Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @daydreamer amerikadaki ev vergileri benim kafama takılıyor. newyorkta 400bin usd'lik evin yıllık vergisi 15bin usd civarı. bunu hesaba katmadan yola çıkamam.


  • kendi adima tesekkur ediyorum size bu bilgi icin sn @pakaji.
    peki new york'ta $400K bir evin aylik kirasi ne kadardir? bu vergiyi odedikten sonra ev sahibine kalan miktari anlamak icin soruyorum.


  • @pakaji Veriler 2017 ama oranlar cok degismemistir saniyorum. https://wallethub.com/edu/states-with-the-highest-and-lowest-property-taxes/11585/
    Bir de diger vergilerle birlikte dusunmek gerek. Bir omur yakita verilen vergi, evde 2 arac varsa alirken ve kullanirken verilen vergiler, gelir vergisi (bazi eyaletlerde sifir) vb.
    Belirli bir yastan sonra, bir ulkedeki tum birikimi cebine koyup gelip USA da ev alarak baslarsaniz hesap kitap degisir ve gorecelilik ortaya cikar. Dogumdan emeklilige hesaplarsaniz o zaman farkli sonuclar oluyor.


  • @pakaji olumsuz yönlerini yazmayın demiyoruz zaten de, üslubunuz ve konuya yaklaşım biçiminiz, ozellikle insanlari sürü psikolojisiyle itham etmek rencide edici bir tutum. Kimse burda kalkıp Türkiye bir cehennemken amerika tam bir cennet demedi ki. Amerikan sistemine, toplum alışkanlıklarına ve düzenine istediğiniz kadar eleştiride bulunun, hatta emin olun yapacağınız eleştirileri bizler dikkatle takip de ederiz.
    Üslupsuz ve hadsiz olmak size birsey kazandırmayacaği gibi bunlara cevap vermek de bize zamandan ziyade birsey kaybettirmez.


  • verdiğiniz link açılmıyor. hata mesajı şu ve altındaki resimde de dilay s. nickli amerikada doğmuş büyümüş, türkçeyi geliştirmeye çalışan bir youtuber'ın mesajı var.orada doğmuş newyork'ta yaşıyor ve şuan 30 yaş üstü sanırım.

    0_1553939216928_asa.jpg


  • alt metni


  • @pakaji IP adresinizden sayfanin sunucusuna fazla talep gittiginden bir sure o ip adresi bloklanmis. VPN ile gorebilirsiniz. Ama onemli degil, oranlar cok degisken. NY ile TX, Oregon kiyaslanmaz. Baska vergiler ile dengelenebiliyor ya da gorece yasamin kolay oldugu yerler var.


  • Ornek vergi oranlari
    alt metni
    alt metni


  • @sorroo gelen mesajlar beni sinirlendiriyor ve üslubumun değişmesine sebep oluyor. adam "ok aradığın cevabı yazıyorum. sen amerikaya gitme" yazıyor ve bu adam artılanıyor. yüksek mahkeme karar mercii, kararı vermiş yani.


  • ........


  • @n0ne ben türkiyede değilim kardeşim ve tr yi de savunmuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sayin @pakaji , forumdaki uyelerin vaktini calmaya devam ederseniz sizin forumdan cikaracagim, bilginize.

    "naber genşler" baslikli konudaki uslup ve yazdiklariniz ortada, ayrica diger arkadaslar goremiyorlar ama email adresinizi de foruma uye olmadan birkac dakika once olusturdunuz sanirim?, yukarida sayin @caglaror 'un yazdiklarindan anladigim kadariyla da foruma VPN ile baglaniyorsunuz.

    Siz bir trol'sunuz, dolayisiyla bilgi almaya calisan masum bir karaktere bosuna burunmeyin, hickimse yemiyor bunu. Bu foruma sadece provokasyon ve vakit calip eglenme amaciyla girmissiniz, neyseki uyelerimiz cogu akli basinda da size gereken cevaplari vermisler.

    Bu forumda hem olumlu hem de olumsuz yonlerden bahseden pek cok konu var, hickimse bunlarin tartisilmasina da karsi cikmiyor. Baskalari tepki almazken, siz tepki aliyorsunuz, bir dusunun neden? Bir trol oldugunuzdan ve herkesin bunu acik bir sekilde anladigindan olabilir mi?

    Forumu ve icerigini incelemeden benzer bir baslik daha acmayin lutfen.


  • @caglaror Buradan ev bakiyorum arada. Benim kirada oturdugum condo fiyatina Houston TX'da Malikhane aliniyor 😞 Sonra o malikhanenin vergisine Oregon'dan yeni bir ev aliniyor vb... 🙂
    Ozetle yasamak istediginiz eyaleti diger niteliklere gore secip vergiyi ikincil kriter olarak kullanmak daha sisteme uygun gibi.


  • @crazycells
    ayrica diger arkadaslar goremiyorlar ama email adresinizi de foruma uye olmadan birkac dakika once olusturdunuz sanirim?
    hayır bu benim uzun süredir kullandığım e-mail adresim.

    sayin @caglaror 'un yazdiklarindan anladigim kadariyla da foruma VPN ile baglaniyorsunuz.
    hayır ben yurtdışındayım yurtdışı kardeşim.vpn mpn anlamam. cep telefonundan bağlanıyorum arada bazen de evdeki netten.

    Siz bir trol'sunuz, dolayisiyla bilgi almaya calisan masum bir karaktere bosuna burunmeyin, hickimse yemiyor bunu.
    ben bir trol değilim ama sen bir aşırı şüpheci ve saygısız olabilirsin kardeşim.

    naber genşler konusu ise test amaçlı ve samimi sohbet amaçlı açılan bir konuydu.ne zaman samimiyet utanılması gereken birşey oldu?


  • @pakaji küçük bir hesap yapıyorum. 400k usd değerinde bir ev için 15k yıllık vergi demişsin. Bilgim yok o yüzden doğru yada yanlış diyemem. peki ortalama 250k usd olan bir ev vergiside bu durumda yaklaşık 9k usd olması gerek. şimdi değeri 250k olan evlerin kira değeri 1000 usd diyelim yıllık kira bedelide 12.000 usd yapar. Yıllık vergiyi düşersen 3.000 usd kalır buda aylığa vurursan 250 usd'ye denk gelir. Yani kimse evini 250 usd karşılığı kiraya veripte eskitmez.
    Demem o ki bence senin verdiğin yıllık ev vergi oranında bir dengesizlik mevcut.


  • @pakaji sildim çünkü tartışmayı kızıştırmak istemedim. böyle bir cümleyle başlamam yanlış olurdu. ama dediğim gibi boş işlerle uğraşıyorsunuz.. bırakın buradakiler sürü psikolojisiyle gitsinler hayal ettikleri yer olmayınca da geri dönerler zaten çok kafana takma.


  • @schiezophren yok kardeşim hesabında hata var. 400k evin 15k vergisi newyorkta, o evin kirası da 2500 civarında. 250k ve 1k kirası olan evin vergisi houston da yıllık vergisi 7k civarı. zaten başka bir youtuber anlatıyor herkesin kendi evi diyor.bazı yerlerde kiraya vermek mantıksızlaşıyor galiba.


  • @schiezophren

    bak bu video da 07:00 den itibaren dinle.
    ev fiyatlar 200-250k arası diyor. yıllık vergisi 13bin dolar diyor.
    evlerin hepsinde sahipleri oturuyor. vergi fazla olduğu için kiralamıyorlar diyor. kiraya verse 1500k anca kiraya gider diyor. izle 7. dakikadan sonrasını


  • @pakaji County vb vergiyi etkiliyor olabilir mi? Yukaridaki tabloya gore 400k ev yaklasik 6.5k vergi istiyor. Bu vergi sistemi bana mantikli geliyor. 400k'lik evi alabilenin geliri yuksektir. O nedenle pahali bir sehirde yuksek gelirli birisinden fazla vergi almaliyim. 70k, lik Louisiana daki bir evden 350$ vergi almaliyim, adam fakir 🙂


  • @caglaror tabiki eyaletler arası vergi farkları var


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum