Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Aysegul hanimin yazdiklaeini ben goremiyorum neden acaba? Dun geceden beri bir gelisme varmi arkadaslar herkesin dosyasini kendi ulkesine mi aldilar ne oldu?

• @bahadir90s 14XXX case number benim ve ceac a giriş yapamıyorum. bence sadece current olanlar girebiliyor sisteme snaırım. ya da case number ı hangi formatta girdiğini paylaşır mısın?

• @melisbasdurmus uscis sadece aos dosyalarina bakabiliyor diye biliyorum

• Yeni bilgi /////
    USCIS, Diversity Visa programını yürüten ya da vize veren kurum değildir. DV çekilişi ve mülakatlar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılır. USCIS’in rolü, vizeyle ABD’ye girişten sonra Green Card basımı ve ABD içi işlemlerle sınırlıdır. “USCIS rolünü askıya aldı” ifadesi DV’nin iptal edildiği anlamına gelmez; en fazla ABD içindeki işlemlerin yavaşlaması veya durması anlamına gelir. Programın kaderi USCIS’ten çok State Department ve siyasi kararlara bağlıdır

• @falsepoet girenler gc yi nasil alacak o zaman

• @Emre-Işık-0
    Vize aldığım halde bana de eklenmiş sanırım ek dosya/belge yükleyeceğiz?
    68d93428-ce0c-44ec-b778-a83ca5a370de-image.png

• @uonur26 hocam dv ile 5 sene sonra vatandasliga basvuranin iptal yazisini nerde okudunuz acaba ?

• @Selçuk-Gümüş-0 Mail den önce kazandınız sayfası güncellenecek oradaki sayfanızda mülakat tarihi ve saati de eklenmiş olacak merak etmeyin numaranız 9000 lerde büyük ihtimalle Ocak ayının ilk haftalarında güncelleneceğini düşünüyorum

• @falsepoet aslında bu yeni bir bilgi değil X’de bir hesap sahibinin USCİS haberine karşı yorumu. O da bizim kadar biliyor yani IMG_1037.jpeg

• Herkese merhabalar, umarim bu karisiklik yakinda hallolur ve yolumuz acilir.
    Bir sorum olacak, kizimiza 2. bir isim ekletme planimiz vardi, sizce bu degisikligi yapmamiz su vize sureci oncesinde riskli mi olur? (Kendi ismini ve kimligini sahiplenebilmesi icin erken yapilmasinin daha dogru oldugunu dusunuyorum, tum acelem ondandir...)
    Tesekkur ederim

• @Selimdiskaya52 Sanmıyorum.Genel olarak CEAC'e eklendi,yüksek ihtimalle dosya taşımak istiyenler önden kanıt sunabilsin diye dosyalarını önceden yollamalarını sağlayan bir sistem,sanıyorum ki dosya taşımak için mail atıldığında KCC evrakları
    artık DS-260'ın yanında destekleyici belge olarak
    kontrol edip transferi gerçekleştirme adına işlem sağlaması için yüksek ihtimalle. Tesadüfen bu zamanda eklenmeside tabi insanların aklında acaba güvenlik önlemi kapsamında mı yapıyorlar diye sorular gelebiliyor,mecburen önümüzdeki haftayı bekleyeceğiz yavaş yavaş her şey ortaya çıkacaktır.

• Merhaba, umarım doğru başlıktır.

Yarın Amerika’ya giriş yapacağım. 3 gün kalıp geri dönme mecburiyetindeyim. Sürecin ilk başından beri Minnesota’da ki amcamın ev adresini istenilen belgelerde ve mülakatta kullandım. Ama şu an amcam ülke dışında ve 2 hafta sonra Amerika’ya dönecek.
    Bir sorun olmazsa şöyle yapmayı düşünüyorum; Houston’da arkadaşım var. Uçakla Houston’a gidip havalimanında Greencard ve ssn’i gönderilecek adres sorulduğunda adresimi değiştirmiyorum Minnesotadaki adresim doğru diyeceğim.

Bu Houston’a gitme olayı bir sorun teşkil eder mi sizce?

• Arkadaşlar merhaba, ancak şimdi yazabildim.
    Biz 4 Aralık’ta ABD’ye Dallas üzerinden giriş yaptık. Giriş sırasında normal turist vizeleriyle ilerlenen sıraya yönlendirildik. Herhangi bir ofise götürülmedik; süreç oldukça hızlı ilerledi. Sadece sıra bekleme süremiz yaklaşık 1 saatti. Sıramız geldiğinde görevli zarflarımızı açtı ve şu tarz sorular sordu:
    “Nereye gideceksiniz?”, “Orada kim yaşıyor?”, “Statüsü nedir?”, “Yanınızda yiyecek var mı?” gibi.
    Biz ablamın yanına geldiğimiz için yerleşme sürecimiz nispeten kolay oldu. Yaklaşık 1 hafta sonra yine onun desteğiyle ev tutabildik; aksi halde muhtemelen çok zorlanırdık.
    DS-260 formunu doldururken SSN talep ettiğimizi belirtmiştik. Herhangi bir ek başvuru yapmamıza gerek kalmadan 15.12 tarihinde SSN’lerimiz elimize ulaştı.
    Banka hesabı açtırmak için Bank of America’ya gittik ancak kimlik (ID) talep ettiler. Green Card’larımız henüz gelmediği ve driver license almadığımız için hesap açamadık.
    USCIS Case Status sayfasını her gün kontrol ediyorum; şu an yalnızca “Visa fee paid” bilgisi görünüyor, maalesef başka bir gelişme yok.
    Daha mutlu ve heyecanlı bir yazı yazmak isterdim ancak son dönemdeki haberlerden sonra moralim oldukça bozuldu. “İyi ki erken gelmişiz” diyemiyorum. Umarım hepimiz çıktığımız bu yolda sorunsuz ve kolay şekilde ilerleyebiliriz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hiafamily asıl talihli olmadığı için sorun olmaz. DS260lari guncellersiniz mülakat öncesi yeterli.

• ⭐⭐⭐⭐

@timar hayır etmez.

• @Emre-Işık-0 Merhaba, buna nereden bakabiliriz ?

• Arkadaşlar, DV çekilişi ile oraya gidip vatandaşlık seromonisi iptal edilen kişi dahil herkesi ekstra güvenlik soruşturmasına tabi tutuyorlar. Ortada hak kaybı yok yani. Dediğim gibi, artık Adli Sicil kaydı ekstra önem kazandı. ABD’de alkollü araç kullanıp ceza alanların DV kartının iptal edildiği şeklinde birkaç paylaşım dahi gördüm, yapay zekaya sorduğumda bunun ABD yasalarında çok önemli bir suç olduğu cevabını aldım. Ancak yanlış anlaşılmaya sebep vermek istemem, bu bilgi teyitli değil..

• ⭐⭐⭐⭐

@oktay3847 bu programla suçlular ülkemize geliyor nedeni tamamen bir kılıf uydurma öncedende zaten gerekli araştırmalar yapıyordu bknz isim benzerliği yüzünden apye kalan her sene yüzlerce insan.

Alkollü araç kullanma konusuna gelirsekte 7 kere DUI almış hala araba kullanan iş yerinde çalışma arkadaşım vardı. Yakalansanızda bir şey olmuyor demiyorum buradan bunu çıkartmayın ancak chatgptden fikir alıp direk güvenen çok kişi var artık maalesef yapay zeka her konuda kusursuz değil henüz. Görmüş olduğunuz o haberlerde yüksek ihtimalle son 1 senede en ufak trafik cezasından bile greencardı iptal edildiği kişiler olduğu söylemleri vardı oradan gelen bir bilgi olabilir

• ⭐⭐⭐⭐

@timar

Sorun olmaz, Houston’a uçun ve arkadaşınız ile güzel bir Christmas geçirin. Şu karışık dönemde de adres değiştirmeyin kartların postalanması için, amcanızdan da USPS informed delivery uygulamasını kullanmasını ve ülke dışındayken adresine/adına gelen postaları emailinden takip etmesini rica edin.

• @Emre-Kurtulmuş evet, bahsettiğiniz gibi olabilir. Belki de son dönem yapılan uygulamalardan alıntıdır, o yüzden teyit edemediğimi belirttim. Ekstra güvenlik önlemi konusunda ise Biden döneminden çok daha sıkı tedbirler alındığı aşikar. Ne tür incelemeler yapacaklarını az çok tahmin ediyorum geçmiş tecrübemden dolayı. Bu yüzden bilhassa sosyal medya olmak üzere, her konuda ekstra hassas davranıyorum. Umarım bundan sonrası için sorunsuz bi dönem geçiririz..

Benzer Başlıklar

• 73
  • 728
  • 2655
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |