Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Los Angeles (California)

Taşındı California
120 44 10.2k 39

  • Herkese merhabalar, Ekim ayında eşimle beraber birkaç gecelik ufak bir Los Angeles tatili yapacağız.
    Kalacak otel bakıyoruz önerdiğiniz güvenli bölgeler ve kesin gidip görmelisiniz dediğiniz yer önerileriniz var mıdır ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hope123

    İki defa kaldık Santa Monica'da Gateway Hotel Santa Monica'da, temizlik - fiyat - performans bizce gayet başarılıydı eğer ki sadece uyumadan uyumaya kullanacaksanız.

    Turistik görülebilecek aklıma gelen yerleri aşağıda bulabilirsiniz

    Universal Studios Hollywood
    Griffith Observatory
    Hollywood Sign (Lake Hollywood Park’tan)
    Roller coaster ve adrenalin seviyorsanız Six Flags Magic Mountain
    Santa Monica İskelesi


  • Fiyatı biraz tuzludur ama, Hollywood Bulvarı’nda Hollywood Roosevelt var. Big Bus’ın ilk durağına da yürüme mesafesinde. Los Angeles’ı Big Bus’la gezer (Hollywood, West Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, La Brea, Melrose; görülmesi gereken her yerine de götürüyor), otele verdiğiniz parayı, taksi, Uber, Lyft, araba kirası masraflarından kurtararak telafi edersiniz. Los Angeles’ta, Beverly Hills dışında her yer sıkıntılı. Evsizler, müptelalar; sokaklar gerçekten nahoş. Ama Hollywood en azından turistik. Kimse kimseye yan gözle bakamıyor. En fazla, para isteyip, vermeyince arkandan küfür edebiliyorlar. Bir de “en ana” cadde olduğu için, sürekli polis devriyesi geçiyor. Bütçe varsa, kulaklarınızı da duyabileceklerinize tıkarsanız, Hollywood üzmez. Beverly Hills dışında, o korkunç sokak manzaralarını, Los Angeles’ın istisnasız her yerinde göreceksiniz zaten. Maalesef onun kaçarı yok. İyi yolculuklar ve iyi tatiller.


  • Naçizane, sınırlı zamanda mutlaka görülmesi gerekenler: Hollywood Walk of Fame, Hollywood Sign, Griffith Observatory, Beverly Gardens Park, Santa Monica Pier, Venice Beach Boardwalk, Muscle Beach.

    Müze seviyorsanız: La Brea Tar Pits & Museum, Los Angeles County Museum of Art, Academy Museum of Motion Pictures, Petersen Automotive Museum.

    Turistik atraksiyon seviyorsanız (ya da sadece Amerikan kapitalizminin her şeyi paraya çevirebilme gücüne hayran kalmak istiyorsanız): Disneyland, Universal Studios Hollywood, Paramount Pictures Studios, Six Flags Magic Mountain, Knott’s Berry Farm.

    Saygılar…


  • Merhabalar. Los Angeles bölgesinde Türk avukat tanıdığı, bildiği olan varsa yardımcı olabilir mi? Konu göçmenlik değil. Başka bir konu danışmam gerekiyor.


  • Arkadaşlar merhabalar dört gün önce los Angeles’a giriş yaptım dil okuluna gitmeyi düşünüyorum birkaç dil okuluyla görüştüm 500 600 $ gibi bir fiyat verdiler internette araştırmalarıma göre Green kart Sahipleri kolejler ve belediyelerde makul ücretlere dil eğitimi alabiliyormuş daha önce Kolejlere ve belediye kurslarına giden oldu mu fiyatları hakkında bilgisi olan var mı yardımcı olursanız çok sevinirim


  • @kayaomerrrr culver city adult school ucretsiz dil kursu veriyor, websitesini kontrol edebilirsiniz.


  • Merhabalar. 24 Ağustos'ta LA'e giriş yapacağım ve kiralık oda arayışındayım. Bu konuda yardımcı olabilecek veya tanıdığı olan kimse var mıdır acaba?


  • Los angelesta araba leasing contract kontratindan anlayan yardimci olucak Avukat ariyorum bilgisi olan yardımcı olabilir mi


  • Arkadaslar merhaba. Is durumumdan dolayi LA'e tasinacagiz. Gecis yapacagim projem Adelanto da bizde evi orda tutmayi planliyoruz. Daha once Houston da yasadik simdi ise Albuquerque de yasiyoruz. Houstonda yasarken Turkish Community of Houston adinda bir WP gurubu vardi LA de benzer bir gurup var mi? Onceki yorumlarda bahsedilen Facebook guruplarina baktim bende cogu fake veya baska niyetli diye katilmak istemedim.


Benzer Başlıklar

  • 6 aylik California deneyimim

    California
    3
    12 Oy
    3 İleti
    395 Bakış
    C
    OC de 5inci senemde size katiliyorum ama yasadikca daha keyifli hale geliyor. Belki benim sansim evli olmam ve burada 1-2 arkadasim olmasindandir. Yuzeysel insanlar ama bu bazen mahalleden mahalleye degisebiliyor. Esim de ben de calisiyoruz , idare edebiliyoruz bu sekilde. Burada bircok kisi ya ailesi ile beraber oturmaya devam ediyor calismaya baslasa bile ya da 2-3 arkadas ortak paylasimli evlere cikiyorlar ki kira gelirleri paylasilsin , aklinizda olsun. Iki iste calisan cok var ama bunlarin bir hedefi var, siki para biriktirip sonra istedikleri ise yonelebilmek. Ben otelde calisiyorum, bu sekilde cok insan gecti onumden . Hayat pahali orasi kesin, ev almak cok zor ama yapilabilir. Burasi saglikli ve fit insanlar eyaleti , kadinlarin o nedenle burnu kalkik oluyor ama dedigim gibi mahalleden mahalleye degisir . Bir ihtiyaciniz olursa DM den yazin. Sevgiler
  • California's Exodus Continues: 700K Net Loss, Why It Matters

    California
    1
    0 Oy
    1 İleti
    137 Bakış
    hasbelkaderH
    Gecen hafta ayni konuda bir paylasim da New Jersey eyaleti icin yapmistim. Sanirim pandemi eyaletler arasindaki yarisi daha cetin hale getirdi. Zengin eyaletlerden diger eyaletlere yuksek vergiler ve hayat pahaliligi nedeniyle goc baslamis gorunuyor. https://www.youtube.com/watch?v=7hHbsTMR9Sg
  • San Francisco - Los Angeles Hakkında Yardım

    Taşındı California destek los angeles mentor san francisco yardım
    6
    0 Oy
    6 İleti
    912 Bakış
    Murat Yilmaz 0M
    @yigitsagun Hocam selamlar, cupertino da bir arkadaşım yaşıyor. Çok güzel ve güvenli bir bölge olduğunu biliyorum. Ancak yeni gelecekler için başlangıçta paket dağıtımı, sonrasında uber yolcu taşıma gibi uygulamalarda giderleri karşılayabilecek bir kazanç sağlamak mümkün müdür? Konu hakkında destek olabilirsen çok sevinirim. Arkadaşım hanım olduğu için paket dağıtımı ve uber konularına çok halim değil ve kurumsal iş yapıyor.
  • Orange County (California)

    California
    55
    13
    22 Oy
    55 İleti
    3k Bakış
    C
    @Edelweiss aslinda Turliyedeki kiracilik sistemi gibi CA da, kiraci koruyor. Ev almak isterseniz, duplex dusunun, birinde oturup digerini kiraya vermek icin, hem masraf azalir hem gelir olur hem de evi almak icin kredi almak kolaylasir. Vergiler bu eyalette yuksek maalesef.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum