Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar. Sizinle muayene ve mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.
    Öncelikle şunu söylemem gerekiyor: Kasımın başında ABD hükümetinin konsolosluk memurlarına obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve uyku apnesi gibi rahatsızlıklara sahip olan talihlilerin vizelerinin, ABD sağlık sistemine yük olmamaları için reddedilmesi yönünde haberler gezmeye başlamıştı. Bu beni çok endişelendirmişti çünkü kilo fazlam var. Diğer yandan herhangi bir hastalığım yok. Aktif ve yoğun, uzun saatli bir iş hayatım var. Ama yine de sorgusuz şekilde reddedilmekten endişeleniyordum.
    Yaşım 31,
    Boyum 1.81 cm
    Kilom 152 kg (3. sınıf obez grubundayım)

– Sağlık muayenesi: 01.12.2025 – 11:55
    11:55'teki randevu için 4. kata çıktım. Pasaportumu aldılar. Fotoğrafımı çektikten sonra pasaport ve bir evrakla beraber 3. kata gönderdiler. Burada kan aldılar, ciğer filmi çektiler ve asıl muayene için tekrar 4. kata gönderdiler.
    13:30'da muayene odasına davet ettiler. Mehmet Hoca nereye gideceğim, ne iş yapacağım ile ilgili sorular sordu. Hiç aşı kaydım yoktu. 2 aşı yaptı. 13:50'de muayene bitti ve sonraki gün 16:30'da gidip kalan evrakları teslim aldım.
    Toplamda 483 $ tuttu.
    42,49 kur ile kredi kartından 20.500 küsur TL ödedim.

• Vize mülakat tarihi: 03.12.2025
    • Vize mülakat saati: 07:30

Sabah 7’de konsolosluğa geldim. Yan girişteki küçük kapıda çoktan kalabalık bir sıra oluşmuştu. Doğru sıraya girdiğimi umarak kalabalığın arkasına katıldım. Her şeyi arabada bıraktığım için saatten emin değilim ama 7:40 gibi bir görevli belirip mülakat saatine göre sıralanmamızı istedi. 7:30’ları ve öncelikli olanları (bebekli ve yaşlılar vs.) direkt çağırdı. Ana binaya girmeden önce bahçe içinde küçük bir kontrol noktası var. Burada pasaportu istediler, verdim. Teker teker pasaporttan isimleri okuyarak içeri çağırıp pasaportu geri verdiler ve üst araması yapıldı. Oradan ana binaya geçtim.
    İçeri girince bir görevli DV için mi geldiğimi sordu ve içeride benden önce girmiş birkaç kişinin önüne alıp direkt vezneye yönlendirdi. Veznede 330 $ ödedim. Ödeme makbuzu ile beraber pasaportu geri verdi, 2 parçadan oluşan sıra numaramı verdi. Benden önce girenler hâlâ girişte bekliyorlardı. Farklı vizeler için geldiler sanırım.
    Giriş kapısına bakan bankolardan sadece biri açıktı, diğerleri henüz açılmamıştı. Açık olan tek bankoda numaram yandı, mülakat dilini Türkçe seçtim ve evrakları teslim ettim.

İstenen belgeler:
    • Güncel pasaport (makbuz da pasaportun arasında kaldı, memura kaptırdım)
    • 2 adet 5x5 fotoğraf
    • Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
    • Askerlik belgesi
    • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    • 330 $ (vezneye verdim)
    • Sağlık raporu
    • ABD adres bilgisi
    • Diploma ve fotokopisi
    • Banka mali veriler (ilk sayfasını aldı sadece)

İstenmeyen belgeler:
    • Eski pasaport (isteyip istemediğini sordum, basılı ABD vizesi yoksa kalsın dedi)
    • AIS kaydı (sadece sordu, istemedi)
    • Üniversite transkript
    • Lise diploması
    • 2NL mail çıktısı
    • Banka mali verilerinin diğer sayfaları
    (Benim banka hareketleri restoranımdan dolayı baya kabarık. Sadece ilk sayfasını aldı, gerisini almadı. “Mülakatta isterlerse verirsin, başlık yeterli” dedi.)

Evrak tesliminden sonra veznenin karşısındaki koltuklardan birine oturup bekledim. İranlı bir ailenin vezneye ödeme yapmasını izliyorken veznenin 2 solundaki bankonun ışığı yandı, perdesi açıldı ve benim numaram yandı. Sakallı, genç, renkli gözlü biriydi.
    Evrakları incelerken askerlik belgesine takıldı. Belgede “Muaf” yazıyor (kilodan dolayı). “Muaf” kelimesinin anlamını bilmiyormuş. Mikrofonu kapatıp yanındaki çevirmene danıştı. Sonra bana sordu. Kilodan dolayı almadıklarını açıkladım.

– Miami’de tanıdığınız var mı? (Evet)
    – Neyiniz oluyor? (Aile dostumuz)
    – Neden Miami’ye gideceksiniz?
    (Orada çok iyi Türk restoranları var, rahatça iş bulabilirim ve havası Antalya’ya benziyor. Antalya’da yaşıyorum, restoran işletiyorum.)
    -Vizenizi onayladım.

Çok hızlı oldu. Görevli ABD ile ilgili planlarımı sorasıya kadar mülakatta olduğumuzu anlamamıştım; sadece belgelerde sorun çıktığını ve bununla ilgili mülakat öncesi soru soran bir görevli olduğunu sanmıştım. Ama en nihayetinde kilo ile ilgili herhangi bir sorun olmadı, vizem onaylandı ve büyük bir sevinçle konsolosluktan ayrıldım.

Bu süreçte yardımlarından dolayı Yeşilkart Forum üyelerine çok teşekkür ederim

• @MoltresMacto-0 Ben de 31 yaşındayım ve eski bir gastronomi mezunu aşçıyım, restoran sahibi olamadan mesleği bırakmak ve şu anda yaptığım işe yönelmek durumunda kaldım, okuyunca ortak noktalardan dolayı bir farklı sevindim adınıza. Umarım her şey istediğiniz gibi olur, tebrik ederim

• @MoltresMacto-0 Allah hayırlı etsin.Yolunuz açık olsun.Tebrik ederim ,darısı bizlerin başına

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @MoltresMacto-0 hayırlı olsun 🙂

• Selam arkadaşlar,
    Foruma ilk borcumu ödeme zamanı geldi. Bangkok sürecimizde hastane, mülakat ve şehir deneyimlerimizi paylaşmak istiyorum. Daha önce defalarca anlatılan şeyleri tekrar etmeyeceğim; özellikle çocukla gidecekler ve eşinde travel ban olanlar için farklı veya kritik gördüğüm noktaları vurguluyorum.

Hastane (Bumrungrad) Deneyimi

Hastane iletişimimizi WhatsApp üzerinden yaptık. Kısa süre sonra gerekli bilgileri isteyen bir e-posta gönderiyorlar ve randevuyu net tarih-saat ile onaylıyorlar. Tavsiyeleri, mülakattan yaklaşık 1 hafta önce randevu almak. Biz 8 gün önce aldık.

Aşı konusunda en çok zorlanacağımı en baştan biliyordum ve gerçekten öyle oldu. Benim aşı kartım yoktu. Hangi aşıların gerektiğini daha önce detaylıca paylaşan @Flight101 deneyiminden baktım. Türkiye’de Hepatit B ve grip aşısını oldum, kalanları Bangkok’a bıraktım.

Kızım (11 aylıktı) için özellikle eksik aşı kalmaması için Türkiye’de tamamlamaya çalıştık çünkü Tayland’da yaptırmak istemiyorduk. Sadece grip aşısı eksik çıktı onu da Türkiye’de yaptırdık; yüksek ateş yaptı. İyi ki Bangkok sıcağında yaptırmamışım dedim. Çocuklu ailelere ilk tavsiyem bu olsun.

Eşim Türkmenistan vatandaşı ve aşı kartı vardı, çevirisini yaptırmamıza rağmen pek işimize yaramadı. Ayrıca Türkiye’de yabancılara ASM konusu ve alternatif hastane durumları net olmadığı için onun aşılarını Bangkok’a bıraktık (bu kısmı çok detay araştırmadım, kontrol etmek isteyenler araştırsın).

Hastane günü

Randevu 8–11 arasıydı ama biz 8 olmadan gittik; iyi ki de öyle yapmışız. İşlemler öğleden sonra 3–4’e kadar sürdü (kişiye göre değişebilir).

Doktor benim Hepatit B aşımda “pediatric” ibaresine takıldı. 3 doz olduğumu söylememe rağmen yeniden olmamı istedi; ancak aşı bölümüne geçtiğimde bu dozu yapmadılar.

Bende eksik çıkanlar: MMR ve Tdap-IPV
    Eşimde eksik çıkanlar: Tdap-IPV, Varicella, Hepatit B (adult) ve grip aşısı

Kızım uykudaydı, doktor kısa bir gözlem ve hafif dokunma ile muayene etti, detaylı bir inceleme yapmadı. Aşısı eksik çıkmadı. Onun işlem ücreti toplam 3250 THB oldu.

Ulaşım – Uçak ve Basinet

Tarihler netleşince uçak bileti aradım. Ufaklıkla ilk defa bu kadar uzun uçuş yapacağımız için THY’yi tercih ettik. Biraz araştırınca basinet (bebek yatağı) için iki koşul olduğunu öğrendim:

1. Extra legroom olan basinet takılabilen koltuklardan yer almak

2. THY’yi arayıp basinet talebinin onaylanması

“İlk gelen kapar” mantığı var ama biz, örneğin, dönüş biletini 3 gün kala almamıza rağmen sorun yaşamadık.

Gidişi gündüz, dönüşü gece yaptık.
    Gece uçuşu teoride daha rahat olur diye düşündük ama dönüş çok kötü geçti. Sürekli hafif türbülans olduğundan basinet sökülüp takıldı, çocuk her seferinde uyandı. Bu tamamen çocuğa bağlı bir konu.

Konaklama

Uzun süre kalacağımız için yemek yapabileceğimiz ve çamaşır yıkayabileceğimiz bir yer aradık. Hem hastaneye hem konsolosluğa yakın Arcadia Suites’i bulduk. Şansımıza çok temiz, sakin ve çocukla konaklamaya uygun bir oteldi. Üç hafta boyunca hiçbir sorun yaşamadık. Çalışanlar çok iyiydi. Çocuklu ailelere ikinci tavsiyem burası.

Mülakat Günü

Mülakat saatimiz 07.30 idi. Yarım saat erken gittik. Bizden sonra saat 08.00–08.30 randevulu kişiler bile o saatte gelmişti; sorun çıkmadı.

Önce belgeleri düzenletiyorlar, sonra ödeme kısmına yönlendiriyorlar.
    Kişi başı 330 USD ödedim. Kartla ödenebiliyor, fakat her bir kişi için ayrı işlem alıyorlar.

Evrak kontrolünde DV başvurularını başka vizelerden ayırıyorlar.
    En merak ettiğim konu “highest level of education” idi. Ben DS-260’ta yüksek lisans belirtmiştim. Görevliye “lisans mı yüksek lisans mı vereyim?” diye sordum; yüksek lisans diplomasını istedi.

Mülakat

Bize neredeyse hiçbir soru sorulmadı. Sadece:

– İlk evliliğim olup olmadığı
    – Yüksek lisans diplomamı tekrar görme ve bazı bilgileri sisteme ekleme

Sonrasında onay verdi.

Eşim Türkmenistan vatandaşı olduğu için travel ban konusu kritikti. Mülakatta hiçbir şey sormayınca umutlandık ama forumdan biri daha önce benzer durumda olduğunu ve retin mülakattan sonra pasaport tesliminde geldiğini söylemişti.

Aynen öyle oldu.

3 Aralık’ta e-posta geldi:
    “Pasaportlar hazır, salı veya perşembe 13.00–14.00 arasında alabilirsiniz.”

4 Aralık Perşembe gittik.
    İkinci gidişimde çantaya dikkat etmemişim, girişte tablet + powerbank olduğu için içeri almadılar, yakın bir sokaktaki güvenli emanete yönlendirdiler.

Mülakat bankosunda görevli, eşimin vizesinin ret olduğunu söyleyip gerekçeyi yazılı olarak verdi.
    Benim ve kızımın vizeleri onaylanmıştı.

Pasaportlarımızı fiilen ikinci gelişte almış olduk.

Bangkok Hakkında Genel Deneyim

Biz ailece Bangkok’ta çok rahat ettik. Çocuklara inanılmaz saygı ve öncelik veriyorlar. Havalimanında bizi direkt fast track’ten geçirdiler.

Dikkat edilmesi gerekenler

Dışarısı çok sıcak, içeriler aşırı soğutuluyor.
    Muhtemelen kızımızı böyle hasta ettik. Kapalı mekânlara girerken ekstra kıyafet şart.

Yaya dostu bir şehir değil.
    En iyi bölgede kalmamıza rağmen bazı yerlerde pusetle yola indik. İlk günden sonra çoğu yere taksi/grab ile gitmeye başladık.

Yemek konusu çocuklu ailelerde kritik.
    Biz Asya mutfağını sevdiğimiz için çok rahattık ama kızımız 1 yaşında olduğu için dikkatli davrandık.
    Bangkok’un güzel yanı her mutfağı bulabilmeniz; Türk, Rus, Gürcü, Yunan, İtalyan restoranları hiç sorun olmadı.

7/11 çocuklu aileler için neredeyse tamamen işlevsiz.
    Özellikle bebek ürünleri yok.
    En çok Tops Food Hall, Gourmet Market ve yer yer Tops Daily işimize yaradı.

Grab hayat kurtarıyor.
    Hem yemek hem market hem taksi için en pratik yol. Trafiğe göre ucuz da olabiliyor, pahalı da.

Benim deneyimlerim bu şekilde.
    Eğer atladığım bir detay varsa yorumlarda sorabilirsiniz; üstünden zaman geçtiği için bazılarını unutmuş olabilirim.

• @mhmtkz Hayrlı güzel günler sizlerin ve tüm bekleyenlerin olur umarım.Mesai bitimine saklıyorum akşam okuyacağım...Tekrar hayr getirsin.

• Herkese merhaba bugün vizemiz onaylandı çok şükür arkadaşlar...
    10/12/2025 Unganlar;
    13 ve 18 yaşındaki kızlarımın sadece aşı kartları ve pasaportlarımızla muayeneye girdik.Ben ve eşim 47 yaş olduğundan sadece akciğer.aşı ve genel muayene olduk .18 yaşındaki kızım için Kan,idrar, akciğer filmi,aşı ve muayene.Diğer kızım için sadece aşı ve genel muayene olduk küçük olduğu için anne yanındaydı.Toplam 1890 $ ödedik ertesi günü 4 te raporlarımızı aldık.Bir gece Maisonete otelde kaldık Unganlar a 5 dakika mesafede çok memnun kaldık.

15/12/2025 Mülakat
    8:30 daki randevuya 8 de kapıdaydık efsane soğuk ve çok kalabalıktı.9 gibi girdik içeri sıra numarası alıp 4 kişi için 1320 $ ödeyip evrak teslimine geçtik orası çok rahattı heyecan orada bitiyor sanki çok rahatladım Türk personel hiç acele etmeden sakın şekilde evraklarımızı istedi tek tek...
    Asıl talihli eşimden
    Vukuatlı nüfus kaydı
    Evlilik cüzdanı aslı fotokopisi
    Lise diploması ve fotokopisi
    Arşivli adli sicil kaydı
    Pasaport,2 fotoğraf (5×5)
    UID kaydına varsa sıkıntı yok dedi
    ABD adresi

Benden
    Askerlik belgesi
    Arşivli adli sicil kaydı
    Vukuatlı nüfus kaydı
    Pasaport, fotoğraf

18 yaşındaki kızım için
    Vukuatlı nüfus kaydı
    Arşivli adli sicil kaydı (16 yaştan yukarı için)
    Pasaport, fotoğraf

13 yaşındaki kızım için
    Vukuatlı nüfus kaydı (talihli ebeveynin)
    Pasaport, fotoğraf

Sanki bu sene ayrı bir kolaylık mı var önümüzde de bir aile vardı 3-4 soru sorup onaylıyorlar. Kimse stres heyecan yapmasın orada nötr oluyorsunuz.Kutlu 19 numara denk geldi.Önce sağ eller havaya hepimiz yemin ettik.Eşime ne iş yapacaksınız, daha önce Amerika da bulundunuz mu,tanıdığınız var mı ve nereye gideceksiniz..hepsi bu.Arkaya gitti evlilik cüzdanı ve diploma aslını verdi vizenizi onaylıyorum hadi iyi günler gelsin sıradaki.1 senelik stres Ankara soğuğunda kaydı gitti. Biz de oradan Ata mıza saygı fotoğraf hoop İstanbul.Allah herkesin nasibini muhakkak veriyor sabır ve inanmak 4 yılda 2 kez kazanıp gitmek bu seneye kısmetmiş.

• ⭐⭐⭐⭐

@mesut57 Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun🎉👏
    İlk giriş için imzanızda Haziran yazıyor. Sağlık muayene tarihinden sonra 6 ay içinde ilk girişi yapmanız gerekiyor. Son günlere son haftalara bırakmanız riskli olur, belirtmek istedim. Bence sömestr tatilinde kısa bir ziyaret yapıp kartların basımını başlatmanız ve sonra asıl göçü yaz aylarında rahatça yapmanızı öneririm.

• @Serapp Çok teşekkür ediyorum Serap hanım darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah

• @mesut57 Hayırlı olsun Bizde telaşla yeni bülteni bekliyoruz.

• ⭐⭐⭐⭐

@mesut57 Çok tebrik ederim, inşallah sürecinizin bundan sonrası da kolaylıkla, su gibi akıp gitsin. Size ve ailenize yeni yaşamınızda çok çok mutluluklar dilerim.

• @aysegul Size de ayrı Teşekkür ediyorum Ayşegül hanım iyimi varsınız bende elimden geldiğince buradan oradan herkese yardımcı olmaya çalışırım herkesin süreci en mutlu şekilde geçsin İnşallah Saygılar...

• @mesut57 teşekkürler.

• Bu ileti silindi!

• @mesut57 Arkadaşımız ın adını soyadını yazmak zorundamıyız? Sadece adres yeterli olmazmı acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@mesut57 rica ederim ne demek 🙂
    Ne güzel ne mutlu size, özellikle bu süreçlerden sonra da deneyimlerimizi paylaşmaya fırsat buldukça devam etmek çok önemli, çünkü önemli adımlar atıyor, hayati kararlar veriyor olacağız, hepimizin geçmiş deneyimlerden olduğu kadar birbirimizden de öğreneceğimiz çok şeyler olacak.
    Amin inşallah.

• ⭐⭐⭐⭐

@mesut57

Tebrikler, gözünüz aydın. ABD’ye ilk girişi yapabileceğiniz en geç tarih 8 Haziran 2026 muhtemelen eğer ki sağlık muayeneniz 10 Aralık 2025 tarihinde gerçekleştiyse. Son zamana bırakmamanız yararınıza olacaktır. Bol şans 🍀

• Merhabalar

Bu bir Bangkok mülakatı için tecrübelerimin yazısıdır.

Öncelikle forumdaki yardımcı olan, olmaya çalışan ,daha önce bilgilerini paylaşan,ileride bilgilerini paylaşacak olan herkese çok çok teşekkür ederim.Green card sonuçlandıktan sonra Ankarada benim daha önce Schengen vizemi çıkaran firmaya danıştığımda 1000 dolar fiyat teklifi yapmışlardı.Forum olmasa en az 300-500 dolar bir yerlere kesinlikle ödemek zorunda kalacaktım.Forumdaki üyeler sayesinde hiçbir danışmanlık ücreti ödemeden vizemi aldım.Herkese tekrar tekrar teşekkürler.

En önemli konu bence aşı konusu, onun hakkında çok fazla karmaşık bilgi mevcut olduğunu düşünüyorum.O kadar forumu okuyan ben kan tahlilini son haftaya bırakmışım.Kan tahlilinde mumps un (kabakulak ın) sonucunun 15-20 gün sürdüğünü bilmiyordum ve gerekmemesine rağmen kkk aşısı oldum 45 dolara.

Bence aşı ile ilgili mesajları tekrar tekrar aynı mesajları defalarca aklınıza yatıncaya kadar okumalısınız.Çok karmaşık olduğundan tek okumayla anlaşılmıyor veya ben anlamadım.Ben de şunu demek istiyorum öncelikle kan tahlili yapmalı nelerin tahlili mi şunların 30 yaşındaki Bangkok ta başvuracak biri için
    kabakulak kızamık kızamıkçık, hepatit b , su çiçeği ( 3 tane ) 18 yaşından küçüklere hepatit a da isteniyor.

Kan tahliline bakılmayan influenza ve tdap+polio , kış ise influenza olunuyor diye okumuştum ve Bangkok ta 40 dolara oldum sonradan öğrendim ki vaxin mi tam ismini bilmediğim grip aşısını da galiba kabul ediyorlar. Tdap+polio ikisi tek aşı onu sağlık ocağında gitmeden yaptırmıştım.

Tayland hastane de sağlık kontrolü başlamadan su çiçeği oldunuz mu diye ankette soruyorlar evet derseniz aşısını yapmıyorlar.

Sağlık harici Hollanda dan sicil kaydı almak için digid e gerek yok 2 ay onun kaydıyla uğraştım bir de direkt justis elektronik mektup atıp adresinize gönderiyorlar 18 günde mi ne gelmişti,Ukrayna dan sicil kaydı için yapan şirketler var 15 günde hazır olmuştu. Hollanda ve Ukrayna için vekalete gerek yok, Çin için ise bir Çin liye vekalet verdim o gidip almıştı.

Hollanda sicil kaydında çeviriye gerek yok belge de alttaki ingilizce metin yeterli oluyor.(zaten bunu yeşil kart vize başvuru süreçleri websitesinde söylüyor.Ukrayna ve Çin için ingilizceye çevirmek gerekiyor ve noter onayı veya apostile gerek yok.

Çevirilere 4-5 bin tl para ödedim bence internette uyguna çeviren yer bulunup kargoyla gönderip çevrilttirilebilip mühürlenip imzalanmış şekilde geri teslim alınabilir.

Bu şekilde, aklıma gelen önemli şeyler olursa yazımı güncellerim.

İyi günler

• @ATS16 Küçük kızımın 8. sınıf son sınavları var biide 3 Haziran da çıkış yapıcaz inşallah

• Bu sabah itibari ile vizemiz onaylandı. Diyer deneyimlerden farklı olarak yaşadıklarımızı paylaşmak daha iyi olacak. Yurt dışından alınan belgelerin tarihlerine dikkat etmiyorlar ve çok dilli olduğu için kabul ettiler ayrıca tercüme ettirmedik. Bize çok soru sordular mülakatımız yaklaşık 10 dakika sürdü. Sordukları sorular şu şekildeydi; ingilizce biliyormusunuz, daha önce abd ye gittinizmi, mesleğiniz nedir, amerikada nereye gideçeksiniz, orada tanıdığınız varmı, ilk evlilik mi. Bir cevabı anlayamadı arkaya gitti türk görevli geldi tercüme etti. Vizeniz onaylandı dedi ve mülakatı bitirdi. Forumda emeği geçenlere teşekkür ederim. Umarım herkes vizesini alır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |