilmeyen adam nasıl tır kullansın), çinliler zaten amerikan politakısı olarak alınmış onca patenti çaldırmış, hatta eliyle götürmüş vermiş çoğu şirket, sınırları yıllarca kevgir olmuş (bu bizde de böyle 20 yıldır) yine aynı politikalar ile... Şimdi bu şekilde düzelecek mi hiç sanmam hatta bence illegallik artacaktır veya daha kötüsü başka birşeye hazırlık için kapı kapatmak da olabilir ve bunu zaman gösterecektir hayırlısı diyelim.

• @Mert-A Zaten isteyen herkes istediği gibi ülkeye girip yerleşemiyor; bunun için belirli bir prosedür var. Eğer kaçak yollarla giren kişilerden bahsediyorsanız haklısınız. Ancak vize alan kişiler, yasal bir süreçten ve çeşitli filtrelerden geçerek oturum statüsü kazanıyor.

Hükümetin yapması gereken, riskli ülkeleri veya kişileri detaylı şekilde inceleyip ülkeye gerçekten fayda sağlayabilecek insanları kabul etmektir. DV vizesinin amacı da zaten ülkede yeterince olmayan milletleri getirerek çeşitlilik sağlamaktır. Eğitimli ya da maddi durumu iyi olan kişiler için ise hâlihazırda başka vize türleri mevcuttur.

Çok çocuk sahibi olmak kültürden ziyade ekonomik koşullarla ilgilidir. Bu durum daha çok yoksul ailelerde görülürken, zengin ailelerde pek rastlanmaz. Çünkü yoksul aileler çocukları gelecekte kendileri için bir güvence olarak görme eğilimindedir, ve DV vizesiyle gelen her aile yoksul veya eğitimsiz değil.

Sistemdeki eksiklikler için her zamanki gibi göçmenler günah keçisi ilan ediliyor, ve göçmenlere verilen tepki ise sistemi iyileştilerek telafi edilebilir, fakat unutmayalım ki ABD’ye legal olarak gelen göçmenlerin suç oranları istatistiksel olarak bir Amerikan vatandaşından daha düşüktür.

Lütfen burada politika konuşmayalım, bu tarz yorumları sohbet odasına taşıyınız.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7235/dv2026-sohbet-odası/8592

• Merhaba, yeni bültenle current olanlardan “your case is currently at :KCC ibaresi değişen var mı acaba?

• @ucangeyik, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

arkadaşlar ben girebildim, detayları daha sonra yazarım

Burayı takip eden arkadaşların dikkatine, arkadaşımız bugün USA'e giriş yapabilmiş.

• ⭐⭐⭐⭐

@Selçuk-Gümüş-0 Bu cevap otomatik gelen bir mesaj. Bugün zaten tatil. Pazartesi günü cevap gelmezse Salı günü tekrar sorun lütfen.
    Umarım mülakat dağıtırlar🙏

• @mesut57 teşekkür ederim inşallah 🙏

• Merhaba arkadaşlar. Sanırım yeni cut off olmuş arkadaşlardan hiç mülakat alan olmamış değil mi?

• Bende bugüne bilet aldım apar topar ve gidiyorum New York a incem muhakkak burdan gelişmeleri bildiririm

• @bahadir90s, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar. Sanırım yeni cut off olmuş arkadaşlardan hiç mülakat alan olmamış değil mi?

Merhaba, şuan yok, dileğim bu hafta içinde almaları.

• sün bültenle current olduk, her gün sayfayı kontrol ediyorum. your case is currently at KCC değişmedi. salı günü yeniden mail atacağım.
    son olaylara cidden kafam çok bozuldu. umarım bizim sürecimizi etikelemez. Hadi aldık, yine stres bitmeyecek. bakalım vatandaş olacak mıyız? o kadar para harcayacağız inşallah çöp olmaz. Hepimize bol şans diliyorum.

• 2026 için süreçlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. süreçte olası gecikmeler yaşansada sonuçta takvim devam edecektir. mülakat dağıtılacaktır. zaten eğer mülakat süreci oluşursa , konsolosluk harçlar/sağlık masrafları vs...maddi süreçlerle sisteme dahil olunacağından abd giriş süreci devam eder. stres oluşacak illaki ama 2026 süreci tamamlanır. şansınız yolunuz açık olsun.

• @sule75 Hafta sonu çalışmıyorlar doğal olarak mail atmak yerine biraz daha bekleyin.

• "Bu hafta ABD devlet kurumlari sadece Pazartesi ve Sali mesai yapacaklar. Baskanlik kararnamesi ile Carsamba ve Cuma gunleri, Noel gunu olan Persembe ile birlikte tatil ilan edildi."

@sule75
    Başka bir başlık altında tecrübeli biri, @MySea, böyle bir bilgilendirme yapmış.
    Tatil günlerini dikkate almanız, mail atıp cevap almak konusunda yardımcı olabilir.
    O yüzden buraya da iletmek istedim.

• @Serapp teşekkür ederim. Umarım herkes için sorunsuz devam eder 🙏

• Merhaba,
    Cuma günü eşimi dosyama ekletebilmek için konsolosluğa e-posta gönderdim. 7 Ocak’ta mülakatım var.
    Konsoloslukta pazartesi ve salı mesai var, ancak çarşamba–perşembe–cuma günleri tatil. Maalesef süreci planlarken noel tatilini düşünemedik ve eşimin pasaportu çok geç ulaştı. Eğer pazartesi ya da salı günü dosyaya ekleme işlemi yetişmezse, sonrasında eşim için ayrı bir mülakat talep etme şansı oluyor mu?
    Ayrıca, eşimi 7 Ocak’tan önce dosyaya ekleyebilsek bile Unganlar’da sağlık muayenesi için en son 25 Aralık’ta boş randevu bulunuyor. Bu tarihten sonra randevu alamazsak süreç nasıl ilerliyor?
    Bu durumu yaşamış ya da bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. 🙏

• @Utku-Pehlivan Utku bey, 19 aralık olayından sonra excele işlenmiş ilk Ankara mülakatı sizinki. Mülakattan sonra deneyeminizi bizimle de paylaşır mısınız tahmin edersiniz ki sürecin ilerlediğine dair bir umut arıyoruz, şimdiden tebrik ediyorum bol şans

• @tumra Selamlar, elbette süreçte edineceğim tecrübeyi sizlerle paylaşacağım. Umarım her şey yolunda gider ve bekleyen herkese umut oluruz.

• @Utku-Pehlivan Eş elletme konusunda bilgim yok ama sağlık muayenesi eksik mülakata girebilirsiniz AP kalıyorsunuz sağlık raporunu sonradan pasaportlarınızla birlikte konsolosluğa postalıyorsunuz diğer evraklarınızda sıkıntı yoksa vize basılıp yollanıyor size

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k